Şimdi Ara

Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yersin'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
3
Favori
8.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yersin'


     

    Son dönemlerin en çok konuşulan akıllı telefonu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hem yenilenen tasarımı hem de yüksek fiyat etiketiyle gündeme otururken, geçtiğimiz hafta iPhone 6 Plus modelinin bükülme sorunuyla başka bir boyuta taşındı. Bu konu sonrasında Apple'ın tavrı merak edilirken, bükülme sorununun üstüne giden Almanya merkezli Computer Bild dergisi Apple'dan ambargo yedi.

     

    Teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran ve özellikle Apple'ı ciddi anlamda strese sokan bükülme sorunu, Apple kadar bu konu üzerine yoğunlaşan mecraları da zora sokacak gibi görünüyor zira Almanya'nın en büyük yayınlarından biri olan Computer Bild'ın yaşadıkları çok uzun süre tartışılacak gibi görünüyor

     

    Computer Bild, bükülme sorununun doğruluğunu kendileri de test etti ve YouTube üzerinden yayınladıkları video ile iPhone 6 Plus'ın çok kolay bir şekilde büküldüğünü takipçilerine gösterdi. Bunun üzerine ise Apple, yayıncı firmaya test ürünlerinin akışının kesildiğini ve buna ek olarak resmi Apple etkinliklerine katılım hakkını kestiğini bildirdi.

     

    Bu durum üzerine Computer Bild dergisinin yayın yönetmeni Axel Telzerow, Tim Cook'a attığı e-posta ile tepkisini ve bu vetonun tavırlarını değiştirmeyeceğini anlattı.

     

    Apple'ın nasıl bir medya istediğini daha iyi anlamak isteyenler, Apple'ı çok yakından takip eden Mark Gurman'ın detaylı Apple ve Medya İlişkileri yazı dizisini okuyabilir. İlk iPhone'dan bu yana kimler Apple etkinliklerine davet edilmiş gibi pek çok detaya buradan ulaşılabilir.

     

    Apple'a yollanan mektubun Türkçe Metni

     

     Sevgili Tim Cook



    Teknoloji bağımlısı her insan gibi, biz de yeni iPhone'u büyük bir hevesle bekledik. Telekom bölümümüzün direktörü bu büyük etkinliğin davetiyesini gösterip "işte bu!" diye haykırırken rahatlama hissi duyduk. Okuyucularımıza uzun zamandır üzerinde çalıştığınız yeni cihazınız hakkında bütün detayları vermek için uçuşumuzu gerçekleştirip Kaliforniya'ya geldik.



    iPhone 6 Plus modeli pazara girer girmez, olası bir sorun hakkında bilgiler almaya başladık. Gelen bilgilere göre, kasa zayıftı ve en kötü tabirle "bükülebiliyor"du. İncelemelerimizin kalitesi adına bu durumu yorumsuz bırakamazdık. Yeni ürünler için, ön yargı olmaksızın yeterli testleri yapmak okuyucularımız için borcumuzdur.



    Sonrasında ise bunun gerçek bir sorun mu yoksa aldatmaca mı olduğunu anlamak için bir adet iPhone 6 Plus satın aldık. Test son derece basitti ve kolaylıkla bunu görüntüleyebildik. Amacımız ise olanların doğruluğunu kanıtlamaktı.



    Dürüst olmak gerekirse, cihazı bükmenin bu kadar kolay olduğunu görmek bizi şoke etti. Tabi bu videoyu izleyen 200000'den fazla izleyicimizi de. Sizin ve işarkadaşlarınızın da şok olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu da muhtemelen Alman işarkadaşlarınızdan birinden aldığımız haberin sebebiydi. Kısa bir konuşma oldu ve üzgündü. "Şu andan itibaren, Apple'dan test amaçlı hiç bir ürün alamayacağınız gibi Apple'ın etkinliklerine de davet edilmeyeceksiniz" dedi.



    Sevgili Tim Cook, müşterilerinize ürünlerinizle ilgili detaylı testler yapan medya yayınlarına karşı şirketiniz bu şekilde mi tavır koyuyor? Apple'ın sevgisini ve ilgisini geri çekmiş olmasının bizim üstümüzde caydırıcı bir etkisi olacağını gerçekten düşündünüz mü? Neyseki, Apple'ın bize sağlayacağı ürünlere bel bağlamıyoruz. Neyseki, çok sayıda okuyucumuz bağımsızlığımızı sürdürebilmemiz için dergimize para vermeye gönüllü durumda. Biz kendi cihazlarımızı satın alıp testlerimizi yapabiliyoruz. Öyle ki, cihazların üreticileri dahi Computer Bild'in tarafsız yaklaşımından korkuyor gibi görünüyor.



    Apple'ın tepkisinden dolayı korkutulmuş olsak dahi, prensiplerimizden ödün vermeyiz. Alman medyası çerçevesinde yüksek popüleritesi olan ve manipüle edilemez testlerimize devam edeceğiz. Birinde kasa anlamında zayıflık olsa da yeni nesil iPhone modelleriniz için sizleri tebrik ediyoruz fakat firmanızın saygı konusundaki eksikliğinden dolayı derin bir üzüntü içindeyiz.



