Şimdi Ara

iPhone 6 için saatlerce sırada bekleyen bu Çinlilerin sırrı ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • iPhone 6 için saatlerce sırada bekleyen bu Çinlilerin sırrı ne?




    iPhone 6’nın çıkışı da yine sansasyonel olaylara neden oldu. Bu kez işin içinde yaşlı Çinliler var. Saatlerce sırada bekledikten sonra ikişer tane iPhone 6 alan bu Çinliler cihazlarla ne yapmış olabilir? 



    Sıra dışı kısa videolar çekerek, takipçilerini şaşırtmayı seven Casey Neistat iPhone 6’nın çıkışıyla birlikte yeni bir videoyla yeniden gündeme oturdu. Bu kez iPhone 6 için saatler öncesinden kuyruğa giren insanları görüntüleyen Neistat, kuyrukta bekleyen yaşlı Çinlilere dikkat çekmeye çalışıyor.



    Saatler Öncesinden Sıraya Geçiyorlar



    New York’taki Apple Store’lar önünde kuyruğa geçen Çinlilerin sayısı hiç de az değil üstelik. Çoğunlukla da kalabalık gruplar halinde en ön sıraları tutmuş ve iPhone 6’ların çıkışıyla birlikte her biri ikişer tane cihaz satın almış.



    Elbette ki iPhone 6’nın Çin’de geç satışa çıkacak olması değil buna sebep. Bu Çinlilerin çoğunluğu New York’ta yaşıyor. Maddi durumları kötü ve hatta muhtemelen sağlık durumları da iyi değil. Karaborsa mafyası da bu Çinlileri belirli bir ücret karşılığında tutuyor, ellerine alacakları cihaz parasını nakit olarak veriyor. Apple Store’ların açılışı ile birlikte cihazları alan Çinliler, iPhone’ları karaborsacılara teslim ediyor ve komisyonlarını alarak oradan uzaklaşıyor.



    Apple’ın Suçu Ne?



    Daha sonra satış ekibi devreye giriyor ve iPhone 6’ları New York halkına satmak için sokaklara adım atıyor. Tüm bunları kamerayla kayda alan Casey Neistat, iPhone 6’nın gariban Çinlilere kadar herkes için nasıl bir geçim kaynağı (!) olduğuna farklı bir bakış açısı getirmeye çalışmış.



    Apple’ın elbette ki bu işte yapabileceği bir şey yok sonuçta yaşlı Çin’iler soğukta poşetlere sarınarak uyumaktan tutun da polisin kötü muamelesine kadar her türlü olayla karşı karşıya kalmayı göze alarak bu işi yapıyor. İllegal olarak yaptıkları tek şey sokağa çöp atmak, sokakta uyumak ve yürüyüş alanlarını işgal etmek. Bu ve sonrasındaki satış da polisin işi.



    Çinliler Tepki Gösterdi



    Videonun yayınlanmasından sonraysa “Çin Mafyası” ifadesi özellikle ABD’de sosyal medyada çok konuşulmaya başlandı. Çoğu Çinli olayın aslında bir mafya işi olmadığına ve herkesin bireysel olarak bunu yaptığına ve para kazandığına dikkat çekmeye çalışıyor. Bunun ne kadar doğru olduğuna dair bir şeyler söylemek güç ancak kesin olan şu ki iPhone satışları üretim aşamasından satışlara kadar en çok Çinlilere yarıyor.







  • Ekmek parası işte kardeş naparsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, satışının bile ayrı piyasası var. İnsan gerçekten hayret ediyor.

