# P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü

Sandman -> # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (12 Ekim 2006; 15:59:16)

AŞAĞIDAKİ YAZI DHW FORUMLARINDAN EVO (EVREN) NUN İNCELEMESİDİR.. BENDE BURDA BİRÇOK KİŞİYE REHBER OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMDEN KOMPLE BURAYA TAŞIYORUM.. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER.. BU ARADA BENDE AYNI MAKİNAYI KULLANDIĞIM İÇİN BİR SORUNUZ OLURSA BENDE BURADAN YARDIMCI OLURUM..

------------------------------
Tarih: 26 Eyl 2006
Yazan: EVO (evren)

Biraz geç oldu gerçi ancak yaklaşık 2.5 ay önce almış olduğum Packard Bell Easynote 7413 laptop un kısa bir incelemesini paylaşmak istedim. Cihazı İzmir Vatan Bilgisayar` dan aldım.Satın alırken de 1GB DDR2 533Mhz lik Kingston marka Ram i de beraberinde aldım çünkü yakında ikinci 1GB lık bir adet daha Ram i alacağım kısmetse. Bu noktada incelemeye geçmeden önce Vatan Bilgisayar ve oradaki Koyuncu Bilgisayarın müşteri temsilcisi/satış temsilcisi arkadaştan bahsetmeliyim.Bir kere teknik servisteki bir arkadaş dışında hiç kimse (zaten sektördeki genel bir sorun) cihazlarla alakalı yeterli teknik bilginin yanından dahi geçemiyor ki Koyuncu nun temsilcisi olduğunu söyleyen arkadaş da buna dahil. Cihazın internetten baktığım bir sayfada tek 512lik ram olduğunu görmüştüm oradaki arkadaşlara sorduğumda ise evvela fikirleri olmadığını belirttiler. Sergi cihazını açıp açamayacaklarını sorduğumda yapamayacaklarını söylediler. Eyvallah demekten başka bir seçenek yoktu tabi ki. Daha sonra zaten 3 slot olduğunu söylediler Ram için. Emin misiniz çoğu laptopta 2slot var denilince hummalı bir çalışmaya girdiler. 2x256 olduğunu öğrenebildik sonunda. Aklımda başka bir model olmadığını yine de bu modeli alacağımı söyledim kendilerine ancak ramları alıp alamayacaklarını sorduğumda (Oem satışları mevcut malum) alamayacaklarını söylediler. Elbette yine eyvallah dedik. Ölü piksel için firmanın politikasını sordum (Gerek Vatan gerekse Koyuncu nun) yarım ağızla konuştular. İşte cihazı açamayız, cihazı satın alın açar bakarız gibi mahalle ağzı ile konuştular. Daha sonra eğer ölü piksel çıkarsa değiştireceklerini söylediler ancak bir yetkiliden ok istedim ve akabinde alabildim cihazı. Ram i orada taktırdım usb diskte yanımda götürdüğüm program ile (bomba zannedip kaçacaklardı neredeyse ) ölü piksel muayenesi yaptım. Ve cihazı satın alabildim. Bir iki sorun dışında cihazdan gayet memnunum. Bu sorunlara da yeri gelince değinirim..

Laptop un teknik özellikleri:
Intel Core Duo Processor T2300 @1.66 Mhz
512MB DDR2 533 Mhz
2MB Ön bellek
DVD±RW Double Layer -
ATI X1600 256MB (Şu an 512 ye Hyper edilmiş durumda. Uzay aracı sanki)
Daimont View Parlak 15.4"
Kart Okuyucu
Bluetooth 2.0
80 GB 5400Rpm
Windows XP HOME Ed. TR

Cihazın kutusu : http://img71.imageshack.us/img71/6294/pbelltv1.jpg
Üstten görünüş : http://img242.imageshack.us/img242/5376/pbell1km9.jpg
Önden üstten görünüş : http://img114.imageshack.us/img114/7030/pbell2dun1.jpg
Kapak açıkken : http://img242.imageshack.us/img242/7283/pbell5dkj3.jpg
Genel görünüş : http://img114.imageshack.us/img114/8664/pbell6dtt9.th.jpg - http://img114.imageshack.us/img114/4514/pbell7dfi6.jpg
Yandan görünüş : http://img242.imageshack.us/img242/5124/pbell9daz8.jpg
Yanında gelenler : http://img126.imageshack.us/img126/4855/pbell12dcx6.jpg

Kumanda laptopu sadece dvdplayer olarak uzaktan kullanmak için güzel bir ayrıntı. PCMCIA slotta muhafaza ediliyor. Ancak orası biraz sıcak olabildiğinden pilin akma tehlikesine karşı çantada tutmaktayım.
http://img114.imageshack.us/img114/5616/pbell3dds0.jpg

Packard Bell yazısı ekran açıkken bu şekilde ışıldamakta çok gerekli bir şey değil elbet. Markayı vurgulamak için yapılmış hoş bir ayrıntı sadece.
http://img114.imageshack.us/img114/3426/pbell8dft3.jpg

Arkadan görünüş. Bu modelin iki farklı versiyonu var diğerinde Tv kartı mevcut. O model ellerinde yoktu. Ancak şöyle bir avantaj var E-bay vb yerlerde bu parça satılmakta alıp kendiniz de rahatlıkla takabiliyorsunuz.
http://img242.imageshack.us/img242/1795/pbell11dhz9.jpg

Bu laptopu seçmemdeki büyük etkenlerden biri, laptop kullananlar anlayacaktır. Bu cihazlarda genellikle sinek vızıldamasından öteye gitmez (en azından çoğu markada) müzik ve film dinlediğinizde. Ancak Packard Bell bunu farketmiş olacak cihazın altına Subwoofer diye daha net ses veren ve (elbette o kadarcık şeyden adam gibi bass sesi duyulmaz) bir üçüncü hoparlör yerleştirmiş. Ve çoğu laptoptan (6-7 tane bizzat incelemişimdir. Bir o kadar da üstünkörü baktıklarım oldu) çok daha iyi tiz ve görece bass seslerini hissedebiliyorsunuz ve son ses açtığınızda eğer speaker olanağınız yoksa ortamda beklenilenin üstünde bir performansla film izleyip müzik dinleyebiliyorsunuz. Tabi altı açık olacak. (Ses sitemi ile iddiali diger bir marka da Toshiba nın Harman-Kordon ürünlerini kullandığı modelleri ve Qosmio su)
http://img126.imageshack.us/img126/4944/pbell18dry4.jpg

