Şimdi Ara

Iphone 6 vs 6 Plus # Karar Veremeyenler için Gerçek Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
116.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Iphone 6 veya 6 Plus kullananlar, özellikle daha önce Iphone 5/5S kullananlar, cihazların ancak kullanımda farkedilebilecek artıları ve eksileri hakkında yorumlarını yazabilirler mi ?

    Ben şimdi 5S kullanıyorum. Özellikle ekran boyutu nedeniyle karar veremedim. Aslında ekran çözünürlüğü, optik sabitleme, daha büyük batarya gibi nedenlerle Amerika'dan veya Hong Kong'dan 6 Plus 64GB almak (Türkiye'deki fiyatının nakitte 2.800 TL olması nedeniyle) en mantıklı seçenek gibi gözüküyor ama, özellikle tek elle kullanımda zorluk yaşamak en büyük endişem.

    Bu konuyu özellikle açtım, çünkü forumda bu anlamda kullanıcı yorumlarının toplandığı bir konu göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 26 Eylül 2014; 17:30:29 >



  • Ben de 6+ plus 64 gb almayı düşünüyorum İtalya'dan. Özellikle de batarya ömründen dolayı. Ama taşıyamamak en büyük endişem. Ne olurdu sanki iphone 6 için de sağlam bir batarya düşünselerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şık durmasından dolayı gönlüm 6'da ama çözünürlüğün yüksek olması sebebiyle mecbur 6 plus alacağım gibi.keşki 6'da full hd olsaydı😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 6+ düşünüyorum büyük ekrasn ve batarya için vodafone ile alacam!! kullanan olasaydı da bi kaç yorum alsaydık
  • iphone 6+ düşünüyorum sırf bataryadan dolayı, başka farkları varmı onuda bilmiyorum.

    Geldiğinde taşınamaz birşey olursa 6 alırım
  • ilk basta 6plus almaya karar vermistim ama videolari izledikten sonra ebat olarak cok buyuk olmasindan dolayi 6 almaya karar verdim
  • 6 plus resmen hayal kırıklığı oldu. 5.5 inch telefon nasıl olurda 5.7 lik note 3 ten daha büyük olur Kamerası,çözünürlüğü özellikle de bataryası daha iyi olmasına rağmen boyutları yüzünden 6 plustan vazgeçtim. Şu an için 6 alıcam gibi duruyor.
  • Iphone 6 Plus ' ın , 6 ' ya göre artıları

    - 5.5'' Büyük ekran
    - Yüksek çözünürlük ve PPI
    - Kamerada bulunan OIS
    - Daha büyük batarya

    Iphone 6 ' nın , 6 plus ' a göre artıları

    - Daha kibar ve şık görünüm
    - Boyutları itibariyle tek elle kullanıma imkan vermesi
    - 300 Tl daha ucuz olması
    - Daha kolay taşınabilir olması , boyutları sebebiyle darbelere karşı korumanın daha kolay olması
    - 0.2 mm daha ince olması yanında, ciddi anlamda daha hafif olması


    Iphone 6 plus ' da yazdığımız artılar , büyük kasaya rahatlıkla sığabilecek şeyler . Taşınabilirliğin minimuma indiği bir cihazda , daha fazla artı olmalıydı .


    Plus modeli, Phablet kategorisinin başarılı bir temsilcisi olsada , minimalist görüntüden uzak yapısıyla maalesef benim gönlümü kazanamadı. Benim kazananım Iphone 6 .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 24 Eylül 2014; 3:13:00 >




  • Yıllardır dikkat ederim. Alım yapan kişiler genelde bir sonraki cihazını büyük alıyorlar...dolayısıyla zaten iphone kullanıcılarına iphone 6 yetecektir. Onlara büyük gelecektir.
    Android aleminden gelenler eğer ki 4.7" veya 5" den geliyorlarsa kesinlikle ama kesinlikle İphone 6 yı küçük bulup İphone Plus'a terfi edeceklerdir.
  • sanırım alıp kullanan bir arkadaş henüz yok... kullanıcı yorumları diye acılmış ama gene alma arifesinde olanlar bişiyler yazmış cizmişler....

    kullanmaya başlayanlar nerdesiniz ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catharacta Skua

    6 plus resmen hayal kırıklığı oldu. 5.5 inch telefon nasıl olurda 5.7 lik note 3 ten daha büyük olur Kamerası,çözünürlüğü özellikle de bataryası daha iyi olmasına rağmen boyutları yüzünden 6 plustan vazgeçtim. Şu an için 6 alıcam gibi duruyor.

    Dahası var, LG Flex 6'' olduğu halde 6+'tan sadece 2mm uzun ve LG Flex pili 3500 mAh olmasına rağmen kalınlığı sadece 0.8 mm fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender

    sanırım alıp kullanan bir arkadaş henüz yok... kullanıcı yorumları diye acılmış ama gene alma arifesinde olanlar bişiyler yazmış cizmişler....

    kullanmaya başlayanlar nerdesiniz ???


    Size katılıyorum, gelen cevaplar için teşekkür ederim ama bu cevaplar zaten genelde diğer konularda da konuşulan şeyler ve henüz satın almamış olanların kağıt üzerindeki değerlendirmeleri. Benim aradığım ise bu cihazlar elinde olan, birkaç gündür kullananların yorumları.

