Şimdi Ara

sharp XD1E serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
591
Cevap
0
Favori
35.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sharp ın piyasaya 37, 42, 46 ve 52 inch olarak cıkardıgı bu seriyi Turkiye ye getiren var mı? daha dogrusu sharp ı buraya kim getiriyor. diger markalara gore cok sınırlı sayıda satıldıgını biliyorum ancak Sharp LCD ler ozellikle amerikada olmak uzere dunyada neredeyse en cok tutulan lcd ler olarak goze carpıyor.

bu yeni serileride 1920 x 1080 full HD cozunurlukte. aynı zamanda tepkime sureleride 4 ms ye kadar dusurmus durumda sharp.

acıkcası cok merak ettim...

• xd1e serisi ile ilgili detaylı bilgi

http://www.sharp.co.uk/PRESSDETAILS.ASP?ID=421
  • ben de lcd alıcam ve sharp ı ben de merak ediyorum
    türkiye de çok yaygın olmadığı için güven vermiyor
    adını yeterince duymadık çünkü
    bilen kullanan arkadaşlar varsa lütfen yazsın
    güzel bi topic olmuş
  • Arkadaşlar,

Sharp, diğer markalar gibi Korede Tayland da falan üretim yapmıyor. Panellerini Japonyadaki fabrikasında kendisi üretiyor. XD1E serisi 42 inc modeli 1200 native, 6000 dinamik kontraslı ve 6ms panel var, 46 inc ve yukarsı 2000 native 10.000 dinamik kontraslı ve 4ms panel kullanıyor.
    Ayrıca RGB+ denilen renk gamutunu arttıran yeni bir teknoloji kullanmışlar, Sharp ın bu yeni serisi gerçekten övgüyü hakediyor.
  • Sharp 42XD1E Teknosa nın internet sitesinde bulabılırsınız. Metrocity deki gorevliler 1-2 hafta ıcınde magazalar da bu modelin bulanabilecegini soylediler. Ayrıca İstanbulbilişim in sayfasında bu serinin 37,42,46,52" modellerinin hepsi satısta gozukuyor. XD1E serisinde 37/42" modellerinde Sony ve Samsung un 1080p destekli modellerinde kullanılan panellere benzer bir panel kullanmaktadır. 46 ve 52 inc modellerinde ise 4 ms lık en son nesil paneller kullanılmaktadır. Contrast ve tepki sürelerinden de anlaşılıyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ooncan

Arkadaşlar,

Sharp, diğer markalar gibi Korede Tayland da falan üretim yapmıyor. Panellerini Japonyadaki fabrikasında kendisi üretiyor. XD1E serisi 42 inc modeli 1200 native, 6000 dinamik kontraslı ve 6ms panel var, 46 inc ve yukarsı 2000 native 10.000 dinamik kontraslı ve 4ms panel kullanıyor.
    Ayrıca RGB+ denilen renk gamutunu arttıran yeni bir teknoloji kullanmışlar, Sharp ın bu yeni serisi gerçekten övgüyü hakediyor.

Sharp ın 42" panel uretımı olmadıgı ıcın bu modelde kullanılan paneli Tayvan da bulunan bir firmadan alıyor. Yanlıs hatırlamıyorsam firmanın ismi Chi Mei. Bu firma dünyadaki ilk Quad HD (2560*1440 cozunurluk 1440p) LCD TV yi üretti. Ayrıca Avrupa da satılan XD1E serisi İspanya da üretiliyor.

• teknosa bu Sharp'ın üzerine çok düşüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 64d8000 Plazma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telefonda konustugum yetkili Teknosa nın Sharp LCD TV lerin ithalatcısı olduklarını soledı ayrıca 0 ölü piksel garantiside veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 20 Aralık 2006; 11:34:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

Telefonda konustugum yetkili Teknosa nın Sharp LCD TV lerin ithalatcısı olduklarını soledı ayrıca 0 ölü piksel garantiside veriyorlar.

şimdi anlaşıldı
  • 42inc için verdiğiniz bilgiye teşekkürler başka firmadan aldıklarını bilmiyordum. Yinede çok kaliteli olduğu kesin.

samsung 40F71B serisi ile sharp çok kapışacak anlaşılan. Bne iki panel üzerinde duruyorum. Bir soru, samsung F serisinde de M71 serisinde olduğu gibi 100hz tazeleme varmı ? gerçi 1080p yayında de 100hz veremez herhalde ama F serisi M71 gibi hi end bir panelmi kulllanıyor acaba ?
  • Rica ederim. Sharp ın XD1E serisi çıktıktan sonra muadili Samsung ve Sony lere Avrupa da büyük sıkıntıya soktu. Özellikle Fiyat açısından Sony e tüm ebatlarda nal toplatıyor. Bende 42XD1E yi ocak ayında kısmetse alacagım. XD1E serisi için okudugum yorumlar ve kullanıcıların TV lerinden çektikleri görüntü resimleri çok güzel.

