Şimdi Ara

Sitem Neden Geç Açılıyor? Resim Optimizasyonu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni açmış olduğum site, yaptığım site hız testlerine göre geç açılıyor. Ana sayfa boyutuhttp://tools.pingdom.com/ 'da 412.3 Kb olarak gözüküyor. Okuduğum her yerde 200 ün altında olması gerektiği yazıyor fakat ben bunu nasıl 200'ün altına düşürebilirim?

    Yaptığım testlere göre sorun resim optimizasyonunda sanırım. Tüm resimlerin kalitesini ve boyutlarını photoshopta tek tek küçülttüm ancak hala yavaş... Daha fazla küçültürsem görüntü bulanık oluyor. Öne çıkarılmış görsellerin boyutlarının hepsi 60 kb'nin altında... Sanırım bu bile fazla.. Boyut ne kadar olmalı?

    Sayfayı sıkıştıran eklentilerden hiçbirisini kullanmadım henüz ancak kullanacağım.. Bu eklentiler sayfa boyutunu ve açılış hızını etkiler mi?







  • resimlerinizi tek tek paint te açıp, farklı kaydet deyip, olan resmin üstüne kaydedin akabinde sunucunuza gönderin.

    böylelik boyutlarında gözle görülür düşmeler olup, sayfanızın hızı biraz daha iyileşir.
  • Photoshopta çözünürlüğünü fazla düşürme. Diyelim resim 2000x1000 boyutunda, sitende ise bu resmi 400x300'lük bir divde ya da boyutta gösteriyorsan photoshopta 400x300 yap, daha fazla düşürme o zaman bozulur. Ve en önemli kısım .jpg olarak kaydederken sana 1'den 12'ye kadar kalite sorması lazım, onu düşürmelisin.

    Bunun yanında Css Sprite tekniğini kullan, Jquery dosyalarının 'min' halini kullan. Gereksiz Php ya da .Net kodları varsa kaldırabilirsin.
  • https://tinypng.com/ burada png formatlı resimlerin boyutlarını düşürebilirsin
  • Photoshopta kaydederken direk kaydetme save for web olarak kaydet hem kaliteli kaydet hemde boyutları düşürür. Flash animasyonlar yoksa resimlerden olma olasılığı fazladır
    bir de bir yöntem var atıyorum iconlar falan tek tek ayrı ayrı kaydetme hepsini düzenli bir şekilde bir alanda topla png olarak o dediğim şekilde kaydet tek bir resim şeklinde sonra css kodlarıyla sitede pozisyonlarını ayarlarsın o şekilde süper bir yer açılıyor şu anda ben o yöntemi kullanıyorum baya da fark etti 50 tane ayrı resim yerine hepsini 1 resimde topladım
  • Merhabalar,


    Listelemelerde ve gösterimlere büyükleri değilde küçük halleri ile açın ve bu resimleri photoshopta kaydederken save for web olarak kaydedin faydasını görürsünüz.
    Dipnot olarak resimlerin pixel olarak değil kilobyte olarak boyutlarına bakın
  • goliva kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için. Geç de olsa save for web şeklinde kaydetmek aklıma geldi ve tüm resimleri o şekilde tekrar düzenledim. Eğer aklıma gelmemiş olsaydı cevabınız çok işime yarayacaktı :) Şu an sitem oldukça hızlı açılıyor.
  • lensimaii kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Resimleri küçültürken piksel olarak değil kilobyte olarak küçültmeye çalışıyordum ancak yaptığım küçültme yeterli olmayınca piksel olarak da küçültmüştüm. Artık save for web şeklinde kaydediyorum. Zaten yıllar önce kullandığım bir yöntemdi ancak nedense aklıma gelmemişti. Şu an sorunum kalmadı. Teşekkürler :)
  • İşinize yaradıysa ne mutlu
  • Glukhovsky kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,

    Bende photoshop'da resim kalitesini 12 olarak kaydetmişim sitemde resimler geç açılıyordu. Sayenizde farklı kaydet diyerek gelen pencerede kalite değerini istediğim düzeyde düşürerek resimlerimi kaydettim. Şimdi sitem hızlı yükleniyor. Allah razı olsun kardeşim..

    Web ortamında herhangi bir konuda başka insanlara yardımcı olmakta bir infaktır. Allah kabul etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.