Şimdi Ara

MSI'dan yeni bir oyuncu bilgisayarı ve harici ekran kartı docku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • MSI'dan yeni bir oyuncu bilgisayarı ve harici ekran kartı docku

     

    Oyuncu bilgisayarı segmentinde son dönemde önemli hamleler yapan Tayvanlı MSI, dün yeni bir oyuncu bilgisayarı ve harici ekran kartı dockunu tanıttı.




    13.3 inçlik parlamayı önleyen ekranında 2560x1440 piksel çözünürlük sunan GS30 Shadow adlı ürün, adı açıklanmayan Core i7 işlemci barındırırken grafik tarafında tüm yükü Iris Pro entegre birimine bırakmış.




    16GB'a kadar 1600MHz DDR3L RAM ve Super Raid bağlantılı iki M.2 SSD ile sistemi destekleyen cihaz 720p çözünürlükte bir web kameraya da sahip. Modelde bunun yanında arka aydınlatmalı klavye, SUB 3.0 girişi, SD kart okuyucu, HDMI 1.4b portu, Ethernet, 5. nesil WiFi, Bluetooth 4.0, 4 hücreli batarya şeklinde özellikler mevcut. Modelin kalınlığı 19mm'de tutulurken ağırlığı da 1.3kg olmuş.




    Harici ekran kartı docku ise GamingDock adını taşıyor ve GS30 Shadow için tasarlanmış. Ancak içi boş desek yeridir zira ekran kartını tüketicinin alması gerekiyor. Bir çift hoparlör ve USB girişleri barındıran dockun USB 3.0 üzerinden bilgisayara bağlandığı tahmin ediliyor. Fiyat konusunda bilgi verilmeyen GS30 Shadow ve GamingDock ürünlerinin önümüzdeki aylarda satışa sunulacağı belirtiliyor.  

     

     



    MSI'dan yeni bir oyuncu bilgisayarı ve harici ekran kartı docku





     



    Kaynak:http://www.tomshardware.com/news/msi-gaming-dock-laptop-haswell,27606.html







  • Eskiden de bu amaçla denemeler vardı ama verilen kartlar ya çok yüksek değildi ya da sadece o alete özgü olmasıyla insanı düşündürüyordu, usb 3 üzerinden bağlanabilir durumdaysa iyi bir şey ama bunu asıl usb3.1 ile ya da thunderbolt ile uygulamak güzel olacaktır ve hatta artık laptopların usb 3.1 ile şarj edilebilir olması da yine hoş bir şey yaratacaktır sanırım.

    edit: thunderbolt yerine lightning portu gelmiş aklıma ve onu yazmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 8 Eylül 2014; 14:33:40 >
  • Bu sefer gerçekten kendinizi aşmışsınız. Geçen haftanın haberini bu hafta yapacak kadar aşmışsınız yani.

    Edit: Bir de şu Ekrem71'in olur olmaz her şeyi eleştirme huyu iyice sıktı. Kendisi çok bilgili çok yetenekliymiş gibi bilmediği her türlü konuda saçma sapan yorumlar yapıyor. O çeşit dock'ların (thunderbolt üzerinden çalışan benzer bir sürü dock var) hiçbirinden daha ekran kartı çıktığı görülmedi. Power supply tüketicinin tercihine bırakıldığı için genelde koyulmuyor ve hatta onun için hiçbir devre veya vida deliği bile konulmuyor bazı modellerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFD4D6B39 -- 8 Eylül 2014; 14:16:27 >
  • Bence son derece mantıklı, oyun oynayacağın zaman harici ekran kartını tak, oynamadığın zamanlarda takma ve böylece kendine yük etme, elektriği az yak, bataryayı sömürme

    Fakat, bu notebook 3500TL nin üstünde bir fiyatla çıkar.

  • Ben vidock kullandım arkadaşımda adam macbook air'a 670 takmıştı

  • USB 3.0 üzerinden bağlanma olasılığı hiç yok kadar az. USB portlarının bandwith değeri bir ekran kartı için çok çok az ve stabil değil.

  • Valla nereden bağlayacaklarsa bağlasınlar sen buna laptop demişsin ama bunun kasadan hiçbir farkı yok. O dock dediğiniz şey çok büyük. Irıs pro ise kendi başına çok yetenekli bir kart değil. ( Irıs Pro 5200 e göre söylüyorum bunları ) Arkadaşına gidiceksin oyun oynamak için bazı oyunları açamayacaksın. Madem böyle bir fikriniz var fiyatını uygun yapın.

    Öte yandan fiyatı uygun olursa kasa alacaklar arkadaşlar için bir şans olabilir. yine taşıyabileceksiniz biligsayarınız ama çok yüksek perofrmans alamayacaksınız. yinede kasanızın olup hiç biyere götürememenizde iyidir bence. Ekranı biraz daha büyük modeller çıkarsa 17.3" gibi mesela bence alıcısı daha çok olacaktır . Ancak dediğim gibi normal gamebooklara göre en az %35 ucuz olmalıki ekran kartı alabilelim
  • donanım haber Editörleri;

    intel x99 chipsetli yeni anakartlar çıkmış hatta asus soket2011 in üzerine ekstra pinleri aktifleştirip voltaj stabilizasyonu sağlıyomuş.

    iyi günler.

  • böyle bir şeyin çoktan beridir yapılması gerekiyordu. ama daha iyi bir ultrabook alt modeliyle bu biraz takoz gibi.

  • Bu yeni birşey değil ki;
    http://www.neowin.net/forum/topic/1191969-external-gpu-for-laptops-supercharge-your-graphics/


    Çok büyük bir yenilikmiş gibi tanıtılması garip geldi...

  • Thunderbolt port'u ile mümkün ve hali hazırda bu port'u Apple ürünlerinde görmek mümkün

    bu teknoloji İntel'in bir ürünü MSI nin önceki senelerde tanıttığı Thunderbolt kullanan bu tip ekran kartı Dockları zaten mevcuttu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.