Giriş | |
|
|
|
17 Ekim 2006; 22:00:50
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: agcalik Allah"ım ben nerde yanlış yaptım? ey forum milleti simdi bazılarınız kızacak "kardesim madem bilgisayardan anlamıosun neden laptop aldın" diecek amma kızmayın abilerim ablalarım canımız cekti aldık bi laptop soktuk dertsiz basımızı derde. efendim donanımsal chaletime verin ben bu ekran kartını bi turlu randımanlı kullanamıyorum 4mb lık s3 trio da canavar gibi çalışan oyun 64mb lık teknoloji harikasında çalısmıyo ekran kartını kaldırdım tekrar yukledim sorunsuz gozukuyo ee peki nerde bu sorunun kaynağı Tıkıır tıkıır tık tık tıkıır işte kıllandıran bi ses daha daha evvel notebook kullanmadıgım için bilemiorum Hocam hangi oyunda problem var? Yüksek ihtimalle çözünürlük 1280x800'dür. Eski oyunda 1024x768 olabilir. Şu benim The One ring screensaver'i bi yükle bak bakalım fps aynı sivarlarda mı seyreyliyor. ufak bi program. Oyun hangi oyun ? Wireless açık ise ve bağlantı varsa ben de de harddisk tık tık yükleme yapıyor. O ses normal hocam, alışacan artık. Bir 512 daha aldım rahatladım şimdi HD seside azaldı. Daha seyrek çalışıyor.
AMD FX57 2.8 Ghz + EVGA 8800GT + 2x160GB Raid Samsung HD falan fişman. Acer Aspire 5101 AMD Turion64 MK-36 2.0 Ghz http://www.yyoru.com Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
|
|
|
|
|
17 Ekim 2006; 22:15:45
|
|
|
ACER 5101 512MB RAM İlavesi Beyler diğer "512 MB DDR 533 2Rx16 PC24200S 444 12" RAM'i de taktım. Hiçbir problemsiz çalışıyor. Resimlerde göreceğiniz üzere RAM'ler tamamen aynı özellikte. Sadece etiketleri biraz farklı. Gittigidiyor'dan resmine ve özelliklere bakarak 73 YTL'ye aldım. Nema Problema ! Program ve oyunların açılışları hızlandı. Şöyleki : Windows XP Açılış : 32 sn (512 MB) Windows XP Açılış : 28 sn ( 1 GB) Çok birşey farketmedi. HL-2 Launcher (Menü çıkıncaya kadar): 40-60 sn (512 MB) HL-2 Launcher (Menü çıkıncaya kadar): 20-40 sn ( 1GB) 3D Mark 2003 Skoru : 1316 ( 512 MB) 3D Mark 2003 Skoru : 1385 ( 1 GB) (Eh bir miktar artış var) Sağlıklı sonuç alamıyorum çünkü CPU kendini sürekli dengelemeye çalışıyor o nedenle hızı değişkenlik gösteriyor. Ama özellikle yüklemelerde bilgisayarda belirgin bir hızlanma var. RAM'i nasıl takcağınızı da resimler ile göstermeye çalıştım. Arakdaki büyük kapağın civatalarını sökün. Kapağın tüm civatalarını söktükten sonra kapağı kaldırmaya çalışın. Kenarlarda tutkaçlar var o nedenle biraz zorlayınca tutucular çözülüyor. Önce eğik olarak resimdeki gibi slota takıp sonra üzerine bastrın ta ki klik sesini duyuncaya kadar. Hmm bir de 1 GB ram takınca Company of Heros'da çalıştı, grafik kartını acaip yüklenen bu oyun orta ayarlarla gayet iyi çalışıyor. Ufaltılmış ön izleme resmi Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (2)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 22:33:43 >
AMD FX57 2.8 Ghz + EVGA 8800GT + 2x160GB Raid Samsung HD falan fişman. Acer Aspire 5101 AMD Turion64 MK-36 2.0 Ghz http://www.yyoru.com Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
|
|
|
|
|
17 Ekim 2006; 22:23:21
|
|
|
@yimmasabi, kardeş ramin hayırlı olsun ne marka aldın
|
|
|
17 Ekim 2006; 22:32:40
|
|
|
Sağolasın. Hynix di markası resimlerde var, yükleyememişim. pardon . Bu arada açamayanlar için bir resim daha koyuyorum. Sanırım H.D. sata bağlantılı değil. Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (1)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 23:20:28 >
|
|
|
|
|
17 Ekim 2006; 22:55:26
|
|
|
allah herkese ram upgradei nasip etsin Amin! bu arada Acer Empowering de 3D Mark 2003 ve 2006 da daha iyi sonuçlar aldım işlemci çarpanını max. a alarak.. Acaba geri mi yüklesem diye düşünüyorum. Şimdi yükleyip tekrar test edeceğim, birde o program olmadan test edeceğim. Sonuçları bikaç dk. ya burada..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 17 Ekim 2006; 22:57:10 >
|
|
|
17 Ekim 2006; 23:18:25
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin bu arada Acer Empowering de 3D Mark 2003 ve 2006 da daha iyi sonuçlar aldım işlemci çarpanını max. a alarak.. Acaba geri mi yüklesem diye düşünüyorum. Şimdi yükleyip tekrar test edeceğim, birde o program olmadan test edeceğim. Sonuçları bikaç dk. ya burada.. Yaw bu işlemciyi ben de anlamadım kafasına göre bazen 750 Mhz bazen 2 Ghz çalışıyor bazen yavaşlıyor sanki, ne bilim pile mi voltaja mı yoksa ısınmaya mı bakıyor nedir anlamadım. Neyse onu da çözeriz yakında.
