Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (727. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
46.964
Cevap
181
Favori
3.066.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 725726727728729
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: h_karaoglan

quote:

Orjinalden alıntı: apojitsu

quote:

Orjinalden alıntı: Kahmeta

* Apo kardeş, senin şehiriçi ve dışı rakamların biraz tuhaf geldi bana emin misin kardeş ?
    Zira şehir içi ile dışı arasında hissedilir bir fark olması gerekir.
    Mesela ben şehir içi 265, şehir dışı 145 (LPG) yakıyorum...

bence senin yaktığın değerlerde anormallik var. 265 ykr çok anormal bir rakam. ben hlx ile performaslı kullanımda bile şehir içi 230 dan yukarı yakmıorum ki, sakin kullanımda 210 ykr a kadar düşüo. uzun yolda sakin ve 140 km yi geçmemek kaydıyla 150 ykr yakıo. 90-110 arası gidersende 130 ykr civarı yakıo...

günaydın millet ankarada lpg ltresi nedir beyler antalyada 1790 ?

en ucuz yer milangazın bir bayisi 1,60 ytl. ben 1,63'e shell'den alıyorum... 1,69'a kadar yolu var ankarada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apojitsu -- 2 Şubat 2008; 9:55:47 >

• sağolasın lambacı arada bişe yokmuş ama her hafta zam geliyo hayırlısı.

Herkese hayırlı haftasonları.

İki gün önce LPG aldım. Benim tank 36 lt lik simit tanklardan. 35.1 (54.00 YTL) lt gaz aldım ve km sayacında 315.5 km´deydi. Yani km´de yaklaşık 17 Ykrş yakmış oluyorum. Ama yaktığım benzin buna dahil değil. Apojitsu´nun dediğine göre gaz ayarlarım kısık ve ben normalde 3000 deviri geçen birisi değilim.

Jant konusunda bir-iki bişey demek istiyorum. Ben Ankara Dikmen caddesinde oturuyorum ve bizim burada bi oto elektrikçisi esnafında 4 adet hiç kullanılmamış 2005 marea exclusive 15 inch lik jantlarından var, satılık. Müşteri oldum en son 480 YTL ye bıraktı (sökme ve takma ve balansı da dahil edecek).

İkincisi : sahibinden.com´da dört adet 16 inch lik stilo abarth jantı buldum. Az kullanılmış ve çiziksizmiş. Sahibi beyefendi en son 500 e bıraktı. Bence 16 inch´e terfi etmek isteyenler düşünebilir. Aynı jantın 15 inch´ini de 400 YTL ye bıraktı.

Üçüncüsü de : gene sahibinden.com da bulduğum 4 adet hiç kullanılmamış 16 inch grande punto jantı. Bu takımın fiyatı da 550 YTL. Demek istediğim şu: kormetal veya cms gibi hem yerli hem de kalın ve marea ya tam uygun olmayan bu tip jantlara para vereceğinize orjinal fiat jantları tercih edin. Eminim aracınıza hem daha çok yakışacaktır hem de offseti (jantın içte ya da dışta olması) uyacaktır.....

Ankara Aktaş Petrol Ofisinde LPG 1.54 YTL/lt.......

• Soryu güncel
    quote:

Orjinalden alıntı: lemanyax

Arkadaşlar iyi forumlar şimdi burada bu sorulur mu diyeceksiniz ama

Bu aralar 8-12bin arası bir araç almayı düşünüyorum.
    Aynı modelde Palio Marea Brava düşünürsek ne tavsiye edersiniz.
    Artıları ve eksileri olarak yazarsanız çok sevinirim.
    Zaten marea ve brava aynı araç ancak nedense marea daha çok tutuluyor ama bravanın arka lambaları daha güzel gibi :) yakıt tüketimleri falan aynı sanırım.Özellikle marea ve brava da alım satım arabaları olmadığı yönündeki düşünceler var ki zaten alırken hesaplı olan bir araç satılırkende öyle olması normal.
    Palio da Marea da çok güzel modifiye götürüyor.
    Palionun en büyük avantajı daha modelli araçlarını mareanın daha yaşlı arabalarıyla (2004=2001) yaklaşık fiyatlarda olması mıdır?

Şimdilik sorularım bu kadar yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

• quote:

quote:

quote:

quote:

* Apo kardeş, senin şehiriçi ve dışı rakamların biraz tuhaf geldi bana emin misin kardeş ?
    Zira şehir içi ile dışı arasında hissedilir bir fark olması gerekir.
    Mesela ben şehir içi 265, şehir dışı 145 (LPG) yakıyorum...

bence senin yaktığın değerlerde anormallik var. 265 ykr çok anormal bir rakam. ben hlx ile performaslı kullanımda bile şehir içi 230 dan yukarı yakmıorum ki, sakin kullanımda 210 ykr a kadar düşüo. uzun yolda sakin ve 140 km yi geçmemek kaydıyla 150 ykr yakıo. 90-110 arası gidersende 130 ykr civarı yakıo...

