Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
9
Favori
28.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diğer f1 serilerini tunngledan oynadım bugüne dek ama son dirt rallyden sonra f1 2015 i de orijinal alabalirim ki code nin bu oyuna geçen seneden beri uğraştığını biliyorum 2014 ü alın size 2014 çıkarmadık demeyin diye sürdüler, Furkan arkadaşımız saolsun güzel bilgilendirme yapmış inşallah bu lige katılabilirm
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Harikasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro season mod haberi güzel haber..

    Ama umarım kokpit kameralarını düzeltirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 6 Mayıs 2015; 0:31:04 >
  • Furkan eline sağlık çok güzel bir yazı olmuş.. açıkçası itiraf etmeliyim ki iş yerinde telefondan Furkan şu yazıyı yazdı mı acaba diye sürekli kontrol ediyordum ki bugün beklediğime fazlasıyla değen bir yazı ile karşılaştım.. açıkçası oyundaki bu kadar yenilik ve detaya önem vermeleri çok fazla umutlandırdı. bu sene beklentilerimizi tam karşılamasa bile, seneye tam beklediğimiz gibi bir oyun ile karşılaşacağımızı bana inandıran bir ümit içindeyim açıkçası.. yeni olan bu ekip; yeni bir motor ve yeni nesil için tamamen baştan yarattıkları bir oyun ile karşımıza çıkacaklar ve belli hataları olacaktır muhakkak. bazı konularda zamana ihtiyaçları olacak gibi duruyor ama beni ümitlendiren şey bir önceki oyunlarda yapılan hataları bilerek bunları düzeltme konusunda verdikleri vaatler.
  • Oyunun baş tasarımcısı Lee Mather’ın Twitter’dan verdiği cevapları derledim. Güzel bilgiler var.

    1. Hasar sisteminde yenilikler var.

    2. Artık “dönmeme sıkıntıları” yok.

    3. Lastik aşınması sürüşe göre daha fazla değişecek. Eskisi gibi “scripted” olmayacak.

    4. AI gelişti.

    5. “Gamepad asla gizli yardımlara/avantajlara sahip olmamalı. Ya eşit olmalı ya da direksiyondan yavaş olmalı.” yazan bir kullanıcıya cevap olarak “Katılıyorum. Yardımlar yok. Ayrıca bir aracı çubuklarla kolay süremezsin.” dedi. Benim sürekli dediğim “çayı karıştırmak için çay kaşığına ihtiyacınız var” sözüne benzemiş.

    6. Yukarıdaki açıklamasına bağlı olarak: İyi dengelenmiş ve iki alette de (direksiyon ve gamepad) harika hissettiriyor.

    7. Popüler YouTube kullanıcılarına erken erişim imkanı vereceklermiş. Güzel bir haber bu geri bildirim açısından.

    8. Pro Season modunda üç antrenman seansı, üç sıralama seansı ve tam uzunlukta yarış olacak. Kokpit kamerası kullanılacak ve hiçbir yardımcı OSD (pist haritası, oklar, harici km ve devir saati vs.) olmayacak.

    9. Online 16 kişi olacak.

    10. Online kodu tamamen yeni.

    11. İlk antrenman seansında ekstra bir set lastik kullanma şansımız olacak.

    12. Araç ayarları menüsü değişti.

    13. Araçların altından çıkan kıvılcımları görebileceğiz.

    14. Kariyer modunu yalnızca gerçek hayattaki sürücülerden birisi olarak oynayabileceğiz. Bunu da yarış öncesi yayında sinematiklere bağlamış.

    15. 2014 sezonundaki araçlarla da Pro Season modunda oynayabileceğiz.

    16. Benim inceleme yazımda bahsettiğim, yağmurlu havalardaki yarış çizgisi açıklamamı/beklentimi birisi “Islak yarış çizgisi işe yarıyor mu?” şeklinde sormuş. Cevap olarak “Tutunma, her koşulda yarış çizgisi içinde ve dışında değişiyor.” şeklinde cevaplamış. Soruyu soran adam tekrar “Fakat sizin önceki oyunlarınızda doğru olmayan şey, yağmurlu hava koşullarında kuru zemin çizgisinin hızlı oluşuydu.” demiş ve buna bir cevap gelmemiş. Bakın, ben oyundan hala umutluyum ama eğer yapımcı buna cevap verseydi öyle ya da böyle, ben “bu iş tamamdır” diyecektim. Belli ki tasarımcı bu sözü anlamamış bile. Yağmurlu koşullardaki yarış çizgisi değişimini ve bu değişimin nedenlerini (önceki inceleme yazımda bulabilirsiniz bunu) bilmiyor bile. Sürüşe dayalı, yarışçı içgüdüsü ile ortaya çıkan birikim maalesef yok gibi bu adamda. Ben de aynı soruyu soracağım bir kez daha, umarım cevaplar ve umarım doğru cevaplar.