    Çünkü eminim gerçek kullanıcı yorumları birçok kişinin kararını değiştirebilir. Ben de bu nedenle acele etmiyorum. Yoksa ben de 6+ avantajları benim kullanımıma hitap ettiği için doğrudan onu seçebilirim ama eğer 5S'ten geçenlerin çoğu "yok arkadaş, bu kadar büyük telefon bana göre değil, tek elle kullanamadığım için büyüklüğü işkence gibi gelmeye başladı" derse, o zaman ben de 6'ya dönebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catharacta Skua

    6 plus resmen hayal kırıklığı oldu. 5.5 inch telefon nasıl olurda 5.7 lik note 3 ten daha büyük olur Kamerası,çözünürlüğü özellikle de bataryası daha iyi olmasına rağmen boyutları yüzünden 6 plustan vazgeçtim. Şu an için 6 alıcam gibi duruyor.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün cihazını teslim alanlardan, benim gibi acele etmeyen ama kararsız olanlara yardımcı olacak gerçek kullanıcı yorumları rica ediyorum
  • Ben plus aldım siyah 16 gb fakat benim el ve parmaklarıma gore buyuk. İsteyen olursa siyah 16 normal ile takas yapablirim uygun bır farkla

    Plus biraz buyuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aksam 6 ve 6+ ilk defa gordum. Oncelikle kasa ve ekran olarak ikisini de cok beğendim. Gercekten yeni ve farklı bir cihaz hissi veriyor.

    6+ direkt "bu ne yahu abartı büyük olmuş" dedirtiyor. 6+ kesinlikle bir telefon degil, telefon-tablet karışımı. Tek ile degil kullanmak tutmak bile zor, hele bayanlar icin neredeyse imkansız.

    6 ise tam anlamıyla iPhone 5s'in abisiyim diyor. Ekranın kenarlarının kavisli olması ayrı bir hava katmış, inceliği de cok yerinde.

    Telefon olarak kullanacakların 6+ alması akıl karı degil. Ama ben söylene söylene 6+'a kayabilirim. Birinci neden ekran çözünürlüğü (büyüklüğü degil), ikinci neden batarya. Bir de su an iPad air var ama pek kullanmıyorum, telefon ise sürekli elimde. Büyüklüğüne alışabilirsem Belki 6+ ile ipad' ede ihtiyac duymam ve telefona iPad kullanımı katmış olabilirim.

    Ancak ben mantığım ile degil kalbim ile hareket etmiş olacağım. Yoksa tablet deneyimi Aramayanlar en azından iwatch çıkana kadar 6+ almasınlar derim.

    Bu kadar anlattım ama cok şükür imkanım olsa da gidip 2800 tl saymam 6+ 64GB icin. Artık 5S den bu gibi soğusam da yurtdışından getirmeyi bekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes batarya demisde kimse dusunememismi acaba o ekranda sure 5s ve 6 kadar gidicek diye..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. gün Iphone 6 deneyimlerim:

    * Cihaza kısa zamanda çok alıştım, 5s gerçekten gözüme ufak geliyor şu anda.
    * Ekranı 5S e kıyasla daha canlı renkler sunuyor, benim gözüme daha net geldi yan yana koyunca.
    * Reachability, benim en sevdiğim özelliklerden biri, işini çok iyi yapıyor ama geliştirilmesi lazım. (Örnek olarak Facebook da bunu kullanıyorum, aşağıya geliyor ama bi yere tıklayıp girdiğimde tekrar yukarı dönüyor, e neden dönüyorsun kendin belki işim var daha :)
    * 4.7" alarak çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum, bu bile 5s ten sonra ciddi anlamda büyük.
    * Cihazı ele alasıya kadar bu kadar beğeneceğimi düşünmemiştim, resimlerden gerçekten anlamak mümkün değil. Cihaz çok ince, malzeme kalitesi 1. sınıf, bunu anında anlıyorsunuz.
    * Cihaz update yaparken, 3G açıkken safari de gezindiğinizde, oyundan sonra ısınıyor. 6 Plus tada ısındığını söylüyorlar ama ısınmayan zaten yoktur herhalde. 4s kullanıyordum ısınıyordu, 5 aldım ısındı, 5s ısındı, Note 3 ısındı, S4 ısındı, S5 ısındı. Bu saydıklarımın hepsini kullandım, hepsi de ısınıyordu.
    * Batarya ömrü 5S e göre az da olsa daha iyi ama benim kriterlerime göre yeterli değil. 3G açıkken çok rahat 4 saatte bitirirsiniz yoğun kullanımda. Genel olarak gün ortasında mutlaka 1 kez şarja takmak gerekir eğer telefonun hakkını vererek kullanıyorsanız.

    Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 27 Eylül 2014; 1:05:33 >




  • Arkadaşlar İphone 6 gerçekten çok güzel fotoğraflara bakmaya doyamıyorsun, inceliği, ele tam oturuşu, parmağın uzanamadığı yere ome tuşuna tıklayarak aşağıya inmesi ya gerçekten çok güzel olmuş. Hele space Gray mükemmel duruyor ekran kapalıyken müthiş, silver ve gold larda ekran kapalıyken kare siyah ekran olarak durması çok sinir bozucu, 5s gold dan geçiş yaptım yanlış anlamayın. Resimler sanki ekrandan dışarı çıkacakmışcasına capcanlı duruyor. Alan arkadaşlara tavsiyem 2 tip ekran görüntüsü var büyük olanını seçin renkler ikonlar çok çok canlı duruyor. Alan her arkadaşımıza hayırlı olsun alamayanlarında en kısa zamanda iphone larına kavuşmasını dilerim hayırlı geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkopol

    Herkes batarya demisde kimse dusunememismi acaba o ekranda sure 5s ve 6 kadar gidicek diye..

    Düşünmüşler de hem ekran açıkken kullanımda 6+'ın bataryasının daha fazla gittiğini hem de bekleme sürelerinin ciddi şekilde daha iyi olduğunu görmüşlerdir :)

    Bir düşünün, cihazlar aynı ama bataryalardan biri 1800 diğeri 2900. Bekleme konumunda 6+ açık ara önde olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.