Şimdi Ara

Kodak P880, Canon S3, Fujifilm S9500 ve Panasonic FZ30 Karşılaştırması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: Linklere ilk tıklandığında açılmıyor, bunun için linke tıklayıp açılan sayfayı refresh etmeniz yeterli

Kodak P880:

http://www.dcresource.com/reviews/kodak/p880-review/nightshot.jpg

Canon S3:

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_s3-review/nightshot.jpg

Fujifilm S9500:

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s9000-review/nightshot.jpg

Panasonic FZ30:

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz30-review/nightshot.jpg

Karar sizindir...

Benim yorumumu soracak olursanız P880 ister 1 milyarlık zamanlarında olsun, ister şuanki 700 milyonluk zamanında olsun lensi ve kalitesiyle SLR_Like katagorisinde Sony R1 den sonra en iyi tercih...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christhof -- 8 Ekim 2006; 21:05:44 >

• ARKADAŞLAR BU UYARIYI BÜYÜK PUNTOLARLA YAZMAYI UYGUN GÖRDÜM:

LÜTFEN ALACAĞINIZ MAKİNAYI KENDİNİZ İNCELEYİN VE BUNDAN SONRA YORUM İSTEYİN. SONUÇTA VERİLEN PARALAR AZ DEĞİL VE BİLİP BİLMEYEN İNSANLARIN YORUMLARI SİZİN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMANIZA NEDEN OLABİLİR. HELEKİ SLR-LIKE VE ÜSTÜ MAKİNA ALACAKSANIZ; ENSTANTANE, DİYAFRAM AÇIKLIĞI, ISO, WHITE BALANCE, ODAK UZAKLIĞI, ODAK ÇARPANI, SENSÖR BOYUTU, LENS İÇİN BARREL DİSTORTION VE PURPLE FRINGING GİBİ TEMEL KAVRAMLARI ÖĞRENİN.

bu fikrime katılmayan varsa lütfen dile getirsin, çünkü hakikaten tavsiye isteklerine yapılan yorumlar çok komik...
  • Lİnkler kırık dostum kimse siteye girip araştırmaz düzelt istersen
  • Uyarı için teşekkür ederim BAy Ciddi, çözümü en üste not olarak ekledim. Ne yazıkki dcresource doğrudan linki kabul etmiyor
  • tercihimi fuji veya panasonic ten yana kullanirdim , fakat fuji lerin ufak bir problemi var ayar tekerlegi cabuk bozuluyor!! www.netfotograf.com da forumlarda ayrintili sekilde anlatilmis bu sorun istersen bir incele...
  • Yukarıda linke verilen fotoğrafları inceledim KodakP880 diğerlerinden çok üstün görünüyor fotoğraflar öyle sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman

tercihimi fuji veya panasonic ten yana kullanirdim , fakat fuji lerin ufak bir problemi var ayar tekerlegi cabuk bozuluyor!! www.netfotograf.com da forumlarda ayrintili sekilde anlatilmis bu sorun istersen bir incele...

acaba zaman ayırıpta fotoları inceleyiptemi bu fikrinizi söylüyorsunuz merak etmekteyim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer yukarıdaki verilen linklerdeki fotoğraflara bakarak yorum yapacak olursak gerçekten P880 süper ya, yani ben tahmin bile etmezdim P880nin karşılaştırılan diğer makinelerden bukadar iyi fotoğraf çekebileceğini, gerçekten çok güzel diğerlerinde suyun yüzeyi belli bile olmaz iken p880 suyun yüzeyini belli etmiş dikkatli bakarsanız görünüyor, saygılarımla...
  • foto ların exif bilgilerini bulamadım o yuzden yorum yapmak yanlış olur bence.www.fotokritik.com dan bu makinalarla çekilen tüm fotografları görebilirsiniz.s9500 eline su dokemez diger makinalar .o derece yane. ha fiyat performans dersen ona bişi diyemem.

