Şimdi Ara

lg 47la740s Tv ile lgdh6530t Sinema sistemi ses sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar

    Şöyle bir sorum ve sorunum var yardımcı olabilirseniz veya yol gösterirseniz çok memnun olacağım. Televizyonum LG47LA740s televizyon var ve bunun dahili uydu alıcını kullanıyor. Yakın zamanda da ses sitemi aldım ve LG DH 6530T DVD sinema sistemi aldım. Bağlantısını da HDMI ve video olarak televizyona bağladım ve tv den sesini alamadım.
    Onun içinde Optik kablo alarak DVD ile TV yi bağladım fakat bu sefer de ses sadece ön sağ ve sol hoparlörlerden gelmeye başladı. Fakat tamamından ses alamıyorum ne yazik ki DVD de olmadığı için deneyemedim fakat Track Cd oluşturup taktığım zamanda sağ ve sol hoparlör ve bas tan ses almaktayım. Normal de benim amacım TV ye harici hard disk ile takıp .flv .mkv dosyaları olan 1080p, 720p filmleri izlerken ses alabilmektedi fakat
    sadece sağ sol ve subwofer dan ses almaktayım. Tamamından alabilmem için ne yapmam gerekmektedir. Yardımcı olabilirseniz çoook memnun olurum. Tv ve Sinema sistemi arka girişleri resim olarak ekledim.

     lg 47la740s Tv ile lgdh6530t Sinema sistemi ses sorunu hk. lg 47la740s Tv ile lgdh6530t Sinema sistemi ses sorunu hk.
     lg 47la740s Tv ile lgdh6530t Sinema sistemi ses sorunu hk. lg 47la740s Tv ile lgdh6530t Sinema sistemi ses sorunu hk.







  • arkadasım baglantı ıle ılgı degıl bu konu 2 kanal sesı 5+1 yapmak ıstıyorsan oynatıcının bu ozellıgı olması gerekıyor yoksa alamassın her hoporlerden ses
  • omer0625 O kullanıcısına yanıt
    Her iki cihazı optik kablo ile bağladıktan sonra tv'nizin ses çıkış ayarlarından optik (spdif) olarak seçmeniz lazım. Ondan sonra da Tv'nin menüsünden optik çıkışın türünü seçmeniz lazım. Pcm, lpcm yada spdif raw gibi seçenekler olmalı. Spdif raw ve lpcm ile 5.1 şeklinde sesleri alabilirsiniz.

    Tabii burada bazı detaylar var. Tv'niz dts yada dolby sesleri lisans anlaşmaları nedeniyle 5.1 olarak aktaramıyor olabilir. Misal benim 2013 model Sony tv optik üzerinden dolby sesleri 5.1 olarak dokunmadan aktarabiliyorken, dts sesleri sadece pcm 2.0 olarak aktarabiliyor. Sizin durumunuz da böyle olabilir.

    Tabii ses sisteminizin dts sesi desteklediğini varsayarak söylüyorum. Zaten dts desteği yoksa mecburen Tv'den pcm 2.0 olarak aktarmak zorundasınız. Ses sistemi dvd'li olduğundan ve dvd'lerin ses formatı genelde dolby olduğundan, dolby sesleri optik bağlantı ile 5.1 olarak almanız daha olası.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar şöyle bir sıkıntım var, bende bu cihazı kullanıyorum. Kanal geçişlerinde ekran görüntüsü donuyor 2-3 saniye sonra geliyor.
    Neden olabilir? Uydunet kullanıyorum, Servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor olabilir dedim ama bugün digiturk bağlattım onda da aynı sorun var, neden olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.