Şimdi Ara

Batarya ömrünü uzun tutma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iPhone 3GS var. 2 senelik. Batarya sağlığı çokta iyi değil. iPhone 6 almayı düşünüyorum. Batarya ömrünü uzun tutmak için nasıl şarj önerirsiniz. 3GS'de dışarı çıkacaksam şarj %80-80 civarı olsa bile şarja takıyorum, genelde %20 seviyelerinde takarım. iPhone 6'ya o kadar para vericez, bataryayı sağlam tutmak istiyorum. Nasıl şarj önerirsiniz?



  • Forumda sürüyle konu var 4 dk'lık bir google macerası ile sonuca varısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntHC

    Forumda sürüyle konu var 4 dk'lık bir google macerası ile sonuca varısın

    Ooo çok sağol ya. Akıl edemedim ben. Yok kardeşim yok. Boş cevaplar verme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: botaj

    Arkadaşlar iPhone 3GS var. 2 senelik. Batarya sağlığı çokta iyi değil. iPhone 6 almayı düşünüyorum. Batarya ömrünü uzun tutmak için nasıl şarj önerirsiniz. 3GS'de dışarı çıkacaksam şarj %80-80 civarı olsa bile şarja takıyorum, genelde %20 seviyelerinde takarım. iPhone 6'ya o kadar para vericez, bataryayı sağlam tutmak istiyorum. Nasıl şarj önerirsiniz?

    1. arkadaş seni araştırmaya yöneltmiş ki bu iyi bişey. sakin karşılamak lazım.
    2. bence en önemli kriter telefon şarjdayken kullanmamak. bu yüzden ben geceleri şarja takıyorum. 20ye inmesini beklemeden şarj etmenin bir zararı yok diye biliyorum.
    3. herkes birşeyler söylüyor. o yüzden pekte kafaya takma. bu arada 3gsnin şarjı iyi gidiyor :)

    son olarak kesinlikle orjinal şarj aleti kullan. benim gül gibi 3gsnin şarj entegresi bozuldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amonRa kullanıcısına yanıt
    Daha önce 4S vardı. 3GS'i nasıl şarj ediyorsam 4S'ide öyle ediyordum. Ama 4S'in pili çok zarar gördü. Batarya ömrüne 800 mah falan yazıyor. Ama 3GS o kadar düşmedi. Nedenini anlayamadım. Eski alman beyaz eşyaları gibi 3GS daha sağlam geç bozuluyor. Sanki yeni cihazları bilerek daha narin yapıyorlar çabuk bozulsun diye.
  • Sıfır alıp 3 yıl kullandığımız bir 3Gs vardı ve bataryası inanın ilk günki performansındaydı. Demem o ki bunların bataryası 3-4 yılda anca ölüyoki o zamana kadar telefonda ölüyo ha dersin ki 4 yıl kullandım bataryası öldü bi 4 yıl daha kullanıcam o zaman bi zahmet 100 lira verip bataryayı değiştirin. 8 yıl iphone 6 kullanmak için gösterilecek batarya şarj özeni şizofren eder adamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %10 civarına düştüğünde şarja takıp, %95-100 arası şarjdan çekmek en iyisi diye biliyorum. Ama o zaman da hayatımızı telefona göre yönlendirmemiz gerekir. :)

    İlk aldığımızda ve iki ayda bir de tam şarj bitirip full şarj etmeliyiz. (Full şarjda %100 ün gördükten sonra 45-60 dk daha fazladan şarjda tutmak lazım. Bir de full şarjı telefon kapalıyken yapmak lazım.)

    Her gece şarja takıp sabah çekmek çok da iyi bir davranış değil tabii ama biz mi telefona uyucaz telefon mu bize uyucak diye de düşünmek lazım. :) Sürekli %80 doluyken şarja takmak da pek iyi bir davranış değil tabii. Yani gerektiği durumda yapılabilir ama hep böyle yapmak batarya ömrüne olumsuz etki eder.
  • botaj B kullanıcısına yanıt
    Forumda onlarcası bulunan bir konu açıyorsunuz.Araştırıp bulabilecekken üşengeçliğinizden boş bir konu açmış oluyorsunuz yani, üstüne birde size araştırmanızı öneren insana boş boş konuşma diyorsunuz.Yazının devamında çeşitli küçümsemeler söyleyebilirdim ama seviye düşürmeye gerek yok umarım hatanızı anlamışsınızdır.
  • botaj B kullanıcısına yanıt
    batarya ömrünü nasıl ölçüyoruz acaba yardım edebilirmisiniz? uygulaması mı var?
  • Li-ion piller ne kadar aktif olursa o kadar uzun ömürlü olur, yani imkanınız varsa şarja takın kullanmadığınızda.
    Orjinal kablo ve adaptör kullanın, telefonu şarjdayken kullanmayın çok zararlı.
    Şarjı sonuna kadar bitirmeyin 5-6 ayda bir pili kalibre etmek için şarjı sonuna kadar bitirip telefon kapalıyken %100'e kadar fulleyin.
    0 derecenin altında tutmamaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 17 Eylül 2014; 18:22:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntHC

    Forumda onlarcası bulunan bir konu açıyorsunuz.Araştırıp bulabilecekken üşengeçliğinizden boş bir konu açmış oluyorsunuz yani, üstüne birde size araştırmanızı öneren insana boş boş konuşma diyorsunuz.Yazının devamında çeşitli küçümsemeler söyleyebilirdim ama seviye düşürmeye gerek yok umarım hatanızı anlamışsınızdır.

    Sen ne karışıyorsun? Forum soru sormak, yardımlaşmak için var. Seni ne ilgilendirir. Diğer konularda istediğim cevap yoktu bence yeni konu açtım. Bide tehdit ediyor. Sen kimsin ki beni küçümseyeceksin. Seni takan mı var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.