Şimdi Ara

Middle Earth Shadow of Mordor 6gb vram isteği. Son Durum Sonuç kısmında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
11.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler. Bugün oyunu yükledim ve sizlerle bir şey paylaşmak istedim. Oyun grafikleri gayet güzel lakin ayarlara girdiğimde bir şey farkettim. Texture Quality bölümüne girince high yapıyoruz ama sorun olmuyor (3gb vram sahibi kartlar için). Ama, texture quality'i ultra yapmak istersek o zaman 6gb gibi devasa bir vram istiyor.
    Benim korkum şu; acaba, bundan sonra çıkacak olan oyunlar, yani grafik anlamında gözlerimizi doyuracak olan oyunlar, 3gb vram'i sallamayıp bizden hep 6 gb mı isteyecekler? 3gb vram'li bir kartın kullanım süresi bitmiş mi? Üstadlar ne diyor bu konuya
     Middle Earth Shadow of Mordor 6gb vram isteği. Son Durum Sonuç kısmında

    SONUÇ OLARAK;
    Forumumuzdaki Çok değerli, üstad diye tabir edebileceğimiz arkadaşlarımızın da, benchmark olsun, oyun içi image olsun, katkılarıyla oyundaki 6 gb vram isteğinin tamamen aldatmaca yada diğer bir tabir ile kart sattırma politikası olduğu anlaşılmıştır.
    Ben şahsım adına, Hd7970top (R9 280x matrix bios) kullanan biri olarak konuşuyorum; Texture kalitesini ultra yapınca sola sağa dönüşlerde az da olsa hissedilebilir takılmalar yaşadım. Lakin bunun Fps ye olumsuz bir etkisi olmadı.
    Gtx780-780ti ve R9 290 kullanan arkadaşlarımızın da ultra ayarlarda 6 gb vram eksikliğinden kaynaklanan herhangi bir sorun ile karşılaştıkları bir durum da olmamıştır. Eğer takılmalar yaşanmış ise, bunu ya driver eksikliği yada oyunun optimizasyonundan kaynaklanan bir sorun olarak algılayabiliriz.
    Sonuç olarak, bunca zaman forum üyeleri için çalışan ve emeğini esirgemeyen, üşenmeyip oyunu kuran ve bench alan arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 3 Ekim 2014; 12:50:20 >







  • yanlışım varsa bilgisi olan arkadaşlar düzeltsin. ps4 te vram için "up to 8gb GDRR5" şeklinde yazılar okumuştum. bu oyunun ps4 de 1080p de 60 fpsde oynandığı yazıyor. acaba onunla alakalı bir durum olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 1 Ekim 2014; 20:25:51 >
  • oyundan nasıl performans alıyorsunuz ultra ayarda. zira pek çok steam kullanıcısı ultra ayarlarda sorunsuz oynadıklarını yazmış
  • Kardesim bunlar her zaman oyun firmasi ile ekran karti firmasinin dolandiriciligidir sen ne kdr ultrada oynamak istersen o kdr gucli gpu ya sahip ekran karti almak isteyeceksin o zamanda ekran karti firmasi daha cok para kazanmis olacak ve oyun firmasi ile isbirligi basarili ile sonuclanmis olacak insallah anlatabilmisdir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Oyunun kendisi 35GB civarı, sadece HD Texture Pack dosyası ayriyeten 10GB zaten.

    Oyunu daha indirmediğim için tam olarak yorum yapamam ama ultra ayar açmak istediğinizde sizi engelliyor ve açtırmıyor mu (HD Texture Pack' i indirdiniz mi) ? High' ta sorun yok demişsiniz, sorun yok derken sürekli sabit bir FPS alıyor musunuz ? Eğer high' ta hiçbir problem yoksa muhtemelen ultra pack açmak için bir patch gelecektir.Bu oyunun durumu COD GHOSTS' un kaderini paylaşacak gibi.

    Oyunlar artık 6GB' mı isteyecek sorunuza ise; hayır öyle bir şey şu zamanlar için mümkün değil.Daha 3GB' ın yeni yeni suyunu çıkarmaya başladık (Watch Dogs' a bakmayın), önümüzde 4GB var. 4GB' ın mevzusuda en azından FHD çözünürlük için biraz daha sürecektir. '' Shadow of Mordor '' gibi oyunların ekstra doku paketleri böyle yüksek ekran kartı V-RAM kullanımlarına yol açabiliyor.Ondan böyle oyunları kıstas olarak almamız biraz yanlış olur.Tam olarak 6GB isteyip, istemediğini de önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak gelecek olan paylaşımlara göre netleştiririz.

