Şimdi Ara

Qualcomm'dan LTE-A uyumlu en ucuz yongaseti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Qualcomm'dan LTE-A uyumlu en ucuz yongaseti





    Yılın üçüncü çeyreğinde Çin pazarında MediaTek'in yüzde 40 civarında bir pay elde etmesi ve Qualcomm'un yüzde 27'de kalması firmayı hamle yapmaya zorluyor. LTE'nin giderek yaygınlaştığı gelişmekte olan ülke pazarlarına yönelik firma yeni bir yongaseti duyurdu.




    Mevcut mimari içerisinde Qualcomm'un en düşük maliyetli LTE yongaseti Snapdragon 400'dü. Ancak MediaTek'in giriş seviyesine kadar inmesi nedeniyle firma da Snapdragon 210 yongasetini geliştirdi. 




    Snapdragon 210 yongaseti firmanın en düşük maliyetli LTE yongaseti olarak dikkat çekiyor. Yongaseti 100$ altındaki akıllı telefonları hedefliyor. Zira gelişmekte olan ülke pazarlarında bu sınıfa olan ilgi yoğun. Ayrıca Snapdragon 210, 100$ altı segmentte LTE-A standardını destekleyen ilk yongaseti ünvanını da elde ediyor. 




    Snapdragon 210 yongaseti işlemci hızı olarak Snapdragon 200'ün gerisinde ancak grafik birimi olarak ise biraz önünde yer alıyor. 1.1GHz saat hızında çalışan 4 Cortex-A7 çekirdekli bir işlemciye sahip olan yongasetinde Adreno 304 grafik birimi yer alıyor.

     

    Bluetooth 4.1 gibi yeni teknolojilere destek veren yongasetinde 150Mbps'e kadar LTE Cat. 4, WiFi, QuickCharge 2.0 (ayrı yongada), çift SIM, 720p çözünürlük, 8MP'e kadar çözünürlük, Full HD video kaydı, H.265 kodeğine de destek sunuluyor. Qualcomm yeni yongasetini gelecek yıl ortalarına kadar piyasaya süremeyeceği için bu konuda rakiplerine biraz zaman kazandırmış olacak. 

     

     



    Kaynak:https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/210







  • Google'ın Youtube'da kullanmak için geliştirmeyi planladığı bir codec vardı ne oldu ondan bir haber yok mu ?

  • 2"10" u gorunce 64 bit sandim :)

  • LTE-A Cat6 değil mi?

  • LTE-A Cat6 daha yeni bir altyapı. Şu an sadece Kore'de var zaten. Snapdragon 805 destekliyor, 801AB-AC modelleri bile o altyapıyı desteklemiyor.
  • Brucedeluxe B kullanıcısına yanıt
    Tam düzgün yazmamışım yanlış anlaşılmış.
    Benim sorduğum:
    LTE-A ve Cat6 aynı şey mi?

    Cat4 LTE'ye de LTE-A mı deniliyor?
    Çünkü haber başlığı Qualcomm'dan ''LTE-A'' uyumlu en ucuz yongaseti
    Ama haber içeriğinde Cat4 var denilmiş.
  • Bildiğim kadarı ile LTE-A yapısının alt yapıları Cat4-6, yanlış biliyor da olabilirim. Benim telefonumda LTE, Cat3 mevcut, LTE-A olarak geçmiyor. G3 de LTE, Cat4 olarak yazılmış gsmarena da. Qualcomm un sitesinde de LTE-A altyapısı snapdragon 800 ile beraber geliyor denilmiş, G3 de LTE-A barındırıyo demektir. Sitelerde eksik yazılmış da olabilir.
  • LTE-A Cat6 ile tam olarak aynı şey değil de Cat6 bir LTE-A kategorisi diyelim. Cat7, Cat8, ... Cat10 vs. de LTE-A kategorisi oluyor. Cat4 LTE-Advanced standardında sayılıyormu bilmem ama sanmam, 150Mbit idi sanırım Cat4 hızı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize LTE gelmesi nereden baksanız 3 seneyi bulur, LTE hakkında tartışmalara girmek gereksiz.

    O değil de, şu Quick Charge olayına baksak daha iyi olur. Mesela benim telefonum destekliyor ama daha Quick Charge destekleyen bir ŞARZ adaptörü görmedim.

  • Fotoğraftaki şemada gösterilen yonga setinin içinde bulunan "Sensors", sensörleri içinde mi barındırıyor yoksa sensör hesaplamaları için mi kullanılıyor ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkant1

    Fotoğraftaki şemada gösterilen yonga setinin içinde bulunan "Sensors", sensörleri içinde mi barındırıyor yoksa sensör hesaplamaları için mi kullanılıyor ?

    Diğer bölümler nasılsa sensors de aynı anlama geliyor. Yani adreno yazıyor diye işlemci içinde grafik birimini de barındırmıyor. İşlemci içindeki hesaplama bölümlerini ifade ediyor. Sensor donanımları işlemcide ilgili bölüme bağlanıyor demek bu. Kaç tane sensor varsa o kadarı için işlemci içinde bir bölüm var.
  • İyi bari bu alan tekelleşmiyor. Mediatek fena tokat atmış snpadragona.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.