Şimdi Ara

'iPhone 6 Plus'a olan ilgi rekor düzeyde, stok sıkıntısı yaşanıyor' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
3
Favori
12.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp0007

    iPhone 6 Plus 128 GB dan 2 adet alırsam

    3 249 TL x 2 = 6 498 TL eder

    Soru şu 'ENAYİ MİYİM'

    Sıkıntı şurda 2 tane üzerinden hesaplamada ve o zaman sorunun cevabi gayet açık oluyor :) Tercih meselesi yani gereksiz yorumlar yapmanin anlami yok. Bugatti Veyron 2.6m$ aracın 2 koltuğu var ve spor araba. Diğer taraftan bmw nin de spor arabasi var ama Bugatti kadar pahali değil. Bugatti alan adam enayi mi olmuş oluyor?? İkisi de aynı trafikte sürüyor ikisi de trafik yoğun olduğunda aynı yolda bekliyor :) :)
    Maddi durumu iyi/yüksek olan için 3200 müş 5500 müş etkilemez herkes bütçesine göre hareket etmeli ve ona göre davranmalı. Bende isterdim iphone uygun fiyat olsun alalim ama yapacak bir şey yok. Alan kisilere de enayi gözü ile bakmakta anlamsız. Amerikada stoklar tükenir abi normaldir orada TR'ye göre daha uygun hele ki kontratli fiyati.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gereksiz pahali bi alet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne kadar da Apple hayranı insan varmış. Apple'ın yoluna ölürüm deseler şaşırmam yani. Hatta Apple dünya çapında bir bildiri yayınlasa, bizi sevenler bize biraz para bağışlasın, zor durumdayız dese tarlayı arabayı satıp Apple'a para gönderirler, buna inancım tam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shady

    Tamam hateboy arkadaş.

    Öncelikle Endüstri ve Makine Mühendisi olduğumu öğrendiğin yerden hangi okulda okuduğumu görebilirdin. Senin gibi total equity'lerden bahseden, Sütçü İmamı küçümseyen bir arkadaşa yakıştıramadım bunu. Neyse, akademik kariyerimle ilgili detaylara girmeyeceğim; beni bilen bilir, tanışmak isteyen de gerçek hayatta oturur bir kahve içer tanışırız. Eğer sen de yakından yanımak istersen, uygun bir ara kahve içer ve o zaman neyden, nasıl, ne derece anladığımı öğrenmiş olursun.

    Seninle ortak isim taşıyan, ancak 7 günlük ceza alan bir arkadaş vardı (junkie-) O da senin gibi Apple'ın finansallarıyla şov yapmak istemişti, hatta iCloud'a da dem vurmuştu en son. Ona yazdığım cevabı aynen kopyala yapıştır yaparak sana yazıyorum (belki yeniden)

    "Gelir tablosuna keşke bir de yukarıdan baksaydınız.

    Apple'ın 2012'de satışları (geliri) 155 milyar dolarken, 2013'de satışlar 170,9 milyar dolara yükseliyor. Çok genel anlamda; sizin aslında eleştirdiğiniz senelerde Apple, daha fazla müşteriye ulaşıp, kasasına daha fazla para koymayı başarıyor. Peki neden net satışlarda düşüş var?

    Apple'ın finansallarını incelemeyen arkadaşlar için kısaca açıklayalım. Uzun yıllar yüksek kar marjı ile satış yapan Apple, son 1-2 senede yükselen maliyetler, yapılan yatırımların amortismanları dolasıyla daha düşük kar marjı ile çalışıyor; bu da firmanın net gelirine yansıyor. Verilerle destekleyecek olursam; Apple, 2012'de ürün maliyetlerine 84 milyar dolar harcarken, 2013'de bu 100 milyar doları aşıyor. Aynı yıllarda amortismanlar için ayrılan tutarda 3 milyar dolardan hemen hemen 7 milyara yükseliyor.