    Saygılarımla



    Axel Telzerow



    Computer Bild Yayın Yönetmeni

     

    Son olarak  buraya tıklayarak Computer Bild'in Apple'a yazdığı mektuba ulaşabilirsiniz.

     

    Computer Bild ile Apple'ı karşı karşıya getiren iPhone 6 Plus bükülme testi.
     








  • evet duydum maalesef. Beklemezdim appledan bunu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende olsam bende aynısını yapardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş, adam sana o cihazı bükmen için göndermiyor!

    Tavrı değişmeyecekmiş birde. Tavşan dağa küsmüs......

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör Aplle'a hoşgeldiniz :)

  • apple'dan nefret etmek için bir sebep daha çıktı. nefretim katlanarak büyüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    apple'dan nefret etmek için bir sebep daha çıktı. nefretim katlanarak büyüyor.

    />
  • Ses açma kapama tuşunun oradaki boşluğa ancak yüksek baskı uygulayarak verilebilecek bir bükülmeyi bu kadar büyüten, samsungun her seneki kasa açıklarını görmeyen adamlara tabiki ambargo koyacak.
  • baştan düzgün yapsalardı bunlara gerek kalmazdı


  • ilk sayfadan çıkmadık dimi ohh yerimizi alalım
  • Yakıştıramadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama geri düzeltmiş ✌️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisini yapmış. Hem benim malımı kötüle hem benim sana tanıdığım haklarla haberlerimi yapıp para kazan.

    Ambargolu donanimhaber.com artık yalnız değil.

  • Bir polemik konusu daha.Madem bu kadar firmayı eleştireceksiniz: 1 günlük TTNET reklam paranızı ayırın.Alın bi tane iPhone 6 Plus. İstediğiniz bükülme testini yapın.Üzerinden dozerle geçin.TNT ile patlatın. Ama yok "Alman dergisi böyle yaptıydı.Apple ona böyle tepki verdiydi". Şimdi bu habercilik mi?Magazin Basınından farkınız olsun.Goygoy ile yürümez bu iş.Teknoloji aleminde ROK Nagehan alçı gibi tiplere yedirtmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    En iyisini yapmış. Hem benim malımı kötüle hem benim sana tanıdığım haklarla haberlerimi yapıp para kazan.

    Ambargolu donanimhaber.com artık yalnız değil.

    apple açık seçik benim müşterilerimi kazıklamama engel olmayın diyor.
  • LesEnfantsTerribels'in dünkü neredeyse Samsung pazarlama sorumlusu kıvamında yazdığı "Galaxy Note 4 Amerika'da iPhone Plus'dan pahalı olacak" haberi ile bu haber arka arkaya çok manidar oldu. :D

    Önce Mesut Çevik, sonra Erdi Özüağ ve Ender Yıldız. Şimdi de LesEnfants (Adını bilmiyorum)... Donanım Haber ekip olarak (patron hariç) Apple'a savaş açmış. Gerçi bence bunlara savaş açılmasını her zaman desteklerim. Sonuçta bu siteler tüketicinin sesi oluyor aynı zamanda.

    Ama dünkü o facia yazı nedir yav? Yazar utanmasa: "2.000$ lik cihazı Samsung size 825$ a veriyor. Daha ne istiyorsunuz? Nankörler!" diyecek mi de utanmış bence. :D

  • Abi okadar zorlamayla bukulmeyen telefon varmi ? Aslinda çivide çakmalari lazim bakalim ekran kiriliyomu. Nokia samsung htc lg sony vs vs hepsini ayni şekilde bükmeye çalişin hepsin yamulur bukulur. Böyle test olmazki bu karalama kampanyasi resmen. Apple da kullanmiyorum note2 kullaniyorum ama bunu bükmeye çalişsam sanirim tuz gibi olur.:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Haberin içinde yer alan mektubu, herkesin daha net anlayabilmesi için Türkçe'ye çeviyorum ve kısa süre içinde habere dahil edeceğim.

    Olayın özetine gelecek olursak, yayıncı firma kendi imkanlarıyla satın aldığı iPhone 6 Plus'ı test etmiş ve sonrasında ise habere konu olan olay gerçekleşmiş..

    Saygılar

    Kaan ARLI

  • Apple'a bak iyice şımarmış ya? Böyle gerizekalı bir ürün üretirsen millet de böyle seninle dalga geçer işte, para veriyoruz buna para. Para gökten yağmıyor. Yaptığın saçma hatayı insanlara duyuruyor diye bir yayıncı kuruluşa böyle bir tepki veremezsin.

    Genel yayın yönetmeninin yerinde olsam baya bir söverdim e-postada. Kimsiniz olum siz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaviOkyanuSs

    Abi okadar zorlamayla bukulmeyen telefon varmi ? Aslinda çivide çakmalari lazim bakalim ekran kiriliyomu. Nokia samsung htc lg sony vs vs hepsini ayni şekilde bükmeye çalişin hepsin yamulur bukulur. Böyle test olmazki bu karalama kampanyasi resmen. Apple da kullanmiyorum note2 kullaniyorum ama bunu bükmeye çalişsam sanirim tuz gibi olur.:)

    ip6 + ı ilk büken adam note 3 e çok daha fazla güç uyguladı ama bükemedi. dahası telefon esnedi ama eski haline geri geldi. buna ne diyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 1 Ekim 2014; 14:12:09 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.