Şimdi Ara

şehir içi mtb için gidondan kitlemeyi ön maşa gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şehir mtb kullanıyorum.. Normal suspansiyonlu ön maşa var.. bu maşayı gidondan kilitlemeli cevirsek . da bir para harcama mı .. ne dusunuyorsunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tam açıklamamışsın maşan kilitlenbilir ama sen gidondan kilitlemek mi istiyorsun?
    Yoksa kilitlenemeyen maşayımı gidondan kilitlemeyemi çalışacaksın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilitleme özelliği olmayan normal bir maşa.. gidondan kilitleme özelliği olan bir maşa ile değiştirmek istiyorum.. sizce gerekli mı .. yapılan masrafa değer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım şekliniz nedir bilmiyorum ama sadece şehir içi kullanıma yönelik bir yorumda bulunacağım;

    Şehir içinde gidondan kilitlenen amortisöre ne gerek var?
    Gidondan kilitleme olayının esprisi; bisiklet hareket halindeyken ve özellikle de "sert ve ağır arazi" koşullarında iniş/tırmanış yaparken bisikleti durdurup gidondaki tüm yükü serbest bırakmaya çalışma esnasındaki efor ve zaman kaybını önlemeye yöneliktir. Malumunuz, gidona ağırlık verirken maşanın kilidi ile oynamak bazı problemlere yol açabiliyor. Dik bir eğimde ilerlerken bisikleti durdurmaya çalışmak (ya da o yokuşta duran bisikleti tırmanış yönünde hareket ettirmeye çalışmak) da insanı gereksiz yere yoracaktır.

    Oysa şehir içerisinde bu tür bir koşul olmadığına göre, maşayı kilitleme ihtiyacı olduğunda bisikleti rahatlıkla durdurabildiğimize ve sonrasında da rahatlıkla ilerleyebildiğimize göre 2 saniyelik işlem için masraf yaparak düzenek değiştirmek pek de akıl kârı bir iş değil. Şehir kullanımına yönelik bir bisiklette, gidondan kilitlenen amortisör olayı, Arap'ın yağı bol bulması hadisesine döner.

    "Ben araziye de giriyorum!" derseniz, orasını bilemem tabi. Keyif sizin.




  • bence gereksiz
  • Bencede gereksiz illa kilitlemeli istiyorsan maşadan al gidondan kilitleme sadece daha pratiktir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerek yok bence . Benim mtb de de kilitlenmeyen bir amortısor vardı onu soktum düz maşa taktım . düz masanin agırlıgı 700 - 800 gr civarı eski masam ise 2 kilo vardır heral . bisiklet hafifledi . ortalama hız olarak + yonde bi katkısı oldugunu dusunuyorum ama senin olayın daha farklı sen yine amortısorlu bır masa dusunuyorsun . Ayrica ben tur-yol lastıgı taktım schwalbe green guard yanı benım mtb mtblıkten cıktı .

    Size tavsıyem bir bisiklet alacaksanız cogunlukla hangı amacla kullanıyorsanız ona gore alın . Cok nadir dag yollarına girip aksiyon yasayıp cok fazla sehır ıcınde suruyorsanız dag bısıkletı gerekli mi tartısılır .
  • Al bi şehir bisikleti maşadan kilitli keyfine bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.