    İşler ekonomik açıdan elbette Apple için zorlaşıyor. Çünkü büyük oluşumları ekonomik açıdan yönetmek ciddi zorluklar taşır ve Apple, dünyadaki birçok devletten çok daha büyük hacme ulaşınca bu zorluklarla karşılaşmaya başladı. Ama şüpheniz olmasın ki, Apple'ı bugün konuşmamızda büyük pay sahibi olan Tim Cook ve yönetici takımı var olduğu sürece, Apple gibi bir firmanın nalları toplaması pek mümkün değil. (Apple'ın her sene nalları toplamasını isteyen arkadaşlar için üzgünüm)"

    Zorlu Center Apple Magazasi Acilisi
    Dünyaca ünlü teknoloji markası Apple, Türkiye’de ilk mağazasını İstanbul Zorlu Center’da açtı. Yüzlerce vatandaş merakla beklenen Apple mağazası önünde açılıştan 13 saat önce kuyruk oluşturmaya başladı. İstanbul’da bulunan vatandaşların yanı sıra şehir dışından gelen onlarca vatandaş açılış için Zorlu Center’a akın etti. Apple Store mağazasının açılışı saat 10.00’da vatandaşların coşkusuyla yapıldı. Açılışta saat 21.00’den beri kuyrukta yer alan Mustafa Çayırpunar isimli vatandaş mağazanın ilk müşterisi oldu.
    Tezarruatlar eşliğinde mağazaya alınan Mustafa Çayırpunar, “Geceyi arkadaşlarımızla beraber burada geçirdik. Kahvemizi, meyvemizi getirdik. Apple Store dünyada çok önemli bir yere sahip. Türkiye’de ilk mağazası, önemsediğimiz için geldik. Eğlenceli bir gece, güzel bir anı oldu bizim için” dedi




    Bu haberi gordukten sonra seninle tartismama karari aldim.Objeleri tanrilastiran bir insana bir sey anlatamazsin.Konustukca kendi seviyemi dusuruyorum.Yildiz Teknik gibi balon bir okuldan mezun olan kisilerden bir yaraticilik,bir start up beklenemez tabi.Sisteme kole yetistirir bu ahmak universiteler.(Istisnalar haric)Bu arada karakterine laf soylemedim yanlis anlasilmasin.Ama goruslerin cok yanlis.Google ve Apple Developer programlarinda gorev alan ve islerin icinde oldugumdan oturu seni elestiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ios-android başarısı amerikanın başarısı.

    apple-google batsa bize faydası da zararı da yok.

    Bu neyin tartışmasıdır anlamadım.

    amerikan firmalarını sevebilirsiniz

    Bir cümle vardır:Herşeyin fazlası zarar diye.

    Mesut Çevik eleştirse Mustafa Çayırpınar yüceltse sonuç değişmez.

    Tercih meselesi kişiseldir.

    Üslup bakımından Mesut Çevik daha hassas daha kibar.

    Mustafa Çayırpınar kusura bakma sen o kadar kibar değilsin.

    Lise mezunuyum.Fanatik değilim.Kim nasıl hitap ederse ona o şekilde karşılık veririm.
  • iphone plus yerinehücresel ipad mini alın daha iyi 1200 lira kar edersiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Çok normal. Önemli gelişmeler oldu başkaları anlayamasada

    Kazık yemek huyum olmadığı için doğal olarak iPhone alamıyorum ve gelişmeleri takip edemiyorum. Yani bence çok haklısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 6'da neyse de Iphone 6 Plus'da o çerçeveler çok kötü duruyor.

  • Sadece Apple logosu satis yaptirmaya yeter.Anlayin artik sunu.Simdi o İphone6Plus lar icin herkesten once masaya koyup gosteris yapma yarisi baslayacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyma1972

    taze boka çok sinek konar kardeş :)

    O kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78


    quote:

    Orijinalden alıntı: Xloud

    Stok sayısı neden yok anlamış değilim. belkide ellerinde 3-5 cihaz var ne bileceğim ?