    17. Tamamen yenilenmiş ceza sistemi suçlunun kim olduğuna karar vermede çok daha isabetli kararlar verecek.

    18. Yapay zeka gelişti ve insan gibi davranmaya başladı. İtip kakılacak durumda değiller artık. Ayrıca ıslak zemindeki gerçek dışı hızları azaltıldı.

    19. Yeni lastik modellemesi gamepad ve direksiyona aşınma, sıcaklık ve pist zemininin ıslaklığıyla değişen tutunma hakkında çok iyi geri bildirimler verecek.

    20. PS4’te yarış mühendisiyle konuşmak için bir tuşa basılı tutup, çıkan anahtar kelimelerden (bazılarının alt menüleri de var) birisini seçmemiz gerekiyormuş. Bunun PC için olup olmadığını soracağım. Bir tuş atarız, zaten menü yön tuşları bizde de olduğundan o tuşu atadıktan sonrası kolay. Ben direkt olarak ortadaki kocaman kornayı atayacağım :D

    21. Motor patlatma olayını takımlardan izin alamadıkları için yapamıyorlarmış. Fakat arızalar olacakmış.

    22. Direksiyon açısını çok fazla çevirince (Monako’daki u virajı gibi) ellerini çaprazlayabileceklermiş. Örnek: pic.twitter.com/AW5HZJYbRW

    23. Süspansiyon, aero ve balans dengeyi çok etkileyecekmiş.

    24. Ses tanıma özelliğini PC’ye ekleme düşünceleri varmış; ama bu oyun yayınlandıktan sonra olacak. Olağanüstü olur eğer bunu yaparlarsa.

    25. Alkol reklamları yok, bu durum ana sponsoru Martini olan Williams takımında göze çarpacak zaten Martini logosu ve kırmızı şeridin kalkmasıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 12 Mayıs 2015; 0:12:42 >




  • Başından sonuna kadar güzel bir değerlendirme olmuş.Eline sağlık Furkan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Yazılar için Teşekkürler eline sağlık F1 2015 beklentileri karşılayacak gibi gözüküyor hemde fazlasıyla.
  • Çok güzel bir yazı olmuş Furkan teşekkür ederiz.Oyun için ben umutluyum , 2014 te ki hatalarını kabullenmeleri ve üstüne gitmeleri içimi rahatlattı bile.
  • Olumlu görüşlerinizden ötürü ben de teşekkür ederim hepinize. Pilotlar toplantısındaki desteğinizle moderatörlükten ayrılma fikrimi bir kez daha düşünmeye karar vermiştim. Fakat kararım değişmedi ve moderatörlükten ayrıldığımı bir kez daha söylemek istedim. Birazcık daha kendimi düşünmeye karar verdiğimi söylemem lazım bu konuda. Yeni sezon öncesi benimsediğimiz yarış kurallarını, ayarlarla ilgili bilgileri (eğer ben anlayabilirsem öncelikle) ve diğer bireysel inceleme/özet yazılarımı eklemeye devam edeceğim ama; o konuda bir değişiklik yok.

    Not: -5'teyiz. Samimi olarak söylüyorum. Sevindim beyler, teşekkür ederim hepinize :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 9 Mayıs 2015; 0:35:30 >
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Sebeplerinden dolayı ısrar etmek istemiyorum ama keşke devam edebilsen.
    Not: Mesajına eksiyi ben bastım
  • eagle kullanıcısına yanıt
    Sevindim eksilediğine abi :D
  • 21. Motor patlatma olayını takımlardan izin alamadıkları için yapamıyorlarmış. Fakat arızalar olacakmış.


