Şimdi Ara

Türkiyeye gelen EVGA GTX 970 ACX ler sorunlu olabilir .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle haberin ne kadar doğru yada yanlış olduğu hakkında 100% bir bilgim yok , ancak Guru3D nin verdiği habere göre ,

GTX 970 ACX 1 soğutuculu ekran kartlarının sorunlu olabileceğini yayınlamışlar .

ACX 1 soğutuculu EVGA GTX 970 ler Türkiyede satılan modellerdir .

ACX 2 olan soğutucu modellerinin üzerinde 2. nesil olduğu belirtilmiş durumda .

Haberin orijinal kaynağı :

http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html

Haberin kısası , heatsink gpu ile 100% temas etmemekte , 3 adet ısı borularının ( heatpipe ) sadece ikisi gpu ile temas halindeymiş .

Olması gereken temas ( Asus strix den alınma ):

Henüz farklı bir kaynak bulmuş durumda değilim ancak kendimde EVGA almaya karar verdiğim için özellikle ilgimi çekti .

Türkiyede satılan ACX 1 kartın ambalajı :

Bu da ACX 2 nin ambalajı

Edit : 01.10.14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 1 Ekim 2014; 9:23:24 >

• Nasıl yani 2 çeşit evgamı var acx1-2diye peki soğutmada kalite farkından hangisi iyi ayrıca buradan gtx 9xxx serisi gpu alacaklar için güzel değerlendirme teşekkür ederim ayrıca diğer markalara göre Asustan iyi soğutması var evganın ama neden tam gpu nun üzerine ortalı oturmamış termal macun izi kalmış kenstda onu düşünüyorum hepsimi öyle neden acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6Clas kullanıcısına yanıt
    acx1'de ellerindeki eski soğutucuyu kullandıkları için tam oturmama problemi olmuş. yabancı forumlardan okuyan arkadaşlar evga'nın gürültülü olduğunu söylüyorlardı. acx2'de düzeltmişler.
  • EVGA savunma olarak , pcb nin üzerindeki gpu nun küçük olduğu için 3. pipe ile temasa gerek olmadığını yazmış . Ancak burada şu soru geliyor aklıma . Asusunki neden ortalamışta seninki yapamamış ?

quote:

Due to the GPU small die size, we intended for the GPU to contact two major heat pipes with direct touch to make the best heat dissipation without any other material in between.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 23 Eylül 2014; 20:22:32 >
  • Artık yavaş yavaş sıvı soğutma bloklarıylamı kullanmamızı istiyorlar diye düşünüyorumda ses soğutma bakımından sıvı soğutma tabiki ama O soğutmayı sökünce Asus garanti dışı edebilir ama evga garanti dışı yapmıyor diye okumuştum bi yabancı forumda ama burası Türkiye belli olmaz acaba bu kartlar hep demo gibimi ya tutarsa diyemi sürüyorlar anlamadım biraz daha mı beklemeliyiz.

• Bilgi için teşekkürler.Gtx970'i Evga alıp almamak konusunda şüphelerim vardı.Artık şüphe kalmadı. Evga almayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartın fanları bu sebeple daha sesli çalışıyor.
  • @Chris

O fanlardaki ses, fan profili yüzündenmiş. Soğutucu blokdan kanyaklı değil.
  • Türkiye'ye gelen hangi parça sorunlu değil ki veriyorlar sağlam çıkarsa kullanıyorsun çıkmazsa garanti kapılarında sürünüyorsun.
  • Türkiye ile alakası yok sorunun, hem ACX 1.0 hemde ACX 2.0 de ısı borularında durum aynı.
    bu GTX 760 kartlarında da aynı yeni seri GTX 970 kartlarda da durum aynı.
    ben EVGA'ya pek yakıştıramadım doğrusu, gereksiz bir özensizlik olmuş.

yine de kartın çalışmasını ve performansını etkileme gibi bir durum pek yok, rakiplere göre biraz daha sesli çalışır o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 24 Eylül 2014; 12:51:33 >
  • Bu konuyu herkesin görebilmesi için tekrar yukarıya alalım.
  • dün bu konuydu sanirim msj yazdm silinmis sansur burdadami var kimi rahatsiz ettim allah bilir neyse forumun civisi cikti yada diger konu silinmis olabilir

• EVGA forumunda bir açıklama yapılmış yaklaşık 1 hafta önce .

http://forums.evga.com/FindPost/2220695

Kısacası , 2 heatpipe olayının sorun yaratmayacağını , kartın Nvidia tarafından konulan kurallar dahilinde soğuttuğu vs. açıklanmış .

Ne kadar doğru ? kim bilir :)
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Yalan dolan ya ellerinde kalan fazladan 760 sogutucularini 970 e takip yolluyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanıyorum yeni GPU boyutu farklı olduğundan ve EVGA eski soğutma dizaynıyla sunduğu için temas sorunu bulunmakta. Eğer böyleyse zaten incelenen versiyon dışında diğer tüm versiyonlarında da aynı sorun mevcuttur muhtemelen. Ama bu haliyle bıle EVGA yine en pahalı kart olarak yutturulur Türk tüketicisine merak etmeyin
  • Eğer burada bahsedilen değerler doğru ise : http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_970_SC_ACX_Cooler/29.html

Şu an Asus en iyi soğutmaya sahip gibi görünüyor, bunun içinde elbette DigiVrm+ gibi teknolojilerin katkısı da mevcut, tek başına 8 pin üstünden güç alıyor.İster istemez o.c limitini aşağıya çekecektir.Burada Evga'yı savunmuyorum elbette, birçok kişinin kaliteli marka diye güvenipte satın almayı düşündüğü bir markanın, böyle bir tablo ile gelmesi elbette şaşırtıcı.

O nedenle Acx 2 gibi versiyonları en azından ses bakımından biraz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum;fakat ben sesten rahatsız olmam, sorun değil diyenler için Gtx 970 Acx o kadar da kötü bir durumda değil.Yük altında Evga Gtx 970 73-Asus Strix 71 derece olarak gözüküyor.Açıkçası hata paylarını da işin içine katarsak aralarında dağlar kadar fark olmayacaktır.

Gtx 960 serisi için durum nasıl olacak onu da bekleyip görelim, bakalım onlarda da yine Gpu üstüne geldi gelmedi hikayesi olacak mı ?

Açıkçası ben de Evga Gtx 970 almayı düşünüyordum;fakat biraz bekleyip başka testlerin de sonuçlarını görmekte yarar var.

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Şu an en iyi soğutma performansı Gigabyte'ın G1 Gaming modelinde mevcut. İnceleme değerlerine buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,8.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeh

Şu an en iyi soğutma performansı Gigabyte'ın G1 Gaming modelinde mevcut. İnceleme değerlerine buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,8.html

Doğrudur, onu eklemeyi unutmuşum.Techpowerup üstünden söylerken oradaki kartları örnek vermişim sadece Şu an en kötü durumda olan sanırım Palit Jetstream olsa gerek.

• ACX 2.0 incelenen ürün. Ses ve oturmama problemi diye duyuruldu. Sonrasın da gerekli açıklama geldi. Soğutmaya bir zararı yok. Ek olarak koyduklarını söylediler.

Ses konusu içinde bios güncellemesi yapacaklarını söylediler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.