Şimdi Ara

Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Canon EOS 7D Mark II resmiyet kazandı





    Canon'un uzun süredir merakla beklenen yeni amiral gemi profesyonel fotoğraf makinası EOS 7D Mark II nihayet resmiyete kavuştu. 




    Otoriteler tarafından DSLR konusunda önemli bir başarı sağladığı belirtilen EOS 7D modeline göre pek çok önemli iyileştirme içeren EOS 7D Mark II, bununla birlikte 35mm boyutundaki sensör ve entegre WiFi bağlantısından vazgeçmiş. 




    Modelde 20.2MP çözünürlüğün APS-C yığın sensör mevcut ve daha iyi görüntü elde etme adına Dual Pixel adında bir teknolojiden faydalanıyor. Sensör 150 000 piksel ölçebilme özelliğine sahip. Çift DIGIC 6 görüntü işlemcisi ile daha da güçlenen model 51200 ISO değerine ulaşabiliyor ve 10 kare/saniye hızında sürekli çekim yapabiliyor. 




    Farklı etkinlik ve performans gösterilerinde daha iyi çekim yapabilmek için saniyede 4 kare yakalayabilen Sessiz Mod adında bir özellik de sunan model 65 adet otomatik odaklama noktasına sahip. Modlar arasında geçiş için bir otomatik odaklama kontrol kolu mevcut. Ayrıca kameranın odaklama ve nesne takip hızlarını da 5 farklı seviye içerisinde seçebiliyorsunuz. 




    Cihaz 60 kare/saniye hızında Full HD MOV veya MP4 videolar çekebilirken harici hafıza kartlarına kaydedebiliyor veya bunları sıkıştırmadan HDMI üzerinden harici ekranlara da aktarabiliyor. Cihazda bir USB 3.0 bağlantısı, PC soketi, mikrofon girişi, hoparlör çıkışı ve kablolu bir uzaktan kumanda bağlantısı mevcut. 




    Magnezyum alaşımdan imal edilen gövde orijinal modele göre 4 kat daha fazla toza ve suya dayanıklı. Tabi bu seviye size sadece yağmurda çekim yapabilme imkanı tanıyor. Daha güçlü bir bataryaya sahip olan model bakım olmadan 200 000 çekim kapasitesi sunuyor. Sadece gövde olarak EOS 7D Mark II modeli Kasım ayında 1800$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM lens ile birlikte 2149$ fiyat etiketine sahip.  

     

     



    Kaynak:http://www.dpreview.com/previews/canon-eos-7d-mark-ii



  • ''..EOS 7D modeline göre pek çok önemli iyileştirme içeren EOS 7D Mark II, bununla birlikte 35mm boyutundaki sensör ve entegre WiFi bağlantısından vazgeçmiş..''
    iyi de hocam vazgeçmiş olabilmesi için bi önceki modelde 35mm sensör kullanmış olması gerekir oysa ki 7d aps-c sensör
  • Fotoğraf makineleri konusunda uzman değilim ama sensörün küçülmesi saçma değil mi?

    Edit:Eski modelde de APS-C varmış.Ekrem71'in yazısına güvenip yazmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 15 Eylül 2014; 17:52:54 >
  • Kartlar yeniden dağıtıldın bir yeni oyuncu daha geldi.
    Şaka bir yana sürekli yeni cihaz çıkmaya başladı ama 65 af noktası hepsi cross type bu çok iyiymiş.
  • @sharkspower yazmıyor mu artık?@ekrem71
  • DxOMark'tan 75 bile alamayacak diyorum. Var mısınız?
  • Bu makıne 70d yı sattırır valla.)Ama yurtdısında 1800 dollar ıse burda 6d body fıyatlarını gececek gıbı.Bu durumda 6d varken bu cıhazı almam ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 15 Eylül 2014; 21:17:39 >
  • sony a77 m2 yi eleştiriyorduk pahalı diye buna ne diyeceğiz bilmiyorum...

  • amiral gemisi tabiri genellikle bi markanın en iyi modeli için kullanılır.. ayrıca 65 netleme noktası nedir yaa, önceki ne güzel 19 taneydi süper de iş görüyordu
  • Entegre wi-fi, nfc özellikleri yoksa bence bu makine zor satar.sensor 70d ile aynı zaten, geriye sağlam gövde ve netleme noktalarının sayısı kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FF makinaya kadar yağlı sensör kullanmaya devam:)
  • Gencler fıyatları spot 5000 cıvarı olacakmış suan gözüme 70d ayrı bır güzel gozuktu.)
  • adam 35 mm sensör taksaydı 5d m4 olurdu :D

  • Şimdi ornito ya da spor fotoğrafciligi için alacak adam 5 bin tl spotta buna para verir mi?bence vermez,saniye de 4 kare işini görmez.Amatör kullanıcı 5 bin tl verir mi? 3500e 6d gibi bir canavar varken?oda vermez elbette..Kısacası balon bir fiyat,noel indiriminde 1400-1500 dolar sevyesini görür..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz için çıkan Spekülasyonlarda FF sensör ve Wi-fi bağlantısı konuşuluyordu.
    BUndan vazgeçmiş olması cihaz için gerçekten kötü. Ayrıca bir arkadaş 4 kareden bahsetmiş saniyede.
    Normalde 7D bile daha fazla çekim yapıyor sanırım bu 4 kare sessiz mod denilen özel bir seri çekim modu.
    Bence de artık 6D daha bir favori durumda.

  • 5 bin tl makineyi Türkiye'ye ilk getiren bir kaç uyanık spotçunun fiyatı olabilir ama kısa süre sonra düşecektir. 4 bin tl civarına iner bir süre sonra. Ama 6D'ye rakip olacağını düşünmüyorum; ikisi farklı tip fotoğrafçılara hitap ediyor:

    6D: full frame sensör, 4.5 fps çekim hızı, düşük tampon bellek, 11 odak noktası, bir tanesi çapraz tip, sadece SD kart, küçük, hafif, orta sağlamlıkta gövde.

    7D II: crop sensör, 10fps çekim hızı, geniş tampon bellek, 65 odak noktası, tamamı çapraz tip, hem SD kart, hem CF kart, büyük, ağır, komple magnezyum alaşım her koşula dayanıklı tank gibi gövde.
  • 7D II ile ilk örnek fotoğraflar da gelmeye başladı. Yüksek iso örnekler burada:http://mattgranger.com/7d2

    Fotoğrafları sağ tıklayıp yeni sekmede açın. Yalnız makineden çıkan jpegler mi yoksa işlenmiş Rawlar mı bilemiyorum.
  • ah be ekrem 35 mm değil aps -c sensörü var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 16 Eylül 2014; 16:14:25 >
  • iso degerleri şahane

  • bu makinenin FF değil de fokal çarpanlı sensöre sahip olması Canon un tamamen pazarlama stratejisinden kaynaklı.Eğer FF makine olsaydı 6D yi tahtadan silmiş olacaktı ki bunu da yapmaz zaten :) Canon makinelerin sıralamarını öyle bi ayarlıyor ki gerçekten ayakta alkışlamak gerek.tamamı çapraz tip netleme noktaları,çift DIGIC 6,saniyede 13 kareye ulaşan çekim hızı bu makineyi sattırır mı sattırır :)) bundan sonra gelecek makine-ki seneye gelir artık- 1DX in veliahtı olacaktır tahminen- orda beklentileri karşılar.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.