Şimdi Ara

PHILIPS HTS3115 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
10.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu seti sadece ses sistemini almak münkünmü evdeki panasonic dvd dime bağlıyabilirmiyim o şekilde satılıyormu
  • BEn 5960 almayı düşünüyordum.. Bu alet USB den divx oynatmıyorsa ve fontlar oficial yoldan büyümüyorsa gerek yok herhalde almaya.. Bana uygun değil
  • koysepete den 615ytl / 8 e aldım nihayet....
  • Ya 5960 hiçbiryerde bulamayınca bunu almayı düşünüyorum.. Altyazılarda sorun yokmuş o hallediliyormuş fakat benim kullanan arkadaşlardan öğrenmek istediğim USB den 1GB lık flash diskimle filme izliyip izliyemiyeceğim? Böyle bir olayı var mı?

    Teşekkürler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guyratlee

    Ya 5960 hiçbiryerde bulamayınca bunu almayı düşünüyorum.. Altyazılarda sorun yokmuş o hallediliyormuş fakat benim kullanan arkadaşlardan öğrenmek istediğim USB den 1GB lık flash diskimle filme izliyip izliyemiyeceğim? Böyle bir olayı var mı?

    Teşekkürler..

    başka forumlarda izlenebildiği iddia ediliyor.google dan bir araştırın.
  • Cihazı sadece 1 gündür kullanan birisi olarak ilk izlenimlerimi sizinle paylaşayım. Ayrıca bir de sorum olacak...

    Cihazın ön hoperlörleri ayaklı, arkalar ise ayaksız. Doğrusu burda seçim hakkını bize tanıyacaklarını ve ayak montajını ihtiyacımıza göre kendimiz yapıcaz sanıyordum. Benim arka kısımda ayaklara ihtiyacım var ve bunu yapabilmek için bir tornavida alıp ayakları bağlayan birkaç vidayı söküp diğer ayaklara takmam gerekiyor. (Biraz tembel olduğumdan sanırım bunu yapmam 3 ayımı falan alacaktır.) Önleri arkaya arkaları öne koy nasılsa güçleri eşit diyecek cin fikirli arkadaşlara kablo boylarının farklı olduğunu ve ön hoperlörlerin kablo boylarının arkaya uzatmaya yetmeyeceğini söyleyeyim hemen.
    USB bellek üzerinden herşeyi fıstık gibi okuyor. Ancak bu cihazı alıp 30 GB'lık (abartıyorum tabi) bir USB belleğe bağlarım diyecek arkadaşları uyarıyorum. Bellek miktarı büyüdükçe erişim hızları düşüyor. Yani elimdeki 3 ayrı bellekle deneme yaptım ve en hızlı 512 MB olanda çalıştı. En yavaş da 4 GB'da çalışıyor. 1 GB olanın hızı ise 512 olana yakın am yine de tam dolu olduğunda ondan daha uzun sürüyor yüklemesi.
    Hoperlörler genel olarak kaliteli. Ses konusunda apartman dairesinde yaşadığımı göz önünde bulundurursak zaten çok açamadığım için pek bişey farketmiyor. Ama genel olarak 500 Watt RMS benim apartmanda yaşayanlar için çok fazla...
    Malzeme kalitesi oldukça güzel. İyi dizayn edilmiş bir ürün. Şık ve çekici gözüküyor. Hem DVD player ön yüz kaplamasında kullanılan malzeme hem de surround sistem oldukça iyi.
    Gelelim DVD özelliklerine: Daha önce 5900 kullanmış birisi olarak onunla kıyaslayarak özellikleri değerlendirmek istiyorum. En güzel tarafı DivX izlerken kaç dakika geçtiğini ve kaç dakika kaldığını görebiliyorsun. (Özellikle kaç dakika kaldığını bilmek işe yarıyor) DivX için altyazıyı izlemeye devam ederken değiştirmek mümkün. Yani eğer SRT (veya SUB vb.) 2 ayrı subtitle koyduysanız aynı klasöre, bu altyazılar arasında player'ı durdurmadan geçiş yapabiliyorsunuz. Atlyazıların isimleri konusunda bir deneme yapmadım ama benim isim verme yöntemimle bir problem çıkmadı. Mesela:
    Lost.S03E12.Par.Avion.avi
    Lost.S03E12.Par.Avion.TR.srt
    Lost.S03E12.Par.Avion.EN.srt
    şeklinde koyduğumda iki altyazıyı da açabiliyor.
    Surround ses sistemini açıp kapatmak gayet kolay. Yani istendiği taktirde stereo sisteme dönmek için 1 tuş yeterli.
    Cihaza night mode diye bişey koymuşlar (sanırım 5900'de yoktu), gece izlerken yüksek sesleri uygun seviyeye otomatik indiriyor, ayrıca alçak sesleri de duyulabilecek seviyeye getiriyor. Benim gibi gecenin köründe film izleyenler için kullanışlı bir özellik.

