Şimdi Ara

MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün , depolama çözümleriyle tanıdığımız MemoRight firmasının MLC Nand yongasıyla piyasaya sunduğu , performans değerleriyle fiyatı doğru orantı gösteren F/P diski 240GB ' lık V3M ' e yakından bakıyoruz.

SSD diskler , günümüzde sistemlerin olmazsa olmazlarından. Performans getirisine baktığımızda ise giriş seviyesi sistemlerde bile performans artışı için SSD lerin kullanılması gerektiğini söyleyebiliyoruz. Hatta , işlemci değiştirmek isteyen birisine, önce bir SSD al da işlemciyi sonra değiştirirsin ' bile diyebiliyoruz. SSD lerin getirisi gerçekten bu kadar fazla olunca, piyasa da da envai çeşit SSD bulunuyor. 32GB dan tutun da 960GB'a kadar depolama kapasitesi olan diskler bulmak mümkün.

Bu kapasitelerin içinde ise tartışmasız her kullanıcının ihtiyacı farklı oluyor. Daha kısa bir süre önce 300TL gibi rakamlara 120-128GB diskleri alamazken , şimdi daha düşük fiyatlara 240GB bir disk alınabiliyor. 240GB da bir çok kullanıcıyı tatmin edecek bir kapasite olmayı başarıyor.

Şimdi teknik özellik tablosu ile devam edelim ;

İlk dikkat çeken , Okuma ve yazma hızları oluyor V3M ' in. Yazma hızı biraz göze düşük gelse de , fiyatı ile performansı kıyasladığımız zaman dengeli bir sonuca ulaşabiliyoruz. Genel kullanımda herhangi bir performans düşüklüğü hissettirmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Kutu İçeriği ve V3M

MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi

MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi MemoRight V3M 240GB ' 300TL Altı Hesaplı SSD ' İncelemesi

V3M , siyah - turuncu karışımı bir kutu içerisinde geliyor. Bize sadece oldukça hafif olan SSD ' yi kutusundan çıkarıp sisteme takmak kalıyor. 240GB kapasitenin 223GB ' ı kullanılabiliyor.

Performans Testleri

Test Sistemi

AsRock 990FX Fatal1ty
    FX8350 4.5Ghz
    PowerColor R9 290X PCS+
    WD Red 6TB NAS
    WD Green 6TB
    WD Blue 1TB
    Seagate 320GB
    +
    MemoRight V3M 240GB

Son Söz

Sonuçlardan da belli olduğu gibi, V3M , Üst sınıf bir SSD değil. Sİte üzerinde belirtilen değerlere yaklaştık ama yetişemedik. Bunu da Amd sata kontrolcünün azizliğine bağlıyorum. Yüksek kapasitenin yanında tatmin edici performans isteyen kullanıcıların , 300TL altına tercih edebileceği bir SSD. İnceleme tarihindeki en düşük fiyatı 290TL.

Bir de güzel bir nokta var , incehesap.com ' ile yapılan anlaşmada koşulsuz iade gibi bir durum var ve kullanıcıdan kargo ücreti de alınmıyor.

Satış Linki İçin Tıklayın

Teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 14 Eylül 2014; 14:29:13 >

• 240gb ssd' için gerçekten iyi bir fiyat. Intel sistemde bir nebze daha iyi sonuçlar verir muhtemelen. IOPs değerleri fena değil. Beğendim ben. ELinize sağlık.
  • Evet , fiyatına göre güzel ürün gerçekten. SSD almak isteyenlerin düşünebileceği cinsten. İops değerleride fiyatına göre gayet güzel.
  • 120 gb memoright v3m mi?
    128 gb ultra plus mı?
    hangisi daha iyidir?(fiyatları aynı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandisk biraz daha performanslı olması lazım, öyle hatırlıyorum.
  • 840 evo 250gb ile kıyaslayabilir misiniz?
  • Suan oyle bir olanim yok hocam 480gb lari yaristirmayi dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnceleme için teşekkürler, eline sağlık.

Fiyatına göre güzel bir SSD. 240GB kapasiteli bir SSD' yi bu fiyatta görmek bir başka güzelmiş.

Benimde en büyük isteklerimden biri SSD fiyatlarının önümüzdeki 1 - 2 yıllık süreçte dahada aşağılara inmesi.Hayırlısı artık bakalım.
  • Fiyatına göre iyi görünüyor.

2 tane alınıp raid-0 yapmak isteyenlere bunlar iyi çözüm oluyor.
  • Elinize sağlık hocam, güzel bir inceleme olmuş.

Bu modelin okuma performansı güzelmiş. Yazma 4K da birazcık daha iyi olsaydı daha makbûl olurmuş. Lâkin fiyatına göre yine de hoş.
  • Tesekkurler. Dedigim gibi fiyatina göre güzel ürün

Yakinda 480GB lik 3-4 hesapli modelin karsilastirmali incelemesini de yapabiliriz.

• geçmişe bakılırsa ssd'ler bütçesi uygun ya da ssd için ayrı bütçe ayırabilen kişiler için bir seçenekti. yani ssd bütçesi yüksek olmayan kullanıcılar için olmazsa olmaz bir donanım değildi.

ancak gelinen noktada fiyatlar ciddi derecede geriledi. biraz daha düşerse insanlar sistem toplarken ssd+sabit disk olarak toplamaya başlayacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Tesekkurler. Dedigim gibi fiyatina göre güzel ürün

Yakinda 480GB lik 3-4 hesapli modelin karsilastirmali incelemesini de yapabiliriz.

inceleme çok güzel keşke dh sizin gibi video olarak incelese ama 4 dakikalik video çekiyorlar

• Tesekkurler hocam. Dh deki editorlerin biraz vakit sorunu var o sebeple beklenilen olcude olmuyor olabilir

• güzel inceleme teşekkürler
  • yemin ederim aynısı ben yazacaktım eline saglık inceleme icin
  • İndirim kuponları ile birlikte 252 TL ye N11 den sipariş verdim, aklımda sandisk x110 256 gb vardı ama indirimle falan fiyat farkı 60 tl idi. deymez dedim, bunu aldım. Gelince yazarım görüşlerimi.
  • Ssd piyasasi surekli dususte ve cok hizli gelisiyor. Bu sebeple 240gb hesapli ssd alip en az 2 yil kullanmak kullanici acisindan en mantikli cözüm olacaktir. Memoright ta bunlardan birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Ekim 2014; 17:57:53 >
  • Dün kullanmaya başladım SSD yi. Çok başarılı buldum. Hızı gayet iyi. Benchmarklar falan doğru. İyiki 350 400 TL vermek gibi bir akılsızlık yapmamışım. Ortalama kullanıcıya yeter de artar bile.

Ekleme: AS SSD Benchmark testini koyayım dedim, diskin %65 i dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dampierre -- 1 Kasım 2014; 17:30:24 >
  • Merhaba, hayırlı olsun öncelikle, bende ssd almayı planlıyorum sandisk extrem II ve bunun arasında kaldım. Memoright ın kontürolcüsü nedir acaba, baktım ama bulamadım? Siz hangisini önerirsiniz. Tabi sandiskin 120 gb ve bu modelin 120 gb arasından?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.