Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ÜTÜ BASKI ve DEVRE ÇIKARTMA=>RESİMLİ ANLATIM BİLMEYEN KALMASIN

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: ÜTÜ BASKI ve DEVRE ÇIKARTMA=>RESİMLİ ANLATIM BİLMEYEN KALMASIN Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
okantex

7 Kasım 2006; 8:04:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kardesler ve abiler ASETAT diyorum.ne yaptıgını goruyosun.ozellikle iki taraflı baskı yapcak kardeslerime duyurulur.
onemli olan fazla isi uygulamadan yani asetatı deforme etmeden yapmak.bu da birkac tecrube ile oluyor.hem ucuz 25 kurus.hem printer kullanmıyon bozulma riski yok.
bahsettigim parlak yuzeyi bir kere elde edin bu yontemden vazgecemeyeceksiniz.

nicaleus kardes senin resimde sanki bir terslik var.yanlıs yerler erimis gibi duruyo.umarım istedigini elde etmişsindir.

eloko

7 Kasım 2006; 14:40:14 

tuz ruhu zaten HCL(hidro klorik asit) dir.marketlerde seyreltilmiş(%3) olarak satılır.600 gr(500.000 TL)
% 35 lik tuz ruhu(%100 lük çözelti olmaz)(dumanlar çıkaran ve zehirleyici ve yakıcı) kullanmaya gerek yok.
ayrıca kullanmayı bilmeyenler için çok tehlikelidir.
3 ölçek tuz ruhu(marketlerde satılan) ,bir 1-2 ölçek oksijenli su veya peridrol karışımına plaket atılır.
bu oran geneldir.

vedo35

7 Kasım 2006; 14:55:50 

Arkadaslar bugun yada yarin su fecl3 ve perhidrol karisimini deneyip sonucu size yazacagim.

Bu arada onceki mesajimda resimde gosterdigim toz asidin kullanim kilavuzunu calistigim yerde bir almandan tercume ettiridim.
Bu poset icindeki kristal ince eritme kristalleri deniyormus. Bir litrelik su icin kullaniliyormus ve daha sonra tekrar kullanilabilirmis. Ama 50 derecenin ustunde tehlikeli diyor. 70 -80 derecelik suyun icinde eritilince 40-45 dreceye karar dusuyormus suyun sicakligi.. Ama cok ince kaliteli yollar yapabilirsiniz diyor.

Onuda yarin deneyip size sonucunu yazarim..Hoscakalin

Ya Rab dilimi sehv-ü hatâdan sakla
Endîşemi tezvîr-ü riyâdan sakla
Basdım reh-i vâdî-i rubâîye kadem
Tan'ı har-ı nâdân-ı dü-pâdan sakla (Rubai)
spaydix

Sisteme Gözat

7 Kasım 2006; 15:30:16 

arkadaşlar ben geçen sene yapmıştım ondan sonra ara verdim elektroniğe ama size asit olarak şunu önereyim demir oksit diye bir asit var benim ümraniyedeki elektronikçide satılıyordu almıştım ( kullanımı belirli bir oranında su katıyorsun ( hatırlamıyorum ) zaten siyah bir su gibi sonra 50 -60 derecede ısını sabit tutuyorsun bu arada hazır plaketini içine atıyorsun sonra tamamen bakır eridiği zaman içinden alıyorsunuz . ve daha sonra ki işlemlere geçebilirsiniz.. neredeyse hiç zarar vermeden plaketi eritiyor .. ben ev deki ocağın üstünde bir tane cam reçel kabıyla yaptım .. geçen sene

he birde fotokopiciyim xerox makinalar kullanıyorum birtane matbaadan kuşe kağıtta aldım geçen sene neredeyse 200 tane var kuşe kağıtla güzel oluyor..
bu aralar zaten elektroniğe tekrar başlayacağım herkese iyi günler ... hobby

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Kasım 2006; 18:58:41 

quote:

