Şimdi Ara

FSI ve Benzin (Fabrikadan Gelen Cevap Eklendi. FSI motor kullanan arkadaşlar !!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
18.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Jetta 1.6 FSI aldım fakat yetkili servis kesinlikle 95 oktan kullanacaksınız dedi.

FSI motorlar yüksek sıkıştırma oranına sahip değiller mi? 97 oktan benzin kullanmak daha mantıklı geliyor.

Kullanım klavuzunda 95-98 kullanabilirsiniz diyor.Kafam karıştı doğuş oto sizce neden kesinlikle 95 kullanın demiş olabilir?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturke -- 12 Ekim 2006; 11:09:18 >

• ilginç bence bi yanlış anlama vardır.. tuhaf yani.. belki 95 te kullanabilirsiniz demişlerdir..
  • o zaman kitapçığı al git adamlara.. de burda böyle yazıyo kafam karıştı.. bakalım ne diyecekler.. ilk gittiğinde çaktırmadan bi elemana sor oradaki. patron bana böyle dedi niye dedi diye? ondan sonra git diyen adama sor bi daha. belki farklı boyutu vardır durumun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 11 Ekim 2006; 1:37:49 >
  • Oncelikle Hayirli olsun. Araci Dogus otodan almissiniz ancak benim tavsiyem Dogus otoya gitmemenizdir, baska bir servise gidin. 99 Passat imizi dogus otoya her servise verdigimizde bize ekstradan masraflar cikti. Cook fazla sorun oldu ama en son sorun artik adami kanser edecek sekilde. Bir kac ay ewel Aracimiza sag cami patlatarak hirsiz airbag falan calmisti hemen yaptirdik (isimize yakin olmasi nedeniyle dogus haramidere yi kullaniyorduk o kadar kaziga ragmen nedense yeniden dogusa verdik arabayi neyse yaptilar Ayni zamanda celik jant falan almistik taktirmistik baktik servis periyodu gelmis dedik tamam servisi falanda yapin oyle verin arabayi. Telefon actilar arabayi teslim alabilecegimizi soylediler. Araci teslim almaya gittik iste eleman anlatiyor su degisti fren diskleri kontrol edildi falan filan ya neyse arabaya binecem bir baktim jantin uzerinde toz gibi birsey var dedim adama ya dedim o kadar servise verdik yikamiyormusunuz araci falan. Yok efendim yikanmismis falan filan (yikanmis guya toz icinde neyse) gozume takildi bir kere gittim bijon deligine baktim bir de ne goreyim tum jantlarda bijon deliklerinin etrafi deforme olmus kirintilar var. Dedim bunlar ne Yok efendim bizden degildir falan fln dedim jantlari 2 ay ewel aldim hic cikarmadim yalanmi soyluyorum ben, biras da sert konustum. adam yok mok diyemedi servis mudurunu cagirdi adamin bana verdigi cevap"biz elle degil makina ile bijonlari sikiyoruz " "Makina arabanizin standart jantlarina uyumludur jantin yapisindan kaynaklanan bir hata bizim uygulamamizda sorun yok." Ya allahim yarabbim ben istavroz la sikiyorum janti hicbir bozulma olmuyor lan Formula 1 de sanki adam makinayla sikiyor janti ya 3 dakika daha ugras istavrozla sik musteri memnun olsun kimsenin malina zarar verme. Uzulurmus gibi yapti arkam donuktu soyle bir goz haraketi falan yapti arkadasina onu bir anda donunce gordum "keske not dusurseydiniz ..." dedi. Neyse bol bol saygi ve sevgi bildirerek oradan uzaklastim(!)

Yaz zamaniydi klimadan dolayi camlari pek acmiyorduk zaman gecti falan havalar serinledi cami acmaya basladik. bir de ne olsun cami actigimizda kapinin icinde cam sallaniyordu her tumsege girdigimizde viraj falan tikir tikir oynuyor cam, Sinirimi o kadar bozdu ki solugu serviste aldim. Durumu izah ettim "aman abi bakalim hemen , sen ne zaman istersen getir " gibi daha oncedentecrube ettigim cevaplardan aldim bu cevabin sonunda genelde " Sirada 3 araba var galiba bugun biter en gec yarin ogleye kadar arabaniz hazir olur sonucu ciktigi icin "randevu" aldim Arac Gecen cumartesi gitti servise Cam kasnaginda kirik oldugu icin tikirti yapiyormus Garantiden hallettiler (yedek parcayitakarken adam bile bile takiyor yani pess) Ehh neyse dedim bunada gittim arabayi almaya iceride islemlerimi yapiyorum fln araba bana teslim edilecek disaridan ciyak ciyak bir ses geliyor herhalde bir arabanin alarmini yapiyorlar falan dedim cok gecmeden benimle ilgilenen servis sorumlusunu cagirdi oradaki servis elemani