Cihazda, pil ve hdd ayrı kapakların altında diğer her şey kocaman diğer bir kapağın altında. Hem iyi hem kötü bir özellik. Her şeye tek bir kapağı açarak ulaşabiliyorsunuz ancak kapak büyük olduğu ve bir iki yerden cins klipsler konduğu için açarken ve kaparken korkarak (Benim için geçerli değil tabi ki ) iş yapıyorsunuz.
http://img114.imageshack.us/img114/5659/pbell19dex3.jpg

Packard Bell ben satın alırken tüm ürünlerinin yanında taşıma çantası ve 128MB lık (gerçi biraz dalga geçer gibi olmuş ama neyse) Usb bellek veriyordu. Taşıma çantası gayet şık sağlam. Beklediğimden çok daha iyi çıktı işin açıkçası. Özellikle diğer bir iki markanın yanında verdiklerini gördükten sonra. Yalnız 15.4" için büyük çanta düzgün oturtmazsanız oynayabiliyor içinde.
http://img242.imageshack.us/img242/5622/pbell13dvr0.jpg
http://img126.imageshack.us/img126/9089/pbell16dwg7.jpg

Bir iki ufak sorundan bahsetmiştim. İlki yanında verilen Recovery DVD hatalı. Yani sistemi onunla kurarsanız pek sağlıklı çalışmıyor. Ve kullanılmayacak zilyon tane şey de beraberinde geliyor. Ve sistem acayip şişiyor. Koyuncu da aynı hususun kendilerine geldiğini söyledi ve hatayı kabul etti.(P.Bell e ileteceklerini söylediler). Zaten kullanmam bu tarz olayları. Diğer nokta ve biraz da can sıkan nokta wireless diğer kullandığım incelediğim laptoplara göre bariz derecede kötü. Bu konuda yine Koyuncu ile irtibata geçtim aşağıdaki fotoğrafı gönderdim e-posta ile. İki gün sonra bana ulaştılar gönderdiğim açıklayıcı e-posta için teşekkür ettiler vs. (Yıkama yağlama  ) En kısa zamanda Packard Bell ile irtibata geçip beni bilgilendireceklerini söylediler. Elbette bu şekilde ilgilenmeleri memnuniyet vericiydi. Ancak hala arayacaklar. Zaten her ne kadar gerekmese de (Fatura yeterliymiş) garanti belgesi ortada yok ve bu durum için bana geri dönmediler. Yarın telefonla aradıktan sonra kendilerini kusura bakmasınlar cihaz yanında garanti belgesi vermedikleri için Tükoder ve Sanayi Bakanlığına şikayet edeceğim. Malum cihazdan memnun kalsam da bu konuda sabrımı taşırdılar. Soruna dönersek fotoğrafta da göreceğiniz gibi diğer bir çok laptopta olan bir şey eksik. Aux kablosuna takılan ve harici anten vazifesi gören kablo. (Genelde LCD nin arkasına kadar çıkar) Burası boş. İşte bu konuda bilgilendirmeyi bekliyorum firmadan..
http://img242.imageshack.us/img242/4643/wireless1111tk2.jpg

Son söz olarak;
Artı özellikler:
+Ekran çok kaliteli ve renkleri iyi veriyor.
+Genel performansı beklediğimi verdi.
+Ses kalitesi çok iyi.
+Kumanda güzel bir ayrıntı ve kullanımı kolaylaştırıyor.
+Yanında verilen çanta kaliteli
+Bluetooth 2.0
+Isınma sorunu yok. Gayet serin çalışmakta.(Sadece işlemci değil diğer bileşenlerin yerleşimi iyi)
+Üzerindeki boya ve kaplama çok şık (Ama bknz. Negatif yanları)

Eksi yanlar:
-Wireless vasat
-Yanında verilen recovery Dvd si sorunlu.
-Koyuncu ilk başlarda tüketici merkezli bir izlenim verse de şu an gözümde ekside.
-Adaptör biraz fazla ısınıyor incelediğim diğer laptoplara göre
-1.8 olsa performansı daha iyi olabilirdi.
-Gigabit lan mevcut değil
-Parmak izi çok oluyor. Benim gibi obsesifseniz her gün siliyorsunuz.

Laptop almak yüklü bir masrafı gerektirdiğinden elimizde Asus A6VM Acer ın şu an hatırlayamadığım Mavi Bilgisayar ın kampanyalı olarak bir ara sattığı 64bit 1.8Ghz işlemcisi ve 128Mb X700 ü olan laptoplar mevcut. Bir adet de F.Siemens in 7440 modeli. İzmirli arkadaslar gelip inceleyebilirler.

Evren

Orijinal metin burda.
-------------------------------

Benim kendi izlenimlerime gelince artı özelliklere tamamen katılıyorum.. Eksik özelliklere ilaveten ram 2 parça 256mb 533mhz olarak geliyor.. Hdd 4200rpm.. Ve de ekran kartı 128bit yerine 64bit olarak geliyor.. Bunlar büyük dezavantajlar alırken göz önünde bulundurulmalı.. [:'(]

zovet -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (12 Ekim 2006; 16:32:29)

Ekran kartının 64 veya 128 bit olması çok önemli.Ekran kartlarının 128 bit yazmasına rağmen 64 bit çıktığı kesin mi.Yani başka kullanıcılarda damı aynı sorun var

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (12 Ekim 2006; 16:37:00)

Forumda ki v7413 kullananlara sormak lazım bscol da var bi de bu makinadan.. Bendeki 64bit.. Bi arkadaş daha var forumda onunda 64bit.. Yani bu makinadan alıpta 128bit çıkma ihtimali varmı bilmiyorum varsada çok düşük bir ihtimaldir..

serpantin -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (12 Ekim 2006; 23:07:28)

64 bit olsa ne olur 128 bit olsa ne olur, sonuçta şu anda piyasa da bu ekran kartına bu fiyata alternatif bir ürün yok.