SD görüntüsü
     sharp XD1E serisi

SD görüntüsü
     sharp XD1E serisi

XBOX 1080i
     sharp XD1E serisi

Halflife2 1080p/60hz
     sharp XD1E serisi

HD
     sharp XD1E serisi

1080i ye upscale edilmiş DVD
     sharp XD1E serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 20 Aralık 2006; 13:36:42 >

• resimler gerçekten süper, jpeg görüntüye blur falan uygulamadılarsa güzel gözüksün diye harika görüntüler özellikle SD de. Piksel arttıkça SD görüntü kalitesi bozulur diye biliyoruz ama burda tersine bir durum söz konusu sebebini teorik olarak biliyorsanız paylaşmanızı rica ediyorum.

Ayrıca fiyatları istanbul bilişimde aynı olan Samsun F71 ve bu panel arasında kaldığımı hala söylemek isterim. İkisinide aynı anda görmek lazım.
    birde 1080p yayını kaç HZ ile gösterdiklerine dair bir bilgi bulabildinizmi ?

selamlar
  • Özellikle 2. SD görüntüsünde benimde şüphelerim var ama resimlerde herhangi bir oynama yapılıp yapılmadıgını bilmiyorum. Burda dikkat edilmesi gereken olay elde edilen bu görüntülerde kullanılan kablo, cihazlar, ve TV menusunden yapılan ayarlarında etkin olması. Bu TV 1080p/60hz görüntüyü gösterebiliyor. Zaten suan ki HDMI baglantısının iletebilecegi maksimum deger de bu. HDMI 1.3 le bu deger 120hz e kadar cıkacak ama TV nizinde bunu desteklemesi gerekicek.

Samsung TV ler hakkında çok fazla bir bilgim yok. F71 de, Sony X ve W serisinde kullanılan 1920*1080 S-PVA paneli kullandıklarını biliyorum.

Takip ettiğim forumda F serisi ile ilgili link :

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=403913

Forumun ortalarından itibaren HDMI baglantısında 1080p icin overscan problemleri kullanıcılar tarafından soylenmeye baslıyo. Sony ve Sharp daki gibi 1080p HDMI baglantısında 1:1 pixel mapping yapmıyor.

1:1 pixel mapping olursa
     sharp XD1E serisi

Olmazsa
     sharp XD1E serisi

• Toshiba 47 WLG66P kullanıcısı varmı aramızda acaba arkadaşlar fiyatı çok cazip 6700ytl istanbul bilişimde ama teknik detayları sharp LC 42 XDIE ile kıyaslanabilirmi acaba
  • Toshiba 47WLG66P nin kabul ettigi video sinyalleri HDMI / HDCP 480p/480i/576p/576i/720p/1.080i dir. 42XD1E ise bu sinyallere ek olarak 1080p de destekler.

47WLG66P icin link :
    http://www.toshiba.de/consumer/content/defaultid1_1_id2_0_id3_1_id4_5.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 20 Aralık 2006; 21:37:16 >
  • arkadaslar pekı 32GD8E kullanan varmı hıc aranızda.ben teknosada gordum gayetde basarılı geldı bana.ve bravıa serısındekı digital karasal yayın ozellıgıde var(ne ıse yaradıgını pek bılmesemde)Yalnız anlamadıgım bu ozellıklerıne ragmen fıyatının gayet uygun olusu.bunun sebebıde herhalde ıthalatcısının teknosa olması!!!
  • Forum icerisinde "onbes" bu model ile ilgili acmıs oldugu bir baslık var. Fransız bir sitenin testinden 5 uzerınden 2 almıs. Bir arkadasımızda, fransızca olan ıncelemeyı cevırerek, TV nin eksi artı yonlerını yazmıstır.

http://forum.donanimhaber.com/m_11088084/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 21 Aralık 2006; 11:13:14 >
  • buldum cok tesekkurler dublanc
  • quote:

Orjinalden alıntı: keeton

buldum cok tesekkurler dublanc

Rica ederim. İnceleme ortada, baska sitelerde belki daha yuksek puan almıs olabılır ama yine de diger markaların 32" modellerine yonlenmeniz de fayda olabilir.
  • Teknosa Sharp markasının Elektronik cihazlarda Türkiye distribütörü, 25 Aralık'ta 42', 46' full HD modeller Teknosa mağazalarında olacakmış. Fiyatlar fena görünmüyor. Crea fiyatına Sharp full HD 46' satacaklar diye duydum. Fiyat 7.499 olacakmış galiba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.