Şimdi Ara

98 honda civic 1.6 ies-98 corolla 1.6 gli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce motor bakımından bunlardan hangisi iyi en fazla hangisi basar biri 120 bg biri 114 bg sizce hangisi?????????

• ALacakmısın yoksa sen de mi egolarını tatmin etmek icin actın bu konuyu?

Amac ne yani?
  • Ciddi bi fark olmaz. Ama o kasa civicler biraz fazla yakıyor. Ben 114 hp XEI kullandım 2 sene. Tavsiye ederim. LPG de uyar sorun çıkartmaz yani.
  • gli ler 114 bg degilmiydi ? yani xei lerde 114 bg mi ? ben 105 bg biliydum ama kullanıcıdan iyi bilemem
  • bu iki arabaylada ilgileniyorum eger ucuz bi fiyata bulabilirsem alıcam ve de birisi civic daha iyi birisi corolla motor olarak iyi diyo bunun içinde biraz yazdım
  • kardes coralladan şasma.corallanın yakıt bakımından artısı var ayrıca hondanın arkasında kalacagı hiçbir konu yok.ikinci el piyasasıda herzaman canlı olur bence coralla gti
  • bence bu iki araç arasından civic nden die sorarsan diğerine göre çok aşırı bir üstünlüğü olduğundnan değil ikiside birbirine özellik bakımından çok benzer araçlar ancak o model corollaları hiç beğenmiyorum dizayn olarka bu yüzden honda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Accord 2.0 ies 1997-98-99
    15 yıl önce açıldı
    Clio 1.6 RXT?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: biddy_074

gli ler 114 bg degilmiydi ? yani xei lerde 114 bg mi ? ben 105 bg biliydum ama kullanıcıdan iyi bilemem

corollaların adapazarı fabrikasındaki ilk üretimler(1996 model yılı) xli,xei ve gli modeller olarak 1.6 16v üstten çift ekzantrikli 105 hp motora sahiptir..97 yılında(98 model olarak çıkanlar) ve 98 yılının ilk 6 ayı içinde üretilen aynı kasa corollalarda motor işletim sisteminde yapılan değişiklikle 114hp üretilmiş ve bu araçların gli modelinde sürücü hava yastığı ve abs standart donanıma eklenmiştir..fakat bu üretim nispeten kısıtlı olduğundan örneğin 98 model 114hp SHY+ABS modelini bulmak zordur..yani kısaca 96 model corollaların 16v modellerinin tümü 105 hp iken,aynı kasaya sahip 97 ve 98 modeller 114hp dir..bu serinin gli modelinde SHY+ABS standarttır..corollanın her iki motoru da son derece performanslıdır...bu model yıllarındaki tüm corollalarda klima opsiyonel donanımdır...

aynı dönem civiclere gelirsek donanım olarak corolla ile aşağı yukaı aynıdır..motor teknolojisi olarak corollaya denktir..yani iki araç arasındaki tercih biraz kişisel zevke kalmıştır..fakat corolla ikinci elde biraz daha değerlidir..örnek verecek olursak ben 96 model gli klimalı 59.000 deki aracımı 1 sene önce 14.000 ytl ye satmıştım..ikinci eli bu kadar yüksek fiyatta başka bir araç yoktur..

bu iki aracın en kötü tarafı fazla alçak olduklarından sık sık altını vurabilmeniz ihtimalidir..

sonuç olarak benim önereceğim corolla gli ile civic ies arasında sizin beğeninize uyanı almanızdır..her iki araçtanda zarar etmezsiniz..

• Aslında bu iki araçta biribirine çok yakın ama kim daha hızlı dersen bnce honda hertürlü corollayı yer hangisini alırsın dersen kararsız kalırım ama honda beygir avantajıyla corollayı çok rahat yer
  • ikiside İyi karar kullanıcının.
  • Bende toyota-honda çelişkisi yaşıyorum.Bakalım hangisi olacak
  • honda civic derim ben.toyota daha kola satılır ama hondanın cazibesi var bi yerdede.
  • Ben bir toyota kullanıcısıyım toyota iyi araçtır ama honda bir adım ondan ileri daha iyi gb yani
  • Sanki motor olarak honda, ikinci el ve yedek parçada toyota
  • 98 model honda civic 1.6 ies kullandım. 95 model corolla gli de kullandım. civic yol tutuş ve malzeme kalitesi olarak corolla'dan iyiydi. sorunsuzluk olarak her ikisi de aynı seviyede sayılır. fakat performans olarak civic'in üstün olduğunu söylemek yanlış olur. corolla civic'ten çok performanslıdır. civic beygir gücü avantajına rağmen corolla'dan hızlı değildir. o dönemde yapılan bütün testlerde corolla daha üstündür. hem de bariz bir üstünlüğü vardır. yalnız benim kullandığım corolla 114 beygirdi. 98 model olanlar 105 beygir olabilir. eğer 98 model olanlar da 114 beygirse corolla performansta her zaman galip gelir.
    quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

Aslında bu iki araçta biribirine çok yakın ama kim daha hızlı dersen bnce honda hertürlü corollayı yer hangisini alırsın dersen kararsız kalırım ama honda beygir avantajıyla corollayı çok rahat yer

• arkadas bence bi yanlısın var galiba benim bildigim 97-98 corollalar 114 bg ve civic performans konusunda da corollayı yer cunku herkes oyle diyo ve zaten oylemiş baktıgıma goreeee
  • İki aracı da araştır. Bulduğun araçlardan hangisi temiz kullanılmışsa, km si düşükse, vb.. onu al derim.
    Civic-Corolla'dan ziyade temizi olsun, hangisi olursa olsun.
  • pardon alacaksın sandım, Toyota basar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 18 Ekim 2006; 16:15:32 >
  • ben ilk gelenlerin 114 bg (ithal 93-96) olduğunu , adapazarında üretilenlerin yada daha yeni modellerin emisyon kuralları gereğince 105 bg e düştüğünü sanıyodum. yani daha yeni olan 105 bg.

yanlış mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nipp

ben ilk gelenlerin 114 bg (ithal 93-96) olduğunu , adapazarında üretilenlerin yada daha yeni modellerin emisyon kuralları gereğince 105 bg e düştüğünü sanıyodum. yani daha yeni olan 105 bg.

yanlış mı?

doğru..fakat türk üretimlerinde 97 ve 98 modellerde 114 hp olarak üretildi..yani sadece 96 modeller ve 97 model olarak piyasaya çıkan ilk araçlar (üretim yılı 96 temmuz dan sonra) 105 hp..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.