Şimdi Ara

Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
87.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Yeni eve taşındık ve şu an ki evde merkezi sistem var fakat sadece salonda anten kablosu var diğer odalarda yok. Benim kendi odamda TV var normalde ve digiturk var. Simdi bu sekilde ben kendi odamdaki tv te digiturku nasıl baglayabilirim ? bu kabloyu çoğaltmak için aparatlar arastırıyorum ama simdiye kadar nette gördüğüm kadarıyla o aparatları kullanınca aynı anda iki taraftan tv izlerken sinyal problemleri, aynı kanalı izleyememe, eksik kanal vb. problemler varmış.

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Çatıdan kablo çekmek dışında yapılabilecek bir şey var mıdır ? ev sahibi sorun çıkarıyor kablo çekme işine. Acil yardımlarınızı rica ediyorum.



  • Hocam benim bildiğim çatıdan kablo çekmek zorundasın...Başka yolu yok...

    Kablo tv vb.olsa içerden dağıtıyorlar bir şekilde ama uydu olunca yapamıyorsun...Yinede araştır sen...
  • kardeşim bir uyducuya git. T ff konnektor istediğini söyle ne yapacağını anlat eğer biliyorsa sana dediğin parçayı verecek. Öncelikle konnektorun tek olan kısmına çatıdan geleni takacaksın. 2 tane kısmındanda uydu alıcılara yollayacaksın. Aşağıda parçanın resmi var.
     Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.

    Not: Ben bizzat denemedim. 2'sini birden değilde tekini kullanıyorum. 2.ciye gerek olmadı. Yapamazsan mesuliyet kabul etmem sonuçta bu işe para harcayaksın. 5 Tl falandır zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİSC0VERY -- 26 Eylül 2014; 15:16:56 >




  • bu şekil bağlantı çoğaltılması lnb yada uydu cihazınıza yakabilir. çanağa çift çıkışlı bir lnb ile kablo çekmeniz gerekiyor..
  • Uydu receiver, kablo ile lnb ye elektrik gönderdiği için kabloyu iki kabloya böldüğünüzde çakışmavs. sorunlar oluyor. Ben mecburiyetten 1-2 ay böyle kullandım. İki alıcıdan biri açık diğeri standbay da olduğu zaman normal çalışıyordu. İkisi birden açıksa birçok kanal sinyal yok diyor, bazı kanallar çalışıyordu. Asıl ilginç olan bir cihazın fişini çekince diğeri yine çalışmıyordu.
    Yani en temizi ikinci bir kablo!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlemleri bizzat denemiş biri olarak sana söyleyeceğim şu, tek kablo ile iki uydu alıcısını çalıştırabilirsin ancak bu iki uydu alıcısını aynı anda kullanamazsın birini kullanırken diğer alıcının fişini(!) dahi çekmen gerekiyor ki bu bile kesin çözüm olmayabilir bir süre sonra kablo da deforme olma ihtimali çok yüksektir.. Ayrıca kabloyu çokladığın için bazı kanallarda sinyal kaybı yaşama olasılığında çok yüksek bu işin kesin çözümü ise ikinci bir kablo çekmektir.. Yani tek kablo ile çalıştırmak mümkündür ama sağlıklı çalışmasını bekleme.. Karar senin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DİSC0VERY

    kardeşim bir uyducuya git. T ff konnektor istediğini söyle ne yapacağını anlat eğer biliyorsa sana dediğin parçayı verecek. Öncelikle konnektorun tek olan kısmına çatıdan geleni takacaksın. 2 tane kısmındanda uydu alıcılara yollayacaksın. Aşağıda parçanın resmi var.
     Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.

    Not: Ben bizzat denemedim. 2'sini birden değilde tekini kullanıyorum. 2.ciye gerek olmadı. Yapamazsan mesuliyet kabul etmem sonuçta bu işe para harcayaksın. 5 Tl falandır zaten.

    bu parça ile yaptığım zaman sinyal azalması, aynı anda iki tv de de aynı kanalı izlerken filan sorunlar yaşar mıyım acaba ? ama denemekte fayda var bu parçayı bi kaç yerde daha gördüm de eğer yapılırsa super olur çatıdan kablo çekme işi olmayacak gibi en temizi öyle aslında ama malesef


    quote:

    Orijinalden alıntı: hotmail_hotmail

    bu şekil bağlantı çoğaltılması lnb yada uydu cihazınıza yakabilir. çanağa çift çıkışlı bir lnb ile kablo çekmeniz gerekiyor..

    yani en garanti yöntem çatıdan kablo çekmek ama dediğim gibi ev sahibi bayağı sorun çıkaracak gibi bu konuda şimdi yeni de taşındık ilk günden problem çıksın istemiyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: uguroz76

