Şimdi Ara

[ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]

     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


    _________________________________________

     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


    1. Mi3 Teknik Özellikler

    İşlemci : Snapdragon 800AB
    Grafik : Adreno 330
    Ram : 2GB
    Ekran : 1920 X 1080 Full HD Retina
    Pil : 3050 mAH
    Kamera : Ön 2 Akra 13 MegaPixel
    Mevcut Yazılım Sürümü : Android 4.4.4 Miui V6

    _________________________________________

    2. Mi3 Yazılım

    Diğer android yazılımlarından çok kolay şekilde sıyrılan Miui, V6 sürümünde stabillik ve sadelik konusunda kullanıcısını memnun etmiştir. İçerisinde bulunan ince detaylar sayesinde ekstra bir modifikasyon gerektirmeden kullanabilen rom, her cuma günü kullanıcı istekleri doğrultusunda güncellenerek her türlü ihtiyaca cevap veriyor.

    Mevcut romları veya yeni çıkacak Miui romlarını takip etmek için aşağıdaki linklere tıklamanız yeterlidir. Ayrıca eğer Xiaomi kullanıcısı iseniz her çarşamba günü yapılan oylama da sıradaki sürümde hangi özelliklerin olmasını istediğinizi belirtebilirsiniz.

    http://en.miui.com/gid-1.html

    _________________________________________

    3. Mi3 Temin etmek

    Öncelikle belirtelim ki Xiaomi resmi olarak TÜRKİYE de ürünlerini satmıyor. Ancak firmadan gelen haberler gösteriyor ki 2014 sene sonu veya 2015 senesi başı gibi ülkemizde de Xiaomi ürünlerini deneyerek, görerek alınabilecek.

    Şuan için tek temin yolu yurt dışında satılan ülkelerden temin etmek. Ancak gümrük kuralları katı bir ülkede yaşadığımız için sadece '' Yolcu beraberinde gelen cihaz '' olarak getirebiliyorsunuz. Herhangi bir kargo şirketi ile ülkeye sokmaya kalkıştığınız taktir de Gümrüğe takılması %100 denilebilir.

    Cihazı türkiye ye yanında getirmiş şahıslardan satın alıp ücreti vermeden önce mutlaka ürünün orjinal olup olmadığını kontrol ediniz. Ürünün İMEİ kodundan Xiaomi nin sitesinden orjnal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Diğer bir kontrol şekili ise işlemci ye bakarak anlaşılıyor. Xaiomi firması Mi3 telefonuna 2 farklı işlemci kullanmayı uygun görmüş. 1 Tanesi Qualcomm Snapdragon 800 işlemcisi diğeri ise Nvidia Tegra 4. Bunların kontrolünü ise Android Marketten indireceğiniz CPUZ uygulaması ile sağlayabilirsiniz. Bu işlemciler dışında herhangi bir işlemci görüldüğü taktirde cihaz sahtedir. Örneğin MTK yazısı ve amblemi var ise %100 sahtedir almayınız.

    _________________________________________

    4. Benim cihaz | LG G2 vs Xiaomi Mi3

    Daha öncesinden bir çok marka model telefon kullanmış biri olarak Xiaomi Mi3 e LG G2 den geçtim. LG 2 sınıfının en iyi telefonlardan olduğunu hala sürdürmekte. LG G2 nin kötü bir telefon olmasından veya memnun kalmamamdan dolayı Mi3 e geçmedim.

    İlk önce 2 telefon arasındaki olan farklara bakacak olur isek kağır üstünde pek bir fark yok. Hemen hemen aynı. Ancak ele alındığı zaman 2 taradından birbirinden farklı özellikleri var.

    Kasadan bahsedecek olur isek kesinlikle kasa konusunda LG daha başarılı. 5.2 inc ekranı o derece az alan bırakarak yerleştirmek büyük başarı. Xiaomi böyle bir şey tercih etmemiş ve kasa da şahsi fikrim olan gereksiz boş alanlar var. Ancak yeni Mi4 serisinde bu durum daha farklı. Gayet yerli yerinde Mi4.

    Kamera konusunda LG G2 başından beridir başarısız. Yazılım ile çözmeye çalıştılar ancak olmadı. LG G2 de kamera berbat. Mi3 tarafında ise kamera LG e göre daha iyi.

    Pil e gelecek olur isek. Aralarında sadece 50 mAH fark bulunmasına rağmen Mi3 ün pili çok iyi denilecek seviyede. G2 de su gibi akan pil Mi3 de tüketim ciddi oranda az.
    Bunu yazılıma bağlıyorum ben. Çünkü aynı donanım ve 50 mAH fark bu tüketim farkına yetmez. MİUİ gerçekten çok başarılı bir yazılım.

    Ben cihazımı Türkiyeden aldım. Satan şahıs çin den getirmiş ve kendi pasaportuna kayıt ettirmiş. 16 Gb ve Gri. Kutu ve aksesuarları tam. Mutlaka cihazı alırken bunlara dikkat edelim.




     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


    1. Xiaomi Piston Lite Teknik Özellikler

    Frekans Aralığı : 20-20000 HZ
    Hassasiyet (dB) : 94db SPL
    Materyal : Plastik - Silikon
    Tip : Kulak içi
    Kablo Uzunluğu : 110 CM
    Kumanda : Ses Kısma ve Açma - Müzik durdurma ve sıradaki şarkıya geçme
    Diğer Özellikleri : Gürültü Engelleme ve Mikrofon

    _________________________________________

    2. Xiaomi Piston Lite Temin etmek | Fiyat

    İnternet orjinal ürünlerden çok sahte ürünlerde dolu bir derya. O yüzden neyi nereden aldığımıza çok dikkat etmemiz gerekmekte. Genelde bu tip ürünler türkiye de sahtesi çok olan ürünler. Zaten resmi olarak da bulunmadığı için işiniz şansa kalıyor. İşimizi şansa bırakmamak için ve 14 $ dolarlık ürüne 50 60 TL gibi ücretler ödememek için bu tip ürünlerimizi yurt dışı satış sitelerinden temin ediyoruz.

    Öncelikle orada da dikket etmemiz gereken şeyler var. Öncelikle satıcının satış adedi ve bu doğrultuda aldığı geri bildirimler. Ayrıca siteninde kullanıcıya verdiği madalyalar.

    Ben Xiaomi Piston Lite ı AliExpress.com dan aldım. Araştırmalarımın doğrultusunda bir kullanıcı buldum. Kullanıcı güvenirirlik olarak aradığım kriterlere ve yukarıda saydığım özelliklere uyuyordu ve ürünü aldım.

    Ürünün fiyatı 14.24 $ Dolar. Yani kuru 2.20 den alır isek ortalama 31 TL yapıyor.

    3. Nasıl geliyor | Kutu açılımı

    Ürün çinden gelmekte. Kargo ücreti ödemiyorsunuz ve 10 ile 15 gün arasında geliyor. Bana 12 Gün de geldi.
    İçerisi baloncuklu naylon bir zarfta geliyor. Herhangi bir problem olmadan elinize ulaşır.

     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


    4. İnceleme

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu kulaklıklar Piston Lite ve Piston 2 Metal olarak 2 ye ayrılmış durumdalar. İncelemesini yaptığım kulaklık LİTE olan modeli. Kutusu pek fazla alengirli olmayan basit bir karton. Kutu içerisinde 6 adet her kulak için boyutlandırılmış silikon kulakluk ucu geliyor. Orta boylar kulaklığın üzerinde geliyor diğer 4 ü de poşet içerisinde.

    Kulaklıkta aynı şekilde bir poşetin içine konulmuş. Arka yüzeyleri jelatin ile kapatılmış ve kendiri bir bant ile toplanmış. 3.5 mm girişe sahip kulaklık altın giriş gibi bir maddeden kaplanmamış. Klasik metal 3.5 jack.

    Kulaklığın giriş ucuna bir QR code yerleştirilmiş. Bu konu cihaz ile tarattığınız zaman sizi Xiaomi sitesinde yönlendiriyor ve sanırım çince tebrik ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuluyor.


    Kulaklığın üzerinde olan orta boy uçlar benim kulağıma tam oturdu ve kulaklığın hafifliğinden ötürüde sanki kulağımda yoklarmış gibi bir rahatlık ve hafiflik sağladı. Bu açıdan gayet iyi. 3 saate yakın müzik dinledim ve en ufak bir rahatsızlık yaşamadım. Konfor 10/10.

    Ses yüksekliği ise gayet tatmin edici derecede. Son ses zaten hiç bir zaman kullanmayacağım ancak eğer son ses severler için de problem olacağını zannetmiyorum. Ses yüksekliği 10/10

    Bas ve tiz e bakacak olur isek şahsen bas tam istediğim gibi. Çok patlamayan yumuşak şekilde. Tizleri de aynı şekilde yerli yerinde uçlarda değil. Bas ve tiz 10/10

    Malzeme Kalitesi olarak pek bir şey diyemeyeceğim. Çok iyi bir yapısı yok. Özellikle kablo kısmı elde kalır hissi veriyor. Kablo ile giriş ucunun birleşme yeri de aynı şekilde kopmaya çok meğilli gibi. Bakalım zaman göstericek. Sanırım ses bölümüne yüklenilmiş dış kısım biraz es geçilmiş. 10/6

    Kutu kulaklığı çıkardıktan sonra çöp. Belki gene ucuza kaçılarak bir taşıma kılıfı olabilirdi. Benim için önemli değil ancak önemsiyenler olabilir 10/8

    5. Genel

    Genel olarak tam bir F/P ürünü. 30 TL ye bu kadar iyi kulaklık alamazsınız diye düşünüyorum. Ben memnun kaldım ve umarım bir süre problem olmadan kullanırım.
    Dışarıdan ne kadar ses alıyor denemedim. Bir belediye otobüsüne binip denemem gerekmekte :)

    Eğer kulaklık alma arifesinde iseniz ve 30 tl verip F/P ürünü almak sizin için uygunsa + olarak da kargo ücreti de ödemek istemiyorsanız. Mutlaka Xiaomi Piston Lite kulaklığını da değerlendirin derim.

    Satış Tavsiye Link : http://www.aliexpress.com/snapshot/6221093459.html





     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


    1. Olay Nedir ?

    Durum şudur ki Xiaomi Mi3 çok yavaş şarj oluyor. Sebebi ise kullandığımız adaptör. Bazı firmalar Samsung ve LG vb. yüksek kapasiteli pilli telefonlarına işlemcinin de verdiği destek ile hızlı şarj özelliği adı altında bir kaç ekleme yapmışar ve kutu içerisine 2.0Amper adaptör koymuşlar. Klasik akıllı telefonlarda ki adaptörler de 0.75 ile 1.5A arası değişen Amper aralığı mevcut. Ancak 3000 mAH kapasiteli bataryalar da ve işlemcisi de eğer hızlı şarj destekliyor ise 2.0A lik adaptörler gerçekten ciddi anlamda şarj hızını artırıyor.

    Xaiomi çinden gelen bir telefon olduğu için içerisinde ki adaptör çin e uyumlu. O bakımdan herhangi bir çevirici kullanmadan kullanamıyoruz. Kullansak dahi üzerinde gelen adaptör 1.0A. Ancak bizim çok büyük bir avantajımız var hem snapdragon işlemcinin verdiği hızlı şarj özelliğini kullanabiliyoruz hemde bataryamız 3050 mAH.
    Ancak neden böyle düşük kapasiteli bir adaptör konulduğu hakkında bir fikrim yok.

    2. Napcaz Şimdi ?

    Çok basit. Telefonu hızlı şarj edebilmemiz için ilk önce 2.0A bir adaptör alacağız. Bu adaptör Galaxy Note apaptörü olabilir veya LG G2 G3 adaptörü olabilir. Benim eski G2 2.0A adaptör ile çok hızlı şarj oluyordu.

    Nereden temin edeceğimize gelir isek yurt dışı getirme yollarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Burada belkide dandik 2.0A adaptörü 25 30 TL ye alırken yurt dışından 3-5 dolara güzel bir ürün getirebilmeniz mümkün.

    Satış Tavsiye Link : http://www.aliexpress.com/snapshot/6221093462.html




    Arkadaşlar öncelikle okuduğunuz için teşekkür ederim. Xiaomi dünyasında yeni olmama rağmen bazı şeyleri tecrübe ettim sayılır. Umarım yazılanlardan keyif almışsınızdır. Eklemek istediğiniz veya düzeltmek istediğiniz bir yer olur ise söylemekten çekinmeyin.

    Ayrıca Mi3 ile ilgili veya kulaklık ile ilgili her ne ile ilgili olursa olsun sorabilir ve yanıt alabilirsiniz.

    Teşekkürler.

