Şimdi Ara

SAMSUNG'UN YENİ CANAVARI İ750 İLGİLENENLER BURAYA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
39.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar samsung un yeni çıkarmış olduğu i 750 gsm artı pocket pc hakkındaki yorumları burda toplayalım.

İşletim Sistemi Windows Mobile Pocket PC Phone Edition
    128 MB RAM, 64 MB ROM
    Kartvizit okuyucu
    Wİ-Fİ 802.11b wireless
    Bluetooth™ teknolojisi
    Kızılötesi (Infrared) Bağlantı
    USB Bağlantısı
    EDGE ile hızlı Internet
    GRPS Class 10
    WAP 2.0
    Gelişmiş Ses Tanıma
    Eller Serbest (Speakerphone)
    Görüşme Sesi Kayıt
    Ortam Sesi Kayıt
    Polifonik 64 Zil Sesleri
    Müzik Çalar
    Ses Formatları: MP3, AAC, AAC+, WAV, WMA
    Windows Media Player
    2,0 Megapiksel Flaşlı Kamera
    1600x1200 Pixel Çözünürlük
    4x Dijital Zoom
    Titreşimli Uyarı
    CLIP-CLIR
    Arayan kişiye özel resim gösterme
    Çağrı yönlendirme / durdurma / bekletme
    Kullanıcı grupları oluşturma
    Aranan / gelen / yanıtlanmayan çağrı listesi
    Çağrı zamanı / çağrı ücreti
    Arayan kişiye video atama

Paket içeriği:Kullanım Kılavuzu,Standart Pil,Şarj Cihazı,Kulaklıklı Mikrofon,Bilgisayar Bağlantı Kablosu (DataCable),Bilgisayar Yazılım CD'si,TV-out Kablosu,Yedek,Kalem,Masaüstü standı
    512 MB MicroSD Hediyeli

Ağırlık : 160 gr
    Ajanda : VAR
    Alarm : VAR
    Arttırılabilir Hafıza : VAR
    Bas Konuş : YOK
    Bekleme Süresi : 200 SAAT
    Bluetooth : VAR
    Boyut : 107 x 52 x 22 mm
    Dahili Modem : VAR
    EDGE : VAR
    Ekran : 240 X 320 PİKSEL 64K REN
    E-Mail Desteği : VAR
    EMS : VAR
    Entegre Kamera : VAR
    FM Radyo : YOK
    Görüntülü Konuşma : YOK
    GPRS : VAR
    Hands Free (Eller Serbest) : YOK
    Hesap Makinası : VAR
    Infra Red (Kızıl Ötesi) : YOK
    Java Desteği : VAR
    Kamera Çözünürlüğü : 2 MP
    Kamera Zoom : 4X
    Konuşma Süresi : 4 SAAT
    Kronometre : YOK
    Melodi Proglamlama : YOK
    MMS : VAR
    Mp3 Yükleme : VAR
    Ortam Sesleri Kayıt : VAR
    Oyun : VAR
    Oyun Yükleme : YOK
    Parmakizi Tanıma : -
    PC Senkronizasyonu : VAR
    Pil Gücü : 800 MH
    Pil Türü : Lİ-İON
    Resimli Telefon Defteri : VAR
    Ses Kayıt : YOK
    Sesli Arama : YOK
    Sesli Video Kayıt : VAR
    SMS : VAR
    Şebeke : 900-1800-1900 TRİ BAND
    Telefon Hafızası : 79 MB Dahili Hafıza
    Telefon Rehberi Hafızası : -
    Titreşim : VAR
    UMTS : YOK
    Video Kayıt : VAR
    Video Oynatma : VAR
    WAP : VAR
    Zil Tipi : POLİFONİK,MP3

512 mb sd kart hediyeli!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest33241 -- 9 Ekim 2006; 19:54:47 >

• bide resim alsaydık hani
  •  SAMSUNG'UN YENİ CANAVARI İ750 İLGİLENENLER BURAYA!!!

• Mobimag te çıkan Samsung SGH İ750 incelemesi (Volkan Yılmaz)

Samsung i750

Güçlü donanımı, yüksek performansı ve gelişmiş bağlantı seçenekleriyle Samsung i750, cep telefonu ve cep bilgisayarı kullanıcılarının arzulayacağı türden bir ürün

