Şimdi Ara

Masa üstüne şık ve güçlü hoparlörler: SoundSticks II ve JBL Creature II

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses sistemlerinde ünlü Harman/Kardon firması sonunda Harman Multimedia ile masa üstü Pc'lere uygun ürünler çıkardı. Üstelik şık ve güçlü 2.1 sistemler. Aslında piyasada çoğunlukla 5.1 hatta 7.1 hoparlör sistemleri tercih edilse de bir iş yerinde yada dar alanda 2.1 sistemler mecburi hala tercih edilmekte ve edilecekde.

    Daha önceleri sadece iMac'ler için üretilen şık hoparlörler artık Pc'ler için hatta standart 3,5 mm'lik walkman adaptörünü kullanabileceğini her aygıtı desteklemekte. SoundSticks II'nin ses ayarı bile dokunmatik + ve - tuşları ile yapılmakta. Ayrıca geceleri daha net görülen mavi aydınlatma ona farklı bir hava katmakta.

    Sound Sticks II'nin sağ ve sol hoparlörlerinin her biri 10 Watt RMS gücünde ve bu güç 4x1" inch'lik yuvalardan verilmekte. Subwoofer ise 20 watt gücünde ve 6" inch yarıçaplı alandan dağıtılıyor. Sistem toplamda 40 watt buda arka odalara bile müzik dinletmeye yetecek güçte özellikle böyle kaliteli hoparlörlerin ses seviyesi yüksek olsa bile netliklerinden bir şey kaybetmekdikleri düşünülürse.

    Fiyat olarak ise kalitelerinin karşılığını istiyorlar SoundSticks II ve JBL Creature II sırasıyla 200$ ve 100$ olarak belirtilmiş ama ABD piyasasında 152$ ve 65$'a kadar bulunabiliyor. Ülkemizde Harman/Kardon ürünleri satılmasına rağmen multimedya ürünlerinin satılıp satılmayacağı meçhul. Aşağıdaki incelemeye bakmanızda fayda var.


    Sayfanın Linki : http://www.xbitlabs.com/articles/multimedia/display/harman-speakers.html








  • bu 2002 de JS nin çıkardığı modellere çok benziyor.. inşallah onlar gibi olmaz gücü. Gerçi 40W RMS de az birşey değil ama.
  • tip hoş
    ama ahşap masalarımıza uyacağını sanmıyorum...
  • ben 1.sıne bayıldım muhtesem fıyatı 1seneye duser o zaman alırım :D
  • sonunda jbl'i gören oldu Allah razı olsun
    forumda işi bilenlere sordum ama çıt çıkmamıştı
  • Gerçektend e görüntüsü çok hoş.. Ama fiyatı bana uyar mı onu bilemem!
  • Arkadaşlar bu ürünleri hiçbir zaman JBL'in hi-fidelity ürünleriyle karıştırmayın...Çünkü alakaları yok pc olayı bambaşka bi platform JBL ile Harman Kardon aynı yani creative - cambridge soundworks veya logitech - labtec gibi...

    Bu görmüş olduğunuz speakerlar'ın hepsinin dizaynı ve üretimi ÇİN - TAYVAN - MALEZYA - HONG KONG da yapılıyor ve farklı farklı firmalar bunlardan binlerce onbinlerce sipariş verip üzerinde birkaç değişiklikle kendi 'MARKALARININ LOGOLARINI BASIYORLAR''

    Yani bunları JBL kendi fabrikasında üretmiyo amaç pc multimedia pazarından ''JBL'' ismini kullanarak pay alabilmek...zaten kendi esas faaliyet konusu olan müzik sistemlerinde sektörün liderlerinden yada en iyilerinden...

    Olayın özeti budur beyler...bu anlattığım fabrikaları (TAIWAN'DAKİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 3.SPEAKER FABRİKASI)bizzat gidip gören arkadaşım var İTHALAT SORUMLUMUZ ve diyor ki: siz yeter ki modelinizi seçin gerisi kolay istediğiniz kadar üretilip üzerine istediniz markayı basıp satıyosunuz diyor...

    Bu şekilde piyasada bulunan bazı markalar: TEAC,LOGITECH,MIDILAND,HERCULES,OZAKI hepsi aynı fabrikadan çıkıyor (LOGITECH'IN SADECE BİR İKİ MODELİ)

    Uzun lafın kısası bunlar dünyaca tanınmış kabul görmüş markaların özel üretimleri değil bunlar ''F A S O N''

    saygılar,
    atalayalper




  • Fiyatları nasıl olur acaba ? Yoksa görüntü süper
  • valla hi end denince marantz'dan şaşmam
    bu marka ile ilgilenen var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: funkmaster

    valla hi end denince marantz'dan şaşmam
    bu marka ile ilgilenen var mı?


    Tabiki high end denirse olay tamamiyle çok faklı şekilde değişir.
  • High End isterseniz Montarbo ve Genelec e bekleriz.. ama bir satellite a 2000, bir woofera da 10000$ veerecek babayiğitler ve bir de bunlara uyumlu 2000 dolarlık lynx kart a para verecek babayiğitler aranmaktadır.
  • valla ben dedğin marka cihazları kullandım arkid
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Acharad

    High End isterseniz Montarbo ve Genelec e bekleriz.. ama bir satellite a 2000, bir woofera da 10000$ veerecek babayiğitler ve bir de bunlara uyumlu 2000 dolarlık lynx kart a para verecek babayiğitler aranmaktadır.


    uydu için 2000 dolarlık sistem nedir ben alacağüım böyle bir high ende ama nerede var türkiyede ve ne marka özellikleri nedir yada bununla ilgili türkiyede web sitesi olan firma varmı yada firmanın numarası varmı ???

    2000 dolar veririm hatta daha fazlada veririm ama cihaz iyimi ne bu cihaz.
  • www.montarbo.com

    www.genelec.com

    @albts : abi bu sempronlar daha gelmemiş.. malum bizim ithalatçılar esnaf gibi çalıştığından piyasamız hala dandik ve ürünler yok hala.. bence eylülden sonra ancak gelir.. o zaman nasıl yapsak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.