Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.528
Cevap
199
Favori
1.112.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okuduğum her 2 yorumun 1 i kotu. Peki su acıdan tekrar bakalım. Nissan qq yada hyundai tucson hangi biri kalite acısından vw bi yakalamış durumda. Bahsettiğim 2 aracıda inceledim. Qq kesinlikle içine girilince bana güven hissi uyandırmıyor. Bende kendi güvenmediğin araca ailemi bindiremem. Hyundai eskiyenazaran kendini çok geliştirdi fakat hala alman kalitesini yakalayamadı. Sebebide hitap ettiği müşteri portföyü, eğer o kaliteye ulaşsa zaten fiyat vw ni yakalar. Bir başka konuda yeni tigu nun yerden yüksekliği değişmedi hala 20 cm sadece tavan 3 cm azaldı buda araca sportif bir görüntü verdi. Bu yüzden bir göz yanılgısı yaşanıyor olabilir. Bazı yorumları okudukça şaşırmıyo değilim hem bu kadar para vereceksin hemde preminium sınıfında araç isteyeceksin. O kadar uzun boylu değil. Şirkete giydiriyorsun ama şirketinde elinde olmayan bir durum var ötv + kdv ülkenin ötv gibi bir sıkıntısı olmasa zaten istediğiniz fiyat gamında araç. Bence bu firmadan daha çok ülkenin vergi sistemini ilgilendiriyor. Kaba taslak hesaplandığında bu ülkedeki ötv sistemi olmasa 130 k ilk araç yaklaşık 90k tl olacak yani aracın ülkeye gelişi 75 k bize verilişi 130k arada 55 k devlete vergi. Avrupa'da bu rakam %20 yani 75 k ilk aracın sadece 14k ilk vergisi oluyor. Aracı gercekte almamız gereken rakam 90 k. Buda demek oluyorki 130 k ödediğimiz aracın ötv den dolayı 40k sı devlete extra gidiyor. O yüzden aracın fiyat anlamında sıkıntısı yok. Sıkıntıvergi sisteminde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizky

    İkinci sayfa. Geç oldu kusura bakmayın.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=

    Burada yanına yazdığınız rakamlar bayinin verdiği tl fiyatlarımı opsiyonlamada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq

    Ben de bugun hem General hem de Acarlar bayisinde araclari inceledim. General'de test surusu firsati olmadigindan Acarlar'da surdum araci.

    Genel olarak begendigimi soyleyebilirim, kaliteli bir surusu var ozellikle yol tutus konusunda beni sasirtti. Eski bir Tiguan sahibi olarak bu konudaki gelisimin farkina variliyor. Ancak 18'' jantlardan dolayi suspansiyonlar kaliteli olsa da az bir rahatsizlik soz konusuydu.

    Active info display guzel ancak goz alisacak bir sure sonra. Discover Pro ile kombinasyonundaki haritayi arayabiliriz dogrusu.

    Diger yandan 2.0 TDI 150 hp 340 NM 4 Motion versiyonu agir oldugunu hissettiriyor gercekten, yukarida bir arkadasin da bahsettigi uzere performansi beni cok etkilemedi. Onun disinda yol sesi yalitimi guzel ancak 120-130 km/h hizlarda genis ayna nedeniyle az bir ruzgar sesi vardi.

    İcerdeki malzemeler kaliteli olsa da arka kapi ustleri sert, ancak bu sinif icin normal. Arka koltuklarin ve on koltugun yatmasiyla inanilmaz bir yukleme hacmi olusuyor. Koltuklar gerideyken bagaj buyuk ancak 615 litre olmasi mumkun degil.

    Acarlar'da Comfortline versiyon da mevcut.Led farlarin olmamasi ve ozellikle de degisen panjur yuzunden ben ozellikle on bolumunu begenmedim. Jantlarin da dogru secilmedigini dusunuyorum.

    Bir makina muhendisi ve eski bir otomobil editoru olarak baya detayli inceledigimi soyleyebilirim, sorulariniz varsa yardimci olmaya calisirim elimden geldigince.

    Bagaj hacmi normalde 520lt. Eğer arka koltukları en ön pozisyona çekerseniz 610lt oluyor. Doğuş'un söylediklerine bakmayın.

    Bir de 18"jantlarla son derece kalın yanaklı lastikler geliyor. 235/55/R18 gibi bayağı etli yanağa sahip bir otomobil Tiguan. Buna rağmen sertse bunun sebebi lastik değil süspansiyondur.