    Gelelim kötü yada çözemediğim yönlerine:
    Cihazı HDMI çıkışından LCD televizyonuma bağladım. Ancak bu bağlantıyı yapınca Setup menüsünde TV Type seçeneği inaktif oluyor. Yani PAL/NTSC/Multi seçimi yapamıyorsun. Bu çok da önemli bişey değil. Görüntüde bir bozulma olmuyor sonuçta.
    Ancak HDMI Setup menüsünde sadece auto seçeneği aktif durumda. Ve televizyona görüntüyü 720p gönderiyor. Şu ana kadar 1080i'yi seçmeyi başaramadım. Nasıl yapılacağı ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    Son birşey daha: cihazın arkasına 1 cm kadar çıkıntı yapacak şekilde bir fan yerleştirmişler. İçinde hiç mi yer yoktu da oraya koydular bilmiyorum ama bence 5x5'lik bir fanı cihazdan çıkıntı yapmayacak şekilde yerleştirmenin mutlaka bir yolu olmalıydı...

    Bunun dışında bişeylerle karşılaştıkça buradan yazmaya devam edicem. Ayrıca sorusu olan varsa cevaplayabilirim...




  • Teşekkürler tolgatokuc.. Ben hep böyle bir inceleme yazısı bekliyordum.. Eline sağlık..

    Kısmetse bende bugün alıcam..
  • Rica ederim...
    Almadan önce ben de hiçbir yerde bilgi bulamamaktan şikayetçiydim. En azından benden sonra alacaklara ufak da olsa bir katkım olsun.

    Bu arada özellik olarak eklemeyi unuttuğum önemli bir özellik var:

    Lip Sync: Bu özellik ile ses görüntü senkronizasyonu bozuk divx'lerde senkronizasyonu ayarlayabiliyorsunuz! Bence süper bir özellik olmuş... Konuşmaların ağız hareketlerine uymaması bazen çıldırtıyordu. Son 10 dk için tekrar proper versiyon divx indirmek sıkıcı oluyordu :)
  • klasörlü bir mp3 cd sinde bir klasör bitince stop ediyor.diğer klasörü açamıyor.
    bu normal midir?
  • Tolgatokuc verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bende bu modelle hts5310 arasında kalmıs durumdayım. hts5310 dinleme imkanın oldumu?olduysa hts3115 ile karşılaştırırmısın bizim için?
  • Bendede bu üründen var teknosadan aldım, sesler çok iyi tavsiye ederim. Ön hoparlör ayaklarını çıkarıp arka kolonlara taktım, tek eksiği prograssive scan olmaması oda o kadar farkedilmiyor. Ayrıca philips televizyonunuz varsa kumandadan tv seçtğinizde onada kumanda edebiliyor. Yalnız internetten dts waw(5+1) uzantılı albümler indirdim, onları tanımadı, bunları başka bir formata dönüştürmek gerekiyor sanırsam, yapan varsa burda açıklarsa sevinirim. Veya link verebilirsiniz? 2 gb Kingston usb flash bellekten sorunsuz divx seyrettim, yalnız flashdan mpeg 2 seyrederseniz kesilmeler oluyor, yani seyredemezsiniz, ama divxlerde problem yok, external harddiskle denemedim ama ondada çalışıyor diyorlar.Ürünü alacaksanız fazla düşünmeyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shibumix -- 21 Mart 2007; 15:30:13 >
  • Değerli arkadaşlarım,