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 1:11:39)

quote:

Orjinalden alıntı: serpantin

64 bit olsa ne olur 128 bit olsa ne olur

Çok şey olur arkadaşım.. Bir forumdan yazılanları aktarıyorum herşeyi anlatıyor zaten..

1. Grafik kartında işlemler veriyolları aracılığıyla yapıldığı için gelen veri giden veri için yol genişliği ne kadar büyükse ,grafik işlemcinin işleyebileceği ve yollayabileceği veri oranıda artar. Bu da performansa direk etkide bulunur. Daha yüksek çözünürlük , renk derinliğinde ve FPS te oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

2. Çok verilen örneklerden birtanesi otoyol örneğidir , otoyoldaki şerit sayısı nekadar çok olursa trafikte okadar rahat akacağı öreneği gibi.

3. İki boru düşün biri 128 cm çapında diğeri 256 cm çapında, bide olmazsa olmazlardan havuz düşünelim. Hangisinden daha fazla su geçebilir? İlk boru ile havuz 4 saatte doluyorken diğer boru ile havuz 2 saatte doluyor. Ekran kartındaki bit borudaki çap gibi işte ne kadar yüksek olursa o kadar çok veri geçebiliyor.

Bunlar alıntıdır örneklerle ekran kartındaki bit in önemi vurgulanmıştır.. Umarım anladın.. Sana göre bi sorun olmasada bu bilgisayarı oyun ve yoğun multimedia uygulamaları için kullanacak kişiler için önemli benim içinde..

Bu paraya alternatifi yok diye kazık yemeyede gerek yok dimi..

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 1:34:34)

benim ekran kartı da sanırsam 64bit arkadaşlar.. hdd'nin 4200rpm olması çok kötü...ram'lar 2x256 fakat ekran kartı 128mb'sını imha ediyor..bu özelliği kapatıp ekran kartını 128mb'ya düşüremioz sanırsam..parmak izi gerçekten çok çıkıyor beni de gıcık ediyor,ddwmlı silmek zorunda kalıyorum..şarj aleti gerçekten çok ısınıyor,ama oldukça sessiz bi alet..ısınma kesinlikle olmuyor..çok ii ses weriyor ekran kalitesi çok iyi..yalnız bataryası çok az gidiyor.dwmlı eko modunda çalıştırmak zorunda kalıyorum..kumanda özelliği çok süper..yanında lisanslı XP cd'si werselermiş çok ii olurmuş recovery ile uğraşmak çok kötü..wireless'ı için bişi diyemicem ben çok memnunum. 1 kat alt çaprazımdan gelen bağlantıyı çok iyi yakalıyor,okulun kutuphanesinden bağlanıorum hız süper..benimkinin arkasında tv anten giriş yeri war ama sanırsam tv kartı yok o zmn o giriş neden pek anlamış deilim..touchpad'i iyi yalnız acer marka kullanmıştım laptop ezik bişidi onunki daha bi rahattı bundan.. benimkinin şarj aletini taktıım yeri yanmıştı,aldıım yer çok ilgilendi saolsun,daha dist. olan koyuncuya gittim,bi kaç gün sora falan gelin dediler ama ısrarla aynı gün içinde 2 3 saat sora geri almıştım..taşıma çantası gerçekten çok kalite aletin.. dvı bağlantı yeri war fakat analog da olsaymış daha ii olurmuş gibime geliyor.. dvd-rw'si nec ve gerçekten çok memnunum..görüntü alette süper [:'(]
hdd'si sata ve 5200rpm olsa süper olurmuş,ramları da 2x512 ddr2 mhz 667 almak gerekiyor sanırsam çok daha iyi olur..genel olarak aletten çok memnunum fakat bazen Dell vga 6400 alsamıydım diyorum yani...

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 7:41:50)

ekran kartının 64 bit olması gerçekten kötü ,
kullanıcılar olarak acaba birşeyler yapabilirmiyiz.
Ben bugün mail atacağım ,

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 10:38:33)

quote:

Orjinalden alıntı: hburak

Ben attım 2-3 gündür cvp yok..

bscol -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 12:05:19)

performansı ve 3dmark puanları normal ama genede bu konunu üsteüne düşmek güzel
quote:

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (13 Ekim 2006; 14:34:00)

mail atıldı , cevap yok.
Cevap gelmezse 'sorularımıza cevap verilmemesi' ile ilgili başka bir mesaj yollayacağım.
İyi yada kötü en azından bir cevap bekliyorm.

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (14 Ekim 2006; 7:59:17)

cevap geldi ,
ati x1600 ekran kartının 128 bit hızı ile çalıştığı söylendi , sevindim.

Benim bilgisayarda dvd sürücüsü çalışırken metalik bir cızırtı sesi geliyor ,
acaba siz de böyle bir ses var mı?

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (14 Ekim 2006; 15:20:54)

quote:

cevap geldi ,

Arkadaşım o nasıl oluyor bütün programlar 64bit olarak gösteriyor..

maymunkral -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (14 Ekim 2006; 16:24:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Sandman

quote:

cevap geldi ,

Arkadaşım o nasıl oluyor bütün programlar 64bit olarak gösteriyor..

bunun sebebi ekran kartının sistem ramini kullanması.sistem ramini kullanan bir ekran kartının bellek adreslemesi üzerinde kendi rami bile olsa 64bit gözükür.ama aslında 128bit.çünkü kendi grafik işlemcisi var.ayrıca kendi belleği de yeterli.(128mb) yaptığım testlerde 3dmark06 dan 2890 puan aldım ki 6600gt 3600puan alıyor.wireless ın güçsüzlüğü ve tv kartının olmamasından ben de muzdaripim.

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (14 Ekim 2006; 17:26:54)

arkadaşlar dvd sürücüsü sizde nasl , çalışırken gürültülü mü?
Bendeki metalik bir cızırtı sesi çıkarıyor.

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (14 Ekim 2006; 23:37:26)

okurken bi uğultu oluyor bence gayet normal bi ses bu..okumasında hiç bi sorun yok ama aletin okuması çok ii[:'(]

ARKADAŞLAR BENİM HOPARLÖR GİRİŞİ ÇALIŞMIYOR YAA, aynı sorunu yaşayan war mı??bide arkasında TV çıkışı war,onu kullanabilio muyum?

Bide EMre abi,ekran kartını 128mb'ye çekebilio muyuz yaa?ben aradım bulamadım..
quote:

arkadaşlar dvd sürücüsü sizde nasl , çalışırken gürültülü mü?
Bendeki metalik bir cızırtı sesi çıkarıyor.

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 0:20:04)

maymunkral verdiğin bilgiiçin çok teşekkür ederim.. [:'(]

Wellcome to hell : Umarım spdif çıkışını kullanıyorsun diğer çıkıştan ses gelmiyor.. İçinden kırmızı ışık çıkan spdif çıkışından ses alabiliyorum bi tek onu dene istersen..

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 0:32:31)

spdif'dan nası ses alıcam ???
quote:

Wellcome to hell : Umarım spdif çıkışını kullanıyorsun diğer çıkıştan ses gelmiyor.. İçinden kırmızı ışık çıkan spdif çıkışından ses alabiliyorum bi tek onu dene istersen..

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 0:37:04)

quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

quote:

Touchpad in altındaa üç adet giriş çıkış var.. En sağdaki spdif çıkışıdır.. İçinden kırmızı bi ışık çıkar.. Oraya kulaklığını takıcan o kadar..

Ses gelmezse ses özelliklerinden spdif çıkışını aktif et.. Ses az gelirse sesi yükselt.. [:'(]

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 0:46:08)

SPDIF çıkışına kulaklık takıldığını bilmiodum ya,oraya takınca sesi aldım çok tşkler...
quote:

quote:

quote:

Touchpad in altındaa üç adet giriş çıkış var.. En sağdaki spdif çıkışıdır.. İçinden kırmızı bi ışık çıkar.. Oraya kulaklığını takıcan o kadar..

Ses gelmezse ses özelliklerinden spdif çıkışını aktif et.. Ses az gelirse sesi yükselt.. [:'(]

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:02:25)

Arkadaşlar PB forumlarında gezerken şunu gördüm, PB E6 serisindeki wireless çekim sorunları için bir patch çıkarmış.. Bende benim makinaya yükledim onunla mı yoksa kaynak modemlemi alakalı bilemiyorum ama yüklemeden önce "çok düşük" seviyedeki bağlatı sinyalim şu an "düşük" seviyeye yükseldi.. Wireless sorunu yaşayanlar deneyebilir.. Bakalım sizde bi faydası olacakmı bende merak ediyorum belki modemin yönünü değişirmiş olabilirler..

Burdan : http://support.packardbell.com/uk/item/index.php?i=7034670000&ppn=PB15M00301

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:06:23)

Bu da V7413 için bios update.. 1.13 e yükseltiyor ben aldığım hafta yapmıştım yapmayanlar için link veriyorum..

Bios update ile gelen düzeltmeler:
Add support for Merom-based CPUs
Fix LCD screen showing garbage when using ECO mode with Hynix VRAM
Improved compatibility with some NEC opticals.
Fix display abnormalities during playback of MPEG file on DVI screen with screen resolution over 1280x800.
Fix occasional hang-up after resume from stand-by.
Add support for D0 stepping Yonah CPUs
Improve thermal control for TV card
Fix incorrect setting of wireless LAN status after resume from stand-by.
Fixed problem where LCD screen cannot resume with setting for monitor off after 1 minute.
Add support for wake-up on modem ring.
Implement small fixes for i945PM and ICH7 chipset.
Allows 512 MB HyperMemory on systems with 1 GB of RAM or more.
Fixes problems during DVD playback.
Changed: Bluetooth is turned off by default.
Changed: BIOS password can consist of 6 characters.

Burdan : ftp://ftp.packardbell.com/pub/itemnr/7406570200/EasyNote_V7_BIOS_113.exe

maymunkral -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:21:16)

arkadaşlar şu anten işini ithalatçıyla görüşüp tatlıya bağlayan olursa buraya yazsın da biz de gidip yaptıralım hakikaten işkence valla.

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:34:31)

En güncel sürücüler burda..

Anakart için, Intel Inf Update v8.1.1.1001 BURADA
Ekran kartı için, Ati Mobility Catalyst v6.9 BURADA
Intel® PROWireless 3945ABG en son sürücüler BURADA
Intel® PRO100+ Ethernet en son sürücüler BURADA
Ses için, Realtek HD Audio Driver v1.47 BURADA

Kullanan arkadaşlar sizlerde burda paylaşımlarda bulunursanız güzel olur.. [:'(]

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:37:04)

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

arkadaşlar şu anten işini ithalatçıyla görüşüp tatlıya bağlayan olursa buraya yazsın da biz de gidip yaptıralım hakikaten işkence valla.

Hocam iki üstte wireless için patch var denedinmi?

Bende bi derece düzelme oldu ama kaynağı belli değil ya patch yüzünden ya da modem yüzünden..

Bir başkası denerse kesinleşmiş olur yamanın işe yarayıp yaramadığı..

İzlenimlerini bekliyorum.. [:'(]

bscol -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:37:36)

inşallah artmışdıt iyi olur cünkü p.bell 7413 ün en hassas yeri
quote:

Arkadaşlar PB forumlarında gezerken şunu gördüm, PB E6 serisindeki wireless çekim sorunları için bir patch çıkarmış.. Bende benim makinaya yükledim onunla mı yoksa kaynak modemlemi alakalı bilemiyorum ama yüklemeden önce "çok düşük" seviyedeki bağlatı sinyalim şu an "düşük" seviyeye yükseldi.. Wireless sorunu yaşayanlar deneyebilir.. Bakalım sizde bi faydası olacakmı bende merak ediyorum belki modemin yönünü değişirmiş olabilirler..

Burdan : http://support.packardbell.com/uk/item/index.php?i=7034670000&ppn=PB15M00301

maymunkral -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:38:50)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

Hocam iki üstte wireless için patch var denedinmi?

Bende bi derece düzelme oldu ama kaynağı belli değil ya patch yüzünden ya da modem yüzünden..

Bir başkası denerse kesinleşmiş olur yamanın işe yarayıp yaramadığı..

İzlenimlerini bekliyorum.. [:'(]

laptop şu an yanımda değil ama ilk işim denemek olacak.ayrıca bu anten işini kendimiz bulursak ve takarsak düzelir mi?düzelirse nereye takacaz?oarada 1-2 tane yuva var.

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 1:39:24)

bende hiç farketmedi..
quote:

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 2:31:27)

Bilindiği üzere makina 6gb recovery alanını kullanarak geliyor.. Bu alanı silmek ve kullanmak istiyorsanız Hitachinin drive fitness tool programını kullanmanız gerekiyor.. Bu program ile boot sectorden kurtuluyoruz.. Ben yaptım şu an makina tam olarak 80gb görünüyor.. Recovery özelliğini kullanmayacak olanlar için yapılması mantıklı..

Programımız: Drive Fitness Test (v4.08) [http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v408_b00.iso]

Program iso imajı olarak geliyor.. Bir cdye yazıyoruz.. Nero veya başka bir program ile kalıbı diske yazdır demeniz yeterli.. Program çalıştıktan sonra yukardaki tabdan erase boot sector diyoruz.. Ve harddiskimizi baştan bölümlendiriyoruz.. İster direk 80gb ister 40a40 gerisi size kalmış.. 80gb doya doya kullanın.. [:'(]

Bu da programın kullanım kılavuzu: http://www.hitachigst.com/downloads/dft32_user_guide.pdf

Arkadaşlar başınıza bir iş gelirse ben karışmam söyliyim.. [8D]

Benim harddiskin görüntüsü: Resimdeki kapasite değerleri toplarsanız 80.023.683.072 byte olduğunu göreceksiniz.. [:'(]
[image]http://img145.imageshack.us/img145/6838/hddgh0.jpg[/image]

NOT: Arkadaşlar bu boot sektörün eğer sıfırdan bir xp yükleyeceksiniz silinmesi gerekir.. Yoksa size her açılışta işletim sistemi seçmenizi isteyecektir.. Ya da yüklediğiniz windowsun boot.ini dosyasını elle değiştirmeniz gerekecek..

Sonuç olarak biraz tecrübeli biri iseniz bu alanı kaldrmanızda hiçbir sakınca yok.. Zaten elinizde bir driver cd si var.. XP pro varken Home'a laf düşmez.. [8D]

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 8:05:51)

quote:

Bilindiği üzere makina 6gb recovery alanını kullanarak geliyor.. Bu alanı silmek ve kullanmak istiyorsanız Hitachinin drive fitness tool programını kullanmanız gerekiyor.. Bu program ile boot sectorden kurtuluyoruz.. Ben yaptım şu an makina tam olarak 80gb görünüyor.. Recovery özelliğini kullanmayacak olanlar için yapılması mantıklı..

Programımız: Drive Fitness Test (v4.08) [http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v408_b00.iso]

Program iso imajı olarak geliyor.. Bir cdye yazıyoruz.. Nero veya başka bir program ile kalıbı diske yazdır demeniz yeterli.. Program çalıştıktan sonra yukardaki tabdan erase boot sector diyoruz.. Ve harddiskimizi baştan bölümlendiriyoruz.. İster direk 80gb ister 40a40 gerisi size kalmış.. 80gb doya doya kullanın.. [:'(]

Bu da programın kullanım kılavuzu: http://www.hitachigst.com/downloads/dft32_user_guide.pdf

Arkadaşlar başınıza bir iş gelirse ben karışmam söyliyim.. [8D]

Benim harddiskin görüntüsü: Resimdeki kapasite değerleri toplarsanız 80.023.683.072 byte olduğunu göreceksiniz.. [:'(]
[image]http://img145.imageshack.us/img145/6838/hddgh0.jpg[/image]

NOT: Arkadaşlar bu boot sektörün eğer sıfırdan bir xp yükleyeceksiniz silinmesi gerekir.. Yoksa size her açılışta işletim sistemi seçmenizi isteyecektir.. Ya da yüklediğiniz windowsun boot.ini dosyasını elle değiştirmeniz gerekecek..

Sonuç olarak biraz tecrübeli biri iseniz bu alanı kaldrmanızda hiçbir sakınca yok.. Zaten elinizde bir driver cd si var.. XP pro varken Home'a laf düşmez.. [8D]

ben bilgisayarı alırken hdd samsung ile değiştirildi , bahsettiğin programı kullanmamız sıkıntı oluştururmu?

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 14:51:15)

quote:

ben bilgisayarı alırken hdd samsung ile değiştirildi , bahsettiğin programı kullanmamız sıkıntı oluştururmu?

HDD değiştiyse sorun yok.. Orijinal gelen harddiskte recovery alanı olacağı için.. Hiçbir program kullanmanıza gerek yok..

bscol -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 15:05:19)

elimde lenovo 3000 c100 modeli var yahu böyle ceken wi-fi görmedim yaw benim p.bell in sinyalı zayıf aldığı yerde bu makina full cekiyor[:D] adamlar ne yapmış beee

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 15:33:54)

quote:

quote:

HDD değiştiyse sorun yok.. Orijinal gelen harddiskte recovery alanı olacağı için.. Hiçbir program kullanmanıza gerek yok..

Şu an bilgisayarım yanımda değil ama hatırladığım kadarı ile hdd 75 gb yada altında gözüküyor.

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 16:02:03)

quote:

Şu an bilgisayarım yanımda değil ama hatırladığım kadarı ile hdd 75 gb yada altında gözüküyor.