Eminim sen şehir içinde 3. vitese atabiliyorsundur, biz atamıyoruz, en fazla gittiğim 5 km oluyor üstelik :)
    Lastik jant ölçülerimde 15'' 195/60..

benim lastik ölçülerimde 205-50/16" 3. vitese atabilme veya 5 km yol gitmeyle bu kadar fark etmez bence...

Bir uzmana sorarsan edeceğini göreceksin, araba ısınmıyor bile doğru dürüst, ayrıca 2004 model 57000 kmde be çok bakımlı bir araç neden durduk yere fazla yaksın, üstelik şehir dışı verileri takip ettiğime göre herkesle aynı aşağı yukarı...
    BURADA LPG 1740 (HATAY)

• quote:

Soryu güncel
    quote:

Arkadaşlar iyi forumlar şimdi burada bu sorulur mu diyeceksiniz ama

Bu aralar 8-12bin arası bir araç almayı düşünüyorum.
    Aynı modelde Palio Marea Brava düşünürsek ne tavsiye edersiniz.
    Artıları ve eksileri olarak yazarsanız çok sevinirim.
    Zaten marea ve brava aynı araç ancak nedense marea daha çok tutuluyor ama bravanın arka lambaları daha güzel gibi :) yakıt tüketimleri falan aynı sanırım.Özellikle marea ve brava da alım satım arabaları olmadığı yönündeki düşünceler var ki zaten alırken hesaplı olan bir araç satılırkende öyle olması normal.
    Palio da Marea da çok güzel modifiye götürüyor.
    Palionun en büyük avantajı daha modelli araçlarını mareanın daha yaşlı arabalarıyla (2004=2001) yaklaşık fiyatlarda olması mıdır?

Şimdilik sorularım bu kadar yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

Piyasa aracı almak isyirosan ve yakıtı düşünüyorsan Palio, bagaj lazımsa Marea, Hatcbackten hoşlanıyorsan Bravayı tercih edebilirsin.. Tabi performans arıyorsan Palio nun 1.6 sını almalısın, gerçi küçük araç olduğu için 1.4 üde idare eder..

• quote:

Orjinalden alıntı: mbaran

Günaydın arkadaşlar,

İki gün önce LPG aldım. Benim tank 36 lt lik simit tanklardan. 35.1 (54.00 YTL) lt gaz aldım ve km sayacında 315.5 km´deydi. Yani km´de yaklaşık 17 Ykrş yakmış oluyorum. Ama yaktığım benzin buna dahil değil. Apojitsu´nun dediğine göre gaz ayarlarım kısık ve ben normalde 3000 deviri geçen birisi değilim.

Jant konusunda bir-iki bişey demek istiyorum. Ben Ankara Dikmen caddesinde oturuyorum ve bizim burada bi oto elektrikçisi esnafında 4 adet hiç kullanılmamış 2005 marea exclusive 15 inch lik jantlarından var, satılık. Müşteri oldum en son 480 YTL ye bıraktı (sökme ve takma ve balansı da dahil edecek).

İkincisi : sahibinden.com´da dört adet 16 inch lik stilo abarth jantı buldum. Az kullanılmış ve çiziksizmiş. Sahibi beyefendi en son 500 e bıraktı. Bence 16 inch´e terfi etmek isteyenler düşünebilir. Aynı jantın 15 inch´ini de 400 YTL ye bıraktı.

Üçüncüsü de : gene sahibinden.com da bulduğum 4 adet hiç kullanılmamış 16 inch grande punto jantı. Bu takımın fiyatı da 550 YTL. Demek istediğim şu: kormetal veya cms gibi hem yerli hem de kalın ve marea ya tam uygun olmayan bu tip jantlara para vereceğinize orjinal fiat jantları tercih edin. Eminim aracınıza hem daha çok yakışacaktır hem de offseti (jantın içte ya da dışta olması) uyacaktır.....

Kardeş tamam da, fiat jantlarında da hiç estetik yok be, ben takmam şahsen...

• Estetik değil mi? fiat jantları her durumda kormetal gibi jantların %100 ünden, cms nin de%95 inden daha estetiktir. Ama zevk meselesi tabi ki...

http://www.sahibinden.com/fiat_stilo_orjinal_jantWQQaXQQ4788142WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/fiat_grande_punto_orjinal_16WQQaXQQ4472779WQQpXQQdisplayitem

saygılarımla......

• eger 5 km'de arac ısınmıyorsa ozaman termostta sorun vardır. acık kalıyodur ve havalarda soguk oldugu ıcın ısınmıyordur. buda halıoyle yakıta etkı eder. ayrıca bakımlı derken fıltre ve bujılerın ne zaman dolup dolmadıgını her zaman kontrol etmekte fayda vardır. bende hlx var benzınde s.içi 35-40 krş uzundada ayagımın ayarına gore 20 den baslayıp30 krş kadar degısıyor.

jant lastık ıslerıde mehmet hocamın dedıgı gıbı zevk meselesı. ayrıca sunu unutmayalımkı orjınal jant her zaman dıgerlerınden daha esnektır ve ıyıdır(saglamlık bakımından)
    quote:

Bir uzmana sorarsan edeceğini göreceksin, araba ısınmıyor bile doğru dürüst, ayrıca 2004 model 57000 kmde be çok bakımlı bir araç neden durduk yere fazla yaksın, üstelik şehir dışı verileri takip ettiğime göre herkesle aynı aşağı yukarı...
    BURADA LPG 1740 (HATAY)

• SELAM . . . BİZİM ARABALARIN 2005 EXCLUSİVE'LERİNİN 7 KOLLU YONCAYA BENZEYEN JANTLARI ÇOK ŞIK DURUYOR BENCE, AYRICA O STİLO JANTI DA AYNI ŞEKİLDE. DIŞA DOĞRU BOMBELİ 2 ŞERLİ 5 KOLLU JANTLARDA ARABAYA ÇOK GÜZEL UYUM SAĞLIYOR..BİLGİNİZE...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mbaran

Günaydın arkadaşlar,

Kardeş tamam da, fiat jantlarında da hiç estetik yok be, ben takmam şahsen...

• slm arkadaşlar

2000 SX AC marea arcımla ilgili bir sorum olacak.
    bir arkadaşımın VW Polo clasic aracına bindim.sert fren yapınca pedal resmen ayağıma vurdu.
    Arkadaşım ABS özelliği dedi.Benim aracımdada ABS var fakat bu şekilde fren yapınca aynı tepkiyi alamadığımı söyledim
    Acaba benim ABS de bir sorun mu var. Araçtan araca tepkime farklılığı olabilirmi. ABS nin çalışıp çalışmadığını nası test edebelirim. Teşekkurler

bir arkadaşımın VW Polo clasic aracına bindim.sert fren yapınca pedal resmen ayağıma vurdu.
    Arkadaşım ABS özelliği dedi.Benim aracımdada ABS var fakat bu şekilde fren yapınca aynı tepkiyi alamadığımı söyledim
    Acaba benim ABS de bir sorun mu var. Araçtan araca tepkime farklılığı olabilirmi. ABS nin çalışıp çalışmadığını nası test edebelirim. Teşekkurler

soruna gelınce abs lambası veya el frenı lambası frene basınca yanmıyosa sorun yoktur. daha sert bı sekılde basıldıgı zaman abs devreye gırer ve pedal tıtrer
    quote:

Orjinalden alıntı: Adnan_

slm arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: marea8875

oncelıkle soruna cevap verelım problem degıl ama 3 dakıka arayla mesaj atıpta bagırmana gerek yok. burasu kulup ama dakıka bası burda bırısı bulunupta gelene cevap verecek dıye bırsey yok degılmı

soruna gelınce abs lambası veya el frenı lambası frene basınca yanmıyosa sorun yoktur. daha sert bı sekılde basıldıgı zaman abs devreye gırer ve pedal tıtrer
    quote:

slm arkadaşlar

Cevabın için tşk.
    Aslında biraz bu konuda yeniyim.
    Mesajın gitmediğini düşünerek tekrarladım.

• quote:

slm arkadaşlar

tabiki araçtan araca farklılık gösterir.Frene biraz yüklen bakalım.Titreme pedalda belli olacakmı.Buz üzerinde uygun bi yolda dene ben zevk olsun diye.Buzlu yolda deniyorum çok zevkli oluyor.

• herkese ii akşamlar

@kahmeta zor oldu ama sonunda aramızdasın

hoşgelmişsin

Orjinalden alıntı: avcihuan

herkese ii akşamlar

hoşgelmişsin

Sağolasın avcihuan kardeşim,
    haklısın valla bayağı uğraştık

quote:

Orjinalden alıntı: avcihuan

herkese ii akşamlar

hoşgelmişsin

Sağolasın avcihuan kardeşim,
    haklısın valla bayağı uğraştık

öteki tükkana da baktım

oldukça aktifsin maşallah

böyle devam etmeni temenni ederiz

• napıonus?

napıonus?

iiyis
    sen napıyonusunuz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.