Şimdi Ara

Nvidia, VESA'nın Adaptive Sync teknolojisine destek vermeyeceğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia, VESA'nın Adaptive Sync teknolojisine destek vermeyeceğini açıkladı





     



    Nvidia'nın bir süre önce duyurduğu G-Sync isimli teknoloji yavaş yavaş üst seviye monitörlerde yer bulmaya başladı. Ülkemizde lansmanı yapılan ASUS ROG Swift PG278Q da bu monitörlerden biri. Fakat 3200TL'lik fiyatı ile pek de ulaşılabilir bir çevre bileşeni olduğu söylenemez tabi.


     


    G-Sync isimli teknoloji de nedir derseniz; ekran kartı ile monitörün birbirleriyle haberleşerek çalışmasını sağlayan G-Sync sayesinde istenmeyen görüntü kayıpları ve yırtılma olarak isimlendirilen yatay senkronizasyon sorunlarının önüne geçilebiliyor. Böylece ekran kartınız saniyede 40 kare çizdiyse ekranda 40 kare görüyorsunuz.  Senkronizasyon sorunları nedeniyle oluşan görüntüleme hataları da ortadan kaldırılmış oluyor.

     

    Fakat Nvidia'nın geliştirdiği bir teknoloji olduğu için sadece Nvidia kartlar tarafından kullanılabiliyor oluşu ve monitörler içinde yer alan ekstra donanım nedeniyle monitör fiyatlarını arttırması bu teknolojiyi oyuncu dostu yapmaktan uzaklaştırıyor.

     

    AMD'nin çözümü ise VESA standartlarında yer alan  Adaptive Sync teknolojisine dayanıyor. Display Port 1.2a ve sonrasında desteklenen teknoloji sayesinde aynı G-Sync'de de olduğu gibi monitör ile ekran kartı zamanlamalar konusunda haberleşiyor ve ekran kartı tarafından çizilen her karenin doğru bir şekilde monitör ekranında görünmesi sağlanıyor.

     

    G-Sync'e göre en büyük artısı ise VESA tarafından geliştirilen bir standart olduğu için Display Port 1.2a destekli her monitör tarafından kullanılabiliyor olması. Böylece ekran kartınızda Display Port 1.2a portu varsa AMD'nin FreeSync olarak isimlendirdiği fakat VESA tarafında Adaptive Sync olarak isimlendirlen teknolojiden yararlanabiliyorsunuz.

     

    Her şey buraya kadar mükemmel olsa da Nvidia cephesinden gelen açıklama ne yazık ki oyuncuları üzecek türden. Zira Nvidia Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü Brian Del Rizzo, AMD'nin kendi geliştirdikleri G-Sync teknolojisi öncesi bu konuya çözüm getirmek için hiç çaba sarf etmediğini ve VESA'nın zaten uzun zamandır hazır olan fakat kimsenin desteklemediği standartı üzerine yatarak pazardan nemalanma çabası olduğunu dile getirmiş.

     

    Nvidia olarak Display Port 1.2a'a ürünlerimizde yer vermeyeceğiz diyerek de olaya bakış açılarını ortaya koymuş. Yeni nesil GTX 980 ve 970'in Dislay Port 1.2a'ı desteklememesi de durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

     

    Nvidia haklıdır haklı değildir bilemem ama ortada genel bir standart varsa ve daha uygun fiyatlı donanımlar ile bu sorunları ortadan kaldırmamıza yardımcı olacaksa destek vermemek direkt olarak tüketiciye haksızlıktır diye düşünüyorum.

     

    AMD'nin yeni teknolojiler geliştirme aşamasında elindeki kısıtlı kaynaklar nedeniyle bir şey yapamadığı bir gerçek ama bu firmanın olan bir standartı kullanmayacağı anlamına da gelmiyor. Sektörde bir ihtiyaç varsa atılmış adımların devamını getirmek de bir gelişmedir.

     

    Umarız Guru3D'de yer alan bu açıklamalar gerçeği yansıtmıyordur ve Nvidia tarafından da Display Port 1.2a destekli ekran kartları geldiğini görürüz. G-Sync ve Adaptive Sync arasındaki tercih tüketiciye bırakılmalı. 







  • Nvidia resmen kullanicilari kaziklamak istiyoruz, bu yuzden destek vermek istemiyoruz diyor...



    İki standarti da desteklese, fakat bizim cozumumuz su su acidan testlerde daha iyi dese anlarim. Ama direk destek vermeyecegiz demesi nedir yani???

  • Umarım açıklama yalanlanır aksi durumda nvidia bu işten zararlı çıkar. 2000'e monitör alıp sadece nvidia kartta kullanmak çok tercih edilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia tekel olan bir firma.Bu haber kesindir bence.

    Hali hazırda kullanılan teknolojiye destek vermemek ne demek.

    Son zamanlarda ekran kartı ve mobilde baya hata yaptılar.

    Sürücü ve güncelleme açısından iyiler.

