Şimdi Ara

Windows 10 işletim sisteminin Teknik Önizleme Sürümü çıktı, indirebilirsiniz! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
13
Favori
16.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • başlat menüsünü kapatabiliyorsun seçimlik yani. istar başlat menüsü kullan ister win 8.1 gibi metro kullan. 8.1 i seviyorsan bunu hayli hayli sevmelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzgurCyhn

    Kurdum, öyle çok hatalar yok kullanılabilir

    sisteminiz iyimi yoksa normalmi durum nasıl hızlımı
  • WİN 8.1 kurulu ssd me kurup normal sürümü çıkana kadar da kullanırım Windows 8 i sevmeyenler ölsün :D
  • DirectX 12, Windows 10 ile beraber geldi mi, gelecek mi ne oldu o konu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForeverTool

    Windows 10 çıksa geçmem, mis gibi win 8.1 daha ne olsun! ayrıca ben eski başlat menüsüne asla dönmem, buna alıştım

    Ben de 1 senedir 8.1 kullanıyorum, alıştım fakat Windows 10 da güzel olmuş. Başlatın tasarımı çok güzel olmasa da eski tadını veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkaakco


    quote:

    Orijinalden alıntı: ForeverTool

    Windows 10 çıksa geçmem, mis gibi win 8.1 daha ne olsun! ayrıca ben eski başlat menüsüne asla dönmem, buna alıştım

    Ben de 1 senedir 8.1 kullanıyorum, alıştım fakat Windows 10 da güzel olmuş. Başlatın tasarımı çok güzel olmasa da eski tadını veriyor.

    Hocam nedir bu başlat menüsü, yani başlat menüsünde yapıyorum dediğiniz ve metro arayüzde yapamadığınız nedir? (lafım size değil)

    güzelim metro sayfası çok hoşuma gidiyor, şahsen windows 10 da eğer metro olmazsa(tam ekran) geçmem.
  • Valla benim için başlat ya da Modern(Metro) çok fark etmiyor, dediğiniz gibi Modern de kullanışlı. Şimdilik Windows 10'da da Başlangıç ekranı var seçenek olarak fakat charm bar, vs. sadece klavye tuşları ile açılıyor sanırsam. (Sanal sistemde kullandım öyleydi.) Ama başlat menüsü mü yoksa başlangıç ekranı mı derseniz ikisini de sevmeme rağmen başlat menüsü derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 2 Ekim 2014; 17:48:08 >
  • Aynen katılıyorum. Başlat menüsünü önce kaldır buna yenilik yaptık de. Sonra yine ekle buna da yenilik yaptık de.

    Resmen milleti enayi yerine koyuyorlar.
  • Windows 10 da windows 8 de birbirlerinin amcasının oğlu , microsoft bu gidişle git gide küçülecek. Windows 10 u indirdim denedim ve pc 10 dakika sonra reset attı. İşn ilginçi çoğu metro uygulaması çalışmıyordu. Ayrıca pencere içinde metro uygulaması çalıştırma olayıda çok amatörce olmuş , görsellik ve kullanışlılık resmen sıfır. Başlat çubuğu dediler , onunda içine etmişler. hiç kullanışlı değil , ayrıca programların kapatılıp açılmasıda bir garip olmuş , küt diye açılıyor insan bir animasyon koyar. Bunun beta olduğunu biliyorum ama bu hakliyle windows 10 gelecek vaad etmiyor.Windows 98 den beri bu sistemi kullanıryorum , şuan tekrardan windows 7 ye geri döndüm.

    Bu gidişle heralde 10 yıl daha windows 7 kullanmak zorunda kalacağız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.theverge.com/2014/9/30/6876177/windows-10-cortana-feature

    burda yazıyor. Cortana daha sonraki buildlerde ortaya çıkacak şimdiki build de cortana yok. En çok cortana yı merak ediyorum ben işte o zaman windows 10 olmayı hak edecek. Bilgisayarla konuşarak işlem yapmak muhteşem olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ache The

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    2 senedir format atmadım, win7 64 bit kullanıyorum. ayar program vs. günlük kullanacağım gibi ayarlaması 1 haftayı buluyor, oturana kadar. win8.1 düşünüyorum artık. ssdden sonra da yeni kurulum yapmadım. 8.1 sanal makina da bile hızlı yav. windows 10u da şimdi indriyorum bu sefer olacak sanki. ilk defa heyecan yapıp indiriyorum, normalde sallamam pek.