http://www.fotokritik.com/290808

http://www.fotokritik.com/271194

http://www.fotokritik.com/241548

http://www.fotokritik.com/284317

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 9 Ekim 2006; 1:21:31 >

• hepsi 5 sn f 4 ve iso 50-80 de çekildi, koşullar aynı. Verdiğim resimlere baka bakda böyle bir kanıya varmak hakikaten ilginç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christhof -- 9 Ekim 2006; 5:33:27 >
  • evet fotograflari inceledeim hatta fuji makinayi kullandim ve iclerinde en yuksek iso performansini sunan fuji ustelik sensor boyutu en buyuk olan yine fuji dir. dedigim gibi fuji nin tek eksisi bi seri urunlerde ayar tekerlegi cebuk bozuluyodu okadar...... bence incelerken sizde sadece tek bie sayfadaki fotolara bakmak yerine kullanicilarin cektigi fotolarida incelemenizi tavsiye ederim
  • P880 iyi gibi yav nedendir bilinmez ama KODAk a karşı bir ön yargı vardı ama bu giderek kırılmaya başlıyor gibi çok güzel bir fotoğraf s3 sınıfta kalmış

diğerleri de bence Kodak a yetişememiş gibi görünüyorlar
  • fiyat olarak da P880 çok avantajlı, 9500 en ucuz 1277 YTL!! tr'de..
  • işte olay burda, fz30unda sensörü 1/1.8 (emin ol 1/1.6yla ahım şahım bi boyut farkı yok) ama çektiği resim ortada. Önyargıyı karın artık şu firmaya karşı, daha ne yapabilir adamlar. Göz var izan var, şu resimlere baka baka insan nasıl makinasını över . Sensör boyutu büyükse tamamdır öylemi, bırakın canım allah aşkına. Helede ilk yazdığın yorumda sanki ben tavsiye istiyormuşum gibi FZ30 u önermişsin. Sana güvenip alsam makinayı oturup ağlasam yeridir. Yapmayın etmeyin heleki benim bu konudaki 2. postumu okuya okuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christhof -- 9 Ekim 2006; 20:04:38 >
  • işte bu sitedeki en büyük yalnıslık bu internetten yapma arastırmalar ile insanlara birseyler önerilmez eger bu makineleri elinize alıp kullandıysanız eksilerini artılarını söylersiniz ama gidipte orasının burasının linkini vermek ile tavsiye olmaz arkadaslar iyi güzel paylasmıssınız ona lafım yok ama gidipte o makine iyidir bu kötüdür demeyin link verdiginizde oraya bakarak alacak kişide farkına varır hangisinin iyi kötü oldugunun ama nerden emin olabiliyorsunuz bilmiyorum valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Christhof

işte olay burda, fz30unda sensörü 1/1.8 (emin ol 1/1.6yla ahım şahım bi boyut farkı yok) ama çektiği resim ortada. Önyargıyı karın artık şu firmaya karşı, daha ne yapabilir adamlar. Göz var izan var, şu resimlere baka baka insan nasıl makinasını över . Sensör boyutu büyükse tamamdır öylemi, bırakın canım allah aşkına. Helede ilk yazdığın yorumda sanki ben tavsiye istiyormuşum gibi FZ30 u önermişsin. Sana güvenip alsam makinayı oturup ağlasam yeridir. Yapmayın etmeyin heleki benim bu konudaki 2. postumu okuya okuya

oylebir konusuyosunki sadece gece cekimi yapacakmissin gibi bikere ben fz30 kullanmiyorum dslr makina kullaniyorum fuji makinayi 1 sene kadar kullandim sinifi icinde sony r1 den sonra en iyi makinalardan biri ...... senin gonderdigin makinalarin icinde en iyi olanlardan biri de fz-30 sen beyensende beyenmesende oyle panasonic cilerin topiginine goz atarsan nasil fotolar cektiklerini gorursun ayrica fotografta kompozisyon onemlidir zaman gelir oyle anlar yakalarsinki noise bile ayri bi guzellik katar 4 gece cekimi fotosu koyup hangisini secersiniz diye sorarsan tabi her kafadan farkli ses cikar cunku her kesin zevki farklidir ben gece fotolarinda kirmiziya bakan tonlari sevmem daha mavi siyaha yakin tonlari severim o sebeple ne olursa olsun kodak benim tercihim olmaz ..... sensorun boyut farkina gelince buyuk sensorlerin isik algilama kabiliyetleri daha yuksek olur acik diyaframlarda alan derinligini yakalamada daha marifetlidir .....

• quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

işte bu sitedeki en büyük yalnıslık bu internetten yapma arastırmalar ile insanlara birseyler önerilmez eger bu makineleri elinize alıp kullandıysanız eksilerini artılarını söylersiniz ama gidipte orasının burasının linkini vermek ile tavsiye olmaz arkadaslar iyi güzel paylasmıssınız ona lafım yok ama gidipte o makine iyidir bu kötüdür demeyin link verdiginizde oraya bakarak alacak kişide farkına varır hangisinin iyi kötü oldugunun ama nerden emin olabiliyorsunuz bilmiyorum valla

2005 aralık ayına kadar Canon EOS-1D Mark II N dahil birçok makinayı inceleme fırsatım oldu (saolsun amcam foto işiyle uğraşıyordu ancak 2006 ocakta kapattı), şimdi benim kim olduğumu bilip bilmeden konuşmak çok yanlış, ben sizin hakkınızda yorum yapamam mesela link vererek tavsiyede bulunuyor diye. Ben burdaki 3 makinayıda inceleme fırsatı buldum, genel olarak özetlersek 1 milyarlık fiyatı zamanıda olsa kodak bu haliyle 1.4milyarlık fujiye tercih ederim (1 milyar civarı olsa şuanda 700lük kodağa bile tercih edebilirim tonları ve hızı açısından) ama şuanki fiyat politikasına göre tabiki kodak. FZ30 a gelirsekte japonya ne olduğu anlaşılıp (80 isoda bile kumlanma)aylık satış grafiklerinde ilk iki aydan sonra listelerde en çok satılan 20 makina arasına bile giremeyen bir makinayı önermek bana göre büyük bir yanlıştır. Fotodan anlamayan birine kakalarsınız o ayrı. Panasonic bile foto işlemcilerinde acil bir revizyona gidilmesi gerektiğini kabul edip ZF50 yi çıkarmıştır ama bana göre(incelemedim ama) yinede yeterli gelişimi gösterememiştir.

Gece çekimlerimi koymamdaki amaç bir makinanın en çok zorlandığı ve hünerini ortaya koyduğu alandır.

Benden bukadar, tüm amacım burdaki kardeşlerimizin makina alırken ince eleyip sık dokumaları gerektiğine vurgu yapmaktı (para kolay kazanılmıyor). Ancak görüyorumki siz kendi dağarcığınızda boğuluyorsunuz ve bu durumdan son derece memnunsunuz, esenlikle kalın...

• ben burada lafı ortaya attım isteyen üzerine alınsın ama görüyorumki en basta sen alınmısın neyse gecelim onu kim oldugumu bilemden demişsin kim olursan ol bu burada kimseyi uzaktan yakından hiç bir sekilde alakadar etmez burada dikkate alınmak istiyorsan yaptıklarını ortaya koyacaksın yani buraya gelen giden çok oldu benim suyum su diye icraat göster yani icraat. Amacım burada gidipte fz30 felan savunmak degil o makinelrin hiç biride umrumda degil hatta fz30 antipati duydugum bi makinedir kisisel birsey nedenini bende bilmiyorum ve son olarak
    quote:

Ancak görüyorumki siz kendi dağarcığınızda boğuluyorsunuz ve bu durumdan son derece memnunsunuz,

yani burada kimse bi seyden anlamıyor tek akıllı sensin akıl veriyorsun ama biz anlamıyoruz kazıklanmaya devam edin olay bumu arkadasım herkes makine almadan önce deli gibi arastırma yapıyor paranın kolay kazanılmadıgını hepimiz çok iyi bilen insanlarız umarım anlatabilmisimdir artık konuyu kapatabiliriz hadi selametle

• durun yaaaa...
    daha bende bi yorum yapıcam .. biraz karıştırıcam ortalıgı .. kapatmayalım konuyu :)

p.s. "şaka"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 9 Ekim 2006; 23:16:03 >
  • bir insanın bilgi birikimi olmasıyla akıllı olması arasındaki farkı kavrayamıyacak biriyseniz zaten sizinle polemiğe girmek bile yazıktır, allah boşa harcanan vaktin hesabını sorar...

Arkadaşlar nacizhane bilgimle sizlere yardımcı olabilirsem ne mutlu bana, tomshardware trde mail veya pm yoluyla 30 dan fazla arkadaşımıza tavsiyelerimle yardımcı olmaya çalıştım.(mail ve pmle olmasının nedeninin bir örneğide şuan karşınızda durmakta, polemikle harcayacak zamanım yok) Bana bu forumdanda sormak istediğiniz şeyler olursa pmle ulaşabilirsiniz, vaktim oldukça size yardımcı olmak beni mutlu edecektir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.