Arkadaşım yukardaki resimde de verilen değerleri gb olanları toplarsan 75gb bir değer çıktığını görürsün çnemli olan aşağıda yazan byte insinden olan kapasitedir.. Hiç bir harddisk gerçekte 80gb veya 100gb 120gb vs vs değildir.. Her zaman byte üzerinden hesaplanır mesala 80gb harddisk 80milyar bytetır.. Bunu gb ye çevirirsek takriben 75gb gibi değer çıkar.. Aslında hdd üreticileri tarafından yanıltılıyoruz ama bu böyle gelmiş böyle gider..

Bu hesap şurdan geliyor:
8bit = 1 byte
1024 byte = 1 kb
1024 kb = 1 mb
1024 mb = 1 gb

Yani 80.000.000.000 byte = 78.125.000 kb = 76.293 mb = 74.5 gb

Sonuç olarak 80gb olarak satılan disk aslında 80 milyar byte tam olarak 80 gb değil..

Umarım anlatabildim..

welcome to hell -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 19:57:25)

arkadaşlar son bios'u indiremiom sitede sorun war,en güncel biosu pc'sinde olan warsa bana msn'den yollayabilir mi??[sm=s18.gif]

zakkeyboorock -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 20:00:02)

arkadaşlar ben ankara koyuncuya gittim. Tamamen bilgisiz bir teknik servis. Aleti istanbula göndermeleri gerektiğini söyledi. Zaten daha önce göndermiştim.Sesde ve ekranda problemler vardı. Sonra İstanbul'u arayıp wireless sorunundan bahsettim. Aux ucuna anten takıp takamayacaklarını sordum. Tamam takarız dediler ama fos yalan oldu. Notebook a format atıp geri yolladılar. Şikayetlerim çözümlenmemiş halde geri aldım. Gerekçe olarak da "Siz buna linux kurmuşsunuz. Sisteme böyle aşırı yükleme yapmışınız ondan olmuş" diye gayet bilgisiz bir cevap verdiler.

Mail falan atmayı denemeyin sallamıorlar çok ilgisizler bu konuda.

Umarım istanbul da oturanlar wireless ile ilgili bi gelişme yaşarlar. Ankara dan etkisiz kalıorum ben.
Bu kadar bilgisiz yetkin olmayan teknik servis olamaz. Koyuncunun distiribitörlüğünü yaptığı markaları almayacak kadar soğudum.

Bir de firmware upgrade ini yapınca ekran kartının Ram hızı 378 MHz e çıkıor fakat 373.50 MHz de çalışıyor. Olması gereken çekirdek hızı 425 MHz 418.50 MHz de çalışıyor. Sizlerde de öylemi acaba?

ekran kartı 64 bit ama testlerde normal çıkıyor sonuçlar.

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (15 Ekim 2006; 20:11:40)

quote:

Orjinalden alıntı: zakkeyboorock

arkadaşlar ben ankara koyuncuya gittim. Tamamen bilgisiz bir teknik servis. Aleti istanbula göndermeleri gerektiğini söyledi. Zaten daha önce göndermiştim.Sesde ve ekranda problemler vardı. Sonra İstanbul'u arayıp wireless sorunundan bahsettim. Aux ucuna anten takıp takamayacaklarını sordum. Tamam takarız dediler ama fos yalan oldu. Notebook a format atıp geri yolladılar. Şikayetlerim çözümlenmemiş halde geri aldım. Gerekçe olarak da "Siz buna linux kurmuşsunuz. Sisteme böyle aşırı yükleme yapmışınız ondan olmuş" diye gayet bilgisiz bir cevap verdiler.

Mail falan atmayı denemeyin sallamıorlar çok ilgisizler bu konuda.

Umarım istanbul da oturanlar wireless ile ilgili bi gelişme yaşarlar. Ankara dan etkisiz kalıorum ben.
Bu kadar bilgisiz yetkin olmayan teknik servis olamaz. Koyuncunun distiribitörlüğünü yaptığı markaları almayacak kadar soğudum.

Bir de firmware upgrade ini yapınca ekran kartının Ram hızı 378 MHz e çıkıor fakat 373.50 MHz de çalışıyor. Olması gereken çekirdek hızı 425 MHz 418.50 MHz de çalışıyor. Sizlerde de öylemi acaba?

ekran kartı 64 bit ama testlerde normal çıkıyor sonuçlar.

Benim ekran kartıda biosunda 425 mhz gösterirken 418de çalışıyor.. Bir mhz bile o/c yapamıyorum.. Aşağıdaki ekran atitraytools tan..

[image]http://img130.imageshack.us/img130/6862/vgana7.jpg[/image]

Bende bu makinayı koyuncu firmasına güvenerek aldım ama bende hiç bir bekletimi karşılayamadım.. Teknik servis bilgisiz insan dolu.. Bende sesle ilgili bir sorun yaşıyorum servisi arayıp bahsettim.. Aldığım cevap karşısında götürmekten vazgeçtim.. Şu an o sesle yaşamaya alışıyorum..

Ayrıca bugün wirelessi hp 6400 ya da 6900 bi makina ile karşılaştırma fırsatı buldum modelini tam hatırlamıyorum.. Aynı noktadan ikiside çok düşük düzeyde sinyal alıyolar.. Artık wirelesside fazla takmıyorum.. Görmezden gelmeye alıştık bir kere.. [:)]

hburak -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (16 Ekim 2006; 9:03:13)

quote:

quote:

Arkadaşım yukardaki resimde de verilen değerleri gb olanları toplarsan 75gb bir değer çıktığını görürsün çnemli olan aşağıda yazan byte insinden olan kapasitedir.. Hiç bir harddisk gerçekte 80gb veya 100gb 120gb vs vs değildir.. Her zaman byte üzerinden hesaplanır mesala 80gb harddisk 80milyar bytetır.. Bunu gb ye çevirirsek takriben 75gb gibi değer çıkar.. Aslında hdd üreticileri tarafından yanıltılıyoruz ama bu böyle gelmiş böyle gider..