    Fiyatları oldukça pahalı.
  • Nvidia kaba tabirle ''kazıklama'' taktiklerinin baltalanmasından dolayı AMD cephesine sinirlenmiş.Hadi yatırım yapmışsın,teknolojiye ar-ge masrafı yapmışsın bari bunu alınabilir seviyeye getir.İnsanlara Nvidia farkını abartı fiyatlarla yansıtmaya gerek yok,Nvidia'nın yaptığı Microsoft gibi tekelleşip elindeki teknolojileri mecbur kalmadıkça pazara sunmamak,sunsa dahi yüksek fiyattan satması.AMD Mantle çıkarmasaydı Microsoft DX12 çıkartmayacaktır mesela,bu tür politikaları kullanan şirketlerin ciddi ders almaları için mali sıkıntılar çekmeleri gerekecek herhalde.

  • amd gsync'i destekleyemeyeceğine göre nvidia ikisini birden destekleseydi avantaj olurdu monitör sürekli değiştirilen bir parça değil.
  • Ayip etmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörlerin içindeki g-sync işlemlerini yapan kartı Nvidia üretiyorsa haber doğru olabilir. Eğer gerçekse Nvidia bu tavrından kısa sürede vazgeçecektir çünkü çok sayıda oyuncu orjinal oyun bile almıyorken 1000tl ve üstü monitöre para vermezler diye düşünüyorum.
  • Nvidia Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü Brian Del Rizzo, AMD'nin kendi geliştirdikleri G-Sync teknolojisi öncesi bu konuya çözüm getirmek için hiç çaba sarf etmediğini ve VESA'nın zaten uzun zamandır hazır olan fakat kimsenin desteklemediği standartı üzerine yatarak pazardan nemalanma çabası olduğunu

    Bu kısım çok önemli zira NVIDIA G-Sync i çıkarmadan önce dinamik refresh rate i masa üstünde kullanmayı akıl eden yoktu. Laptoplarda bile nadir kullanılıyordu

    İlerde destek verecektir merak etmeyin
  • Alın size gtx 980
  • mümkün değil normal olarak. siz G-Sync teknolojisini geliştiriyor ve firmalar ile anlaşma yapıyorsunuz ondan sonra gidip başka bir teknolojiyi de alternatif olarak sunuyorsunuz. tüketici açısından güzel ama ASUS yetkilileri baya bir tepki gösterir nvidia ya haklı olarak. G-Sync monitörler ne olacak. ben şahsen hangisi inputlag yapmıyor ise ona yönelirim.

  • Çok lazımdı almayız G-sync li monitor AMD ne güzel çözüm bulmuş, Display Port 1.2a lı AMD ekran kartı + Monitör çok daha ucuza gelir. Nvidia da G-sync ile bakar durur trene.

  • AMD'nin çözümü de çok kullanıcı dostu değil, sonuçta sadece GCN 1.1 ve üstünde çalışacak AMD Free(!)Sync
    Yani R9 295X2, 290X, R9 290, R9 285, R7 260X ve R7 260 haricindeki hiçbir kart bunu desteklemeyecek(280(x) ve 270(x) de dahil)
  • Bu olayda Nvidia kaybeden taraf olur. Nvidia, teknoloyi ballandıra ballandıra editörlere anlattırıp 1000$a monitör satabileceğini düşünüyor. Dünya genelinde birkaç bin tane satarlar. Kazanacakları para ar-ge masraflarını bile karşılamaz. Bu teknoloji yaygınlaşmadan para kazandırmaz.

    Nvidia ekran kartı satışlarını olumsuz yönde etkileyebilir. 1-2 sene sonra uygun fiyatlı monitörlere gelince kimse g-sync falan aramaz. Nvidia'da mecburen kartlara desteği ekler.

    Veya dx 10.1 olayında olduğu gibi alavare dalavare de yapabilirler. Oyun stüdyoları ile anlaşıp G-sync olmadan oyunlar yavaş çalışsın bile diyebilirler... Sabıkası kabarık olduğu için Nvidia'dan beklenir.
  • söz konusu nvidia ise şaşırılacak bir durum değil...


    zaten müşterilerinin ceplerini boşalmak için üretilmiş mevcut bir ürünü varken bunu desteklmesini beklemek hayalcilik olurdu..


    Nvidia, VESA'nın Adaptive Sync teknolojisine destek vermeyeceğini açıkladı
  • quote:

    Zira Nvidia Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü Brian Del Rizzo, AMD'nin kendi geliştirdikleri G-Sync teknolojisi öncesi bu konuya çözüm getirmek için hiç çaba sarf etmediğini ve VESA'nın zaten uzun zamandır hazır olan fakat kimsenin desteklemediği standartı üzerine yatarak pazardan nemalanma çabası olduğunu dile getirmiş.


    Bu kısma sesli güldüm. Pazardan nemalanmak mı? NVidia hayrına donanım üretiyor sanırım...
  • hiç iki tane ekranım olmadı hep tek ekranla yetimdim

  • Zaten standart olan bir şeyi neden yeniden geliştirdin ki nvidia? Amd'yi de Amerika'yı yeniden keşfetmemekle suçluyorsun. Zamanını daha iyi şeylere harcasaydın. Eğer tüm monitörlerin desteklediği bir şeyi sen desteklemez de ekstra maliyet çıkarırsan bu senin için büyük bir eksi olur. Son zamanlarda bir kibir görüyorum sende nvidia, gözünün önünü göremiyorsun!!!

  • fakiriz bir daha ekran kartı alamadım :S

  • Nvidia ne derse o. Ekran kartı dedin mi adamlar otorite.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.