    Single 150 Dolar Pro 200 Dolar çüş dedim

    bize de mi parayla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ache The

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    2 senedir format atmadım, win7 64 bit kullanıyorum. ayar program vs. günlük kullanacağım gibi ayarlaması 1 haftayı buluyor, oturana kadar. win8.1 düşünüyorum artık. ssdden sonra da yeni kurulum yapmadım. 8.1 sanal makina da bile hızlı yav. windows 10u da şimdi indriyorum bu sefer olacak sanki. ilk defa heyecan yapıp indiriyorum, normalde sallamam pek.

    Single 150 Dolar Pro 200 Dolar çüş dedim

    bize de mi parayla

    Farketmez istersen 9.9 kullan acıma yok sömürüo




  • Windows 8 in ilk deneme sürümünden beri 8 kullanıyordum ve 29 tllik kampanya ile w8 satın almıştım çunku beğenmiştim ama eksikleri vardı. Daha sonra önce 8.1 ve sonra 8.1 üstüne gelen ek guncellemeyle gayat iyi bir hal aldı.

    Tablet ihtiyacımdan ve 8.1 le windowsun istediğimi vermesi sebebiyle Microsoft Surface Pro 2 almıştım. Şu son zamanlarda microsoft yazılımlarından (win8.1, office 2013) da donanımlarından da (Surface Pro2, Arc Touch Mouse, lifecam vb) çok memnunum. Halıyle Windows 10uda tablte yukleyemeyecegımden notebook'a kurdum.

    #Windows 10; Henuz çok erken aşamada da olsa gayet stabil.
    #Çok hızlı SSD taktıgım ıcın inanılmaz hızlı
    #İster başlat menulu, ister metro arayuzlu kullanma seçeneği var tercih sizin.
    #Çoklu masaüstü işlevsel çoğu kişiye yarayacaktır ama benim için gereksiz yine de iyi ki var.
    #Yeni başlat kesinlikle çok kullanışlı başlat severler eksik hissttmeyecek. Yeterince eski becerilerine sahip ayrıca bence daha işlevsel

    #Charm barı açmayı bulamadım köşelere gittiğimde çalışmıyor dokunmatıkde yok laptopda deneyemıyorum fakat anladıgım kadarıyla mouse ile kullanıyor ve standart metro arayuzunu açmak yerine başlat menulu kullanıyorsanız mouse oraya buraya surdugunuzde koşelerden bir şeyler fırlamayacak.

    #Metro uygulamalara mause ıle erişecek olan kullanıcıların bu uygulamalar içinde ayar vs gerektiğinde charm ihtiyaç duymayacaklar. Zira uygulamaların Sol ust koşesinde ... şeklinde butona sahip, açılan ayar vs kısmı gelmiş

    #Metro uygulamaları başlattan surukle bırak yontemıyle masaustune ıkon olarak atıla biliyor.

    #8 ve 8.1 le kalkan gadget olayı vardı widget gibi cpu hızı tarih vs masaüstüne sabitlenen o tam anlamıyla olmasada geri gelmiş başlat menusunde sticky notlar basar basmaz masaustune post it atıyor (Benım gıbı tablet kullananların çok işine gelecek laptobda kullanmasınız bile)

    #Yanı gerçekten masaüstü ile tablet, dokunmatık panel ile mause ayrımını bu sefer iyi yapmışlar. Ve güzel yanı seçmeli yapmışlar.

    #Yorumlardan birinde denetim masasını kaldırmışlar gibi daha dogrusu saklanmış gibi bir şey okumuştum kesınlıkle oyle birşey yok msaustu olarak bildiğiniz win 7.5 olmuş sistem :)

    #En önemli kısma gelirsek ki burası yeterınce yenılık olmadıgı soylenen kısım, işte orda bir durmak lazım haklı da olabilirsiniz yanılıyor da olabilirsiniz. Zira konuşmak için çok erken cunku bu surumde cogu şey henuz yok. En basıtınden daha once paylasılan resımlerden de gorudugumuz bıldırım ekranı, ya da konusu geçen Cortana asistan gibi bunlar olacaksa bıle muhtemelen gerçek surume olacak ki tanıtılırken de raklamı yapılıcak yoksa şimdiden sıradanlaşırdı.
    Zira başlat butonunun şçinde arama işlevi olmasına karşın hemen butonun yanında da şuan çok ama çok işlevsiz gozuken buyutec iconu yanı arama menusu muhtemlen cortanayı başlatacak. Bu ve bunun benzeri ozellıklerın gelmesı kaçınılmaz :)

    Bütün bunların yanında para vererek aldıgım her şeyi dibine kadar eleştirme hakkını kendimde buldugumdan -ki yaklaşık 2 senedir Microsoft yazılım ve donanımlarını kişisel bir kullanıcı olarak çok para harcadım- kesinlikle o metro uygulamalarını deli gibi kınıyorum.

    Win 8.1 de (uygulamalar haliyle Windows 10 da aynı) hala neden o dandik skype uygulamasını ya da kotu mail istemcisini ya da berbat muzık çalar ya da daha berbat video oynatıcısını geliştirmiyorsunuz. People hub kısmı neden bu kadar karmaşık fotogaf goruntuleyıcısı neden bu kadar fena bır arayuzde ve klasorler arası gecısı bu kadar zor, zira aynı geiş yontemı onedrive da da var. One note uygulaması (ki office 2013 içindeki app olmayan versıyonuda)neden bu kadar karmaşık işlevsiz ve sıkıntılı. Dİyerekten sıkıntılarıda dile getirmiş olayım.
    Bu kısım tamamen metro uygulamları ile ılgılı tablet kullanan bırı olarak bana gereklı ama masaustu kullanıcıları uzun sure daha pek içli dışlı olmazlar diye duşunuyorum. Yine de çok büyük bir eksiklik bu uygulamaların işlevselliği
    Microsoft'un gerçekten metro app uzerındeki uygulamalarını çok iyi irdeleyerek guncellemesi gerekli ozaman daha yerli yerine oturacak Windows 10

    Benim ufak kullanım sonu Windows 10 işletim sistemine ve genel windows cephesine dair yorumum da budur.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.sahin -- 2 Ekim 2014; 21:41:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Beyler 11 senelik p4 islemcili makinam var. Ne dersiniz win10 ile sevistireyim mi benim morugu?

    Win 8 kurunca ikinci baharını yaşamıştı benim P4'lü moruk Öldü sonra

    Dene bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarım kısmında hala geriden geliyor windows. O flat tasarıma hala vistadan kalma vıcık vıcık ikonler leşşşş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aelthalyste

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson

    windows 7 tasarımı çok iyiydi. 8 ile pisledi. 10 ile de batırmayı düşünüyorlar sanırım.

    bu tek renk tasarım boğuyor beni. midem bulanıyor bir yerden sonra, iğrenç çünkü. her kimin fikriyse atılmalı microsofttan.

    windows 98 bile daha güzel gözüküyor yahu

    bende win8 sevmiyorum ya. çok tek renk üzerine odaklanılmış ve arayüzünü sevmedim. başlata basıp çalıştırdan notepad yazmak vardı. win8 de iki saat arıyorum

    win xp ve win7

    windows logosu + s tuşuna bas arama kısmı hemen geliyor zaten. mouse kullanmaya gerek bile kalmıyor. Win7 den daha hızlı ve başarılı arama yapıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Beyler 11 senelik p4 islemcili makinam var. Ne dersiniz win10 ile sevistireyim mi benim morugu?

    Win 8 kurunca ikinci baharını yaşamıştı benim P4'lü moruk Öldü sonra

    Dene bence

    Gecmis olsun kardrsim. Win7 den dahami hizli calisti win8, p4 makinada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Windows 7 gibi stabil bir os yapsınlar paşa paşa alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10'u kurduğumda win 8.1'i kaldırıyor mu ve dual os kurma imkanı var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica


    quote:

    Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Beyler 11 senelik p4 islemcili makinam var. Ne dersiniz win10 ile sevistireyim mi benim morugu?

    Win 8 kurunca ikinci baharını yaşamıştı benim P4'lü moruk Öldü sonra

    Dene bence

    Gecmis olsun kardrsim. Win7 den dahami hizli calisti win8, p4 makinada?

    Aynen, çok daha hızlıydı
    Tabi o ölünce N550JK aldık, ayıp olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.