    Uzun lafın kısası daha 6GB V-RAM kullanımı için çok çok erken bir zamandayız.Dediğim gibi bu oyuna (eğer gerçekten yüksek bellek kullanımı varsa) bir patch gelecektir.Bu oyuna tamamen '' istisnalar kaideyi bozmaz '' gözüyle bakmalıyız.




  • Oun su an ki hali ile, 44 gb oldu. HD texture pack indirdim. Ultra ayarda açtığım zaman ıse; saga sola dönerken donmalar oluyor. Sanım Vram yetmezliğinden kaynaklanıyor. Aslında oyun ıcı ayarlada fps kitleme ayarı var, lakin bunu yapmasak bile (sanırım ekran kartımdan kaynaklanıyor) 55-59 fps arası gidip geliyor oyun.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Sanırım 60 fps de sınırlı oyun. vsync kapatsam da açsam da, 55-59 fps arası gidip geliyor.
  • bluepaw kullanıcısına yanıt
    Oyundan ultra ayarlarda oldukça keyifli ve güzel persormans alıyorum. Dediğim gibi, texture quality ayarını ultra yapınca, Mouse'u sağa sola doğru hareket ettirince donmalar oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osedon

    Oun su an ki hali ile, 44 gb oldu. HD texture pack indirdim. Ultra ayarda açtığım zaman ıse; saga sola dönerken donmalar oluyor. Sanım Vram yetmezliğinden kaynaklanıyor. Aslında oyun ıcı ayarlada fps kitleme ayarı var, lakin bunu yapmasak bile (sanırım ekran kartımdan kaynaklanıyor) 55-59 fps arası gidip geliyor oyun.

    Ultra ayar açmanıza izin veriyorsa bu güzel haber.

    GPU gücü yetmediğinden dolayı da öyle düşüşler yaşanıyor olabilir.Benim şu an indirecek vaktim olmadığı için deneyemem ama GTX 780 - 780Ti sahipleri oyunu indirip denerlerse tam olarak V-RAM yetmezliği mi GPU gücü sorunumu belirlemiş oluruz.

    Oyun yeni olduğundan böyle sorunları olması doğal, ilerleyen günlerde tam olarak oturduğu zaman daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osedon

    Sanırım 60 fps de sınırlı oyun. vsync kapatsam da açsam da, 55-59 fps arası gidip geliyor.

    hocam o zaman dediğim durum geçerli olabilir.
  • Kesinlikle haklısınız hocam. 780-780ti kullananların yapacağı testler çok önemli
    @R£DSTON£

    Olabilir dediğiniz. Bence de fps kilidi var. Ama arkadaşımızın da dediği gibi, daha güçlü gpu'larda deneyen çıktıkça ne olduğu daha ıyı anlaşılır
    @testerenecmi
  • 6 gb mi istiyor o zmn bu oyunu hic bi kart kaldiramaz mesela 280x gobo kartlar yanlismiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek oyun kıstas olamaz ama sektörü o yöne doğru kaydırmaya çalışıyorlar orası kesin. Oyunun grafikleri 6 GB Vram isteyecek düzeyde değil. Konsol portu olmak böyle bir şey. Konsolun ram ı kadar Vram isteyen oyunlar çıkabilir ki bu da yaklaşık 5,5-6GB oluyor. Ha sektörün bu yönde değişmesi en az 1-2 yılı bulacaktır. 3. nesil Maxwell ler ile yüksek bellekli kartlar gelirse bilinki Vram açlığı başlamış olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 1 Ekim 2014; 21:21:40 >
  • berkanenes kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi, texture quality olayını ultra'ya çevirirsek, 3gb vram yetmiyor sanırım ki; Mouse'u sağa sola hareket ettirdiğimde donmalar yaşıyorum. Sanki ultrada 3gb vram yetmiyor gibi. Patch gelir mi bilinmez ama Ghost olayına da dönebilir.
  • 2 gb gtx 770 ile oynatmaz demekki :D hiç yüklemeyim bari
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Hocam ne 5'i ne 6'sı :) inanın hd texture ile birlikte tam 44 gb oldu oyun. Ama dediğinizde haklısınız, sanki o yöne doğru bir kaydırma var gibi.
  • Ayarlarda texture quality olayını low,medium, high ve ultra olarak belirlemişler. 2 gb vram için, medium yetiyor :) Yükleyin hocam o kart daha çooook iş görür
  • Vram den bahsetmiştim e artık 50 GB lık HDD alanı isteyen oyunları normal karşılamak lazım
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Özür hocam bir yanlış anlaşılma olmuş :) Ama grafikleri güzel oyunun:)
  • ekran kartınız nedir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.