arkadaslar staj defterinde switch nedir onu tanımlamam lazım ama bir türlü bi tanım oluşturamadım ve bi tanım bulamadım yardımınıza ihtiyacım var tesekkurler..
agda 2'den fazla bilgisayarı birlestirmek için kullanılan akıllı bir alettir...
tesekkür ederim dostum ama daha acık ve teknik bi tanım lazım bana
lokal ağlardan gelen istekleri sunucuya gönderen ve sunucudan gelen gelen veriyi de istekte bulunan bilgisayara gönderen bir çeşit yönlendirici. 4-8-16-32 adete kadar makineyi kendi üzerinde yönlendirebilir .HJub'lardan farkı verileri ağdaki bütün istemcilere gödermemeleri.(swich lere akıllı makineler denmesi bu yüzden.Bir switch le alt ağlar yaratılabilir yani.bağlantı yetersizlikleri uzaklık gibi sorunlar ortadan kalkar. 3 com un sitesine de bakılabilir bu konuda switch üreticisi. Cisco da var tabi ağ konusunda.
cok saol dostum bu yeterli
lokal ağlardan gelen istekleri sunucuya gönderen ve sunucudan gelen gelen veriyi de istekte bulunan bilgisayara gönderen bir çeşit yönlendirici. 4-8-16-32 adete kadar makineyi kendi üzerinde yönlendirebilir .HJub'lardan farkı verileri ağdaki bütün istemcilere gödermemeleri.(swich lere akıllı makineler denmesi bu yüzden.Bir switch le alt ağlar yaratılabilir yani.bağlantı yetersizlikleri uzaklık gibi sorunlar ortadan kalkar. 3 com un sitesine de bakılabilir bu konuda switch üreticisi. Cisco da var tabi ağ konusunda.
nette bununla ilgili cevap bulamadım tek portlu modemden switch yardımıyla bağlantıyı çoğaltıyorum benim merak ettiğim ap kullanmadan 35 mt uzaktaki ethernet kablosuna tekrar switch bağlasam portu çoğaltabilirmiyim yani iki kere swich kullanılır mı..
quote:
Orijinalden alıntı: completely
nette bununla ilgili cevap bulamadım tek portlu modemden switch yardımıyla bağlantıyı çoğaltıyorum benim merak ettiğim ap kullanmadan 35 mt uzaktaki ethernet kablosuna tekrar switch bağlasam portu çoğaltabilirmiyim yani iki kere swich kullanılır mı..
Normalde belli bir kurala gore takılır ama ogrenci isi olacaksa 5 tane bile takabilirsin calısır.
SAYGILARLA
Network sistemlerinde, LAN içerisindeki aygıtların ortak kullanım için birbirine bağlanmasını sağlayan ve LAN içerisindeki cihazlardan gelen veri paketlerini filtreleyerek sadece ilgili porta gönderen cihazdır.
Arkadaşlar bu switch denilen alet internet bağlantısını sağlar mı ? Şöyle bir durum var diyelim => Benim modem tek portlu alt komşumda netimi kullanmak istiyor ben switch kullanarak alt kattaki komşunun pc sine ethernet kablosu uzatarak onunda internetten yararlanmasını sağlayabilir miyim ? Acil cevap lazım pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.Olmazsa çift portlu bi modem alcaklar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme