Şimdi Ara

Aracı konut peşinatına değerinden fazlaya verip yeni araç almak mantıklımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Aracım var ve konut kredisi ile daire almak istiyorum, daire sahibi aracını da alırım ve ortalama araç değerine gore yüzde 10 fazlaya alacak kendisi ve bu işte daire raiç bedelini biraz düşük göstereceğinden kendi de vergisel açıdan karlı bende mevcut aracı biraz normale gore fazlaya satmış olacağım.
    Bu benim açımdam toplam konut kredisinde ciddi bir kara yol açacak. yani 6 yılda konuta vereceğim paraya giriş seviyesi bir suv(60 bin tl) sahibi olabilirim, bendeki araç c segmenti.

    Aracım da henüz yeni kıyamıyorum da biraz, ama hem daire alıp hemde aracı bile yenileme şansısa sahibim bu olursa. yani aracı verirsem aynı şekilde konuta vereceğim paraya araç taksidi ödemiş olurum çok az bir farkla.

    Siz bu durumda ne yaparsınız, tavsiyeniz nedir?
    Teşekkürler...



  • Araç ne olursa olsun konuta peşinat karşılığı verilmez %50 fazla olarak alıyorum bile dese müteahhit her zaman zararına alacaktır.Fazla gibi görülen aracın fiyatı dairenin fiyatı yükseltilerek tolere edilecektir.Muhasebeciyim 6 tane müteahhit mükellefim var onlarda yapıyorlar biliyorum.
  • Yok ama şöyle zaten son fiyat pazarlığı yapıldı, aracın değeri olduğundan fazla kabul edecek gideri ve piyasası olan bir araç. Aracı vermezsem kendisi vergisel açıdan zararda olacak, ama buna da ok diyor. Burda aracı verme kararı bende, verirsem konut kredisi ödemeleri ve düşecek miktarı da hesaplandığında benim için ek olarak ayda 500 tl ek bir gider kalemi olarak yeni araç alma şansım olacak.
    Ayrıca aracı verdiğimde araç şu andaki bedeli düşünüldüğünde o 6 sene için bana aracın değerinin 1.5 katı kadar fazla kredi ödemeden kurtaracak.
  • Araç yeni diye duygusal yaklaşmaya gerek yok, makine en nihayetinde. Takasa girmek karlı ise verin arabayı gitsin.
  • Orası öyle haklısınız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.