  • %80'i kullanmıyordur. Alıp sıraya girmek istemeyen kodomanlara veya patronalarına satıyorlardır onlar için alıyorlardır. 60 dolar maaş alan adam 20 dolar para alsa sırada bekledi diye 10 günlük çalışmasına eşit oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Market
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

    %80'i kullanmıyordur. Alıp sıraya girmek istemeyen kodomanlara veya patronalarına satıyorlardır onlar için alıyorlardır. 60 dolar maaş alan adam 20 dolar para alsa sırada bekledi diye 10 günlük çalışmasına eşit oluyor

    Şu 60 dolar saçmalığıni nereden duydunuz? Delinin biri kuyuya taş attı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara Samsung, iPhone tanıtıldığı zaman Apple Store önünde oluşan kuyrukların sebebini araştırıyordu.

    Bulabildi mi acaba?
  • Karaborsacılardan almasalar böyle bir rantda olmazdı,zenginler ve sabırsız insanların suçu. Bence kötü değil, fakirlerde arada ekmek parası kazanıyor.

  • Amerikada yaşayan çinliler,çinden mi iphone alacak ne saçma haber!

  • telefonu çıktığı gün alacam diyen beyin fakiri insanlar olmasa sorun çözülür. ama böyle insanların asla bitmeyeceğini düşünüyorum. 2 gün sonra alsalar belki ölebilirler.

    çinliler en iyisini yapıyor. iyi para kazanıyorlarsa ben de yapardım. nolcak sonuçta.

  • insanlar yüzlerini kapatıyor körmüsünüz

    utanmasa sıkılmasa yüzünü kapatır görünmemeye çalışırmı

    ne kadar zor bi durum ..onların yerinde olduğunuzu düşünün ....

    ulan şu alemde en nefret ettiğim insanlar ...insanların acziyetinden faydalanmaya çalışan kimselerdir ..ettiğim küfürleri ve nefretimi kelimelere döksem ..değil ban yemek misafir olarak bile forum sayfasına giremezdim herhal
  • Ben 2 gün önce iPhone almak için kuyruğa girdim. kuyruğun en az yarısı çinli gençlerdi. önümde de 2 tane çinli vardı. biraz konuştum onlarla, işleri güçleri iyi düzeyde. Sanırım sadece black market te satmak içinn değil de eşe dosta da iphone alıyorlarmış gibi izlenim oluştu bende.
    saadede gelirsek; çinliler iyi insanlar. gerçekten. aynı bizim gibiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi yurdum insanı face e girmek için alıyor 3000 liralık iphone u .. Bu cinlilerin derdi nedir

  • şu apple biliyor işini adamlar pazarlama uzmanı tez konusu olur
  • İstanbul 'da 20 liraya sırada beklerim, burdan duyurulur.
  • ne apple suçlu nede o çinliler asıl suç insanların keyfi şeyleri yüzünden oluyor çinliler para kazanmak için bu işi yapıyor
    (insanlar sevdiği yada hediye diye aldıkları bu ürünler fakir insanlar için yanlızca bu şekilde nakit alabiliyor)
    ürün piyasada olmuyunca direk fiyat artacak karaborsa o zaman değere binecek bu çinlilerin emeği karaborsacılara yarayacak
    yanlız şöyle bir gariplik var amerikada gelir düzeyi iyi olan ülkelerden çinlide olsa amerikan vatandaşıysa bu hak ve eşitliklerden yaralanırlar yanisi 60 usd gibi ücretlere işçi çalıştırma o ülkede imkansız gibi(amerikan vatadaşı değilse zaten polis onu sınır dışı eder)garip bir durum

  • Ekmek parası.O kuyrukta bekleyerek 1 aylık kazancını temin ediyordur.Yatarak para kazanma sözünün eyleme dönüşmüş haliler.İsteyen istediğini yapar,sonuçta çalmıyor,çırpmıyor.
  • Valla açıkçası ben olsam veririm 20 lira sıra beklemeden ilk günden alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    Hadi yurdum insanı face e girmek için alıyor 3000 liralık iphone u .. Bu cinlilerin derdi nedir

    Doğru, bir de senin gibi Candy Crush oynamaları lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasi topragi altin bu apple'in herkes ekmek.yiyor isportaci telefoncu ikinci al-satci galericisi kuyumcusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.