     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]



     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]


     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 18 Eylül 2014; 22:06:42 >







  • @sasa123123 Alıntıladığın mesajın 10'da 1'i kadar mesaj yazsan ne olur, sonradan mobilden girince sinirleniyor diyorlar. Biraz forum kullanmayı öğrenin o kadar mesaj alıntı yapılır mı ? Kocaman resimler var, yakında bunun içinde uyarı ve ceza vermeye başlarlar umarım.

    inceleme kısa öz olmuş resimlerden dolayı uzun görünse de güzel bir inceleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KirkLeeHammett -- 18 Eylül 2014; 23:49:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

    @sasa123123 Alıntıladığın mesajın 10'da 1'i kadar mesaj yazsan ne olur, sonradan mobilden girince sinirleniyor diyorlar. Biraz forum kullanmayı öğrenin o kadar mesaj alıntı yapılır mı ? Kocaman resimler var, yakında bunun içinde uyarı ve ceza vermeye başlarlar umarım.

    inceleme kısa öz olmuş resimlerden dolayı uzun görünse de güzel bir inceleme.

    o alıntıyı boşa koymamışlar burdakiler gibi ilk defa forumlara girmiyoruz nereden girdiğine göre konular açılmaz
  • @sasa123123 Bir şey anlamadım yazdığınızdan, ama haklısınız özür dilerim.
  • Güzel konu, mi4 edınme gıbı bır dusuncenız var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kofulpasa

    Güzel konu, mi4 edınme gıbı bır dusuncenız var mı?

    Evet hocam var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardek redmi nötr sahibiyim mt6592 işlemcisi var. Hızlı şarj özelliği var mi bilmiyorum. Nasıl bir adaptör almam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: misskinn

    Kardek redmi nötr sahibiyim mt6592 işlemcisi var. Hızlı şarj özelliği var mi bilmiyorum. Nasıl bir adaptör almam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

    Hocam mtk işlemciler hakkında bir bilgim yok malesef. Ancak cihazda öyle bir özellik yok ise güçlü bir adaptör kullanmamanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kofulpasa

    Güzel konu, mi4 edınme gıbı bır dusuncenız var mı?

    Evet hocam var

    Saygıdeğer hocam Mi4 bulursan beni de haberdar eder misin?Bu arada yeni konunun hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: misskinn

    Kardek redmi nötr sahibiyim mt6592 işlemcisi var. Hızlı şarj özelliği var mi bilmiyorum. Nasıl bir adaptör almam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

    redmi note modelinin orj. şarj cihazı zaten 2Amper gayet yüksek ve 5 saatte full dolduruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: petro24


    quote:

    Orijinalden alıntı: Legend.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kofulpasa

    Güzel konu, mi4 edınme gıbı bır dusuncenız var mı?

    Evet hocam var

    Saygıdeğer hocam Mi4 bulursan beni de haberdar eder misin?Bu arada yeni konunun hayırlı olsun

    Hocam bir kaç tane var ben sana pm atarım Müsait olunca, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esb2011

    quote:

    Orijinalden alıntı: misskinn

    Kardek redmi nötr sahibiyim mt6592 işlemcisi var. Hızlı şarj özelliği var mi bilmiyorum. Nasıl bir adaptör almam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

    redmi note modelinin orj. şarj cihazı zaten 2Amper gayet yüksek ve 5 saatte full dolduruyor

    O zaman Problem yok gayet iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chatin_62

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

    Teşekkürler.
  • Arif in Manchester a attığı golü ararken buralara kadar geldik iyi mi :(
    Hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

    Arif in Manchester a attığı golü ararken buralara kadar geldik iyi mi :(
    Hayırlı olsun :)

    sağol dostum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buğra hocam G2 den koptuğun için üzüldüm şahsen, hayırlı olsun yeni telefonun..
    Bende sıkıldığımdan değil ama macbook um için iphone 6 Plus a geçeceğim sanırım.. Tek üzüleceğim kumandasından kopmak olacak ;)
    keşke Cloudy G3 2.0 romunun ne kadar stabil çalıştığını görebilseydin :P
    arada bizim foruma bekleriz ;)

    @Led Zeppelin G2 de yaprak dökümü başlamış hocam yavaş yavaş..
  • Mi3 için lolipop çalışmaları başlandı..


     [ Xiaomi Mi3 & Piston Lite Kulaklık & Hızlı Şarj - İnceleme | Miui V6 ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 21 Kasım 2014; 12:58:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun hocam
    Yazilarinizi takip ediyorum
    Mi4 kullanicisi olarak size de yakışırdı diyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepyeke -- 21 Kasım 2014; 22:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi4 kullanıyorum, şarj olurken aşırı ısınma oluyor. Hızlı şarjın genel özelliği mi bilen var mı? Yarım saatte %50 oluyor.
    Ayrıca oyunlarda Nova 3, mc4 gibi oyunlarda da ısınma oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.