Samsung i750 profesyonel kullanıcılara yönelik hazırlanmış bir cep bilgisayarının telefon için uyarlanmış hali. Cep bilgisayarı tanımı sizleri korkutmasın çünkü Samsung i750 ayrıca tüm cep telefonu özelliklerine de sahip. Ayrıca üretici firma tarafından i750 için mobil telefon tanımı da kullanılıyor. Anlayacağınız bir tanım karmaşası söz konusu. Gerek kullanım şekli, gerek tasarımı gerek üzerinde barındırdığı uygulamalar Samsung i750 için cep bilgisayarı özelliklerine sahip bir cep telefonu diyebiliriz. 65 bin renk, 320 x 240 piksel dokunmatik ekran Samsung i750’nin tüm kontrollerini sağlayabiliyor. Her ne kadar sürgü kapak altında cep telefonlarında olduğu gibi tuş takımına ve ekranın alt kısmında kontrol tuşlarına yer verilmiş olunsa da tüm kontrol dokunmatik ekran üzerinden sağlanabiliyor. Daha önceki sayılarda incelediğimiz BenQ P50 ve hp 6515’den farklı olarak, i750’de tam Q klavyeye yer verilmemiş. Q klavyesinin olmayışı i750 için bir dezantaj gibi gözükse de kullanım açısından hiç bir sorun yaratmıyor. Daha önce incelemesini yaptığım ürünlerde dahili klavyeyi hemen hemen hiç kullanmamıştım. Çünkü dahili klavyeyi kullanmak çok daha zor olabiliyor. Dahili klavyenin olmayışı dezavantaj yaratmadığı gibi boyutun ufalmasını sağlayarak büyük bir avantaja dönüşmüş. Boyutun ufaldığını söyledim fakat boyuttaki kazanç sadece boydan yani telefon oldukça kalın. Kalın olmasının yanı sıra ağır. Fakat gerek şahsi fikrim gerek diğer editör arkadaşlarımızın görüşüne göre i750 kalın ve ağır olmasına rağmen çok daha kullanışlı. Çünkü ele oturan ve tek elle kullanımı kolaylaştıran bir yapısı var.

İŞLETİM SİSTEMİ AVANTAJLARI
    Samsung i750 Microsoft Pocket PC Phone Edition işletim sistemin 2003 SE versiyonu kullanıyor. Donanımsal olarak cihaz üzerinde 416 MHz Intel PXA 270 işlemciye ve 128 MB RAM, 64 MB ROM’a yer verilmiş. Güçlü, performansı yüksek işlemci ve Microsoft Pocket PC Phone Edition işletim sistemi bir araya gelince ortaya mükemmel sonuçlar çıkmış. İnceleme yaptığım süre zarfında herhangi bir performans sorunuyla karşılaşmadım. Samsung i750 üzerinde Pocket Word, Excel, Internet Explorer, Windows Media Player, MSN Messenger gibi Microsoft’a özgü uygumalar bulunuyor. Tüm bu uygulamaların kullanımı masaüstü bilgisayarlardaki örnekleriyle hemen hemen aynı. Bu uygulamalar Samsung i750’yi pek farklı kılmıyor çünkü aynı işletim sistemine sahip tüm cihazlar aynı uygulamaları destekliyor. Samsung i750’de farklı olarak bir kartvizit tarayıcıya yer verilmiş. Bizcard Reader isimli uygulama fotoğrafı çekilen kartvizit üzerindeki tüm bilgilerin kaydedilmesini sağlıyor. Uygulama kartvizit üzerindeki ilgili tüm alanları tanıyarak bilgileri otomatik olarak metin formatında isim, adres, e-posta, telefon gibi başlıklar altında kaydediyor. Uygulama oldukça başarılı fakat Türkçe karakterlerde sorun yaratıyor. Cihaz üzerinde diğer dikkat çeken bir uygulama ise Remote Control. Remote Control kızılötesi bağlantıyı kullanarak tüm kumandalı cihazları kontrol etmeyi sağlıyor. Uzaktan kumanda uygulamasının en büyük artısı öğrenebilme özelliği. Bu sayede istediğiniz kumandalı cihazı (TV, DVD, VCD player, müzik seti vb.) uygulamanın öğrenme yeteneğini kullanarak kontrol etmek mümkün. Aynı uygulamayı daha önce BenQ P50 üzerinde incelemiştim. Arada hazır kayıtlı uzaktan kumandalı cihaz listeleri dışında fark bulunmuyor.

BAĞLANTI SEÇENEKLERİ
    Kızılötesi, bluetooth, USB, TV-Out, GPRS, EDGE, WLAN ve GPRS Samsung i750’nin desteklediği kablolu, kablosuz ve şebeke bağlatı türleri. Yani Samsung i750 mobil cihazlar üzerinde kullanımda olan hemen hemen tüm bağlantı türlerini destekliyor. Bağlantı türleri arasında en kritik olanlar WLAN. WLAN kablosuz ağ seçeneği sayesinde telefon üzerinden kablosuz ağlara bağlayarak operatörden bağımsız olarak internete bağlamak mümkün. Ayrıca telefon üzerinde bulunan Terminal Services Client uygulaması ile masaüstü bilgisayarlara da bağlanılabiliyor. Yani Samsung i750 üzerinden kablosuz ağ seçeneklerini kullanarak IP numarası belli bir masaüstü bilgisayara uzak masaüstü bağlantısına benzer bir biçimde bağlanmak mümkün. Bağlantı sonrası tüm uygulamaları kullanabilir hatta o uygulamalar ile çalışabilirsiniz. Örneğin i750 üzerinden masaüstü bilgisayarınıza bağlanıp Adobe Photoshop üzerinde çalışabilirsiniz. Hemen hemen tüm uygulamalar sorunsuz olarak çalışıyor fakat sesli ve görüntülü uygulamalarda bu bağlantı seçeneğini kullanamazsınız. Çünkü Terminal Services Client’ın temelinde bağlantı kurulan bilgisayar üzerindeki görüntülerin düşük bağlatı hızlarında dahi aktarılması bulunuyor. Yani bağlantı sonrası bilgisayarınızda çalışan bir filmi ya da MP3’ü dinleyemezsiniz.