    42" Plazma sevdası ile başlayan maceremı perşembe günü 42" philips PF5421 ile neticelendirdim. HDMI sevdamız vesilesi ile evdeki iki adet ses sistemini de rafa kaldırma zorunluluğu doğdu. Ve iki gündür hst3115 ile ilgili tüm yorumları teker teker okudum kıyaslama yaptım ve en sonunda dün akşam bu ürünü almaya karar verdim. Etiler Teknosa'da ürünü buldum. Muadili ürünleri görmeden ve dinlemeden forumdaki izlenimleri sebebiyle stoktan çıkarttırdım ve faturasını kestiriyor iken üst katı gezmeye başladım. Sağolsun yetkili arkadaşlar açık olan hst 3115'i test etmeme de fırsat verdiler. Ancak dinlerken ses doygunluğu açısından beni açıkçası çokta tatmin etmediğinin farkına vardım. Ürün güzel olmasına güzel ama ses olarak dediğim gibi beni çok tatmin etmedi. Ardından muadili ürünleri aynı katta incelerken bir ürünün sesi kulağıma arkadan arkadan geliyordu. Yanına gittim. Ve hem dvd hemde auido CD sesi ile test ettim. Aletin muazzam bir ses kalitesi mevcuttu. Bir hst 3115'in yanına gidiyorum aynı dvd ve audio cd ile dinliyorum ardından tekrar bu ürünün yanına geliyorum. 4-5 defa aynı testleri yaptım. Özellikleri karşılaştırdım. 3115'te olan Usb girişi hariç her şey mevcuttu. Hatta digital optic gibi ve d.o. dışında bir adet stereo giriş daha mevcuttu. Teknosa personelinide testlerimle arada perişan ederek :-) en sonunda bu ürünü hst3115'in üzerine +200 ytl fark vererek satın almaya karar verdim. Sonuç itibari ile bir ses sistemi alıyordum. Dolayısı ile sesin kaliteli çıkması ve ayrıca bir müzisyen olarak beni tatmin etmesi bir iki eksik özelliğinden (usb girişi vs.) daha önemliydi. Değerli arkadaşlarım ses özellikle bizim gibi kulağı hassas arkadaşlar için önemli bir konu. Eğer bütçenizde buna müsait ise daha sonradan hayıflanmak yerine gerçekten kaliteli bir cihaz almak çok mantıklı. Satın aldığım ürün PANASONIC HT855. 899 YTL. Satın almak istediğiniz ürünü dinlemeden , muadilleri ile kıyaslamadan , görmeden incelemeden satın almak gerçekten çok yanlış. İyiki netten sipariş verip aceleye getirmemişim.

    Heyecanla eve gelerek lcd tv'ye hdmi üzerinden bağlantı kurdum. Digiturk audio out'u panasonic'e girdim. Yüksek bitrate'li ve çözünürlüklü bir dvd'yi de takıp hem seyretmeye hem dinlemeye başladım. Digitürk'te ki bazı stereo kanallarda denedim. Ve iyiki hst3115'i almamışım dedim. Cihazın kendi sınıfında ki en iyi ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebilirim.

    http://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=631




  • arkadaşlar yaklaşık 4-5 aydır bu sistemi kullanıyorum ilk aldığım günden bu yana bir sorunum var ilk zamanlar falz üstünde durmama rağmen aleti standby konumuna almama rağmen kendiliğinden açılıyor daha sonra 2-3 kez aynı durum tekrar ediyor sonra durum düzeliyor sizlerde de böyle bir sorun var mı?Özellikle içinde cd veya dvd olduğunda kapamama rağmen açılmakta
  • Ya bendeki de kumandanın tuşları bazen işlemiyor :( yarın aldığım yere götürecem herhalde..
    Böyle bir sorunu olan oldumu daha önce?
  • uzantan kumandası gerçekten dandik.
    philipse yakışmamış.
  • yok hayır.. sorunum mesela ortada ok tusu ve çevresindekiler bazen çalışmıyor.. ama ses tuşu ve play çalışıyor.. pause çalışmıyor.. yarın servisi arıyacam..
  • Merhaba arkadaslar, sürüme bagli iki soruna rastladım,

    - Cihaz kendi kendine aciliyor (guncelleme ile duzeliyormus)
    - Kumanda bazen kismi olarak calismiyor.

    Bunun disinda ben hala usb den film okutamadim sadece jpeg ve muzik , bir fikriniz var mi ?

    Tesekkurler
  • Arkadaşlar uzun zamandır bu başlığa girmiyordum, bana soru soranlar da olmuş kusura bakmayın cevap yazamadım...

    Cihaz özellik olarak son derece güzel ancak çok önemli bir sorunu var:

    Bu cihazı HDMI - DVI kablosu ile LCD monitörünüze bağladığınızda 720p ve 1080i görüntü iyileştirmesi (upscaling) yapamıyorsunuz...!!!

    Bu nedenle elindeki LCD TV'si sadece DVI girişli olan arkadaşlar sakın ama sakın almasınlar... LCD televizyonunuz HD Ready olsa da olmasa da cihaz ancak 720x480 (yani 480p) çözünürlükle görüntü gönderiyor. Philips bu sorunu çözemedi. En sonunda bu makina bu istediğinizi yapmıyor diyerek geri verdi benim cihazı... (Ben de iade ettim...)

    Kumanda konusunda yukarıda yazan arkadaş kesinlikle haklı. Yalnız sorun kumandadan kaynaklanmıyor, sorun alıcı gözden kaynaklanıyor. Çünkü kumanda üzerindeki TV tuşlarını kullanarak TV'ye kumanda edebildiğim halde bazen DVD alıcısı kumandadan gelen sinyali alamıyor.

