Şimdi Ara

tv için ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Geçen hafta yeni bir eve taşındık. Evin geniş bir salonu var, bizim tv de düdük gibi kaldı. TV den çıkan ses yüksek olduğu halde bazen anlaşılmıyor, çünkü eve gelişigüzel dağılıyor o zamanda gürültü yaratıyor.

    Ben sadece TV ye hoparlör olarak kullanacağım, koltukların sağına soluna koyabileceğim bir ses sistemi arıyorum. Amacım yüksek ses kalitesi değil, tvden çıkan sesin dağılmaması yani hatta daha kısık sesleizleyebilmek. fazla para vermeyi de düşünmüyorum çünkü bütçem neredeyse sıfır.

    internette araştırdığımda bluray yada benzer sistemlerle komple setler karşıma çıkıyor. bana bildiğin ucuza maledeceğim hoparlörler lazım. nerede bulurum, tv hoparlörü için nasıl bağlarım. ne önerirsiniz? yardımcı olabilecekler varsa çok teşekkür ederim şimdiden. tv vestel led 7bin serisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sttt -- 15 Eylül 2014; 10:00:25 >



  • Piyasada 100 -200 liraya bir sürü ses sistemi var. Şimdi alacağım tvye plmayacak elimde patlayacak. Neyw dikkat etmeliyim. Hdmi ile mi bağlıycam bunu. Yada klasik kırmızo sarı scart kablosundaki gibi girişler var onlara mı takmak lazım.

    hepsi burada da özel indirim yapmışlar benim hesaba 350 lira. piyasada baktım bunun için en uygun 500 lira diyor. bu blutooth diyor, benim tv de blutooth yok. hdmi ile bir aygıt bağlıyoruz o modeme bağlanıyor o alette hoparlöre mi bağlanıyor?

    Samsung HW-H450 290W 2.1 Kanal 3D Sound Plus Bluetooth Soundbar Ev Sinema Sistemi

    bide küçük bi kolın var yine aynı mantık sanırım buna da 100 lira diyorlar

    Vestel Desibel H300 Bluetooth Mini Hoparlör (Siyah)

    bi akıl veren olursa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sttt -- 16 Eylül 2014; 1:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk kez alıyosan ve bağlantı hakkında tam bi fikrin yoksa bi mağazaya gidip bakman en doğrusu dostum, televizyonunun söylersin ordaki ilgili kişiye sana uygun olan sistemleri gösterir orda beğenirsin internet alırsın yine istersen. özellikle bu konuda vatan çok iyi gidip görmeni tavsiye ederim :))

    eğer beş yüz lirayıda gözden çıkarırsan hepsi burada da böyle bi sistem var tavsiye edilen
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-htb351012-51-1000w-3d-blu-ray-ev-sinemasi/productDetails.aspx?productId=evphhtb3510&sku=EVPHHTB3510&categoryId=152492&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=pc&utm_content=cpc&utm_term=kategori-genel&wt_pc=akakce.cpc.kategori-genel.cpc&v=1.70.4




  • Dostum selam, ben dün teknosaya gittim. ordaki arkadaşa derdimi anlattım bana bi cihaz önerdi samsung 400 lira. 5 tane kolon var kablolu. dediki beyaz kırmızı ve sarı kabloları bağlayacaksın, tv hoparlörü olur dedi. ama tam tatmin etmedi çünkü farklı şeyler kullanıyorum tvde.
    mesela ben bilgisyarı tvde kullanıyorum. maçları digiturkplaydan izliyorum yada internetten film falan izliyorum. tivibu kullanıyorum yayın olarak, bide tvnin kendi uydu alıcısı var. bu üçü arasında dönüyorum genelde. tvnin hoparlörünü komple devreden çıkarmam lazım bu aletlerden ses gelmesi lazım.

    benim mantığıma göre skart denen o cihazların bi tarafı sarı kırmızı mavi ya. onları tvye bağlayınca cihazıda diğer ucuna bağlayınca tvnin çıkışını da bu alet olarak gösterince, diğer kaynaklardan gelen ses, yani tivibu ve pc. direk bu sistemin yoluna girer mi?
  • Şimdi size doğru yardımcı olmak için tv nin özelliklerini bilmek lazım. Mesela optik çıkış varmı? Veya hdmi de arc desteği varmı? Bunların bilinmesi gerekli. Normalde tv ye doğrudan hoparlör bağlanmaz. Hoparlörü çalıştırmak için amfisi olmalı. Şu an ilgi gören soundbar sistemleri var. Bunlar sadece hoparlörler gibi görünmelerine rağmen amfileri içinde olduğu için doğrudan tv ye optik kablo veya hdmi Arc üzerinden bağlayabilirsiniz,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sttt S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam LG soundbarlara bakabilirsin hatta teknosa gibi yerlerde deneme imkanında olur dinlemeni öneririm senin işinide rahatlıkla görür
  • sttt S kullanıcısına yanıt
    işin o kısmını bende tam bilmiyorum dostum ne yazıkki yardımcı olamıycağım ama arc ve optik kabloyla alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum bu konular üzerine bi konu aramalısın yahut konu da açabilirsin tabi. kolay gelsin haberdar edersen sevinirim öğrenmek isteriz :))
  • Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. tv nin arkasına baktım.

    subW out yazan bi yer var,
    onun yanında optic out diye bi yer var. garip bi girişi var ben buna girecek bi uç görmedim daha önce. hatta içinde de kırmızı bi ışık yanıyo, baya esaslı bişey galiba :)
    onun yanıda audio in yazan bi yer var. kırmızı ve beyaz girişi var
    onun yanında scart yazıyo yeşil mavi kırmızı girişleri var
    2 tane scart
    1 vga
    boşta 2 hdmi
    side av girişi
    kulaklık girişi
    usb girişi
    bide common interface yazan bi yer var, modül girecek gibi bişey galiba.

    optik kablo ile bağlasam sistemi, hoparlör olarak görür mü acaba. menüye baktım. hoparlör olarak burayı kullan diye bi komut göremedim.
  • senin ihtiyacın olan optik ses girişi olan herhangibir sistem.mesela en uygun ve pratik yolu olan saundbarlar.sesi idare edebilecek düzeyde optik ses girişi mevcut yaklaşık -60-85 cm uzunluğunda (center)ses hoperlörü ve Bluetooth lu bir subwofer u var tv de bluetooth özelliği varsa kablosuz bağlantı yapabilirsin (en az 2012 ve 2013 model tv lerde mevcut bluetooth)yok sa eğer tv nin optik ses çıkışından optik kabloyla saunbarın optik ses girişine bağlıyorsun ve onuda tv nin sehpalıysa önüne duvara montajlıysa tv nin üstüne yada alttarafına biryere monteliyorsun subwoferini ise istediğin bir yere koyuyorsun.yanlız subwofer a 220 elektirik piriziyle bağlantı yapıyorsun.bağlantıyı yapınca tv nin menüsünden ses ayarlarında hoperlörü hariciye almayı unutma.en ucuzu 285 tl lg nin 120watlığı ama ben en az 300watlık almanı tavsiye ederim onlarda 399 dan başlıyor.
    hebsiburada com da:Samsung HW-H450 290W 2.1 Kanal 3D Sound Plus Bluetooth Soundbar Ev Sinema Sistemi:499 fakat şuan bana %20 indirimli 399tl ayrıca gittigidiyordada 399tl
    hızlıal com da:LG NB2540A 120W 2 1 SOUND BAR EV SİNEMA SİSTEMİ 299tl

    bu dediklerim bu dalda en uygun fiyetlı olanlar eğer fazlasını istersen çok..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.