    Uydu receiver, kablo ile lnb ye elektrik gönderdiği için kabloyu iki kabloya böldüğünüzde çakışmavs. sorunlar oluyor. Ben mecburiyetten 1-2 ay böyle kullandım. İki alıcıdan biri açık diğeri standbay da olduğu zaman normal çalışıyordu. İkisi birden açıksa birçok kanal sinyal yok diyor, bazı kanallar çalışıyordu. Asıl ilginç olan bir cihazın fişini çekince diğeri yine çalışmıyordu.
    Yani en temizi ikinci bir kablo!!!!

    yani simdi arkadasın dediği aparat ile yaparsam bu problemleri yaşarsın diyosun öyle mi tüh ya başka bi yöntem olsa süper olurdu




  • Bu işi sadece Çift çıkışlı lnb ile çözebilirsin. Yani yeni bir kablo çekerek.
    Diğer türlü araya T aparat felan koysan bir televizyon çalışırken diğeri çalışmaz uydu cihazlarından yalnızca bir tanesi çalışır.
    Başka bir çözüm de Uydu cihazının arkasında LNB in olan yerin yanında yine aynı şekilde bir soket vardır. Ordan diğer uydu cihazına kablo çekebilir ama ikisi ilede aynı frekansları izleyebiliyorsun diye biliyorum.
    Yanlışım varsa lütfen bilen arkadaşlar düzeltsin.
  •  Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.
    Bu parça ile bunu yapmam mumkun mudur internette buldum bunu Multi Switch olarak geçiyormuş ismi. Simdi bu parçayı eve gelen kablo ile çoğaltma şansım var mıdır ? yoksa bununla da mı illa çatıdan uzatmam gerekir?


    @Donadotti

    Aynen o aparat ile yapınca sinyal bozukluğu filan oluyormuş. Artık bakıcaz bi çaresine teşekkürler bu arada yorum için.




  • serseri121 kullanıcısına yanıt
    Bu apartmanlarda kullanılan sistem. Her cihaz için yine ayrı çıkış gerekli.
  • arkadaşlar bununlada aynı sinyal kalitesini almam mümkün değil mi? merkezi çanak var ve bi odada d smart bi odada normal uydu kullanıcam. Merkezden çanak çekmeden ne yapmam lazım ?
     Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockcapo

    arkadaşlar bununlada aynı sinyal kalitesini almam mümkün değil mi? merkezi çanak var ve bi odada d smart bi odada normal uydu kullanıcam. Merkezden çanak çekmeden ne yapmam lazım ?
     Tek kablo ile 2 ayrı odada uydu kullanmak. Yardım.

    Merkezi yerden yeni bir hat cekmedigin surece eve gelen kabloya ne taksanda fayda etmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rockcapo R kullanıcısına yanıt
    Resimdeki cihaz diseqc anahtar. Birden fazla lnb(veya çanak)tan gelen hattı birleştirerek tek bir alıcı ile birden fazla uydudan yayın almaya yarar. Yani tek kablodan gelen yayını dağıtmaz, birden fazla kablodan gelen yayınlar arasında geçişi sağlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef çiftli LNB ile kablo cekmelisin.
    Çanağa bağlanan 4lu yada daha fazla LNB tutucu olan alet var 28 dereceye bağlayıp astra. Turksat.hotbirt.eutelsat mı ne alınıyo öyle bisey gördüm ne kadar ayarlanabilir bilmiyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki veya 4 lnb bağlamak çok zor . en ufak rüzgarda ayarlar gidiyor .
    piyasada 8 çıkışlı lnb ler dahi gördüm .tuvalete dahi tv koyabilirsin
    diğer uyduları almak için fazla çanak en doğrusu ..
    motorlu da ayar tutturması zor .. veya çok büyük çanak kullanmak gerek.
  • 8'li lnb kullanılırken kabloların kendi ağırlığı ile yarattığı gerilme kuvveti sorun olmaz mı?
    Çanaktan kocaman bir kablo demeti çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bi şey olmaz arkadaşım merkezi sistem lnbleri zaten 4 lü
  • Arkadaşlar oturduğum bina merkezi sistem çatıda 3 çanak var. Eeve tek kablo geliyor. Duvarda bir aparat var bu kabloyu 2 ye ayırıyor bir tarafı karasal yayın bir tarafı uydu oluyor. Arkadaşın sorduğu gibi ben diğer odada uydu kullanmak istiyorum. Okuduklarım sinyal çakışması olur diyor. Bir efsanede aparatla bunun yapılacağı yönünde. Yapılıyorsa ne almalıyız. Tşk....
  • Unicable denen sistem var özel bir lnb ye sahip ve destekleyen cihazda tek kablo ile 2 cihaz çalışabiliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.