Şimdi Ara

Nokia Neden Birden düşüşe geçti ve şuan Toparlandımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşşağıda tüm yazılan yazı benim düşüncelerimce yazılmıştır.Yani hiçbir kimseden çalmadım.Sizde fikrinizi belirtebilirsiniz.

    Evet arkadaşlar.Nokia Bildiğimiz üzere Efsane diye nitelendirilebilecek telefonlar üretti.Belkide şuan bu yazıyı okuyanların veya ailesinin %70'nin ilk telefonu nokia idi.Ancak Nokia gelişen teknolojiye yenik düştü fakat şuan öyle böyle toparlanmış gözüküyor.

    Fazla değil daha 2011 yılına kadar pazarında lider olan nokia neden bu kadar düştü? 2009 yılında N95 dediğinizde akan sular dururdu ne iPhone nede samsung akla gelirdi,5800 Xpress Music Yine 2009 yılında o kadar teknolojik özellik içeriyordu ki herkesin aklı dururdu.Süper telefon diye nitelendirilen iPhone 3g'de ön kamera,görüntülü konusma özelliği yokken nokianın N serisi başta olmak üzere neredeyse tüm akıllı telefonlarında vardı.Ancak nokia kendini saldı ve daha fazla gelişemiyerek düşüşe geçti.En azından Samsungun yükselişe geçtiği dönemlerde Nokia Akıllı telefonlarında Android'i kullansaydı durum daha farklı olabilirdi.

    Nokia'nın Düşüse Geçme Sebepleri


    1)Android Bildiğimiz üzere android pekte eski sayılmayacak bir işletim sistemi.2009 yılında ortaya çıkmasına rağmen biz onu 2011'li yıllarda tanımaya başladık.Genellikle Samsung Marka telefonlardan tanıdıgımız ve alıştıgımz işletim sistemi olan android.Nokia'nın Lumia Serisi çıkmadan önce telefonlarında kullandığı Symbyan işletim sistemlerinden daha çok özellik içeriyordu.Başlarda nokia'yı zorlamasada her geçen sürüm kendini aşan android,sonunda nokia'yı geçecek,hatta symbyan'ın sonunu bile hazırlayacaktı.

    2)Samsung Bir zamanlar bir söz vardı; +abi samsung telefon alayımmı - olurmu lan öyle şey nokia'dan şaşmıcan hiçbir zaman.Maalesef bu söz unutuldu gitti.Samsung Galaxy seri(lerini) piyasaya sürdüğü vakit nokia'yı geçemesede diğer dönemlerde nokia'ya büyük çalım atttı.

    3)Her Kullanıcıya Hitab Edemedi Her telefon markasının durmadan piyasaya dokunmatik cihaz sürdüğü dönemde nokia dahalen tuşlu veya kayar kapaklı telefonlar çıkarıyordu.Tamam,Tuşlu telefonları çok iyi ve sağlamdı ancak beğenen var,dokunmatik kullanmak isteyen var. ki o zamanlar nokianın piyasaya sürdüğü 5800 xpress music dokunmatik telefonu çok tutmuştu.

    4)Symbyan İşletim Sistemi 6600,6670 gibi telefonlardan tanıdımız symbyan işletim sistemi o zamanların en çok satan nokia telefonlarında yüklüydü.Series 60,Series 60 v5 ,Series 40,Symbyan ^3 gibi modelleri var. O zamanın koşullarına göre insanların bütün işlerini karşılayacak bir işletim sistemi olan ve .sis dosya koduyla tanınan symbyan telefona oyun,program gibi özelliklerin atılmasını sağlıyordu.Ancak yeni ve durmadan çıkan telefon işletim sistemleri (android v.b ) karşısında dayanamayan symbyan artık telefonlarda yüklü gelmiyor.Ayrıca Nokia'nın WinPhone İşletim sisteminden sonra symbyandan desteğini çektiği açıklması birçok şirketin symbyan için uygulama üretmeyeceğini açıklandı.ayrıca internet siteleri bile kapanan symbyan'ı artık işe yaramaz gören nokia kullanıcıların büyük çoğunluğu telefonlarını nokia dışı başka bir markayla değiştirmişlerdir.

    Nokia Şuanda Toparlandımı?

    Evet herkesin merak ettiği soru.Bir dönem artık battığını zannettiğimiz nokia,lumia serisi ile toparlanmışa benziyor ancak daha tam anlamıyla değil çünkü samsungu tahtından edemedi.Belki adıyla,belkide WindowsPhone işletim sistemiyle hayata geri dönen nokia Microsoft şirketine satıldı ve iddaalara göre adı microsoft olarak değiştirilecek ki bu biri intahardır çünkü Nokia Adının ne olursa olsun bir ağırlığı vardır düşünün bir telefonda Nokia,Bir telefonda Microsoft yazıyor hangisi size daha çok bilinmiş,ağır,klasik bir marka olarak geliyor?

    ve Efsane NOKİA ve Lumia markasını microsofta sattı.İşe Sıfırdan Başlamayı planlayan nokia n9 tipi bir android amiral gemisi telefon üretecek iddaaları var. Bir neslin efsane telefonu nokia ne seni ne 3310'u ne 6600'ı ne 6670'i ne iphone kök söktüren 5800 , N95 lerini unutmayacağız..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows NT -- 4 Kasım 2014; 19:56:35 >







  • Nokia bence satıldı ama başka bir sistem ile geri döner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy serileri geçemese de mi salladı süpürdü bırak geçmeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.