Orjinalden alıntı: okantex

kardesler ve abiler ASETAT diyorum.ne yaptıgını goruyosun.ozellikle iki taraflı baskı yapcak kardeslerime duyurulur.
onemli olan fazla isi uygulamadan yani asetatı deforme etmeden yapmak.bu da birkac tecrube ile oluyor.hem ucuz 25 kurus.hem printer kullanmıyon bozulma riski yok.
bahsettigim parlak yuzeyi bir kere elde edin bu yontemden vazgecemeyeceksiniz.

nicaleus kardes senin resimde sanki bir terslik var.yanlıs yerler erimis gibi duruyo.umarım istedigini elde etmişsindir.

yok kardeşim daha eritmedim ki ordakiler yapışan ve çıkmamakta inat eden kuşe kağıt kalıntısı

şimdi ACİL SORUM VAR :
eritme işlemine geçicem de evde tuzruhu yok acaba porçöz adı ile satılan madde de işimizi görür mü

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

eloko

7 Kasım 2006; 18:59:55 

marketten al.porçöz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 7 Kasım 2006; 19:00:15 >

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Kasım 2006; 19:02:33 

quote:

Orjinalden alıntı: eloko

marketten al.porçöz nedir?

ya marketten almamak için soruyorum zaten market biraz uzak da
porçöz dediğimiz çaydanlık gibi eşyalardaki kireci söküyo bazı yerlerde okudum o da olur diyorlar
birde ölçümüz 2 ölçek porçöz 1 ölçek perhidrol dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 8 Kasım 2006; 4:03:16 >

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

nicaleus

Sisteme Gözat

7 Kasım 2006; 19:10:13 

attım plaketi aside bakalım nolacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 8 Kasım 2006; 4:30:17 >

OCZ ThoughPower600W

nicaleus

Sisteme Gözat

7 Kasım 2006; 19:36:15 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

durum1: 2. sayfadaki resimde görülen beyaz parçalar yokoldu simsiyah toner ortaya çıktı

son durum iş mok oldu tonerler kalktı plaket elde kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 8 Kasım 2006; 5:04:03 >

OCZ ThoughPower600W

yucelnet

Sisteme Gözat

8 Kasım 2006; 20:10:38 

quote:

quote:

durum1: 2. sayfadaki resimde görülen beyaz parçalar yokoldu simsiyah toner ortaya çıktı

son durum iş mok oldu tonerler kalktı plaket elde kaldı

bak arkadaşım ütülemeyi güzel yapmışsın resme baktım.
eğer kağıt yapışık kaldıysa bil ki o devre çok süper çıkacak.
ama sen anladığım kadarıyla porçözle yapmışsın o da olmamış .

ama diğer sayfada ben yazmıştım porçözle ilgili.
""!!!!!!!!!!!Eger demir(3) klarür asitini bulamazsaniz onun yerine porçöz ve perhdrol de kullanabilirsiniz 20-30 dakika arasi çözüme ulasabilirsiniz.!!!!!!!!!!!!!!!""

ama tabiki tuzruhu en iyisi.

Ütü İle Baskı Devre Çıkartma(RESİMLİ ANLATIM)"TIKLA"
WEB Sitemi Ziyaret Edebilirsiniz
nicaleus

Sisteme Gözat

8 Kasım 2006; 20:45:36 

ya çözüm tamam da kökten çözüm oldu bu baktım tonerli yollar atıyor dedim iş bozuldu plaketi de çıkardım yarısı eridi yolların

OCZ ThoughPower600W

MORGAN2

8 Kasım 2006; 23:05:15 

yücel kardesım bı konuda pm atmamın sakıncası varmı

yucelnet

Sisteme Gözat

9 Kasım 2006; 0:59:20 

yok kardeş niye olsun

Ütü İle Baskı Devre Çıkartma(RESİMLİ ANLATIM)"TIKLA"
WEB Sitemi Ziyaret Edebilirsiniz
MORGAN2

9 Kasım 2006; 20:15:09 

quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

yok kardeş niye olsun

teşekkür ediyorum şimdiden pm gönderdim

nicaleus

Sisteme Gözat

10 Kasım 2006; 20:57: