Şimdi Ara

SEG 48'' 48SNB6240 FHD Smart Slim Led Televizyon Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
16
Favori
27.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ürünü A101 den ucuza alanlar veya başka yerden satın alanlar...Tv konusunda bilgi paylaşımımızı yapmak için konuyu açtım...Tv de yapamadığınız yada bulduğunuz özellikleri yazarsanız birbirimize yardımcı olmuş oluruz...

     SEG 48'' 48SNB6240 FHD Smart Slim Led Televizyon Hk.

    Kendi tv listem...Rar dan çıkardığınız sdx dosyayı usb ye alın.Tv ye takın menüden ayarlar-uydu ayarları-uydu kanal tablosu seçip usb den tv ye aktarı seçin...Türksat ve hotbird kanallar sıralı gelsin...Hotbirddeki şifreli kanallar açılmayanlar reklam+18 ler temizlenmiştir...Arada birkaç tane gözden kaçmış olabilir...

    http://s3.dosya.tc/server/j0o2tc/mb90_sdx.rar.html

     SEG 48'' 48SNB6240 FHD Smart Slim Led Televizyon Hk.

    Anlatımı için

    http://www.yukletr.com/download.php?file=7d43986d9f0ff3406d2a43c2f6f71a97

    Vestelin(Seg)Orjinal listesi için Hd Türksat-Hotbird listesi (Karışık)

    http://www.yukletr.com/download.php?file=4d5fb8069a9fe7f26f503ef474975f97

    Kendi kanal listenizi hazırlamak isterseniz...Yukarıdaki sdx dosyalarından faydalanarak yapabilirsiniz...Bunun için gerekli programda aşağıda...

    http://www.vesteldriver...ers/TV/Nova_SatcoDX.exe

    Ölü Piksel olup olmadığını kontrol etmek için resimler...(Usb ye atıp tv de açın)

    http://www.dosya.tc/server35/C1wjge/PikselTest.rar.html



    Tv de biss girebiliyoruz...

    Biss keyi yazmak istediğiniz kanala gelin Menü-Ayarlar-Diğer Ayarlar-Biss Tıklayın


    Georgia Tv:0020050000195600 (Şampiyonlar Ligi-Uefa Maçları yayınlanıyor)
    Ntv-NTVSPOR:A021230035461400
    TRT-TV8-ASPOR VB:1000000000000000
    DHA:B053242705808308



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 13 Nisan 2015; 21:01:22 >







  • SEG 48" TV İNCELEMEM

    PANEL BÜYÜKLÜĞÜ
    Diğer markalı TVlerin 42"lerinin parasına bu 48" Seg tv yi alabiliyorsunuz. Görüntü algılarımız şu günlerde o kadar hızlı değişiyor ki; eskiden tüplü ekran zamanları, 55 ekran(22") tvler için büyük ekran derlerdi. Şimdi 40-42"ler artık gözümüze küçük gelmeye başladı. 47-48"ler "normal tv", 55-60" ler büyük ekran kaldı. Emin olun bunu hissediyorsunuz. Şu an hissetmiyor olsanız bile bir 6 ay le 1 sene içinde bunu hissedeceksiniz. Özellikle eğer 1000 TL üstü para veriyorsanız, en azından markalı "küçük" tv alacağınıza, Vestel üretimi "normal tv" alın...

    122 cm diagonal (köşeden çapraz köşeye) bir tv olarak,
    49" tvlerden yatayda sadece 2cm, alan olarak da sadece %3.91 küçük olmasına rağmen,
    42" tvlerden, yatayda 13.35cm, diagonal olarak(köşeden çapraz köşeye) %14.36, alan olarak da %30.78 daha büyük.

    Yani 42" bir tvde gördüğünüz bir aktör ya da ekranda okuduğunuz bir yazı karakteri, bu 122 cm ekranda %30.78 daha büyük olacak. Bu ciddi bir fark demek.

