Şimdi Ara

Elektroturbo fırının çalışma seçenekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik elektroturbo fırın almayı düşünüyorum.biliyorsunuz,elektroturbo da hem fan hem statik ısıtıcı özelliği var.yalnız bu fırında dikkatimi çeken şey,fanın tek başına çalışma özelliği yok.ya üst ısıtıcıyla birlikte ya da üst alt ısıtıcıyla birlikte çalışıyor.ama multifonksiyonel fırınlarda fan hepsinden bağımsız olarakta çalışıyor.peki fanın statik ısıtıcıyla birlikte çalışması pişirme anlamında daha mı iyi sonuç verir?veya dezavantajı ne olabilir?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

    Arçelik elektroturbo fırın almayı düşünüyorum.biliyorsunuz,elektroturbo da hem fan hem statik ısıtıcı özelliği var.yalnız bu fırında dikkatimi çeken şey,fanın tek başına çalışma özelliği yok.ya üst ısıtıcıyla birlikte ya da üst alt ısıtıcıyla birlikte çalışıyor.ama multifonksiyonel fırınlarda fan hepsinden bağımsız olarakta çalışıyor.peki fanın statik ısıtıcıyla birlikte çalışması pişirme anlamında daha mı iyi sonuç verir?veya dezavantajı ne olabilir?

    Fan destekli statik pişirmede yiyecekler daha iyi pişiyor, çünkü ısı fırın içinde eşit dağıtılıyor. Koyduğunuz yiyeceğe göre pişirme süresi kısalabilir. elektroturboda aynı anda 2-3 tepsi pişiyor mu onu da araştırın derim. Dedemlerde başka bir marka mini elektroturbo fırın var fanı açınca daha kısa sürede ve iyi pişiriyor. Fan açıkken pişirme durumu takip edilmezse hamur işlerinin üzeri birden kızarabilir.

    Arçelik'te bir de şöyle ürün var, statik ısıtıcıdan bağımsız olarak sadece fan ile de fırını ısıtabiliyorsunuz. Şimdi indirimdeymiş.

    http://www.arcelik.com.tr/firin-tek-bolmeli-9540-hy-firin-fs.html




  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Fan destekli pişirmede fanın sadece fanlı fırınlarda olduğu gibi kendi ısı gücü var mı,yoksa sadece statik ısıyı dağıtmak için mi kullanılıyor?

    Bu arada almayı düşündüğüm fırın bu.silver renkli olması tercihim arasındaydı.
    http://www.arcelik.com.tr/firin-tek-bolmeli-9440-HS-Firin-FS.html
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Fan destekli sadece statik ısıyı dağıtıyor. Almayı düşündüğünüz fırında fanlı ısıtma yazmıyor, linkte verdiğimde bu özellik mevcut. Sizin baktığınız fırının kılavuzuna baktım alt-üst ısıtıcı ve fan yazıyor 21. sayfada açıklama yapılmış, tek tepsi ile pişirme yapınız yazıyor.
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Sonuçta fanlı ısıtıcınında ısıtıcısı statik.arkadan doğru fan ısıyı fırının içine dağıtıyor.bu durumda fanlı ısıtıcıya göre elektroturbo da fanın kendi ısıtıcısının olmayıp alt üst ısıtıcıların ısısını yaymasının herhangi bir dezavantajı var mı?
    Birde sadece statik pişiren mini fırın gibi fırınların pişirdiği yiyecekler nedense daha lezzetli oluyor.tamam fan ısıyı dağıtıyor ama fanlı pişen yiyecekler statikle pişen gibi lezzetli olmuyor.bunu kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum.herkesin damak tadı farklı olabilir tabii.elektroturbo fırın almamın sebeplerinden biride buydu.belki fan özelliğini hiç kullanmayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 23 Eylül 2014; 17:22:51 >
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Fanı çalıştırıp ısıyı da yüksek ayarlanırsa gıdaların yüzeyini kurutup hızla kızartabilir içi tam pişmeyebilir başka dez avantajının olacağını sanmıyorum. Fanlı midi fırın kullanıp denemiş biri olarak bunu gözlemledim. 200 derecede statik olarak pişirdiğiniz bir yiyeceği fan açık vaziyette 180-170 derecede pişirebilirsiniz. Tabi bu durum her fırın için geçerli olmayabilir çünkü her fırın bir olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.