Şimdi Ara

Pioneer HDJ-1500 yardım lazım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi geceler arkadaşlar. Pioneer hdj 1500 serisi kulaklığımın kablosu bozuldu. İşin kötü tarafına gelirsek kulaklığın kablosu piyasada yok. Kendi sitesinde ise 100 dolar fiyatı var yanlış hatırlamıyorsam . şöyle bir kablo ki bir ucu 2.5 diger ucu ise 3.5. diğer taraftan ise 2.5 olan ucunda kilit mekanizması var yani anlayacağınız bulması zor bir kablo.

    asıl soruya gelecek olursak bu kabloyu bulabileceğim (ANKARA içi) yer var mıdır? kilit sistemli kablo olmasına gerek yok 2.3-3.5 uçlara sahip ses kablosu bulabilir miyim?

    Şimdiden Teşekkürler..



  • Konu günceldir beyler yok mu yardım edebilecek kimse?
  • Kulaklıgı inceledigim kadarıyla haklısınız kitli 2,5mm jack ilk defa goruyorum piyasada bulmanız pek olası gibi gozukmuyor!?
    ama ote yandan iyi olan ise bir ucu 2,5mm bir ucu 3.5mm kablo ile sorununuz hallolucak ;)

    Çözüm;
    1-) Bir elektronikciye bir ucu 2,5mm bir ucu 3,5mm jacklı bir kablo yaptırırsanız isiniz ucuz ve kolay bir sekilde hallolur gibime geliyor.
    2-) kaliteli kablo almak istiyorsanız kendiniz, muzik aksesuarları satan bir magazadan kablosunu alıp elektrikciden 2,5mm ve 3,5mm erkek jackları satın alıp kendiniz de lehim yapabilirsiniz veya yine bir elektrik/elektronik veya bilgisayarcıya lehimletin derim.

    Not: internette baktım ama malesef 2,5mm /3,5mm iki tarafı ayrı buyuklukte girişli kablo bulamadım
    yukarda saydıgım yontemle istediginiz kalitede bir kablo alıp mumkunse altın kaplama ucları satın alıp yazdıgım sekilde yaptırmanız çok ucuza mal edicektir.

    bide kulaklık icin filan lazım demeyin kimisi uyanıklık yapıp fiyat arttırabiliyor. ses kartına v.s. lazım dersiniz :D

    boyle bir sey buldum internette ama 50cm :/
    http://www.kozmikstore.com/35mm-erkek-gtgt-25mm-erkek-audio-kablo-cevirici-50cm-uzunluk_26999#.VDzTVbCsXTo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saki3d -- 14 Ekim 2014; 10:40:49 >




  • Saki3d kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsunuz hocam :) bugün gidip müzik ens. tamiri yapan elektronikci bir abi ile tanıştım. sağolsun benim kablonun uçlarını keserek başka bir kabloya ekledi ek yerlerini makaronladı falan, Gerçekten özendi abimiz, hoş sohbet eşliğinde fiyata gelecek olursak 10tl gibi bir rakama anlaştık. bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa özelden adres yazabilirim

    Ayrıca hocam o kablolar olmuyor malesef yoksa internette yurt dışı sitelerde var o model. şöyle tariif edeyim kulaklıktaki giriş içeriye gömülü ve o 2.5mm ucun girmesi için jak ın gerisindeki siyah yerin çapı 4mm olması gerekiyor ve hani genel olarak 5-6mm 4mm yok malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylord -- 14 Ekim 2014; 21:11:08 >




  • feylord kullanıcısına yanıt
    Ooo sorununuzu çözebildiğinize çok sevindim,
    Yapan arkadaş bizim tabirimizle sigara parasına işinizi halletmiş

    Ben internetten bakabildim kulaklıga giriş kısmına dediğiniz gibi biraz değişik olduğunu farkettim ama inceliği konusunda bir fark goremedim.
    kablonun soket kısmının problemsiz olmaması sevindirici jackda problem yaşasaydınız sanırım 100doları gozden cıkarmak sorunda kalabilirdirdiniz.

    Kablo bulmak sırf kulaklık vs. degil genel olarak problem turkiyede bende genelde kulaklıklarda sıkıntı yasarsam ucuz kulaklık alıp onun kablosunu kesip kaliteli olana takıyorum ama tabi sizin ki gibi değişik soket v.b. bir kulaklıgım olmadıgı icin boyle bir oneride bulunmustum bir şekilde sorununuz pek masraf cıkarmadan hallolmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saki3d -- 15 Ekim 2014; 9:15:43 >




  • hocam benmde technics RP-DH1200 model kulaklığımın kablosu bozuldu kabloda bulamıyorum orjinali çok pahalı aldığın yerden banada alabilirmisin? yada burada soraym bi ucu 3.5mm diğer ucuda 2.5 mm midir acaba foto ekliyorum??
  • Fotograf bu hocam.... en sagdaki aparat soldaki uca takiliyor ve muzik setine baglaniyor...ortadaki uc ise kulakliga giriyor ve kilitleniyor.... Sanirm bir ucu 3.5mm diger ucu 2.5mm lazim sanirim?
     Pioneer HDJ-1500 yardım lazım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwiNChiL -- 28 Ekim 2014; 5:07:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo uçları olarak aynı hocam ama ben yeni Kablo almadım o kabloyu çok aradım bulunabilir bir kablo değil. Yeni Kablo yaptırmanızı tavsiye edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylord

    Kablo uçları olarak aynı hocam ama ben yeni Kablo almadım o kabloyu çok aradım bulunabilir bir kablo değil. Yeni Kablo yaptırmanızı tavsiye edebilirim

    yeni kablo nerde yaptırabilirim? siz 10 liraya mal etmişsiniz sanırım banada 2-3 metre yeterli olur ne söylemem lazım tam olarak elektronikçiler yaparmı? yoksa müzik market var burda oraya mı sorsam?
  • Elektronikcilere sorsan daha iyi olur. Hatta sana tavsiye eski kabloyu da yanında goturmen o kablonun uçlarını kullanırlar daha rahat edersin. Neden diye sorarsan kilitli kabloların uç kısmı normallere göre daha fazla yuvaya giriyor her Kablo kafası uymaz senin kulaklığa. Kulaklığı da yanında goturmen iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylord

    Elektronikcilere sorsan daha iyi olur. Hatta sana tavsiye eski kabloyu da yanında goturmen o kablonun uçlarını kullanırlar daha rahat edersin. Neden diye sorarsan kilitli kabloların uç kısmı normallere göre daha fazla yuvaya giriyor her Kablo kafası uymaz senin kulaklığa. Kulaklığı da yanında goturmen iyi olur.

    Tesekkurler hocam sen 10 liraya maletmissin sanirim kac metre yaptirdin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwiNChiL T kullanıcısına yanıt
    standart boy kablo kullandı sanırım 1m 20 cm uzunluğu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.