Şimdi Ara

iOS 8 indirmeye sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




















  • iOS 8 indirmeye sunuldu










     

    Apple'ın mobil cihazları için geliştirdiği işletim sistemi iOS nihayet 8. sürümü ile kullanıcıların beğenisine sunuldu ve gece saatlerinde de ülkemiz için erişime açıldı. Tasarım anlamında büykü değişiklikler içermeyen güncelleme getirdiği bazı yeniliklerle dikkat çekiyor.




    Güncelleme iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini Retina, iPod touch 5 modelleri ile uyumlu ancak iPhone 4s modelinde bazı kasmalar yaşandığı rapor ediliyor. 




    iOS 8 ile gelen yenilikleri ise şu şekilde hatırlayabiliriz:







    - Çeşitli giyilebilir cihazlardan gelen sağlık ve fitness verilerinizin toplandığı Health uygulaması. ABD'de Mayo Klinik özel anlaşma gereği kullanıcısının sağlık verilerini Health uygulamasına yükleyecek. 




    - Doğrudan bildirim paneli üzerinden etkileşime geçebileceğiniz ve geliştiricilerin üçüncü taraf widget'lerine izin veren yeni bildirim sistemi




    - Çoklu görev yöneticisinde uygulamaların yanında sık iletişim kurulan kişilerin de görünmesi




    - Başarılı kelime tahmini yapabilen yeni QuickType sanal klavye uygulaması. Ayrıca üçüncü taraf klavye uygulamalarına da erişim izni verilmesi.




    - Aile grubu kurarak otomatik olarak fotoğraf, ajanda, hatırlatıcı gibi ögelerin paylaşılması ve iTunes hesabının ortak kullanılabilmesi. Ayrıca çocuklar için satın alma izni getirilmesi. 

     

    iOS 8 indirmeye sunuldu 




    - Grup mesajlaşmalarına başlık koyabilme, katılımcı ekleme veya çıkarma, gruplardan çıkabilme, sesli mesaj gönderebilme, video yayımlama, lokasyon paylaşabilme




    - Spotlight ile artık haberlerin, uygulamaların, ilgi noktalarının ve iTunes şarkılarının içerisinde arama yapabilme

     

    iOS 8 indirmeye sunuldu 




    - Shazam desteği ile Siri üzerinde bir şarkının melodisini dinleterek ne olduğunu bulabilme. Hey Siri diye seslenerek uygulamayı başlatabilme. Dikte dilleri arasında Türkçe'nin de yer alması. 

     

    iOS 8 indirmeye sunuldu 




    - Tasarımı yenilenen galeri uygulaması, daha zengin araçlar sunan Akıllı Düzenleme modu ve bu mod ile düzenlenmiş fotoğrafları cihazlar arasında senkronize edebilme. 




    - iCloud Drive ile 1TB'a kadar kişisel depolama alanı satın alabilme ve dosyaları senkronize edebilme. Ayrıca 5GB'a kadar iCloud üzerinden eposta eklentisi hazırlayabilme. 




    - Gelişmiş haritalar, yeni animasyonlar, bir cihazda başladığınız mail hazırlama, iMessage mesajı yazma veya Safari'de sekme açma işlemine başka bir Apple cihazından devam etme, iPhone bağlantısı ile Mac bilgisayarınızdan çağrı veya SMS alma.




    iOS 8 güncellemesi 1.1GB'a kadar boyuta sahip ve yaklaşık 5GB'a kadar da boş alan isteyebiliyor. Bu bakımdan cihazınızdaki kullanılmayan veri ve uygulamaları silerek alan boşaltmanızda fayda var. 

     

     iOS 8 indirmeye sunuldu








  • Güncelleyen varsa kullanım hakkında rapor versin. Geri dönmek yok ona göre güncelleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS 8'i Beta 5'ten itibaren kullanıyorum. Nedenini anlamış değilim beta versiyondayken sürekli batarya testleri yaptım. Günlük kullanımda farklı durumlarda denemeler yaptım. Beta 5 de iken aktif kullanım 7 saat ile 9 saat arasında değişiyordu. Bir keresinde bekleme ile birlikte 23 saati gördüm. Üstelik 3G ve Wi-fi yi kapatmadan ışığı otomatiğe alarak ve arka plandaki uygulamaları kapatmayarak. Sonuç harikaydı. Geçen hafta GM sürümünü yükledim. Yani şuan ki final sürümünü. Batarya performansı ios 7.1.2 deki gibi oldu. Kullanım 5-6 saat şuanda. Tek iyi yönü yeni bazı özellikler gelmesine rağmen ios 7 den daha az gitmiyor sarjı. Uygulama uyumluluklarına gelirsek, Whatsapp daha çıkmadan sorunları çözdü. 1 haftadır hiçbir soruna rastlamadım. Instagram, facebook ta güncelleme aldı. Ve birçok uygumalama ios 8 desteği sunmaya başladı.