    Nasıl yane

    Takımlar benim motorum patlamaz modunda sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 8 Mayıs 2015; 20:33:27 >
  • Heh işte aradığım kokpit kamerasını project cars yapmış..

    Günümüz F1 pilotunun kokpitten görüş açısı bu videodakine çok benzer.

    Umarım f1 2015 de de böyle kokpit açısı görürüz..Hiç sanmıyorum ama ...
  • Beyler çok güzel bir topluluk oluşturmuşsunuz elinize sağlık , resmen bir f1 şampiyonası havasında. Katılım söz konusumu yoksa kendi aranızdamı yapıyorsunuz yarışları ?
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Yeni oyun ile birlikte 2015 sezonumuz olacak. Yeni ligin ne zaman başlayacağı daha kararlaştırılmadı. Lige yeni pilot alımlarıyla Sorbetto ilgileniyor. Steamden kendisini eklersen katılım şartları hakkında detaylı bilgi alabilirsin
  • eagle kullanıcısına yanıt
    Seni ve Sorbetto yu da ekledim.Bilgi için teşekkürler.
  • Oyun 10 Temmuz'da çıkacakmış.

  • eagle kullanıcısına yanıt
    Bunu yüklemeye geldim buraya. Benden hızlı çıktın. Şimdiden takım içi bir yarış başladı sanırım :D

    Kişisel izlenimlerim:

    Açık bir şekilde sadece görsellik ön planda. Ama görsellik de inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı beni. Tabii ki eski oyundan iyi ve genel olarak fena değil ama lütfen Project C.A.R.S.'a, 2013'ün sonunda çıkmış Forza Motorsport 5'e falan bakın. Rezalet durumda. Next-gen bu değil. Işıklandırmadan neden bu kadar bahsettiklerini şimdi anlıyorum çünkü ışıklandırma haricinde hiçbir güzel detay yok. O ışıklandırma da 65 yaşındaki bir kadının makyajından farklı değil açıkçası. Alttaki yorumlarda da birisi yazmış buna benzer bir şey: Su, ağaçlar, binalar, doku, karakter modellemeleri, yansımalar... Hepsi berbat.

    Her şeyi geçtim, bu oyun bana F1 2011 faciasının (bence tartışmasız en rezalet oyunu tüm serinin, F1 2014'ten bile kötü) bir tekrarı gibi geldi. Hissediyorum sadece. Yukarıda grafiklerini övdüğüm Forza ve PCars için de aynısını söylemiştim daha fragmanları yayınlanırken. Fizikleri kötü oyun bir şekilde artık anlaşılıyor maalesef. Assetto Corsa'nın ilk gününden beri doğallığını gördük mesela. Umarım bu sefer yanılırım. O kadar çok istiyorum ki. Umarım sürülebilir olur araçlar. Umarım, korktuğum gibi F1 2011'e benzemez ve gerçekten belli bir disiplinde sürmek gerekir aracı. F1 2011'de herkes hızlıydı; çünkü oyunda kısıtlama yoktu. F1 2012 bu açıdan en güzel oyundu, çizginizi çok iyi seçmeniz gerekiyordu. Ben şimdiden pek ümitlenmemenizi öneririm; çünkü gerek beklenenden 1 ay geç çıkan oyun gerekse de gördüğümüz ve duyduklarımız pek iyi gelişmelerin habercisi değil.

    Not: İzledikçe moralim bozuluyor ya, cidden. Daha bir sürü detay gördüm ama beklemekte fayda var diğer videoları. Ama yine de, bunun için mi bekliyorduk biz? Codemasters çapsız bir firma, nokta.

    Bence bunlar yeterli olmadı. Size Need for Speed Teaser Trailer'ını da göstereyim ki next-gen ne demekmiş iyice anlayalım hepimiz. Videonun sonunda da yazılmış zaten: Tüm görüntüler oyun içinden alınmıştır ve tüm platformlar (PC, Xbox, PS4) için geçerlidir. Codemasters'ın beklentileri F1 2014 ile ne kadar düşürdüğünün farkındayım ve F1 2015 hepimizi tatmin edecektir fakat artık 2011'de değiliz.

    2015 bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 22 Mayıs 2015; 19:21:21 >




  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Hızlı olan kazansın o zaman

    Grafikler 2014 faciasından sonra çokta umurumda değil açıkçası. Fizikler iyi olsun benim için yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.