    40" ile aradaki farK ise çok daha dramatik; 122 ekran tv, alan olarak 40" bir ekrandan %44.19 daha büyük... :o
    :)

    Çerçevesi ise o kadar ince ki merak etmeyin koyacağınız yere sığacaktır :) Ama bunu alacağınıza 40-42" alırsanız, keşke en azından 47-48" alsaydım diyecesiniz. :)


    PANEL SORUNLARI
    Gördüğüm LGlerin neredeyse tamamındaki bulutlanma sorunu bende yok. Ölü ya da canlı pixel yok. Sıfır sorunlu bir panel. Ha, benimkinde bulutlanma var diyen seg kullanıcıları da duydum ama onlardaki bulutlanma miktarı, LG kullanıcılarındaki bulutlanma seviyesinden çok daha az... Panel işi biraz da şans işi . Ama gördüğüm kadarıyla vestel seg televizyonlarda "şansınız" daha alırken çok daha yüksek oluyor :)


    RENKLERİ
    İncelemek için gittiğim markette diğer tvler ile yan yana incelediğimde Seg televizyonu başta biraz soluk gördüm. Ama parlaklık ve renkleri doğru ayarlayıp biraz başka tarafa bakıp tvnin yeri unuttuktan sonra, tekrar o tarafa baktığımda, hangisinin lg, hangisinin seg olduğunu anlamak için kasanın tipine yani ayaklıklarına bakmak zorunda kaldım.

    Mağazada diğer panellerden daha çok ayırt edilsin, albenili olun diye cartlak renk tonlarında görüntüler dönüp duruyor. Halbuki bir film vs izlemek istediğinizde daha doğal renkler ve yumuşak kontrast istersiniz. Marketlerde yan yana duran "mağaza monu"ndaki televizyonlarda daha parlak canlı renkler var ama, bir çok markalı pahalı tv'de, "mağaza modu"nda renkler o kadar parlak olsun diye "aşırı parlak" ayarlayınca, beyaza yakın renkler patlama noktasına geliyor. Krem renkler, şampanya, açık kahverengi, açık gri, parlak cilt rengi hepsi birbirine girip beyaz oluyor. Ama segde diğer mağaza modundaki philips ve lg televizyonlar ile aynı canlılık ve parlaklık ayarlarına getirdiğimde bile, bütün detayları tonları görebildim. Bu bağlamda paneli oldukça beğendim.

    Ki ben TV dizileri yapan bir yapım firmasında çalışıyorum. Renk düzeltme de yapan biri olarak, renk doğruluğu konusunda ne kadar pimpirikli olabileceğimi tahmin edemezsiniz. :)

    Zaten Tvyi satın aldıktan sonra hiçbirimiz mağaza modunda da kullanmıyoruz.


    PANEL HIZI
    Cihazın gerçek panel hızı 50Hz ve yazılımla 400 HZ e çıkarmışlar. Gerçek panel hızı 50 Hz diye kötüleyenler oluyor. Televizyonu almadan önce televizyonun kamerayla kaydedilmiş, internete yüklenmiş görüntülerini izleyince, ben de hareketli görüntülerde daha yüksek hızda olsa ne güzel olurdu dedim. Ama satın aldıktan sonra, hızlı-hareketili görüntülerin insan gözüyle o kadar da kolay farkedilemediğini de gördüm. Yani aşağıdaki videodaki hareketli görüntülerdeki sorunları kendi gözünüzle algılayabilmek için çok yakına girip, çok dikkat etmeniz gerekiyor.

    Bir de bu boyutta tvlerde, 2300-2500 TL lere çıkmadan, gerçek panel hızında 100 hz e çıkmıyor; 50 hz'i ile yazılımsal olarak 200-300 Hzlere çıkarıyorlar. Böyle bir bütçeniz varsa bu yüksek panel hızlı tvleri de alabilirsiniz ama arada neredeyse iki katı fark var yahu...

    Kaldı ki, tvyi aldıktan sonra, günlük tv izleme ve sinema filmi-dizi izleme işlerinde, acaba ekran hızı beni rahatsız edecekmi diyerek dikkat etmeme rağmen 50 Hz olması hiç gözüme batmadı. Belki de yazılımsal olarak 400 hz olması gerçekten işe yarıyordur. :)



    DAHİLİ UYDU ALICISI
    Bir de denediğim LG Philips gibi bazı markalı TVlerin Dahili uydu alıcılarının kanal geçişleri o kadar yavaş ki, insan extradan harici uydu alıcı almak zorunda hissediyor kendini. Seg in uydu alıcısı için ise orta-hızlı bile diyemem; Hızlıya yakın... :) Görüntü gayet keskin ve net. Diğer marka tvlerin uydu alıcılarında yokmuş diye duydum ama bunda Biss özelliği var.

    Dahili Wifi adaptörü yok, wifi adaptörü 35-40 TL civarı. Ama kullanılabilir, hızlı bir dahili uydu alıcısı var. Ki bence dahili uydu alıcısının olması, uydu alıcısının olmayıp wifi adaptörü olmasından çok daha iyi.

    Modül girişiyle, üyelikli kanalları harici kutu kullanmak zorunda kalmadan, tüm işlerinizi tek kumandayla halledebiliyorsunuz.

    Fiyat olarak da, harici hd uydu alıcısının en dandiğinin, en kötü 75-100 tl oldugunu düşünürsek, bu boy için baya uygun fiyatlı bir tv.


    MEDYA OYNATICISI
    Medya oynatıcısı farklı markalardaki tüm usb harddisklerimi ve flasdisklerimi gayet akıcı bir şekilde tanıdı ve mkv mp4 x264 divx vs denediğim tüm filmleri sorunsuz oynattı. Geçişler gayet hızlıydı. Alt yazı ayarlaması da gayet kolaydı...


    KASASI VE SAĞLAMLIĞI
    TV nin görüntüsünün renkleri güzel, Paneli ince çerçeveli ve şık. Ayakları gayet sağlam; bazı tvlerin aksine özellikle tutup salladığımda güven veren bir yapısı var. Bende gördükten sonra paneli alan bir arkadaşım duvara astı, ben ayaklığının (sehpasının) üzerinde kullanıyorum, ikisi de gayet şık.

    Not:Duvara askı aparatları da kutusunun içinden çıkıyor.

    Üretim kalitesi olarak kötü bir ürün beklemiyordum zaten. Çünkü avrupaya ihraç edilen bir ürün bu.

    Evde iki sony, birden fazla kez tamir gördü. Ama regal tv neredeyse hiç kapanmamasına rağmen yıllardır tık bile demedi. Bakalım bu televizyon nasıl çıkacak.



    SONUÇ
    Bence eğer bütçeniz elveriyorsa, neredeyse bir seg parasını daha "markalı TV"lere vereceğinize, bunu alın. Artan paranızla iyi bir ses sistemi alın;

    İyi bir ses sistemi, seg tv ile pahalı tv arasındaki ancak yan yana koyduğunuzda renk ve parklaklığı ayarladığınızda güçlükle farkedebildiğiniz, belki de farkedemeyeceğiniz belli belirsiz görüntü farkının aksine büyük bir farklılık yaratacaktır. Eviniz ufak çaplı bir sinema salonuna dönecektir.


    Eğer 3d gibi bir sevdanız yoksa, ki ben son derece kullanışsız ve yorucu buluyorum, Özellikle 4K tvlerin öncesinde, eskiyecek bir teknolojiye fazla para vermemek adına son derece alınası, tam bir Fiyat/Performans televizyonu.


    Özetle ben tvyi beğendim. tavsiye de ederim. Bir başka arkadaş video da çekmiş renkler konusunda fikir verir;





    edit anlam bozukluğu ve ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 5 Ekim 2014; 13:23:56 >




  • Bende, 50 inç finlux led almıştım çok şükür sıkıntı yok devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garcy

    Arkadaşlar bu ürünü A101 den ucuza alanlar veya başka yerden satın alanlar...Tv konusunda bilgi paylaşımımızı yapmak için konuyu açtım...Tv de yapamadığınız yada bulduğunuz özellikleri yazarsanız birbirimize yardımcı olmuş oluruz...

    İlk soru benden gelsin...Tv yi yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum...Herşey çok güzel...Yalnız Smart tv uygulamalarında Tvyo uygulamasını bir türlü açamadım.Açabilen varmı...Kumanda eşleşmesini yapın diyor ekrandaki şifreyi telefona giriyorum.Olmuyor...Deneyen var mı?

     SEG 48'' 48SNB6240 FHD Smart Slim Led Televizyon Hk.

    Tvyo uygulamasını kullanabilmen için android veya app store'dan telefonuna tvyo uygulamasını indirmen lazım tv'de sag alttaki kodu indirdigin telefon uygulamasına giriyosun daha sonra istedigin programı seciyosun anında veriyo tv'ye görüntüyü

    edit:sen zaten indirmissin pardon =) bende bi sıkıntı olmadı yani aynı wifi üzerinden giriyorum wifi adaptoru aldım 40 tl'ye sıkıntı yok yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcoban_gs -- 3 Ekim 2014; 1:26:03 >




  • nasıldır bu marka almaya degermi? yoksa 32 inc philips alcam

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tv de pvr(kayıt) özelliği var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip edelim bakalım bir gün daha iyi fiyata düşebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sword88

    Bu tv de pvr(kayıt) özelliği var mı?

    Pvr özelliği varmış lisans sebebiyle yeni versiyonla kaldırılmış, vestel servisinden eski pvr lı versiyon alınarak yüklenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kanallarda biss keyi kaydetmiyor 20 biss set zaten var gibi bir uyarı alıyorum...Mesela Aspor hd denedim bu uyarıyı verdi...Trt3 için girersem sorun yok...Toplam girdiğim biss key 7-8 kanal...

    Vestelin tv lerinde kurulumu baştan yaptıklarında bu sorunun gitiğini yazmışlar ama ben o kadar sıraladım şimdi tekrar uğraşmak istemiyorum..Daha kolay çözümü bilen var mı?
  • 2 tb harddiski sorunsuz acti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi afaptoru nasl bisey nerden alabiliriz arkadaslar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quetm

    Wifi afaptoru nasl bisey nerden alabiliriz arkadaslar..

    http://www.hepsiburada.com/liste/vestel-wi-fi-adaptor/productDetails.aspx?productId=evveswifidongle&categoryId=60004529

    Ben aşağıdakini kullanmıyorum...Aşağıdakini almıştım daha önceden.Salonda wifi çekimi iyi değildi...Güçlendirmiş oldum..Bundan ethernet kablosula seg tv yide bağlıyorum...

    http://www.hepsiburada.com/liste/netmaster-wds-300-80211n-300-mbps-ap-router-2-x-5-dbi-anten/productDetails.aspx?productId=bd500316&categoryId=410&SKU=BD500316




  • Ozaman direk modemden ceksek kablo daha iyi degikmi.. tesekkurler bu arada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quetm

    Ozaman direk modemden ceksek kablo daha iyi degikmi.. tesekkurler bu arada..

    Eğer modem yakınsa tabiki kablo çekin...Kayıpsız internete girersiniz...Bu alternatifler modemleri uzakta kalanlar için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 5 Ekim 2014; 11:09:06 >
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    Üstad, senin için daha detaylı bir inceleme yaptım. Yukarıdaki yazımı okuyabilirsin.
  • maçlarda nasıl performans veriyor acaba.
  • bu televizyonu modeme kablolu bağlayıp, telefon veya bilgisayardan da kablosuz bağlanarak, görüntüyü nasıl televizyona aktarırız?

    bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celalcaner2

    bu televizyonu modeme kablolu bağlayıp, telefon veya bilgisayardan da kablosuz bağlanarak, görüntüyü nasıl televizyona aktarırız?

    bilgisi olan var mı?

    Bilgisayardaki resmine yada videoya sağ tıklayıp play to ya gel sağdadaki seg i seç...görüntün tv de...

    Sadece bilgisayardaki kayıtlı dosyaları aktarabiliyoruz sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 5 Ekim 2014; 17:36:46 >
  • garcy kullanıcısına yanıt
    böyle eThernet ile bağladığında tablet görüntüsünü tvye aktarabiliyor musun? Yani dlna kullanabiliyor musun? yoksa sadece pcden mi aktarabiliyorsn?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.