    1- Apple in boyle ucuz numaralara ihtiyaci yok.
    2- İstese de yapamaz. Zira halka acik fimalar manipulasyon yapamazlar.
    3- Dunyanin en buyuk fabrikasinda uretim yaptirsa da o fabrikanin uretim kapasitesi bellidir. Gunde 500.000 cihaz olsa damlar 1 ay once uretime gecmis olsalar. Hepi topu 15 milyon unite yapar zaten. Apple bu rakami yeni lansmanlarda bir hafta sonunda satiyor zaten. (Bkz: iPhone 5S 3 gunde 9 milyon adet satmisti, bir ceyrekte ise 51 milyon adet)

    iPhone 6 ailesinin hedefi yil sonuna kadar 75 milyon adet satmak. Ki daha ilk gunden bu hedef 80 milyon+ ya revize edildi bile.

    İlk uc ceyrekte satilan toplam iPhone sayisi 130 milyon.

    Boyle rakamlarla ugrasan bir firma ne icin yalan soylesinki. Hani gecmisinde buna benzer basarilar olmasa anlarim. Ama adamlar 7 yildir hic bir ceyrekte bir onceki yilin ayni ceyreginden daha dusuk hatta esit sayida satis yapmamislar.

    Neden simdi boyle bir sey yapsinlar?





    Şebeke problemi olan telefon satıp tutmayı bilmiyorsunuz diyen sonra iade almak yerine anten destekli kılıf hediye eden, sorunlu İphone 5 bataryalarını 2 sene sonra ancak farkeden, panoroma gibi yan özellikleri lansmanda ana özellik gibi anlatıp, AppleWatch'ın şarj süresinden hiç bahsetmeyen, Lanmana kendine yakın yayınları davet edip salonun yarısından fazlasını da kendi çalışanları ile dolduran bir firma için medya manüplasyonu çok zor olmasa gerek.Duyanda bunun yasal bi yaptırımı var sanacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Sadece Apple logosu satis yaptirmaya yeter.Anlayin artik sunu.Simdi o İphone6Plus lar icin herkesten once masaya koyup gosteris yapma yarisi baslayacak

    Apple logosu yaw he he ,

    adamlar cakma droiden daha sadik en azindan :).
    ellerinden geldigince tüm ios sürümlerini sunuyor gereken güncellemeleri sunuyor kullanicilara uygun sekilde
    tüm uygulamalar ilk iphone cikiyor .
    tüm yenilikler orada atiliyor .

    android ve wp sira beklesinm, herkes iyi biliyor en iyisini istemesini.
  • Her sene aynı satış strayejisi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: action4ever

    bu dandik telefonlara niye para verirler anlamam 2 tanecik çekirdekleri var çıtlamaya kalksan 1 çıt 2 çıt bitti.



    ama s5 öyle mi 8 tane çekirdek var 1 çıt 2 çıt 3 çıt 4 çıt 5 çıt 6 çıt bitmedi 7 çıt 8 çıt

    Bilmiyonmu s5 te s801ac var ve 5s ten daha yani yavaş 4 çekirdek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değilde k*çı kırık telefona milyarlar vericekler bu ülkede ona yanarım .

  • Yil 2014 hala iphone diyen var!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene iphone tanıtımından sonra çıkan kronik haber. Beğenen alsın tabi. Kimseyi zorla vaz geçiremezsiniz. Sonuçta zevk meselesi. Mesela ben iphone almam çünkü beğenmiyorum. Note 4 daha iyi geliyor.
    Dediğim gibi zevk meselesi. Bir firma yüzünden forumda kavga etmek ne kadar akıl işi bak o tartışılır işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC MISAFIRI 2

    quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Sadece Apple logosu satis yaptirmaya yeter.Anlayin artik sunu.Simdi o İphone6Plus lar icin herkesten once masaya koyup gosteris yapma yarisi baslayacak

    Apple logosu yaw he he ,

    adamlar cakma droiden daha sadik en azindan :).
    ellerinden geldigince tüm ios sürümlerini sunuyor gereken güncellemeleri sunuyor kullanicilara uygun sekilde
    tüm uygulamalar ilk iphone cikiyor .
    tüm yenilikler orada atiliyor .

    android ve wp sira beklesinm, herkes iyi biliyor en iyisini istemesini.

    Android de guncellemeleri uzun sure ve hizli almak isteyen Nexus alir,guncellemeleri alir.Olmadi custom romla rahatca kurar.Ama ios ta boyle bir secenek yok.İos surumleri arasinda rahatca dolasamazsin,kafana gore downgrade yapamazsin.

