Şimdi Ara

Mazda bayisinin burunlarından kıl aldırmamasının tahmini sebepleri.EDİT ALMANYA VERİLERİ DE EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mazda 'nın fiyatları kesinlikle yüksek değildir.benim aracım olan mazda cx 5 de bayi karı tamı tamına 10000 tl dir.bu yüzden de liste fiyatından indirim yapmamaktadırlar.zaten bir bayi ayda maksimum 3 araç satar.sattığı araçlardan toplam 30000 tl kazanır fakat bayide çalışan 6 işçi 2000 tl alsa 12000 tl eder ve bayinin sahibi ayda ortalama 18000 tl kar eder.örneğin bir bmw x3 sdrive28i abd de 38400 dolar.mazda cx 5 'in türkiye de ki donanımla oradaki fiyatı 32500 dolar.

yani bmw x3 ile aralarında 6000 dolar yani 13000 tl gibi bir fark var.türkiyede ise hacime göre vergilendirme sistemi olduğu için 2000cc araçların fiyatı kdv+ötv olarak çok artmaktadır.ancak 1600cc araçlarda kdv+ötv azdır yani daha ucuzdur.Türkiyeye satılan bmw x3 sdrive 20i nin fiyatı 1.6 cc olmasına rağmen 155000 tl dir.mazda cx 5 ise 2000cc olmasına rağmen 125000 tl dir.yani amerika birleşik devletlerinde 2.0 hacimli bir bmw ile mazda cx 5 arasında 6000 dolar fark vardır.türkiyede ise bmw x3 ün 1600cc lik motoru satılmasına rağmen 155000 tl'dir.bmw x3 ün 2.0 motoru satılsa bile mazda cx5 den amerikada 13000 tl fark olduğu için üzerine eklersek 2000cc lik motorunun 140000 tl ye satılması gerekmektedir.şuanda satılan bmw x3 ün 1.6 motorlu modelinin fiyatının ortalama olarak

100000 tl olması gerekmektedir.eğer mazda cx 5 i bmw x1 modeli ile de fiyat konusunda karşılaştırmak gerekirse abd de x1 in xdrive 28i modeli mazda cx 5 ile aynı fiyata satılmaktadır.yani türkiyede ki bmw x1 xdrive20 d nin türkiyede mazda cx 5 ile aynı fiyata satması gerekirken bmw akıllılık ederek mazda cx 5 den 60000 tl yukarı satmaktadır.türkiye şartlarında bmw x1 sdrive nin 80000 tl,x3 ün 95000 tl,x1 in 2.0 motor hacimli modelinin ise 125000 tl ye satılması gerekirken bmw türkiyede 180000 tl ye satmaktadır.yani bmw türkiyede büyük bir kazık geçirmektedir.eğer x1 i subaru xv ile de karşılaştırmak gerekirse abd de 27000 dolar olan xv ile bmw x1 arasında ki fiyat farkı 3000 dolar dir yani ortalama olarak türkiyede aralarında 7000 tl fark olması gerekmektedir.Mazda bayisi ayda toplam 3 adet mazda cx 5 satsa 10000 tl den 30000 tl eder 6 işçi kişi başına 2000 tl alsa 12000 tl eder.30000 tl den de 12000 tl yi çıkarırsak 18000 tl eder.bmw ise bayi karı 50000 tl den 3 adet bmw x3 satsa 150000 tl kar eder.bmw de 10 işçi çalıştırsa 2000 tl den 20000 tl.geriye kalan net kar 130000 tl.şimdi siz mazda burnundan kıl aldırmıyor diyorsunuz ancak zaten mazdanın burnunda kıl yok.mazda çok az karla araç satıyor.şimdi bir bmw bayisine gidin maksimum size 3000 tl indirim yaparlar.mazda da ise hiç indirim yapmazlar.ancak bmw nin karı 130000 tl iken mazdanın karı 18000 tl dir.EDİT:ALMANYA VERİLERİ DE EKLENDİ:

Almanya da bmw x3 ile mazda cx 5 arasındaki fark 2000 euro'dur.yani 6000 tl'dir.125000+6000=131000tl ediyor.ancak almanya da ki vergi sistemi farklı olduğu için türkiyedeki motor hacmine göre uyarlanışına göre bmw x3 ün %100 ihtimalle 100000 tl olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 3 Ekim 2014; 17:42:40 >

• Guzel hesap kitap yapmissin ancak marka algisini atlamissin. Bu gun bmw tum araclarina 20 000 tl zam yapsa da satar mazda hepsine 2 000 indirim yapsa en fazla 1 arac fazla satar.

durum budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mantiga gore agresif satis politikası yapsa ve az karla çok araç satmaya kalksa hem daha çok satis yapar hem de yuksek imajli markalar karsisinda pazar payini yükseltir algiyi değiştirerek. Kili falan bilmem de önce bir halka insinler bir zahmet. Araci almaya korktum servisi kisitli diye.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Saolun.fakat 60000 tl lik bir amblem sevdasının sadece türk halkında olduğunu herkes biliyordur.fakat abd de bildiğim kadarıyla amblemlerin hiçbir önemi yok.ben de bir kere ambleme bakıp araç aldım çok pişman oldum.pişman olduğum araç vw polo gti di.aracın hızlanmasını,seriliğini seviyorum fakat aracımla memlekete gittiğimde aracın yağ sıcaklığı sürekli artıyordu 115 kadar yükseldi daha da artıyordu hemen kenara çekip aracı yıkadım biraz bekledim yola devam ettim.motor yağı sıcaklığı 10 dakika geçmeden 105 dereceye yükseldi.bende memlekete aracı yıkata yıkata gittim..ve bir daha ambleme bakıp araç almayacağıma yemin ettim.amblemin bence hiçbir öneminin olmaması gerekiyor.örneğin ssangyong çok kaliteli ve güvenlikli bir araç yapsa gözümü kırpmadan hemen gidip alırım.ben alırım ama benden başka kimse almaz..benim şu zamana kadar aldığım araç hep bilinmedik markalardı vw hariç subaru ve mazda pek bilindik bir marka değildi.hatta subaru xv nın amblemine bakıp kafasını kaşıyan bile vardı..benim için amblem hiç bir şeydir.amblem için 60000 tl vermek isteyene engel olmam.

• pazar gunu sahrayicedit`teki subeye gittim, bir yanda honda bir yanda mazda var hani. araca yoneldim, kapilar kitli. sok oldum. adam pazar gunu kapilarin kitli oldugunu soylemez mi bir de
  • servisinin kısıtlı olduğuna katılıyorum.mazda zaten çok az karla araç satmaktadır.eğer mazda bayi karını 5000 tl ye indirirse %99 ihtimalle batar.ben istanbulda yaşadığım için servisi hiç sorun etmedim.zaten erzurum da yaşasam da yılda iki kere büyük ihtimallle ankara gibi şehirlere gelirdim ve o sırada bakımını yaptırırdım.fakat yılda iki kere ankaraya gitmek bazı insanlar için sıkıcı olabilir.
  • .Kapıların kilitli olmasının sebebi bakanın çok alanın hiç olmamasından olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 29 Eylül 2014; 22:10:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Mazda 3 konusunda yorumlarınızı okumuştum Mazda 3 den bir daha etkilenmiştim.

Bende Türkiye için çok uzak olan bir model olan Mazda CX-9'u merak içindeyim ama daha canlı canlı görmek bile nasip olmadı.

Az da olsa CX-9 var Türkiye'de

Onu test etme vs. şansınız oldu mu?

Konuya gelirsek bence Mazda kompakt araçların Jaguar'ıdır Türkiye'de.

Satmaz ama çok konuşulur çünkü çizgisinden ödün veren bir marka değil.

