Şimdi Ara

Demir döküm (döküm demir ya da dökme demir) tencereler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Demir döküm tavalardan memnun kaldığım ve etleri lezzetli olarak ızgara yapmasından sonra Lava marka derin tencere aldım. Dışı renkli emaye kaplama olanlardan. Yaptığım araştırmalarda bu tencelerde, tıpkı toprak güveçlerde olduğu gibi, yemeklerin daha lezzetli olduğu, ağır ateşte, ısıyı tüm tencereye eşit dağıttıp pişirerek daha güzel olduğu sonuçları vardı. Bundan cesaretle bugün kuzu etli fasulye pişirmeye kalktım. Heves ya, köy tereyağı, İspir fasulye, kemiksiz kuzu kuşbaşı et, hepsini aldım. Daha önce aynı malzemelerde Fissler marka düdüklü tencerede pişiriyordum ve annem bile "benden daha güzel pişirmişsin" diyordu (aynı görüşü kardeşim ve pek bişeyi beğenmeyen babam da belirtti :)
    Her neyse. Fasulyeler 1 gece önceden ıslandı. Gazının alınması için kısa bir süre haşlandı. Daha önce yaptığım gibi yemeği pişirmeye başladım. Tabi düdüklüde 7-8 dk.da pişen kuru fasulyenin bu tencerede en az 1-1.5 saatte pişeceği tahminini yapmıştım. Gel gelelim, 1 saatlik pişmenin sonunda yemekte yanık kokusu gelmeye başladı.(Bu arada, soğanlar ve et normal ateşte pişirilirken, fasulyeyi koyduktan sonra ocağın en küçük gözüne alındı ağır ağır pişmesi için). Yemeğin suyunun bitmesi gibi bir durum da olmadı çünkü sık sık kontrol ettim. yanık konusu gelip te tencereye baktığımda, tencerenin ortasındaki yani alevin geldiği bölümde tüm malzemenin yandığı ve yapıştığını gördüm. yani tencere ısıyı eşit dağıtmamıştı. ayrıca pişmek ne kelime. Anca 2.5 saat sonunda su ekleye ekleye pişirebildim :)

    kullandığım tereyağına mı, daha pahalı olan İspir fasulyesine mi, kuzu etine mi yanayım, yoksa geçen 2.5 saate mi ve o kadar süre yanan ocağa mı, bilemedim. Allahtan benim dışımda kimse yemeyecek yemeği, yoksa rezil olurdum.

    Ben neyi yanlış yaptım? Yoksa bu tencereler denildiği gibi iyi değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 21 Eylül 2014; 19:54:42 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr
    Ben neyi yanlış yaptım? Yoksa bu tencereler denildiği gibi iyi değil mi?

    öncelikle geçmiş olsun diyelim...

    esse'den aldığım LAVA döküm tavayla ilgili izlenimlerimi ve memnuniyetsizliğimi daha önce yazmıştım...tüm tavsiyeleri ve tarifleri denediğim halde istediğim sonucu alamadım...
    ayrıyeten sırf kurufasulye için aldığım toprak güveçten de memnun kalmadık...

    kısacası döküm tava ve tencereler denildiği gibi değil, "güveçte yapılan yemekler bambaşka oluyor" söylentisi de şehir efsanesi...




  • Hocam aynısını gerekli malzemeler kavrulup sonra da kuru fasulyeyi ekledikten sonra ocakta pişirmek yerine düşük ısıda fırında pişirmeyi deneyin.

    Ya da markadan dolayı m bilmiyorum. Ben bir kaç şefin toprak ve döküm tencere için fırında yaptıklarını gördüm. İçi tencerede kavurarak hazırlıyorlar fasulyeyi ekledikten sonra yavaş yavaş fırında pişirmeye devam ediyorlar.

    Bence sanki ocağın ateşinin direk aynı bölgeye gelmesinden kaynaklı bişey gibi. Toprak fırında toprak kapta güveç yapmıştık süper olmuştu ama aynısını ocakta yaptık ne etler pişti ne sebzeler yumuşamıştı
  • Ocakta kullanacaklar http://www.hepsiburada.com/liste/hecha-grill-pan-round-28cm-tava-mat-siyah/productDetails.aspx?productId=mthecgrillpanmasiy&categoryId=60000268

    bu modeldenmi almalı ? @Yazılımcı Online @emrahsnr

    http://www.hepsiburada.com/liste/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-turuncu/productDetails.aspx?productId=mtlvpgt2632k0&categoryId=60000268#run=hbrecommended

    bunda sıkıntı olurmu ?