MULTİMEDYA
    Multimedya özelliklerine bakıldığında dikkati 2.0 megapiksel kamera çekiyor. 2.0 megapiksel kamera, flaş ışığı ve otofokus desteğiyle güçlendirilmiş. Çekilen fotoğrafların kalitesine bakıldığında ortaya başarılı sonuçlar çıkıyor. Hatta profesyonel kullanıcılara hitap eden bir cihazda bu derece gelmiş bir kamera kullanılması şaşırtıcı. Video kayıt kalitesi ortalamanın pek üzerine çıkmıyor. Fakat video kayıtları için sunulan efekt türleri görülmeye değer. Samsung i750 hakkında söylenecek çok daha fazla şey var. Haziran ayı içerisinde Türkiye’de satışa sunulması beklenen cihaz için henüz satış fiyatı bilgisi bulunmuyor.

Fakat Samsung Türkiye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre cihazın 1250 YTL civarında satışa sunulması muhtemel. Teknosa da 1499 ytl, carreforur da 1279 ytl

Samsung SGH İ750 ile çekilmiş örnek fotoğraflar

http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto01.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto02.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto05.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto06.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto07.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto08.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto09.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto10.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto13.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto16.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto03.jpg
    http://www.mobile-review.com/review/image/samsung/i750/photo/foto04.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahobel -- 10 Ekim 2006; 2:40:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzmete -- 12 Ekim 2006; 11:28:42 >
  • arkadaslar gormemıs olabılırım ama bu alet turkcemı?
  • türkçe değil dostum. Sonradan yüklüyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahobel

türkçe değil dostum. Sonradan yüklüyorsun

peki win2003'mü 2005'mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuyo

quote:

Orjinalden alıntı: bahobel

türkçe değil dostum. Sonradan yüklüyorsun

peki win2003'mü 2005'mi?

2003 maalesef.Ama sonradan 2005 yükleniyo mu bilmiyorum. Büyük ihtimalle yüklenmiyordur
  • 2003 olması oldukca kotu bence.
    imate jasjam ı bekliyoruz...
  • samsung neyi tam yaptıkı zaten
  • tamam arkadaşlar.hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzmete -- 12 Ekim 2006; 11:28:03 >
  • Ben ürünü henüz almadım ancak gerçekten öle bi gevşeklik varsa soru işareti olur sen yine bi aldığın yerden bilgi al derim.
  • Aslında ben Asus p525 i beklicektim ama hem cıkışının muallak olması hemde firmaya olan guvensizliğim den dolayı dun bi tane i 750 aldım. Sua an ürünü inceliyorum. Ama bence kapagı açıkken de kapalıykende ööle cok sallanmıyor. Örn 6280 de de aynı sorun vardı ama bu kızaklı yapıdan dolayı normal seviyelerde. En azından benimki ööle. Kullandıkça artı ve eksilerini aktarmaya çalışırım. Tabi önce ben bi öğreneyim de
    Saygılar
  • Bence İmate jasjardan daha iyi bi ürün onun kadar kaba değil kamerası tatmin edici bi arkadaşımda inceleme fırsatı buldum az önce gerçekten çok şık bi cihaz laptop almasaydım alıcaktım ama 2 ay falan beklemem gerek yoksa peder beni ewden kovar
  • jasjardan asıl daha iyi bir ürün olabilirki bi tek boyut itibari ile yoksa işlemci 520 ekran 640 480 jasjar alınmayacak bi cihaz diilde çok büyük işde birde garantilisi yok
  • arkadaşlar bugün carrefour a i750 yi almaya gittim. Bir de ne göreyim dün akşam uğrayıp incelediğim cihaz bugün teknosalardaki fiyata yükseltilmiş. Yani 1499 ytl olmuş. Nasıl oluyor bu iş dedim, genel müdürlük falan filan zırvaladılar. Ben de kızdım ve teknosa dan 1 yıl sigortalı olarak i750 yi aldım. Şu anda inceleme aşamasındayım aleti. Takıldığım bi kaç yer var fakat. Yani uğraşıp beceremediğim. Tel sahibi olan birileri varsa bana yardımcı olmak isteyen pm atarsa sevinirim.

Önümüzdeki hafta güzel bir inceleme yapacağım donanımhaber için. Şu ana kadar msn sorunsuz, explorer sorunsuz çalıştı. Wi-fi ile evdeki adsl imle nete bağlandım. Laptopa i750 yi bağladım. Herhangi bir problem yok. Tavsiye edip etmeyeceğimi ise 1 hafta sonra söyleyebilirim :) Sanırım 1 hafta sürecek cihazı çözmem. İngilizce olması biraz daha zorlaştırıyor işimi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.