Şimdi Ara

Yazılımla İlgili Sorunum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılımla ilgili merak ettiğim sorular var arkadaşlar bildiklerinizi cevaplar mısınız?

Bu C,C++ çıkaran adamlar C,C++için kitap yazmış, peki o kitabı ve kodların farklı kullanım çeşitlerini öğrenenler gerçekten C++,C çok iyi biliyorum diyebilir mi? Diyemez ise bu C++,C çok iyi öğrenenler nereden öğreniyor? Mesela işletim sistemleri Windows,Linux C,C++ ile yazılmış. C,C++ dili bu kadar geniş bir dil mi? Yani yanında illaki fazladan bir şey kullandıklarını düşünüyorum.

Bu donanımı nasıl yönetebiliyorlar? Bu Donanım yönetme kodları Dennis Ritchie'nin yazdığı kitapta var mı? Klavyeyi vs nasıl kontrol ediyorlar? Çünkü kitabın PDF'sinin ingilizcesini indirmiştim, sanki bunları yapabilecek kodlar yok gibiydi.

Bu DirectX,OpenGL gibi kütüphaneler hangi dille yazılıyor? Büyük ihtimalle onlarda C veya C++'dır. Peki bu DirectX,OpenGl yazmasını sağlayacak kod parçacıkları nedir? GUI(Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) kütüphanelerini de C,C++ ile yazdıklarını düşünüyorum; ama benim kafam mı almadı anlamadım C,C++'da bunları yazacak kod parçaları nerde? Sanki bir şeyleri bizden saklıyorlarmış hissine kapılıyorum, sanki bunlara benzer şeyler hiçbir zaman yapamayacakmışım gibi(Ne kadar çalışırsam çalışayım istersem hayatımı vereyim).

Ben C'ye Pek bakmadım C++ baktım genelde. Bu kodlar C'demi varda ben bilmiyorum? C ile C++ çok mu farklı?

Yanıtlayabildiklerinizi yanıtlamanız yeter arkadaşlar Teşekkürler.

• illimunati

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bazentiksindim

illimunati

Sen bir 10 yıl sonra hala burda illimunati yazarken ben lüks evimde keyfime bakıyor olacağım belkide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenemne1 -- 9 Ekim 2014; 17:02:16 >

Orijinalden alıntı: speedyrazor

google dan bi arama yapsaydin once keske

Ben aramasını bilmiyorumdur büyük ihtimalle hep arıyorum önüme programlama dilleri ağacı vs çıkıyor ama pek türkçe bir bilgi yok gibi. Nasıl arama yapacağımı söyler misin?

Orijinalden alıntı: Privyet

Konu dışına açmandaki amaç belli o yüzden lagaluga yapma

Konu Dışı
    Her şey , hayat, şu, bu, vs

Orijinalden alıntı: thenemne1

quote:

Orijinalden alıntı: bazentiksindim

illimunati

Sen bir 10 yıl sonra hala burda illimunati yazarken ben lüks evimde keyfime bakıyor olacağım belkide.

Tamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: thenemne1

quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazor

google dan bi arama yapsaydin once keske

Ben aramasını bilmiyorumdur büyük ihtimalle hep arıyorum önüme programlama dilleri ağacı vs çıkıyor ama pek türkçe bir bilgi yok gibi. Nasıl arama yapacağımı söyler misin?

programla dillerini cok iyi ogrenenler tecrubeyle ogreniyor hergun onune farkli bir soru geliyor ve onu cozmeye ugrasiyorsun boylece bir sure sonra ustalasmis oluyorsun

professyonel programlarda sadece c c++ gibi tek bir dil kullanilmaz bazilarinda 3 5 gibi bircok dil kullanilarak bunlarin birlikte calisimasi saglanir ornek olarak web sitelerini gosterebilirim

klavye mevzusunda ortada yillarin birikimi var en temelden baslaman lazim bunlari anlaman icin ve bu birikim o kadar buyuk ki o yuzden bazi seyleri tekrar icat etmeye gerek yok anlamadigin bazi seyler olabilir ayrica orda ne demek istedigini tam anlamadim

bir program binlerce onbinlerce satir koddan olusuyor bir kitapta 30 40 satirlik ornekler olur daha temelini ogrenmeden directx e gecmissin bu acele ne

c ve c++ birbirinden farkli diller once c ogrenip daha sonra c++ a gecmeni tavsiye ederim

edit : ayrica ingilizce sart cogu seyi turkce bulamazsin okudugunu anlayacak kadar ingilizce gerek google da ramalari ingilizce yapmalisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyrazor -- 9 Ekim 2014; 17:23:43 >

• klavye için bir blog kod mause için bir blog kod joystick için bir blok kod vs vs her farklı birim için bir blog kod bulunur. ve bunları alanında uzman kişiler yazar kodları. ben klavye için biliyorum hadi mause için yazayım olmaz. classlar vardır ve bu classlar farklı bir classa bağlıdır.

c ile c++ çok farklı mı ?

aslında ahım şahım farkı yok fakat kullanılan kodlar farklı. mantık aynı. c de class yok (emin değilim şu anda başka bir şey de olabilir) ama c++ da var.

c++ daha zenginleştirilmiş bir dildir ama c daha basit bir dildir ama diyemezsin ki c basit ise neden c++ kullanmıyoruz. c programlama dillerinin atası sayılır. c++ da c den türemiştir bir nevi.

kodlarla bir evi bile zıplatabilirsin tabii evin altında gerekli düzenlemeler olmak şartı ile düşün koca koca arabalar şerit takibi yaparak kendi gidiyor. asimo var bir de tabii

• -c fonksiyonel bir dil c++ ise oop(her ne kadar c# ve java gibi olmasada).
    -Herhangi bir kitabi bitirirsen temel seyleri ve yapıyı ögrenmis olursun ama asıl gelisme asaması bundan sonra baslıyor.Open source projeleri takip et,cesitli sdk leri ve kütüphaneleri arastır ve kullan,stackoverflow takip et bir seyler ögren ve asla ben her seyi biliyorum havasıyla dolasma.
    -Directx ve opengl kütüphaneleri c,c++ nasıl kullanılır vs pek bilmiyorum ama c# da wpf directx tabanlıdır ve sahsen directx sdk indirip kullanmadım bir ara neden olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Rand_al_Thor_ -- 9 Ekim 2014; 17:45:47 >
  • Hocam bende c++ öğreniyorum. Youtubeye buckys c++ programming tutorials diye aratırsan 73 tane video çıkıyor. Ben orada 20. Videoya geldim. Açıkçası anlamadığım pek birşey olmadı sadece classların mantığında sorun yaşadım. Bu arada o kanaldaki videolar ingilizce. Peki sen nereden takip ediyorsun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.