Şimdi Ara

Amazon, Kindle Fire tablet serisini yeniledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Amazon, Kindle Fire tablet serisini yeniledi





    Tablet dünyasında 7 inçlik boyut segmentinin ve uygun fiyatlı tabletlerin önünü açan model olarak kabul edilen Kindle Fire dün itibariyle üçüncü nesle geçiş yaptı.




    Yeni seride Fire HDX 8.9, Fire HD 6 ve 7 modelleri yer alıyor. Kindle Fire HDX 8.9, tablet pazarında ilk Snapdragon 805 yongaseti taşıyan model olma ünvanını da ele geçirmiş oluyor. 




    Tablet dünyasının en güçlülerinden birisi haline gelen Kindle Fire HDX 8.9, 8.9 inçlik ekranında 2560x1600 piksel çözünürlük sunarken, Dynamic Light Control özelliği ile farklı ışık koşullarında gerçek bir kağıt hissi uyandıracak şekilde ekran parlaklığını ayarlayabiliyor.




    Dolby Atmos sayesinde stereo hoparlörlerinden daha güçlü ses verebilen cihaz 8MP çözünürlükteki f/2.2 arka kamerası ve yazılımsal OIS ile sınıfındaki en kaliteli görüntülerin garantisini veriyor. 




    5. nesil WiFi ve 4G LTE bağlantı seçenekleri sunan Fire HDX 8.9 modeli Fire OS 4 Sangria adlı Android 4.4 üzerinde çalışan özelleştirilmiş mobil işletim sistemini kullanıyor. Cihaz 21 Ekim itibariyle 16GB kapasiteli versiyonu 379$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 




    Fire HD 6 ise giriş seviyesi bir tablet modeli. Gerçi artık bu boyutları Phablet sınıfına soksak da Amazon tablet üretmeye devam ediyor. 6 inçlik ekranında 1280x800 piksel çözünürlük sunan cihaz 4 çekirdekli bir işlemciden gücünü alıyor. 2MP çözünürlükte arka kamera, VGA ön kamera, Dolby Digital Plus ses teknolojisi, 8 saat kullanım süresi, 8GB/16GB depolama kapasitesi şeklinde diğer özellikler mevcut. 




    Fire HD 6 modeli 99$ fiyat etiketi ile yine sınıfında iddialı olacak gibi görünüyor. Fire HD 7 modeli ise ekran boyutu haricinde kardeşi ile aynı özelliklere sayip. Fiyatı ise 139$. Modellerin satışına 2 Ekim itibariyle başlanacak. Amazon bilindiği gibi tablet modellerini ABD, İngiltere gibi resmen faaliyet gösterdiği belirli ülkelerde satıyor ve teknik destek veriyor.  

     

     Amazon, Kindle Fire tablet serisini yeniledi



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Amazon-intros-new-tablets-Fire-HDX-8.9-with-Snapdragon-805-CPU-Fire-HD-6-and-more_id60799







  • 8.9 un bu kadar güçlü bir cihaz olacağını tahmin etmiyordum, tablet için aşırı iyi olmuş

  • Renkli ekranlar gercekten kagit gibi gosteriyor mu merak ediyorum, eger oyleyse bu teknolojiyi bildigimiz tabletlere de getirebilirler ama ne kadar basarili olur bilmiyorum. Yinede bu kosulda whitepaper 2 en mantiklisi gorunuyor.


    Turkiyede Apple e-kitap satisini getirmezse eger durum vahim gibi, gerci yayinevleri gayet guzel kar ediyor zaten. Bunu e-kitap ve fiziksel kitap fiyatlarinin ayni olmasindan anliyoruz. D&R da 10 bin e-kitap varken -ki aradiginiz kitabi bulmaniz cok zor ve amazon abarti bir kiyaslama olsada 2.5 milyon kitap barindiriyor. Umarim Apple en yakin zamanda ucretli e-kitap satisina baslarda Turkiye de bu sayede kitap okuma aliskanligi artar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6" tablet güzelmiş aslında taşıması kolay olur.

  • 6 inçe tablet mi olur çerçeveleri ufaltıp 7 inç yapılsaydı daha iyi olurdu

  • E-kitap ücretleri neden mi pahalı?

    Bir köşe yazısında okumuştum, insanlar e-kitap'ın taşıma kolaylığı vs gibi özelliklerinden dolayı normal kitaptan daha fazla ücret ödemeye hazır oldukları için. Boğaz manzaralı bir çay bahçesinde çaylar kiralar çok yüksek olduğu için mi pahalı? Hayır, insanlar o çay bahçesinde çay için fazla ücret vermeye razı oldukları için kiralar pahalı. :)

    İlk nesil LED TV'ler normal LCD tv'lerden daha ucuza mal oluyordu, ama LCD'lerden daha fazla paraya sattılar.

    Maalesef ekonominin gerçekleri biraz farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan gelse alacağım hemen ama neredeee? Türkiye'ye gelmeyecek ki gene :(

  • m.radikal.com.tr/yazarlar/guven_sak/dunyanin_tersine_turkiyede_e_kitap_basili_kitaptan_daha_pahalidir-1122425
    Nasıl linklenir bulamadım...
    Neden ekitap Türkiyede pahalidıra cevap...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.