Şimdi Ara

İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch





    Bugün Apple tarihindeki en önemli iPhone lansmanı yapıldı ve iki yeni iPhone modeli resmiyete kavuştu. One More Thing efsanesine konu olan bu kez Apple Watch oldu. Ancak burada şunu da belirtmek gerekir ki bugüne kadar ki sızıntılar doğru çıktı ve gecenin asıl kazananı sızdırmayı yapan kaynaklar oldu. 




    Apple Watch tasarımı ve fonksiyonları ile dikkatleri üzerine çeken ve rakiplerinden farklılaşan bir akıllı saat durumunda. Ancak cihaz iPhone olmadan çalışmıyor. Ayrıca batarya konusunda da bir bilinmezlik mevcut. Tim Cook sadece tüm gün boyunca giyilebilen bir cihaz olduğundan dem vuruyor. Saat 2015 başlarında piyasaya çıkacağı için anlaşılan uzun bir süre batarya konusunda gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Saat Bluetooth ve WiFi bağlantılarına sahip. Ancak bunların sadece iPhone bağlantısı için gerekli olduğu düşünülüyor. 




    Apple yeni ürününde saat vurgusunu sıkça yapıyor. Apple Watch kavisli ve dikdörtgen bir ekrana sahip. Yan taraftaki Digital Crown adı verilen pime tıklayarak menüler veya temalar arasında gezebiliyorsunuz. Pimi çevirerek ise ekrandaki ikon dizilimini küçültüyor veya büyültüyorsunuz. Daha sonra bu ikonlardan birine tıklayarak istediğiniz uygulamaya gidebiliyorsunuz. Veya görüntüleri de büyütüp küçültebiliyorsunuz. Pimin altında ise güç butonu mevcut.




    Siri'nin entegre edildiği cihaz dikte özelliği ile mesajlara cevap vermenizi sağlarken alt kısımda yer alan kızılötesi, LED'ler ve fotosensörlerle nabzınızı ölçebiliyor. Ayrıca fitness verilerini de takip edebiliyor. Antrenman asistanlığı için ise telefonun GPS'inden faydalanıyor. Ayrıca akıllı saatten beklendiği üzere gelen çağrı, SMS gibi bildirimler de yansıtılabiliyor. 




    Cihazın ekranı basıncı algılayacak şekilde üretilmiş. Yani kısa dokunuş veya uzun dokunuş ile farklı fonksiyonlar yerine getirilebiliyor. Kullanıcılar birbirlerine çizimler gönderebiliyor. Ayrıca kalp atışını dinleyen Apple Watch karşı kullanıcının saatine aynı tempoyu titreşimlerle simule ediyor. 




    Apple akıllı saati için WatchKit adında bir yazılım geliştirme platformu sunacak ve üçüncü taraf geliştiriciler saate uygun uygulama hazırlayabilecek. Facebook ve Twitter ise saat üzerinde önyüklü olacak. Apple Watch arayüzü bağımsız olarak tasarlanmış. Tim Cook herhangi bir iOS cihazının arayüzünü kırparak bir arayüz geliştirmek istemediklerini belirtiyor. 




    Apple Watch kablosuz şarj özelliği sunuyor ve MegSafe benzeri bir plaka alt kısma yapışarak saati şarj ediyor. Saat iki boyutta ve üç farklı tasarımda gelecek. Tasarımlar Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition olarak sıralanıyor. Aralarındaki fark ise alüminyum, paslanmaz çelik veya 18 karat altın rengine sahip olması. Cihazın kayış seçeneği ise sınırsız. 




    Belirttiğimiz gibi gelecek yıl başlarında piyasaya çıkacak olan model 350$ fiyat etiketine sahip. Ancak bu kadar Ar-Ge çalışmasına rağmen pil ömrü rakiplerinden düşük olursa pek bir anlam ifade etmeyecektir.