    Yabancı forum ve bloglarda okduğuma göre iphone 4s ler geçen seneki iphone4 ler gibi sorun yaşıyormuş. O yüzden yüklememekte fayda var. Ben zaten 5 kullanıyorum 5s te de sorun olmaz.

    Şunu söyleyebilirim ki bu güncelleme çok büyük yenilik getirmiyormuş gibi gözüksede Hands-off, iCloud Drive ve family share yenilikleri benim gelmesini istediğim özelliklerdendi. Özellikle Hands-off yani telefonu mac veya ipad den cevaplamak işyerinde çalışırken çok işime yaradı.

    Apple bu versiyonda özellikle yapılabilecek uygumaların kalitesini bir üst seviyeye çıkarabilmek için arka planda muazzam işler yaptı. Bende junior mobil developer olarak eğitimlere çoktan başladım. Kendi ekosisteminde mükemmele yakın bir uyum da sağlamış oldu.





  • #Coldplay#

  • yükleyenlerin yorumuna göre yükleyelim sonra geri dönüş olmuyor.

  • 4s'e kurdum kesinlikle kasma filan yok,çok kullanışlı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 5 e yükledim ben bi hata çökme olmadı ama şuan daha çok erken. Eksik gördüğüm bi nokta var Türkçe dikte pek de iyi çalışmıyor. Telefonu şarja takıcam birazdan full şarjda kullanım sürelerini merak eden olursa özelden mesaj atsın paylaşırım.

  • 3gnin kapatılamaması çok büyük bi sorun bence. Sürekli açık kalıyor. Birde 5s de bile uygulama kapatma yeri açılırken (home tuşuna çift tıklama) 1 saniyelik gibi bir geçilme oluyor. (Ben 5 kullanıyorum). Benim en çok beklediğim el feneri hesap makinesi falan olan kısımda veri bağlantısı içim bişey konulmasıydı o da olmadı. Aklıma daha çok şey geliyor. Bunlar tabii küçük şeyler bir sonraki güncellemede düzeltme ihtimalleri var. Özellikle 3G kapatmayı. Şu bi gerçek ios8 çığır açacak bence. Çok umutluyum :)

  • Denemek icin ip5 e gece yukledim itunes dan. jailbreak daha gelmedigi icin kaldirdim 7.1.2 ye donuluyor problem olmadi bende. betadan donus ile ayni yontem!

  • Ipad air a yükledim. Aynı tas aynı hamam

  • Tebrikler Apple a ..

    Android in 2 sene onceki halini biraz gecmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt bar kötü olmuş
  • apple dediler övdüler ipad aldık ios 8 de değişiklikler olacak dediler kayda değer bir değişiklik görmedik. Apple olarak aldığım ilk ve son ürün olacak Apple in neyine bayılıyorlar anlamış değilim. Ama bir gerçek var kısıtlamada 1 Numara :))

  • iphone 5e yukledım dun gece , ıtunes uzerınden, herhangı kasma donma yok.

  • arkadaşlar ios 8 de hata olmuş tlf şemek çekme hatası wifi kopuyor donuyor ve ios 8.1 bekliyor bazı arkadaşlar şimdi yüklemeyin bide bi sorum olucak 4s te nasıl kasma varmı nasıl yoksa aynı 4s eski gibi hızlımı yoksa kasıyormu

  • 3G olayı can sıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç güncelleme daha alsın öyle yükleyin bence :)

  • 16 GB lik iPad 3 için 5.7 gb boş alan istiyor nasıl yükleyelim!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün iphone5s'im e yükledim ... yani çıkmasada olurmuş...

  • iPad 3 var ama sanırım yüklesem de bir şey değişmeyecek benim adıma.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.