  • sphynxatc S kullanıcısına yanıt
    Bence güven hissi içeride kullanılan malzemeler ile ilişkisi olan ancak daha cok duygusal bir şey...

    Bağımsız firmaların yaptığı güvenlik testlerinden bakarsanız zaten Volkswagen Tiguan a gelene kadar birçok modelin onde olduğunu da görürsünüz..

    Bunun yanında Tucson Avrupa'da Tiguan ile hemen hemen aynı fiyata satıliyor ve tamamen bu sınıftaki bütün markaların müşterilerini hedefliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda da bir mesajımda belirtmiştim çok malzeme kalitesine takılmam benim için önemli değil diye.Ama bu araca malzeme kalitesi kötü diyen ya incelememiştir ya da ağır derecede aracı buraya boklamaya gelmiştir bu net yani.Araçta o güven duygusunu ya da oturaklı yani tok görünümü hissediyorsunuz.Burada tiguanı ölümüne gömüp başka araçları yüceltmenin anlamı yok araçları biliyoruz.
  • ÖTV diyen arkadaşlar var ancak maalesef bu mtv olayı nedeniyle 1,6 motorlu fiyatlı araçları ederinin üstüne sattıkları bir gerçek.
    Yada bana biri şu durumu açıklasın.
    Forester yada Rav4 2000 motor olmasına rağmen
    Fiyatları tiguanın üst paketine çok yakın.
    Forester elegence ki sunroofu da var 12xbin seviyelerinde 2015 model premium bu fiyatlardan alınabiliyor. Şimdi fiyat bu kadar yakınken ötv farkı olmasına rağmen parayı kim kazanıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    1100 lt olsa olsa koltuklar yattiktan sonraki hacimdir dicem ama onun icin de az. saniyorum usa de bagaj hacimleri yukseklikte hesaba katilarak hesaplaniyor olabilir. bende 6 ay once edge i gordum 1100 lt lik bir bagaja sahip denecek kadar buyuk durmuyor.
    1 hafta suburban kullandim, onunda bagaj hacmi 121 ft3 yani 3246 lt olarak gorunuyor ama mumkun degil.
    yani fazla umutlanmayin derim
  • Bagaj hikaye demiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torpido gozu bolgesindeki malzeme kalitesi gercekten kotu, onun disinda ust bolgelerde klasik bir VW modeli olarak ben sıkınti gormedim.

    Torpido kapagi ve torpidonun icini ise ben gercekten begenmedim, Golf Highline'da ilgili bölüm cok daha kaliteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sphynxatc S kullanıcısına yanıt
    ÖTV olmaksızın tl fiyatı. 2.8 ile çarp. KDV ekle. O kadar. Ben ÖTV'siz alacağım. Ama hala kararsızım. Model konusunda.

    Vw markasını kötüleyen arkadaşlarım sizinle aynı fikirde olsam da. İnanın çok bıktırıcı bir söylem, sadece markayı kötüleyen veya eleştiren. Ve yine bence burası yeri değil. Ben koskoca grubun bir markasının bir modeli ile ilgili bilgi, görüş, düşünce, eleştiri, mukayese almak için Burayı takip ediyorum. Ama sanki daha çok çatı olan marka eleştirilerini okuyorum.

    Sadece vw ile ilgili bir sayfa varsa. Marka imajı vs. orada paylaşılsın fikirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: creatures

    ÖTV diyen arkadaşlar var ancak maalesef bu mtv olayı nedeniyle 1,6 motorlu fiyatlı araçları ederinin üstüne sattıkları bir gerçek.
    Yada bana biri şu durumu açıklasın.
    Forester yada Rav4 2000 motor olmasına rağmen
    Fiyatları tiguanın üst paketine çok yakın.
    Forester elegence ki sunroofu da var 12xbin seviyelerinde 2015 model premium bu fiyatlardan alınabiliyor. Şimdi fiyat bu kadar yakınken ötv farkı olmasına rağmen parayı kim kazanıyor?

