Şimdi Ara

kuantum fiziği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kuantum fiziği hakkında konuşmak isteyenler diyalog kuralımm enterasan bazı şeyler deneyimledimm

Hevesini kaçırmak istemeyiz ancak -yukarıdaki mesajlardan da anlaşılacağı üzere- cümlen biraz havada kalmış. İstersen önce onu bir zemine oturt ondan sonra konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar söyleyeceklerini söylesinler.
    Mesela... kuantumun neresinden başlamak istersin?...seni cezbeden tarafı ne?...kuantumla ilgili ne gibi deneyimlere sahipsin? DENEYİMLEME ne demektir?!...yani konu hakkında önce kendi fikirlerinden bahsetmen daha yerinde olur kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 10 Ekim 2006; 15:48:16 >

gönül sohbet ister , kuantum bahanee..

Orjinalden alıntı: Timu®

Potansiyel kuyudan başlayalım o zaman.

Eğer başlayacaksak siyah cisim ışımasından başlamalıyız. Işığın "kuantumlardan" oluştuğunu anlamamızı sağlayan en önemli belirtiler siyah cisim ışıması sayesinde ortaya çıktı.

http://www.iskenderiye.com/kitap/ayrinti.asp?sirano=15151
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sela, bu konuyu ben acicaktim erken davranmissin
    bakiniz(son mesaj,fallen angel)
    http://forum.donanimhaber.com/m_9504898/tm.htm

neyse ama bu topigin acilmasi beni cok sevindirdi, cok ilgimi ceken bir konuydu
  • Bu arada ben şöyle bir soru sormak istiyorum; madde neyden oluşur? Maddeden mi? Yapıtaşı yine madde midir? Eğer somut madde yine somut maddeden oluşuyorsa burada sonsuz bir döngü oluşuyor gibi. Temel yapıtaşı olmayan bir cismin mantık dışı olduğunu varsayarsak.. mesela oyuncak demir bir arabanın belli bir şekli olduğunu düşünürsek ve şeklini oluşturmak için belli sayıda atomun bir araya geldiğini düşünürsek, belli sayıdaki temel yapıtaşının belli sayıdaki atomu oluşturduğunu da kabul ederiz sanırım... Şimdi bu safhada bu yapıtaşları yine somut madde midir yoksa soyut madde mi? eğer bu yapıtaşları yine somutsa dediğim gibi bunlar gerçekte asıl yapıtaşı değil.. Yapıtaşı daha derinlerde bir yerlerde... ve o da somut maddeyse asıl asıl yapıtaşı daha da derinlerde.. sonsuz döngü.. Bugün insan beyninin çalışma mantığına uygun olarak düşündüğümüzde bence temel yapıtaşının somut madde değil soyut madde olması probleme çözüm getiriyor gibi? Ne dersiniz? Somut dediğimiz her varlık belki de soyut maddenin form değiştirmiş halidir. Bu soyut yapıtaşının da yine bir temel yapıtaşı olamayacağından.. çünkü mantıkta soyutu somut gibi bölemeyiz bana düşündürücü geliyo bu konu.. Fantezik de olabilir..

• soyut ne ki? mesela nelere soyut diyoruz? soyut varlık diye bir şey olabilir mi? bence soyut varlık olmaz. evsafı kavranamamış varlık olabilir. soyut dediğimiz varlıklar da aslında somuttur onlarında muhakkak bir yapıtaşları vardır. bir yapıtaşı olan varlık da somut bir varlıktır. soyut diye bir şey bana kalırsa sadece hayallerde olur.

http://www.teknoloji.kuark.org/
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan1179

ben daha üniv. fizik 1.sınıftayım bilmiyorum kuantum

Klasik fizik bilmeden kuantum fiziğini anlaman zor olurdu zaten. Klasik fiziği çok iyi kavramaya çalış, sadece soru çözmek değil çok daha derin bir bakış açısıyla yaklaş. Hatta fiziğin tarihini incele, Galileo ve Newton'un yazdığı eserleri çok ayrıntılı olmasa bile eğer okulunun kütüphanesinde bulabilirsen inceleyebilirsin. Ayrıca sana tavsiyem eğer İngilizce sorunun yoksa "Feynman Lectures in Physics" kitabını (3 cilt) alman ve okuman. Klasik fizikten modern fiziğe geçişi bu şekilde çok iyi kavrayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 13 Ekim 2006; 14:34:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

Ayrıca sana tavsiyem eğer İngilizce sorunun yoksa "Feynman Lectures in Physics" kitabını (3 cilt) alman ve okuman. Klasik fizikten modern fiziğe geçişi bu şekilde çok iyi kavrayabilirsin.