    Birde essenso lavadan daha ucuz essenso daha bilindik marka degilmi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 3 Kasım 2014; 21:27:54 >




  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Esse bu tavayı fason olarak başka bir firmaya ürettiriyor. Esseye sorduğum zaman adını vermişlerdi firmanın. Nette bakmıştım. web siteleri bile yoktu. Bn de güvenmediğimden kendi işi bu tava-tencereleri üretmek olan lavadan aldım.

    PM olarak attığınız soruya gelirsek:
    Seramik tavalara ben hiç güvenmiyorum. Alüminyum üzerine ne idüğü belirsiz ince bir kaplama yapılıyor ve al sana seramik tava. Kaliteli bir teflon (mesela tefal) bunlardan kat kat iyidir.

    Lezzetli bir et, özellikle antrekot ya da bonfile pişirmek için, etin suyunun, etin içine hapsolması gerekir. Bunun içinde yüksek ve sabit bir sıcaklık gerekir. Bu işleme de mühürleme denir. Et, tamamen kızıdırlmış tavada arkası, önü ve yanları 2 dk kadar mühürlenir ki suyu akmasın, içine hapsolsun. İşte bu mühürleme işlemi en iyi demir döküm tavalarda gerçekleşiyor. Mühürleme işlemi bittikten sonra, yani her yani 1-2 dakika dağlandıktan sonra, et, az pişmiş severler için arkalı önlü 2-3 dk daha pişirilebilir. Orta ya da çok pişmiş seviyorsanız, bu eti alıp daha önceden 200-250 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 5-10 dk pişirmeniz lazım. Tavada pişirmeye devam ederseniz, o etin dışı yanar, içi de çok pişmez. Hele ki et 2 parmak kalınlığından fazla ise pişirme işlemini ne döküm tavada ne de seramik-teflon tavalarda yapamazsınız. İlla ki fırınlama şart.

    bu arada etinizi asla dövdürmeyin.

    umarım faydalı olmuştur.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/liste/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-turuncu/productDetails.aspx?productId=mtlvpgt2632k0&categoryId=60000268#run=hbrecommended

    Bu var hocam fiyat uygunmu ? ocak için yuvarlak olamması sıkıntı yaratırmı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Ocakta kullanacaklar http://www.hepsiburada.com/liste/hecha-grill-pan-round-28cm-tava-mat-siyah/productDetails.aspx?productId=mthecgrillpanmasiy&categoryId=60000268

    bu modeldenmi almalı ? @Yazılımcı Online @emrahsnr

    http://www.hepsiburada.com/liste/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-turuncu/productDetails.aspx?productId=mtlvpgt2632k0&categoryId=60000268#run=hbrecommended

    bunda sıkıntı olurmu ?

    Birde essenso lavadan daha ucuz essenso daha bilindik marka degilmi ?

    Ne desem yalan olur hocam ben alamadım daha çevremdekiler kullanıyor onların tecrübeleri. Döküm gibi olmasa da ben de eski tost makinasının taşlarını kullanıyorum ocakta, yüksek ısıda et pişiririm güzel olur. Ama bu tavalar için güzel bir aspiratör ya da davlumbaz lazım. Ya da en ekonomik çözümü ufak tüp alıp balkonda yapın :)




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Okadar duma ncıkmaz hocam ya 3-5 parca ette duman altı olmaz heralde
  • Karacanın granit tavalarına da bakın ben cok begendim. Ama kullanmadım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ekmek yapmak için Hecha'nın döküm tenceresini aldım, ekmekte istediğim sonucu aldım. Et için de ızgarasını alacağım, benim gördüğüm en büyük sıkıntı üretimden kaynaklı ufak ezik ya da dış kaplama dökülmesi olması. İlk aldığımı bu sebeple değiştirdim.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Dökümün inceliğinden olmuş üreticilerin ucuz urun yapmak için fabrikasyon ve hafif ürüne yönelmeleri dökümün kalitesizligini meydana getiriyor size butik el yapımı Noral markasını öneririm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştığınız ya da ortağı olduğunuz firmanın üretimi olan tava tencerelerinizin reklamını lütfen başka platformlarda yapın burası reklam yeri değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.