Şimdi Ara

Pikseli Yüzdeye Çevirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben pikseli yüzdeye nasıl çevireceğimi bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Web tasarım işiyle uğraşıyorum tasarımlarımı piksel olarak yapıyorum ama yüzde ile tasarımımı responsive yapmayı düşünüyorum. Mesela 960 pikselin yüzde kaç olduğunu hesaplayamıyorum ben. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim hangi kategori altında olduğunu bilmiyorum.



  • volkan2080 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Aşağıdaki link sana yardımcı olur. Resimdekileri kendine göre uyarla:

    Demo:http://churchm.ag/responsive-calculator-pixels-percentages/

    Hesaplayıcı:http://www.rwdcalc.com/




  • aypa kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sıkıntı var. Ana div'in genişliğini istiyor ama o div ekrana komple yayılacağı için piksel yerine yüzde girmem gerek orada da piksel isteniyor. Nasıl ayarlarım onu?
  • Px i yüzdeye çeviremezsiniz. Elbette çevirmek mümkün. Ancak bu görüntüleyen cihazın çözünürlüğüne bağlı bir durum. 1024 px genişliğinde bir çözünürlüğe sahip aygıtta % 70 ile 1280 px genişliğine sahip bir aygıtta %70 farklı boyutlardadır mantıken. Zaten responsive yaparken yüzde kullanmak istemenizin maksadı da budur. Responsive bir tasarım yaparken değerleri yüzde olarak kullanacaksanız tüm ölçü birimlerini yüzde yapmanız gerekir. Ayrıca bu işlemi yaparken tasarımınızda dikkatli olmanız lazım. Yaptığınız dizaynın ve verdiğiniz yüzdelik değerlerin küçük cihazlarda, tabletlerde aksamalara sebebiyet vermemesi gerekir. Örneğin bir butonun genişliğine %10 verdiğinizde belki bir tablette düzgün görüntülenir ancak iphone 5s gibi diğerlerine göre küçük ebatlarda olan cihazlarda kullanışsız olmasına sebebiyrt verebilir. Bu sebeple vereceğiniz yüzdelik değerleri iyi seçmeniz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebilgic kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz bir kurs var mı responsive tasarım ve adobe'un tüm programlarını öğreten? Öğrenmeyi çok istiyorum bu benim yararıma olacaktır.
  • Bilge adam kurslarını inceleyin. Böyle bir program mutlaka vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebilgic kullanıcısına yanıt
    Bilge Adam kursunda Dreamweaver, Photoshop ve Illustrator CS6 öğrendim onlar Adobe Reflow Edge, Adobe Edge Animate gibi programları öğretmiyorlar tabi ben Alsancak şubesindeydim diğer şubeleri bilmem.
  • volkan2080 V kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ben gitmedim hiç kursa. Ama en iyi ve geniş kapsamlı kurs onlarda şüphesiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.