    Ha bu arada ios stabilitesinden de dem vurursun simdi.Sana android ve ios arasindaki farki soyleyeyim.İos ta program cakilinca direkt masaustune atar,Android de ise peogram yanit vermiyor bekle bildir tamam secenekleri cikar.Yani fark ios un hatayi bildirmemesi,eger bu daha stabil demekse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Want to


    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Soylu

    quote:

    Orijinalden alıntı: shiuf

    Mesut Çevik'e nasihat "Kimseye çocuğun çirkin demeyeceksin" :)))
    Adamlar teknolojik çöplük üretmiyor ihtiyacı karşılıyor desteğini tam veriyor çalışmayan ürün yapmıyor hala iphone4 ve 5 kullanıyorum bunun yanında mac kullanıyorum en ufak bir yavaşlama ya da beni çileden çıkartma olayı yok. iPhone 4 diyorum 2010'da aldım o zaman Samsung S2 vardı rakibi bitirecek dediler adı bile geçmiyor şu an. O gün S2 alanlar bugün S5'i değiştirmeyi düşünüyorlar pahalı diyorsunuz ama 4 yılda 4 tane alacağıma 1 tane telefon aldım ve çatır çatıııııır kullanıyorum mac'de da aynı şekilde o nedenle kimse işkembeden sallayıp milleti kandırmasın. bir defa alın ama dibine kadar kullanın 3 günde çöpe atmayın asıl israf Andrid ve türevleridir

    Sen bu dediklerine kendin inanıyor musun şuan benim için 4S bile bitmiştir İOS 7 güncellemesi ile kaldı ki sen birde 4 diyorsun :) İyi ürünler yaptıkları doğru aynı şekilde arkasında durduklarıda ama bırakta dursunlar 3200 liralık telefon satıyorlar şuanda. Herşeyi dört dörtlük mü değil 2 yıl önce 300 dolarlık Nexus 4 de olan NFC yi yeni birşeymiş gibi millete iteliyorlar 2K çözünürlük çıkmış (gerekli gereksiz tartışılır) Full HD telefon daha yeni çıkarıyorsun diye uzayıp gider

    İphone 4s halen destek almaktadır. İos 8'ide aldı. 4 senelik ip4 ün gişi 7.1.2 ile çekilmiştir. 2 ay s3 kullandım nfc kullanmadım hiç. Eminim bir çoğunuzda kullanmıyorsunuzdur. 2k cpu'ya yük bindirmekten başka bir işe yaramaz. Full hd ise 5.5 ekrana gayet yeterli bir çözünürlüktür

    Kullanılmıyorsa tanıtımda üzerinde durmanın amacı nedir peki veya 2 sene önce androidde kullanılmayan teknolojinin şimdi kullanılması nedir peki ? 4 ve 4S destek aldılar doğruda İOS 6 yüklü 4S ile 7 yüklü olanı karşılaştırmak yeterli sanırım hiç güncelleme vermese daha iyiydi Apple.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***



    Android de guncellemeleri uzun sure ve hizli almak isteyen Nexus alir,guncellemeleri alir.Olmadi custom romla rahatca kurar.Ama ios ta boyle bir secenek yok.İos surumleri arasinda rahatca dolasamazsin,kafana gore downgrade yapamazsin.

    Ha bu arada ios stabilitesinden de dem vurursun simdi.Sana android ve ios arasindaki farki soyleyeyim.İos ta program cakilinca direkt masaustune atar,Android de ise peogram yanit vermiyor bekle bildir tamam secenekleri cikar.Yani fark ios un hatayi bildirmemesi,eger bu daha stabil demekse


    vah vah tüh tüh demek android degilde nexus alacakmisis verdikleri önem bu kadar mi ögrenmis oluk sayende aldimigiz.
    Nexus kullanan padisah , android kullanan fakirler ölsün mü ?
    biz hizmet beklerken kendimiz yok rom atacas da root'layacagiz da falan filan daha neler amele gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BSC MISAFIRI 2 -- 13 Eylül 2014; 15:22:54 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.