     

     İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch

     








  • Şunun ana ekranındaki animasyonlar yani dağınık açılabilen her yöne hareket edebilen simgeler iPhone da yani ios 7/8 de olsaydı olmaz mıydı, küçücük ekranda bu kadar güzel dururken kullanımı filan ios7/8 de çok orijinal ve hoş olurdu, bu arada değinmeden geçemeyeceğim sanırım saat Android tepe modellerinden daha akıcı bir arayüze sahip :)


    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 9 Eylül 2014; 22:35:30 >




  • 350$ 900le gelir bize. 900e son derece şık saatler varken bunu almak pek mantıklı değil. Ayrıca daha ucuza moto ve LG saatleri var, çok daha şıklar. Kareli tasarım şık değil anlamaları lazım.

  • Olmuş bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelip şu saati övecekler var şimdi

  • radyo yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Şunun ana ekranındaki animasyonlar yani dağınık açılabilen her yöne hareket edebilen simgeler iPhone da yani ios 7 de olsaydı olmaz mıydı, küçücük ekranda bu kadar iyiykrn ios7/8 de çok orijinal ve hoş olurdu, bu arada değinmeden geçemeyeceğim sanırım saat Android tepe modellerinden daha akıcı bir arayüze sahip :)


    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch

    Bırak telefonu, Android Wear işletim sistemini geçsin.

    Birçok insan akıcılık akıcılık dolamış ağzına, 50 tane animasyonlu olduğu için akıcı geliyor olmasın?

    Android Wear karşısında çok sağlam bir yazı girişi, Google Now ve uygulama alanında yarışması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akıllı saatlerin hala çok gereksiz olduğunu düşünüyorum ama lansmanda hoşuma giden tek ürün de bu saat oldu. Telefonlar hayal kırıklığı resmen. Apple Watch üzerinde gerçekten çalışmışlar. İlk model için güzel bir giriş oldu.

  • mükemmmele yakın bi saat ve emsalleri ile kıyas bile kabul etmez
  • Adamlar baya üzerinde durup kafa yormuşlar, diğerleri ne yapmş akıllı saat diye ne tanıtmışlar, gerçekten güzel cihaz ama benim ihtiyacım yok diye almıcağım bir cihaz.

  • Tasarım konusunda ciddi rakipleri var.
    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch
    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch
    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch
    İşte Apple'ın yeni kategorisi : Apple Watch




  • Hiç bir teknik özellik bilgisi yok inanılır gibi değil. Böyle saçma sapan ürün tanıtımı nasıl yaparlar.

  • Ustune biraz daha koyup Omega seamaster alirim bunu alana kadar..gereksiz sekilde pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim tek söyleyeceğim,spora çıktığımda telefon taşımam gerekecekse, saatin sporla ilgili özelliklerinin benim için hiç bir önemi kalmaz,cebimde telefon taşıyacaksam türlü türlü program var zaten spor için

  • pil ömrü? tek söylemeleri gereken şey bu adaların yayınını izledim bize show yaptılar peki pil ömrü?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Ustune biraz daha koyup Omega seamaster alirim bunu alana kadar..gereksiz sekilde pahali

    evet omega seamaster'larda 1500 lira zaten. en ucuzu 6500 lira
  • Tasarim ve fiyat acisindan tartisilabilir fakat ozellik olarak kimse yanindan gecemez gercekten muazzam olmus

  • çöp olmuş ne yazık ki gear ile yarışması zor
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Apple dairesel tasarımları severdi saati görünce biraz şaşırdım açıkçası, batarya süresi dendiği gibi 1 günse veya 1 hafta bile olsa bence pek alınası olmayacak gibi ki başlangıç fiyatı 349$ birde ki ben kesinlikle almam. Yinede milyonlarca satacaktır bu haliyle bile baya çalışıp kafa yormuşlar detaylar konusunda giriş için başarılı olmuş bence, birde o arayüz hele o simgelerin dağınıklığını ve sağa sola yukarı aşağı çektikçe açılmasını iPhone da hayal ediyorumda gerçekten bambaşka olurdu arayüzü fena yapmışlar inşallah jb filan çıkartırlar bu saattekine benzer birşeyler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 9 Eylül 2014; 22:49:54 >
  • Hayatımda ilk kez böyle bir şey yazıyorum bir ürün hakkında, buna 350 dolar verenin aklından şüphe ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.