Bu hesap şurdan geliyor:
8bit = 1 byte
1024 byte = 1 kb
1024 kb = 1 mb
1024 mb = 1 gb

Yani 80.000.000.000 byte = 78.125.000 kb = 76.293 mb = 74.5 gb

Sonuç olarak 80gb olarak satılan disk aslında 80 milyar byte tam olarak 80 gb değil..

Umarım anlatabildim..

teşekkürler

Blitz -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (16 Ekim 2006; 11:30:00)

quote:

arkadaşlar son bios'u indiremiom sitede sorun war,en güncel biosu pc'sinde olan warsa bana msn'den yollayabilir mi??[sm=s18.gif]

Siteye linki yanlış koymşular. Doğrusu ise bu;

Packard Bell V7413 System BIOS 1.13 & KBC BIOS 1.08

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (16 Ekim 2006; 11:55:06)

quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

Packard Bell V7413 System BIOS 1.13 & KBC BIOS 1.08

Teşekkürler.. [:'(]

Blitz -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (16 Ekim 2006; 11:59:22)

quote:

Teşekkürler.. [:'(]

Rica ederim [:'(]

Blitz -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (17 Ekim 2006; 16:23:08)

Arkadaşlar benim aklıma şu wireless meselesi takıldı. Madem wireless kartlarımızın aux çıkışında anten yok, bu problemi kendi kendimize halledemezmiyiz. Yani düzgün kalitede bir anten alsak, kendimiz montajını yapsak olmaz mı?

Sandman -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (17 Ekim 2006; 16:27:22)

quote:

Arkadaşlar benim aklıma şu wireless meselesi takıldı. Madem wireless kartlarımızın aux çıkışında anten yok, bu problemi kendi kendimize halledemezmiyiz. Yani düzgün kalitede bir anten alsak, kendimiz montajını yapsak olmaz mı?

Benimde bi fikrim var, ulaşabildiğimiz kadar v7413 kullanıcısına ulaşıp hep beraber koyuncuyu basmak.. [8D]

Şaka bir yana bu wirelesse bi çözüm bulmamız lazım garantisi olmasa ben bunu hallederim ama şimdi açıkçası korkuyorum kurcalamaya.. [sm=s15.gif]

bscol -> Cevap: Packard Bell EasyNote V7413 İnceleme - /Resimli/ #alıntı# (17 Ekim 2006; 16:33:54)

aynen yaw...saldırın telli oğulları...
quote:

quote:

Benimde bi fikrim var, ulaşabildiğimiz kadar v7413 kullanıcısına ulaşıp hep beraber koyuncuyu basmak.. [8D]

Şaka bir yana bu wirelesse bi çözüm bulmamız lazım garantisi olmasa ben bunu hallederim ama şimdi açıkçası korkuyorum kurcalamaya.. [sm=s15.gif]

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (17 Ekim 2006; 16:46:43)

@bscol
Hocam sen sattınmı makinayı naptın?

bscol -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (17 Ekim 2006; 16:59:10)

hee yaw ben sattım maalesef ama suan elimde 1 lenovo bi tanede 8220 var bi arkadaş gördü çok istedi bende verdim ama yokluğu hissediliyor

mustul -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (17 Ekim 2006; 22:02:43)

Selamlar....

Bugün itibarı ile 1060$ + kdv karşılığında bu PB i aldım... Şimdi aklımda 2 soru var... Birincisi; evdeki adsl modemi değiştirip kablosuz modem almayı düşünüyordum ama buradaki yazılanlar acaba yanlış mı yaparım diye düşünmeme neden oldu... Bir ev ortamında da sorun olur mu ki ? İkinci sorumda şu; ilk dizüstü bilgisayarım ve ekran bana çok parlak geldi... Acaba normal midir ? Şimdilik sorularım bu kadar ....

Blitz -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (17 Ekim 2006; 22:30:08)

quote:

Orjinalden alıntı: mustul

Selamlar....

Bugün itibarı ile 1060$ + kdv karşılığında bu PB i aldım... Şimdi aklımda 2 soru var... Birincisi; evdeki adsl modemi değiştirip kablosuz modem almayı düşünüyordum ama buradaki yazılanlar acaba yanlış mı yaparım diye düşünmeme neden oldu... Bir ev ortamında da sorun olur mu ki ? İkinci sorumda şu; ilk dizüstü bilgisayarım ve ekran bana çok parlak geldi... Acaba normal midir ? Şimdilik sorularım bu kadar ....

1060$ mı [X(] Ben 1499$+KDV vermiştim. Hayırlı olsun bu arada [:)]
İlk sorun için ev ortamında çok da bi eksiklik hissedeceğini sanmam. Şu an itibariyle salonda Steaua Bükreş - Real Madrid maçını seyrederek yazıyorum mesajı ve internete salona en uzak noktada bulunan odamdaki pc'den çıkıyorum ve bir problem yok. Tavsiyem ise eğerki modemini değiştireceksen USRobotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway. 4 port ethernet ve wireless print server özelliği var fakat fiyatı diğerlerine göre biraz daha fazla.

[image]http://img164.imageshack.us/img164/690/9108backic1.th.jpg[/image]

Ekran için ise gayet normal, cam gibi [8D]

welcome to hell -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (17 Ekim 2006; 23:45:52)

Arkadaşlar bende AIRTIES RT210 öneriyorum,tam üst kattan 4kademe çekiyor,modem suan amcamda alt çapraz kat mesafe çok uzak duwar war baya ama gene de bi çubuk yakalıyorum,airties'in üzerine tanımam ama robotics'in yorumlarını okudum ona da ii diyorlar
quote:

quote:

Selamlar....

1060$ mı [X(] Ben 1499$+KDV vermiştim. Hayırlı olsun bu arada [:)]
İlk sorun için ev ortamında çok da bi eksiklik hissedeceğini sanmam. Şu an itibariyle salonda Steaua Bükreş - Real Madrid maçını seyrederek yazıyorum mesajı ve internete salona en uzak noktada bulunan odamdaki pc'den çıkıyorum ve bir problem yok. Tavsiyem ise eğerki modemini değiştireceksen USRobotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway. 4 port ethernet ve wireless print server özelliği var fakat fiyatı diğerlerine göre biraz daha fazla.

