Şimdi Ara

lg bh4530t ev sinema sistemi bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni ev sinema ses sistemi aldım kurulumu yaptım. ses sisteminden bir adet hdmı kablo çıktı onu tv ye bağladım ancak televizyondan gelen sesi ses sistemine aktaramıyorum. tv de lg 42la660 marka ses ayarları kısmında 'harici hoparlör ve lg ses eşitleme(optik)' seçeneklerini seçiyorum olmuyor. Özellikle ev sinema sistemini de lg aldım problem yaşamayım diye, ne yapmalıyım başka bir kablo mu almalıyım, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



  • Yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htopdas -- 14 Eylül 2014; 1:23:03 >
  • BU konuda bi düşüncesi olan yok mu ya
  • htopdas H kullanıcısına yanıt
    Her iki cihazında özelliklerine baktım ama her ikisinde de ARC özelliğini göremedim. ARC hdmi ile bağlı iki cihaz arasında Tv'nin sesinin hdmi ile ses sistemine aktarılmasına yarayan bir özellik.

    Detaylarına bakarken başka bir arkadaşın da sesleri optik kablo ile bağlayarak aktarabildiğini okudum.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88567341&p=1#88567341

    Siz bir tane optik kablo alın. Tv'nin sesini ses sistemine bu kablo ile aktarın. TV'de yaptığınız ayarlar aynı şekilde kalsın.

    Bu arada ses sisteminde optik ses girişi mevcut değil mi? Çünkü ürün görsellerinde cihazın arka paneli görünmüyor. Aslında ses sisteminin arka bağlantı kısmının görüntüsünü çekip eklerseniz, emin olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, bi tane OPTİCAL IN girişi var bir de INPUT L beyaz ve R kırmızı renkte 2 giriş daha var bunlar herhalde değil mi.
  • htopdas H kullanıcısına yanıt
    Evet bu girişlerden optik olana Tv'nin optik ses çıkışından optik kablo ile bağlantı yaparsanız sesi sisteme aktarabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloyu aldım oldu yalnız şöyle bir sıkıntı var ön hoparlör den ses geliyor ama arka hoparlör den ses gelmiyor aynı şekilde harddiski tv ye bağlayıp film açtığımda da arka hoparlörden ses gelmiyor, player den izlediğimde sıkıntı yok, neyse böyle idare edeceğiz artık.
  • aynı sistemden ben de var ve sorunsuz ses geliyor. televizyonun harici hoperlör ayarını pcm olarak değil de auto veya bitstream olarak değiştirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.