Şimdi Ara

Google, Android cihazlardaki hakimiyetini artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Google, Android cihazlardaki hakimiyetini artırıyor




     

    Android işletim sistemi her ne kadar açık kaynak ve ücretsiz bir platform olsa da Google'ın platformu kullanan üreticilere çekirdek uygulamalarını yükleme ve bunlar için de lisans bedeli ödeme zorunluluğu getirdiği herkesin malumu. Bu nedenle kutusundan çıkan her Android cihazında önemli bir alan kaplayan pek çok Google uygulaması yerleşik olarak geliyor. 




    Gelen son bilgilere göre Google, Android cihazlarında toplamda 9 olan çekirdek uygulamalarının sayısını 20'ye yükseltme amacında. Hali hazırda Play Store, Gmail, YouTube, Haritalar, Arama ve Takvim uygulamaları bu 9 uygulamanın içerisinde yer alıyor. Ekstra uygulamaların ise Kitaplar, Müzik ve Çeviri gibi ürünlerden oluşması bekleniyor. 




    Uygulama sayısının haricinde Google düzen konusunda da bazı kısıtlamalar getirecek. Cihaz kutudan çıktığı anda arama çubuğunun nerede duracağı ve ana ekrandaki atanmış bir Google klasörü içerisinde çekirdek uygulamaların nasıl sıralanacağı da firma tarafından belirlenecek. 




    Aslında pek çok üretici 9'dan fazla Google çekirdek uygulamasını kullanıcılara sunmaktaydı. Ancak ana ekran düzeni biraz zorlayıcı olabilir zira üreticiler kendi geliştirdikleri uygulamalarını kullanıcının ilk göz attığı ana ekran sayfalarında yer vermeyi tercih ediyor. 




    Bunun yanında Google kullanıcının lehine de bazı değişiklikler planlıyor. Daha önce de gündeme gelen bu değişiklikler piyasaya çıkan her cihazın son Android sürümünü taşıması ve 18 ay boyunca güncelleme garantisi vermesi olarak belirlenmişti.  

     

     




    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Google-may-require-20-preinstalled-apps-as-part-of-Android-contracts_id61114







  • Googlenin biryerleri kalkmış anlaşılan, sistem yaygınlaşana kadar üretici markaların kapısında sürün daha sonrada sistem yaygınlaşıncada ağa paşa rollerine bürün.

    Windows phone varken android ile uğraşılmaz. Temiz hızlı sorunsuz bir sistem , dandik androidi alsın başına çalsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYAKKABI_KUTUSU -- 27 Eylül 2014; 23:31:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google şu boş işlerle uğraşmasa,ne gerek var zorunluluğa

  • Google kendine iyi bak senin iyi görmüyorum

  • ABD istihbaratının Google,Apple,Yahoo vb. şirketleri istihbarat paylaşımı konusunda sıkıştırması bu şirketleri güvenlik konusunda tedbir almaya itti.Hali ile Apple ios 8 ile,Google Android L ile önlem almaya başladı.Diğer yandan Çin ve Rusya sosyal paylaşım sitelerine sunucularını,verilerini kendi topraklarında kurmaları konusunda baskı yapıyor.Geçenlerde Apple Çin'e icloud sunucularını kuracağını açıkladı,şirketler kendilerine çeki düzen vermek zorunda,yoksa ABD hükumeti ile ''zorunlu'' istihbari paylaşımlarından dolayı,Rusya,Çin hatta avrupa birliğinde bulunan ülkeler tarafından ciddi ambargo ve cezalar uygulanacaktır.Google android üzerindeki hakimiyetini işte bu yüzden arttırıyor,hem bahsettiğim siyasi nedenlerden,hemde rakibi olan Apple karşısında kalite çıtasını arttırma çabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 27 Eylül 2014; 23:49:58 >
  • Google iyice tırlattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İllaki cihazınızı rootlayın diyorlar.
  • Son paragraf en önemlisi!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYAKKABI_KUTUSU

    Googlenin biryerleri kalkmış anlaşılan, sistem yaygınlaşana kadar üretici markaların kapısında sürün daha sonrada sistem yaygınlaşıncada ağa paşa rollerine bürün.