    5310 modelini hiç dinlemediğim için karşılaştırma yapamayacam ancak 3115 ses kalitesi olarak orta düzey bir cihaz. Eğer bir konser salonunda çalmayacak ve normal bir apartman dairesinde kullanıcaksanız herkese yeter de artar bile... Yüksek seslerde bile herhangi bir problem yaratmıyor. Bas ve Tiz ayrımları ve sanal surround'u son derece başarılı...

    USB yuvasından DivX rahat rahat izleniyor. Cihazı geri vermeden en az 15-20 tane izlemiştim... Hiçbir sorun çıkmamıştı...
    Ayrıca cihazın kendi kendine açılması durumu V22 firmware'inde var sadece, alan arkadaşlar C23 yüklerse hiçbir problem kalmaz...

    Keşke HDMI - DVI bağlantısı problemli olmasaydı da kullanabilseydim bu cihazı... Bu fiyata bu cihazdan daha iyi özelliklerde ve kalitede bir cihaz bulmanız şu an için imkaansız...

    Sorusu olan arkadaşlar forumda yazdıktan sonra PM atarsa daha hızlı cevap veririm kendilerine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatokuc -- 11 Nisan 2007; 17:29:59 >




  • Anladigim kadariyla C22 de dahi olsa usb den divx oynatmam gerekiyor. Bu olursa CD yazmak zorunlulugum ortadan kalkacak. Bu da küresel isinmaya bir darbe demekti (bos cd, enerji , vs :)

    Tolga yorumuna katiliyorum. Bu fiyata bu performans mükemmel, HD standartlari oturana kadar up-scaling ile birkac seneyi gecirmeyi planliyordum. DVI'in olmamasina uzuldum senin adina.

    Ek not : Sistemin ses performansini test edecekseniz ;www.sr.se isvec radyosuna ait istede audio dts kayitlari var, bunlarla gecen biraz daha test ettim, cumartesi oglen saatleri , soyle cosku verebilecegim bir saatde, mükemmel. Bu kayitlari cekiniz arkadaslar, ozellikle kisa olan the run , intro gibi 5.1 in demolarini mutlaka dinleyin. Bu arada 5.1 radyo yayini ayri bir fantastik olay sanirim.




  • Duncan link için saol, gerçekten güzel dosyalar var

    Up-Scaling olmadan kullanmak gerçekten sıkıcı oluyordu cihazı. O nedenle geri verdim ve Philips'in DVP5960/12 modelini aldım. Aynı chipset'e sahip olmasına rağmen cihaz gayet güzel 1080i ve 720p çalışıyor benim HDMI-DVI kablosu ile taş gibi çalışıyor. Tabi bunu Philips yetkililerine anlatmak mümkün olmadığından fazla uğraşmadan bu cihazı aldım. Bu cihazın yanına da 5.1 DVD'siz bir Home Cinema Ses Sistemi ve Reciever sipariş ettim. (Sony HT-SF1000) 2'si birden biraz daha pahalıya çıkmasına rağmen sanırım daha iyi bir iş yaptım kendi adıma, sonuçta Sony HT-SF1000'nin iki ayrı HDMI girişi var (ayrıca iki optic ve bir coaxial). Böylece tam 5 tane dijital cihazı aynı anda bu makinaya bağlamak mümkün. Ve yarın öbürgün PS3, BlueRay veya HD DVD aldığımda bu cihazları da şu andaki DVD Player'ımın yanına koyup ayrıca surround sistem almadan daha uygun fiyatla kurtarmam mümkün olacak...
    Benim gibi HDMI - DVI bağlayacaklara önerebilirim. HTS3115/12'in surround sistemine bu cihazda optic giriş olmadığından bir cihaz daha bağlamak ne yazık ki mümkün değil. Bunu da düşünerek 180 YTL'ye bir DVP5960 ve ayrıca bir surround sistem (Mesela Panasonic'in 4 dijital - 2 optic & 2 coaxial) girişli sistemi şu anda 600 YTL'dir) alması kendileri için daha karlı olabilir...
    Ben Sony'yi 920 YTL'den aldım. Ancak 400 YTL'ye bile 2-3 dijital girişli sistemler var.

    Bu arada player olarak DVP5960 ile HTS3115'i karşılaştıracak olursam; HTS3115 tip olarak çok daha çekici olmakla birlikte cihazın USB okuma hızı DVP5960'dan nedense daha düşük, bu da hızlı sahnelerde katılmalar yada yavaş gösterimlere neden oluyor. (HTS3115'de 4 ayrı USB ile denedim, özellikle okuma hızı düşük USB'lerde durum içler acısı, bir de cihazın kapasitesi büyüdükçe ve içindeki bilgi miktarı arttıkça yavaşlama daha bariz hissediliyor.)

    Yukarıda yazdıklarım almak isteyenleri biraz caydırmış olabilir ancak cihaz yine de bence piyasadaki fiyat/performans olarak en iyi "compact home cinema" sistemi...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.