Hatta bu yüksek şahsiyetin (Richard P.Feynman) bütün kitaplarını okumanda büyük fayda var diye düşünüyorum (haddim olmayarak)

Orjinalden alıntı: C4

soyut ne ki? mesela nelere soyut diyoruz? soyut varlık diye bir şey olabilir mi? bence soyut varlık olmaz. evsafı kavranamamış varlık olabilir. soyut dediğimiz varlıklar da aslında somuttur onlarında muhakkak bir yapıtaşları vardır. bir yapıtaşı olan varlık da somut bir varlıktır. soyut diye bir şey bana kalırsa sadece hayallerde olur.

Soyut varlık demek, tipik somut madde özellikleri göstemeyen varlık demek. Evrende alışık olduğumuz fiziksel özellikleri göstermeyen varlık demek.. Bir varlık önerisi..

Söylediğin gibi her varlığı eninde sonunda somuta indirgeyebilseydik senin inandığın ruh da bi yerde somut madde özelliği göstermeliydi sanıyorum.. Tanrı da madde olup evren üstü bir konumda değil evrenin içinde bulunan bir somut madde parçası olmuş olurdu..

• quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Soyut varlık demek, tipik somut madde özellikleri göstemeyen varlık demek. Evrende alışık olduğumuz fiziksel özellikleri göstermeyen varlık demek.. Bir varlık önerisi..

Söylediğin gibi her varlığı eninde sonunda somuta indirgeyebilseydik senin inandığın ruh da bi yerde somut madde özelliği göstermeliydi sanıyorum.. Tanrı da madde olup evren üstü bir konumda değil evrenin içinde bulunan bir somut madde parçası olmuş olurdu..

burada soyut yakıştırmasını aslında biz bunların evsaflarını bilemediğimiz, mahiyetlerini anlayamadığımız kavrayamadığımız için yapıyoruz. aslında soyut diye bir şey yok. o da kendince tipik bir madde özelliği gösteriyor ama bizim bilemediğimiz, henüz mahiyetini kavrayamadığımız türden bir madde. evrende alışık olduğumuz türden özellikleri göstermemesi açıklaması yerine güzel oturmuş ama bu, bir varlığı kelimeyi kullandığımız manada soyut yapar mı?

ruhun soyut olması sadece evsafını kavrayamadığımızdan kaynaklanıyor. eğer ruh varsa ve hayat veriyorsa ruh somuttur ama mahiyeti bizce henüz kavranamamıştır. eğer ölmek üzere olan bir adamı cam bir fanus içerisine alarak bu şekilde ruhun o ortamı terk etmesini engelleyemiyorsak ruh soyuttur diyemeyiz. ruh somut bir varlıktır ama mahiyeti itibariyle cam bir fanus tarafından hapsedilemez. hapsedilememesi de onu soyut yapmaz. henüz mahiyeti bizce bilinemiyor olması bakımından belki "soyut yakıştırması" yapılabilir.

var olan her şeyin bir mahiyeti var ki o şey var. mahiyeti olan şey de soyut değil belki de bizim bilmediğimiz türden bir yapıdır ve var olduğuna göre de somuttur. ama onun somut olması, bilinen daha doğrusu bizim bilebildiğimiz maddi alemin bir parçası olduğu manasını vermez. evren üstü konumda olan bir Tanrı somut değil mi? var ve somut. ama henüz bizce ne evsafı kavranabiliyor ne de mahiyeti. o konumda somut olması da bu alemdeki bir madde parçası olması manasını vermiyor bana göre zira bizim bilebildiğimiz evrenle sınırlı değil mahiyeti.

• Birsefer kuantumlu olmak nedemek biliyormuyuz ukalalık olarak almayın sakın.
    kuantumla ilgili okumaya devam ediyorum anlamaya çalışıyorum bazen anlamadığım şeyler oluyo özlellikle burda yardım lazım yazıcam tekrar şimdi derse yetişmem lazım.

• kuantummuu hani şu organize işlerde demet akbağın "ben kuantumu çözdüm bu hırsızları da çözerim" dediği kuantummu?
    hehe
    ya arkadaşlar ben onun sadece kuantum düşünce tekniği denilen kısmını biliyom..nedir acaba?

Orjinalden alıntı: anhedonia_sun

kuantummuu hani şu organize işlerde demet akbağın "ben kuantumu çözdüm bu hırsızları da çözerim" dediği kuantummu?
    hehe
    ya arkadaşlar ben onun sadece kuantum düşünce tekniği denilen kısmını biliyom..nedir acaba?

kuantum düşünce tekniğini kendin geliştirsen daha iyi olur..
    o bildiğin ya da gördüğün şey bir piyasa aracı..
    yani para kazanmak amacıyla örgütlenmiş bir oluşum..
    google da kuantum yazınca en üstte çıkıyor..
    kuantuma ilgin varsa bitmeyecek bir yolculuğa başlıyorsun demektir..
    yanlış başlamanızı istemem..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.