|
|
|
|
|
17 Ekim 2006; 23:41:40
|
|
|
Ramin hayırlı olsun yimmasabi güle güle kullan allah bizede nasip etsin
|
|
|
17 Ekim 2006; 23:45:40
|
|
|
Beyler bide benim makina bazen yan taraftan ateş püskürüyor (bana kızıyorda ondan mı ? acep :) ) Normal mi ki ama sadece oyun oynarken son bişi daha bu turkcellin kartını buna takabilirmiyizz bu connect olayını ben astsubayım dağa çıkıcamda bide bunun tarifesi nasıl geçmesin bize alınca mb başına acaba ne kadardır yoksa sınırsız mı ?
|
|
|
18 Ekim 2006; 0:01:08
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: yurdakurban Beyler bide benim makina bazen yan taraftan ateş püskürüyor (bana kızıyorda ondan mı ? acep :) ) Normal mi ki ama sadece oyun oynarken son bişi daha bu turkcellin kartını buna takabilirmiyizz bu connect olayını ben astsubayım dağa çıkıcamda bide bunun tarifesi nasıl geçmesin bize alınca mb başına acaba ne kadardır yoksa sınırsız mı ? ben incelemiştim, 40 kpbs ile felan bağlanabiliorsun ve aşırı pahalıya geliyor. mb başına çatır çatır işlior. boşver sen saati en aşşa 3-4 YTL felan :) ısınması aşırı performans verdiğinde oluyor. normal o. mesela adaptöre takılıyken şarjda ise ve makine açıksa oyun oynuosam bazen adaptörde ateş ötesi oluyor el değdiremiorm.. @ yimmasabi, bazen farklı frekanslarda çalışmasının nedeni yok. o AMDnin mobil teknolojisinin bir özelliği, gerektiği anda gerektiği kadar çarpanda çalışarak pilden tasarruf ediyor. Acer ePower management kurarak çarpanı sabitleyebiliorsun. İşte ePower lı ve normal durumdayken ki 3D Mark Skorları: 3D Mark 2003 - Normalde 1327 aldı, program sonrasında max. çarpanda 1328 aldı; bi fark yok, garipsedim.. 3D Mark 2006 - Normalde 158 aldı, program sonrasında max. çarpanda 206 aldı; demekki farkediyor, oyun performansında fln.
|
|
|
18 Ekim 2006; 0:38:11
|
|
|
arkadaşlar bende ram upgrade ettim.GG den 512 mb samsung marka ddr2 533 mhz rami 67 ytl ye aldım.sorunsuz çalışıyor.half life 2 episode oynuyordum şimdi yüklenme hızı artı.ayrıca oyun içinde yer yer takılmalar oluyordu,bu taılmalar da düzeldi artık akıcı bir biçimde oynanıyor.(1280*800 de yüksek ayarlarda ) ayrıca işlemci ve kuzey köprüsüne artic silver macun sürdüm.ısınma değerleri şimdilik pek değişmedi ama macunun ideal duruma gelmesi 2 gün filan alıyor.
|
|
|
18 Ekim 2006; 2:01:26
|
|
|
güle güle kullan RAM'i. Benden daha hesaplı almışsın. :) Bi tane daha var hynix 533 GG'de Satılık.
|
|
|
|
|
18 Ekim 2006; 2:17:59
|
|
|
basturk emin ilgine sağol peki bu pil işini nasıl yapsak hep üstündemi tutsak yoksa çıkarıp mı kullansak daha uzun gider herkes bişi diyo arada kaldım önceden laptop tecrübesi olan arkadaşlar yardım bekliyorum
|
|
|
18 Ekim 2006; 12:02:16
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: yimmasabi güle güle kullan RAM'i. Benden daha hesaplı almışsın. :) Bi tane daha var hynix 533 GG'de Satılık. tam teklif veriodum ki pc3200 yazıyor. kıllandım ya. pin sayısı fln mı farklı ki. bendeki hynix pc4300 çünkü. alla alla. bişi söleyinde teklif vereiym bende kaçırmak istemiorm :) quote:
Orjinalden alıntı: yurdakurban basturk emin ilgine sağol peki bu pil işini nasıl yapsak hep üstündemi tutsak yoksa çıkarıp mı kullansak daha uzun gider herkes bişi diyo arada kaldım önceden laptop tecrübesi olan arkadaşlar yardım bekliyorum kullanmadığın zamanlarda çıkarırsan daha iyi olur, pili eskitmemiş olursun ömrü uzar, gerçi ben çıkarmıyorum paso üzerinde takılı duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 18 Ekim 2006; 12:06:43 >
|
|
|
18 Ekim 2006; 12:17:36
|
|
|
basturkemin bende çıkartıp tutuyordum dün sabaha karşı voltaj bi gitti geldi dedim makinayı alıyoduk elimize ( daha önce boardu yanmış biri olarak ) bu günden itibaren beimde üstünde saygılar
|
|
|
18 Ekim 2006; 12:19:38
|
| | | |