Şimdi Ara

Foxconn'da bir işçi iPhone 6 bileşenlerini sızdırmaktan tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Foxconn'da bir işçi iPhone 6 bileşenlerini sızdırmaktan tutuklandı





    Apple'ın en büyük tedarikçisi konumunda olan ve çalışma koşullarının yanında sızdırılan iOS cihaz bileşenleri ile de teknoloji çevrelerince tanınan Foxconn'da bir tutuklama olduğu haberi geldi.




    Wall Street Journal'a göre 4 Eylül tarihinde bir Foxconn çalışanı iPhone 6 bileşenlerini sızdırmaktan dolayı Çin polisi tarafından tutuklandı. 40 yaşındaki Qiao soyadlı kişi 6 adet iPhone 6 kasasını toplam 960$ karşılığında Shenzen'deki bir elektronik cihaz üreticisine satmakla suçlanıyor. 




    Aslında olay yaz aylarında farkedildi ancak Foxconn'un güvenlik kameralarını izleyerek olayı polise aktarması ve soruşturma süreci bu aya kadar tamamlanabildi. Qiao'nun sızıntıları bileşenleri elbisesinin iç ceketine saklayarak gerçekleştirdiği belirtiliyor.  




    İşçi ücretlerinin çok düşük olduğu ülkede bu tür sızıntılar yapmak kişilere oldukça iyi paralar kazandırıyor. Ancak tedarikçi firmaların bu tür sızıntıların önüne geçme konusunda katı tedbirleri mevcut. 




    iPhone 6 ile ilgili ilk ciddi sızıntılar Mart ayında başlamış ve hali hazırdaki iki modelin neye benzediği az çok ortaya çıkmıştı. Sözkonusu şahsın sadece kasa sızdırdığı belirlense de süreç içerisinde cihazın çalışır vaziyette dahi videolarını görmüştük. Bu bakımdan sızıntıların sadece bu kişi tarafından yapılmadığı açık. 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Foxconn-employee-detained-for-smuggling-Apple-iPhone-6-parts-out-of-the-factory_id60760







  • Hangi birini tutuklayacaklar ki. Ek gelir olmuş, bütün çalışanlar yeni ürünleri dört gözle bekliyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşciler 40 mühendisler 60 dolara çalışıyor. 950 dolara satsa rahat 3 yıl geçinir o paraya ailesi 1 yıl hapis yatsa tamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 18 Eylül 2014; 18:05:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hay başlıyacağım iphonunuza haa , 2 haftadır şu magazin haberlerini görmekten bıktım. Belliki para alıyorsunuz ve ilgiyi yüksek tutmak istiyorsunuz. Ama son 3 yıldır bindiğiniz dalı kesiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence mantıklı olan yapılmış insanların aşırı derecede emek sarfettiği ürünleri satmışlar bunun apple yada sony samsungla alakası yok sonuçta onları 1 2 dolara çalıştıran foxcon keşke foxcona karşı birşeyler yapsalardıda sonu hapisle bitmeseydi

  • emek hırsızı girsin yatsın şimdi paşa paşa
  • Apple hak ediyor

  • o paraya o kadar güven ve iş foxconn aylık kaç para veriyor ki satılan ürünler onların kaç aylık maaşı ayıp ya

  • Sen 50-60 dolara adamı çalıştırırsan tabi satar ne kadar köfte o kadar ekmek emek hırsızı diyenleride anlayamıyorum siz o işçinin yerinde olsanız elinize fırsat geçmişken kullanmaz mısını?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu teknoloji haberi mi şimdi? Samsung fabrikasındaki işçilerin yaşamlarında ki motonluğu anlataan yazılarda yazın. Apple 'ın binasında çalışanlarından birinin parmağı kanarsa onu da yazın. İyice suyunu çıkardınız yahu.

  • Yukarida buda teknoloji haberimi diyen arkadasa sesleniyorum. Evet kardesim teknoloji haberidir. Kamerasi su kadar pixel kerani su kadar inc haberlerini okurken guzel de, arka planda neler oldugunu ogrenince mi kotu ? Ben gayet memnunum bu tarz haberlerden.

  • Acaba ne kadar yatar? 1 sene falansa pek de bir sıkıntı yok. 960$ iyi para. (oraya göre)

  • Sızmayan cihazmı var.

    Sanmıyorum tutuklama olacağını.

    Şimdiden iphone7 nin bilgilerine sahiptir adamlar.
  • Emek hırsızı gitsin şimdi hapishanede yesin içsin yatsın baksın keyfine. iPhone6'nın çakmaları daha orijinali çıkmadan çıkmıştı zaten, bunun Apple için bir sıkıntısı yok ki. Sadece başkaları da yapmasın temalı bir gözdağı verme...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Emek hırsızı gitsin şimdi hapishanede yesin içsin yatsın baksın keyfine. iPhone6'nın çakmaları daha orijinali çıkmadan çıkmıştı zaten, bunun Apple için bir sıkıntısı yok ki. Sadece başkaları da yapmasın temalı bir gözdağı verme...

    aynen böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın yaptığı etik değil caydırıcılık açısından gerekli bir hamle olsada acıamadım değil cidden aylık 60 dolar mı alıyolar çinliler? o zaman evi barkı satıp 100-200 bin dolar elde edip orda krallık kuralım... saçma bence 60 dolar

  • Yilda birkac kez calisanlarin intihar haberlerinin bile geldigi, calisma sartlarinin (cogu seri uretim fabrikalarinda oldugu gibi) asiri agir ve insan disi oldugu bir sirket Foxconn. Allah affetsin bu yazdiklarimi da iPhone'dan yaziyorum ama durum bu, calan adam keske daha fazla calsaymis.

    Bu arada arkadaslar, burda "iyi olmus emek hirsizina" diye zirlayan teneke adamlara cevap bile vermeyin, anlamayacaklardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın ulan adamı.
  • bu foxconn çalışanlarının video'larını ne şartlarda çalıştıklarını bir youtube'dan izleyin de ondan sonra eleştirin.benim apple almamamın sebeplerinden biri de amerika ofisi karlılık rekorlar kırarken foxconn çalışanlarına saygıları olmaması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    bu foxconn çalışanlarının video'larını ne şartlarda çalıştıklarını bir youtube'dan izleyin de ondan sonra eleştirin.benim apple almamamın sebeplerinden biri de amerika ofisi karlılık rekorlar kırarken foxconn çalışanlarına saygıları olmaması.

    Çindeki tüm fabrikalar aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.