Adam gidince bende arkasindan gittim noluyor falan diye bir de ne goreyim Oten benim araba. Biraktigimda sag kapi kilidinde birsey olmayan arabanin geldigim de sag kapi kilidinin bozuk oldugunu ogreniyorum bu da alarmi aktivite ediyormus bilmem ne . Cozeceksiniz bu problemi dedim iceri gectim. 10 dakka gecmeden servis sorumlusu elinde bir kac kagitla geldi. Heralde dedim onu da hallettiler onunla ilgili yooook nerde o ilgi adam yeni kilit takmis takttiktan sonra formalite icabi olarak suraya da bir imza atabilirmisiniz diye geliyor imza attiracagi sey ise Sag kapi kilidinin yenisinn faturasi bir sinirle ayagi kalktim Dedim bu ne Bir passat aldim bir passat parasida aldigimdan beri size oduyorum bakimlar ise cabasi, arabayi ben bozmuyorum siz bozuyorsunuz yedek parcalarin parasini servis elemanlarinizdan degil musteriden cikariyorsunuz diye bagirdim showroomla ayni mekan da oldugumuz icin baska araba inceleyen sahislarda bana bakti falan sanirim onlarda mesaji almistir.Artik ya sokup eski kilidimi takarsiniz ya da buna para odemeden arabami alip giderim dedim. bunun uzerine genelde en ufak bir kapak degisimi icin 1 saat bekleten servis 10 dakkika icinde eski "bozduklari kilidiyle beraber" arabami bana teslim etti sonra solugu cikmacida aldim...

Yani bundan sonra kimseye dogus oto ve onun servisini tavsiye etmiyorum. Sizin de uzak durmanizda fayda olacagi gorusundeyim bu anlattigim sadece bir olay 99 senesinden beri kesinlikle bir passat parasi daha vermisimdir Servis icinde araclara davranislarini gordum sans eseri son gittigimde (genelde sirketten eleman birakiyordu arabayi) O arabalar hala saglam ya VW buyuk marka.

• bizde fsı golf aldık doğuş oto konya yolunda kesinlikle 98 oktan alacaksınız dediler

97 oktan benzin yüzünden motor ağrıza ışığı yanan bir arkadaş var mı acaba?

Ülkemizdeki 98 oktan benzin nasıl, 95 den kötü olabilir.En azından aynı ayardadır gibi geliyor.
    95 diye satılan benzinin de 95 olduğundan emin değiliz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturke -- 11 Ekim 2006; 10:00:36 >
  • Eski kasa(2006) Civic var bende de. Servis illa 95 kullanın diyor. Dedim bundan önceki arabam Sienada bile 98 kullanıyordum. Olsun zaman içinde 98 vuruntu yapar dedi. Artık 95 kullanıyoruz.

Yazılım la ilgili bir olaymış gibi geliyor.

Deneyerek öğreneceğiz artık.95 ile motor sesi nasıl 97 ile ses nasıl
    Karşılaştırıp hangisi daha düzenli çalışıyorsa onu kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturke -- 11 Ekim 2006; 10:18:52 >
  • İzmri Genoto'dan 1.4 75hp motorlu bir polo alırken bile akıllı(!) satış danışmanı 98 oktan alın diye tutturmuştu. O motora 98 oktan benzin koyulursa 5 beygir falan kaybedilir herhalde...

Servislerden söylenen benzin olayına kulak asmayın ve depo kapağında + kullanıcı el kitabında ne yazıyorsa onu kullanın...
  • Arkadaşım ben 1.5 yıldır hep 98 oktan kullandım ve kendi yaptığım testlere göre FSI motorda 95 oktan kullanınca hem vuruntulu çalışıyor hemde menzil az oluyor.Şu anda 97 oktan kullanıyorum ve memnunum sende hiç çekinmeden 97 oktan kullanabilirsin.
    sen servisi boşver kitapçığa bak

VW marka araçlarımızdaki FSI motor özellikleri bakımından yakıt buhar basıncının oktan sayısından çok daha önemli olduğunu belirtmek isteriz. Ülkemiz koşullarında 95 oktan yakıtın buhar basıncı, 98 oktan yakıtın buhar basıncına göre daha yüksektir. 98 oktan yakıttaki katkı maddelerinin 95 oktan yakıttakine göre daha fazla olmasından kaynaklanan bu durum, buhar basınçları arasında fark yaratmaktadır. Bu nedenle, VW-AG Türkiyede buhar basıncı diğerine göre daha yüksek olduğu için 95 oktan yakıt kullanılmasını tavsiye etmektedir.

FSI kullanan arkadaşlar dikkat

98 oktan kullanmak teknik olarak ne tür problemler çıkarır bilmiyorum ama 95 kullanmak bana mantıklı geldi.Sonuç olarak Türkiye burası , kullanım klavuzları direk Almanca'dan tercüme ediliyor.Türkiye için kullanım klavuzu hazırlanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturke -- 12 Ekim 2006; 11:06:11 >

• bende FSI muadili bir motor olan Tİ-VCT motorlu Focus Kullanıyorum bence 98 Oktandan uzak dur..Servis banada kesinlikle 95 oktan kullanacaksın dedi..hatta araçtaki 98 oktan benzini bile boşalttılar..Çok problem yaşadım..şuan 95 den kesinlikle şaşmam..98 gereksiz tek kelimeyle..

Ama özlemişim HLX'i kullanmayı.
    FSI 1.6 tabiki performans olarak HLX'e yaklaşamaz (Şu anda bile üretilen çoğu 2.0 motorlar yaklaşamıyor )

Jetta konforlu bir araba,performans işte bildiğin 1.6 motor
    Kaskosu yapılsın Jetta'nın HLX'i gene uzun yol için garaja kapatacağım.
    Gizli güç beklesin garajda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturke -- 12 Ekim 2006; 14:53:35 >
  • Aslında sevinmemiz lazım arkadaşlar.. Netekim servisin tavsiye ettiği 95 oktan benzin, fiyat olarak en ucuzu ve bunun da işimize gelmesi lazım. Ya en pahalısını zorunlu kılsaydı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.