Şayet araçlar satsın diye bin bir numara çeviren üreticiler yanında çizgisinden devam etmeyi başarabilen çok az markadan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Guzel hesap kitap yapmissin ancak marka algisini atlamissin. Bu gun bmw tum araclarina 20 000 tl zam yapsa da satar mazda hepsine 2 000 indirim yapsa en fazla 1 arac fazla satar.

durum budur.

dağılabiliriz.
  • Ne mazdaymış arkadaş bi bitmedi

• hocam çok uzun ve kötü bir tarzda yazmışsın tamamını okumadım o yüzden.

ama kim ne derse desin, mazdanın bu ülkede ki pazarlama stratejisi y-a-n-l-ı-ş.

zaten 2. eli berbat - servis ağı olmayan bir araba satıyorsun, çocukluğumdan beri bir kere bile bir reklamını tv'de görmemişim, e o zaman zahmet olmazsa bazı konularda esnek olacaksın.o fiyatla o mazda 2'yi kim alır mesela ? bide adamlar indirim de yapmıyor :)kimse kusura bakmasında o arabaya o parayı verenin beynini seveyim ben :)

"mazda burnundan kıl aldırmıyor çünkü kar marjı düşük" lafı ise tamamen pazarcı bahanesi. "abla kurtarmaz be, bana gelişi bu" demek gibi bişey, o yüzden ben o lafa inanmadım.

he gerçekten dediğin gibiyse mazda tutulmayı haketmeyen bir marka.
  • mazda dediler geldik
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

.Kapıların kilitli olmasının sebebi bakanın çok alanın hiç olmamasından olabilir.

Ne de olsa almayacaklar. Insanlar kapilar kilitliyken disaridan da bakabilirler diyorsun yani :)

• Mazda varsa bizde varız.

• Mazda cx 9 u malesef test etmedim ancak bildiğim kadarıyla türkiyeye cx 9 satılmayacaktı fakat rusyada elde kalan araçlar hiçbir şekilde satılmadığı için mecburen türkiyeye sürüldü diye biliyorum.Mazda 3 'ü incelediğimde en ince ayrıntısına dikkat ederek inceledim.Aslında ben mazda'yı 3 modelini incelerken keşfettim.Mazda cx 5 i alıp 3 ü incelerken aralarında aşırı derecede malzeme kalitesi farkı göremedim.Yani mazda sadece cx5 ve 6 ya özenip diğerlerine özenmemezlik yapmayarak maliyetten çalmadığını gördüm.Zaten mazda 3 ten sonra cx 5 e oturanlar arasında çok aşırı bir fark görmeyecektir.
    Konuya gelirsek mazdanın kompakt araçların Jaguarı cümlenize katılıyorum.
    Örneğin çoğu kırmızı ışıkta yanımda bmw 3 serisi veya audi a4 durduğu zaman herkes kafasını çevirerek mecburen cx 5 e bakmak zorunda kalıyor.Mazda satmaz ancak çok konuşulur amacından(alışılmışa meydan oku)sıradışı şeyler deneyerek amacından sapmayan bir markadır.Mazda çok daha fazla para kazanmak yerine kullanıcılarına huzur sağlamaktadır.örneğin garantisi bittikten sonra dsg si bozulan bir kişi vw e küfürler eder.ancak dsg özen gösterilmiş bir ürün olup sağlam bir ürün olsaydı kullanıcısını üzmeyerek vw e övgüler yağdırırdı.Cümlelerinize katılıyorum.

• Ayda 3 müşteri gelince tabi nasıl davranacaklarını unutuyorlar
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Zamaninda vw hakkinda her gun bir konu acilirdi. Ben de siir yazardim. Hatta sonradan siirlerle golf kosesi diye bir yer acildi. Bir sonraki mazda konusuna siirlerle girecem hazir olun

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Zamaninda vw hakkinda her gun bir konu acilirdi. Ben de siir yazardim. Hatta sonradan siirlerle golf kosesi diye bir yer acildi. Bir sonraki mazda konusuna siirlerle girecem hazir olun

Bende bir sonraki Mazda konusuna ne ile gireceğimi düşünüyorum 😊

• Sadece ABD fiyatları üzerinden değerlendirme yapmak ne derece mantıklı?? Firmalar satış fiyatlarını maliyet üzerinden yapar, üzerine makul bir kar koymak durumundadır. Birinin 10bin kar ettiği yerde diğerinin 50bin kar etmesi pek mantıklı gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.