[image]http://img164.imageshack.us/img164/690/9108backic1.th.jpg[/image]

Ekran için ise gayet normal, cam gibi [8D]

[:'(]

mustul -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 0:06:46)

Öneri ve paylaşım için teşekkürler..... Benim bi modemde aradığım ilk özellik evdeki bilgisayarları sorunsuzca internet üzerinden "Age of Conquerors" denen oyunu oynatabilmesi... Böle bir tecrübe yaşayan arkadaş varsa ve aktarırsa sevinirim....

hburak -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 8:56:46)

arkadaşlar kızmazsanız size bir sorum olacak,
dün akşam bilgisayarıma format attım , hdd tam olarak 80 gb gösteriyor
fakat bilgisayar açılırken home ve pro seçimi istiyor, bunu nasıl kaldırabilirm,
sanırım format çekince silinmiyor

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 17:08:56)

quote:

fakat bilgisayar açılırken home ve pro seçimi istiyor, bunu nasıl kaldırabilirm,

Arkadaşım bunun sebebini üstteki mesajlarımda yazdım sanırım gözünden kaçmış..

Öncelikle bundan kurtulmak için 2 seçenek var..Biri boot sektörü silmek bu recovery kullanılmaz hale getirir.. İkincisi boot.ini dosyasını düzenlemek..

İkinci yol daha kolay ve daha temiz.. [:'(]

Öncelikle bilgisayarıma sağ tuş özelikler diyoruz.. Arkasından gelişmiş sekmesine gidiyoruz.. Burda başlangıç ve kurtarma tabından ayarları seçiyoruz.. Karşıma boot ile ilgili ayarlar gelicek.. Burdan işleti sistemlerini gösterme süresi var onun tikini kaldırırsan bi daha sormaz.. Bu olmazsa boot.ini içersinden kullanmadığın işletim sistemine ait satırları sileceksin..

Bunu dene olmazsa diğerini anlatırım.. [:'(]

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 17:17:23)

quote:

Öneri ve paylaşım için teşekkürler..... Benim bi modemde aradığım ilk özellik evdeki bilgisayarları sorunsuzca internet üzerinden "Age of Conquerors" denen oyunu oynatabilmesi... Böle bir tecrübe yaşayan arkadaş varsa ve aktarırsa sevinirim....

Valla ben Thomson 585 wireless modem kullanıyorum.. Çok memnunum performansından.. Bende senelerdir Age Of oynarım.. Ama bu makinayı ve bu modemi aldığımdan beri sadece kurulu oyunlara katılabiliyorum.. Ben oyun kuramıyorum.. Oyun bana ip numaramı veriyor ama bu numara benim modemden aldığım ip.. Gidiyorum gerçek ip adresime bakıyorum 85.... şeklinde olana o da işe yaramıyor.. Modemden portlarıda hazırdı direk açtım.. Halen daha oyun kuramıyorum.. USB modemde böyle bir sorun yoktu.. Bilen varsa yardımını esirgemesin.. [:'(]

hburak -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 17:26:24)

quote:

quote:

Arkadaşım bunun sebebini üstteki mesajlarımda yazdım sanırım gözünden kaçmış..

Öncelikle bundan kurtulmak için 2 seçenek var..Biri boot sektörü silmek bu recovery kullanılmaz hale getirir.. İkincisi boot.ini dosyasını düzenlemek..

İkinci yol daha kolay ve daha temiz.. [:'(]

Öncelikle bilgisayarıma sağ tuş özelikler diyoruz.. Arkasından gelişmiş sekmesine gidiyoruz.. Burda başlangıç ve kurtarma tabından ayarları seçiyoruz.. Karşıma boot ile ilgili ayarlar gelicek.. Burdan işleti sistemlerini gösterme süresi var onun tikini kaldırırsan bi daha sormaz.. Bu olmazsa boot.ini içersinden kullanmadığın işletim sistemine ait satırları sileceksin..

Bunu dene olmazsa diğerini anlatırım.. [:'(]

Gerçekten ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun.

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 17:29:46)

quote:

Gerçekten ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun.

Hallolmasına sevindim arkadaşım.. [:'(]

mustul -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (18 Ekim 2006; 21:29:04)

Ekonomik modda makina tam 2 saat dayanabildi.... Bana az geldi... Acaba normal mi ?

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (19 Ekim 2006; 0:22:41)

quote:

Ekonomik modda makina tam 2 saat dayanabildi.... Bana az geldi... Acaba normal mi ?

Ekran parlaklığı yüksek seviyede ve de wireless açıksa gayet normal..

Sandman -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (19 Ekim 2006; 0:55:49)

Arkadaşlar bizim makina için 10 ekimde bir yama çıkmış.. Nedir ne değildir anlamadım ama sanırım Office One ilgiil bişey..

Anlayanlar anlamayanlara anlatsın..

File Category: Network
File Title: Office One 6.5 Internet links patch
File Version: 1.0
File Date: 10-10-2006 09:10:38
File Size: 3159040 Bytes
Technical Note: This is the Patch for Office One 6.5 which fixes the incorrect internet links inside the software.

Burda : http://support.packardbell.com/global/item/index.php?i=7420350000&ppn=PB51M00529

bscol -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (21 Ekim 2006; 1:51:50)

hadi p.bellciler konuyu canlı tutun

welcome to hell -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (21 Ekim 2006; 2:09:45)

abi ya senin bu sattığın ramın markası corsair mi yoksa harbiden sorsair die bi marka war mı?[8D]
quote:

Orjinalden alıntı: bscol

hadi p.bellciler konuyu canlı tutun

welcome to hell -> Cevap: # P. Bell EasyNote V7413 Mekanı # [V7413 ile ilgili herşey burada] (21 Ekim 2006; 2:21:46)

ya bu officeone ne iş anlamadım indirdim ama kurulmuyor..

Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.65625