    İşte o kısımda marka değeri ortaya çıkıyor yani bir BMW bir Serisi fiyatı neredeyse Tiguan ile eşit Şimdi burada BMW bir Serisi pahalı mı diyeceğiz hayır marka değerinden dolayı en düşük segmenti bile başka bir markanın suv segmentine eşit durumda yani diğer markaların 2000 motorunu buradaki 1.4 motor fiyatı ile kıyaslarken Marc'a değerini de düşünerek söyleyin sonuçta vw firmasının bünyesinde premium segmentinde ve üst Segmentte Bir çok marka var kendi şirket isimlerini de bir değeri olduğu için belirledikleri fiyat bazı normal. Kısacası şunu söylüyor binen binmeyen belli olsun. Açıkçası ben de firma sahibi olsam kendime portföyü yüksek müşteri segmentini seçerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce opsiyon liste fiyatları yayınlanmıştı arkadaşlar sayesinde. O listede bir arkadaşın opsiyonun yanına kurşun kalemle iki tane TL'ye cinsinden fiyat yazmasıyla oran orantı yoluyla kabataslak bir hesap yaptım hesaplarıma göre örneğin bir fare sisteminden bir üst far sistemine geçerken liste fiyatından önceki far sistemin fiyatı düşürüyor Buda yaklaşık olarak %30 civarında hemen hemen hepsinde ayni rakama ulaştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sphynxatc S kullanıcısına yanıt
    Marka değeri dediniz ama bende şu örneği veriyim. A4 araçlar 2000cc 177hp olanlar 145, 150hp olanlar 125e satıldı geçen sene. Bu sene 1400cc olanlar minimum 135-145 bandında satılıyor ki bunlar donanım olarak neredeyse eşdeğer.Ama ÖTV farkı birebir. Şimdi birisi yeni kasa diyeceksin, onuda cevaplıyım. Yenilik doğanın kanunu olan bişeydir bunu fiyata yansıtabilirsin ama abartmamak şartıyla. Yani hani hep ötv + KDV diyoruzya buna birazda firmanın +çakallığınıda ilave etmeliyiz. Bu seferde başka biri ucuza araba mı var diye sorar Tabiki yok sonuçta yukarıda yazdığım şeyleri bahane ederek bütün bayiler saçnalamış durumda. Bu yazdıklarım parası olanı ilgilendirmiyor , yukarda bi arkadaşın yazdığı gibi parasını denkleştirmeye çalışanları ilgilendiriyo. Parası olan zaten alıp geçiyo. Ötv mtv den kurtulup tiguan e gelirsek bende dün inceledim 1.4 highline Sunroof lu 115k olsaydı ve ya ST biraz daha ilgili ve bilgili olsaydı dün siparişi geçmiştim ama biraz öteledim. Bakıcaz artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bmw x1'de iyi bir alternatif değil mi sizce ? Motoru 16d olan x1'in fiyati internette 136 000 lira tiguan'ı da cok begeniyorum ama bir yerde de bmww var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce baktım inceledim. bazı arkadaşlar yazmışlar buraya haylet ekranla ilgili hakikaten oyuncak gibi duruyor gözüme hoş gelmedi. gene ciddi olarak söylüyorum bir çok parçası golfle aynı olmasına rağmen iç plastik ve işçiliği ne bir golf nede bir passat kadar kesinlikle iyi değil. ben golf kullanıyorum beetle da var araç da kesinlikle plastik kalitesi düşük. bagaj gene öyle 615 lt gibi de durmuyor eski tiguan dan az büyük ama yeterli denebilir.
    iyi tarafları araç dışardan gerçekten güzel. gerek arka diz mesafesi gerek baş mesafesi iç yaşam alanı çok geniş x1 den büyük gibi gözüktü bagajda x1 daha büyük geldi gözüme açıkçası. 1.4tsi highline az opsiyonla 130-135tl alınır gene yakın opsiyonda x1 160.000 civarında oluyor 30.000 daha verebililecek olan varsa x1 alsın derim
  • Vw amiral gemisi golftür bu nedenle golf tüm vw araçlarından bir tık daha kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt
    X1 de çok iyi bir alternatif. Kullanan herkes çok memnun. Fakat 136000 boş paket. 160-170 bin civarına çıkarsanız güzel opsiyonlarla dolu bir x1 alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    Ben golf deki kaliteyi Qq de bulamadım
    Demekki yeni tiguan de beklentilerin altında
    Sert plastik gercekden 100 binlik araçlarda can sıkıcı marka ve model ne olursa olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede tum araclar 100 bin oldu neredeyse asil can sıkıcı olan bu. Astra golf focus megane 90 binin uzerinde satiliyor kimse de ses cikartmiyor. daha cok vururuz kafgamizi duvara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O da dogru....

    Megane ya da elantra bile 90 bandina kadr gidiyor....

    Ama bu siniftaki diger marka araclar tiguan i fena sarsar bu fiyat\performansla...

    Ayrica hakikaten de passat ve golf kalite hissi acisindan tiguan dan bir iki tik onde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.