    Windows phone varken android ile uğraşılmaz. Temiz hızlı sorunsuz bir sistem , dandik androidi alsın başına çalsın.

    Dünyanın en değerli şirketi durumunda, dünkü çocuk değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en az 18 ay güncelleme şartı bile yeterli değil bana göre. bunu en az 24 ay yapmaları gerekir ki en azından garanti süresi boyunca herkes emin olur güncelleme alacağından. Apple her ne kadar 3-4 yıl güncelleme vermeye devam etse bile 2-3 yıldan sonra verilen güncellemeler telefonu çok ağırlaştırılıyor, bu da güncellemenin sadece sözde olmasına yol açıyor. ben ilk çıktığı yıllarda aldığım iPhone4'üme iOS 5 ten sonraki sürümleri kurmamıştım açıkçası, cihazı çok yavaşlatıyordu. yani aldğınız cihaz iOS X ise en fazla x+1'e kadar güncelleyebiliyorsunuz Apple ürünlerini de, aksi takdirde çok performans kaybı oluyor..

    herneyse, Android tarafında da buna benzer bir uygulama şart bence, hatta var diye düşünmüştüm şimdi öğrendim böyle bir şartın koyulmamış olduğunu. en az 24 ay yapılmalı, 18 ay da umut vaad ediyor. Note serisi gibi cihazlar güncelleme almadığında gerçekten verilen paralara yazık bence.





  • sorun değil rootlayıp siliyoruz zaten :)
    hakkaten google'ın kendi uygulamalarını dayatması çok aşırı saçma. face, twitter türü uygulamalar da ön yüklü geliyor. ön yüklü gelmede sorun yok aslında ama hem silinmiyor hem de sistem uygulaması şeklinde görünüyor. böyle saçmalık olmaz. ama çok şükür root var. kendimiz hallediyoruz bir şekilde.
    18 ay sözü iyi bir başlangıç. belki ilerde 24 ay olur.

  • aslında iyi oldu niyesi ücretsiz olan bir çok şey malesef kalitesini bir süre sonra kaybediyor yada yeterli yatırım olmuyor ör:linux nerde ?
    samsung lg htc vs ödüyecek zaten ama şu gerçek şahsen 18 ay olan sürenin en azında 24 ay olması lazım
    google şimdi böyle yapma nedeni açtığı servislerden para kazanmazsa kapatır zarar açıklayan kurumların hep sonudur kar etmezse niye açık bıraksın?
    firmalarda az daha kar etsin üretilen telefonların maliteleri ortada yapılan karlarda ortada google hep size onca yazılımı vs beleşe yok öyle dünya
    300 usd mal et satarken 700 usd yok öyle dünya sanki yazdıkları yazılımlara çok bir bok yapıyorlar aslında sadece driverler ekliyorlar onu bile
    kullanıcının burundan getiren çok tabi snapdragonlular dahada kolay zaten kaynak kodlarını vs qualcom veriyor
    sadece bakalım cyanogenmod diye firma var bir çok büyük üreticiden çok hızlı tabi bazılarından dahada iyi yapıyorlar
    samsung galaxy s3 de samsungun vermediği güncellemeyi yada tegra 3 lü htc one x bile cyanogenmod dan güncelleme alabiliyor




  • Artık "yarı açık kaynak" deseler bari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çekirdek uygulamalar kullanıcının isteği ile silinebilir olsa sorun olmayacak pek çok kişi için, biz her ne kadar root edip silebiliyor olsak da herkes bu imkana sahip olamıyor maalesef. Ayrıca 18 ay boyunca güncelleme desteği garantisi çok az, Google'ın yılda bir yeni Android versiyonu çıkardığını düşünsek telefona sadece 1 güncelleme vermek için garanti veriyorlar.

  • Google uygulamaları + üretici uygulamaları = ÇORBA idi, şimdi AŞURE olacak

  • Zaten ekstra indiriyorduk toplu gelmesi iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gayet yararlı google uygulamaları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim zaten belli bi kac uygulamam ve oyunum var yazılım degişsede onlarda degişmez

  • hakimiyetini bu yönden artırması kötü olmuş bence touchwize falan kısıtlama getirse daha iyi olur .. adamlar bedavaya dünyanın en ümlü işletim sistemini veriyor yapsın o kadar

  • Pek sorun olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.