Şimdi Ara

İki çanak anten ve basit santral kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimizde 2 çanak anten bulunuyor.
    Bunlardan çıkan toplam 6 uç odalara dağılmış durumda.
    Altyapı eski ve zaman zaman aynı anda tv izleme veya uydu alıcılarının kapalı olduğundan emin olmadan tv izleme mümkün olmuyor.

Çanak antenden çıkan kablolar basit dağıtıcılarla odalara dağıtılmış.
    Zaman zaman lnb üzerinden kabloların çıktığı oluyor.
    Bazı odalarda çoğu kanal çıkmıyor.

Çözüm olarak çok bilgim olmadan aşağıdaki yöntemi düşündüm ancak doğrusu nedir sonuç verir mi bilemiyorum.

Çanak antenlere güncel tekli kaliteli lnb takacağım.
    Bu iki çanaktan gelen kabloyu 2 giriş 6/8 çıkışlı bir santrale gireceğim.
    Santralden kabloları odalara dağıtacağım.

Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Mrb... Yapacaginiz sistem calisir bir sistem gibi gozuksede yinede bir uzmandan yardim almalisniz bence,. Sonra husran yasamayin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arastir kullanıcısına yanıt
    Multıswıch santraller tekli lnb (sıngle) ile çalışmaz 4 çıkışlı quadro santral lnb'si ile çalışır. Sistemi şu şekilde kurabilirsin;

1 adet next 10 / 8 multıswıch santral ( 2 uydu girişi + 1 digitürk girişi + 1 karasal anten girişi / 8 abone çıkışı)

2 adet 4 çıkışlı quadro santral lnb'si alıp santrale bağlayarak 8 adet çıkışa kavuşursun.... Eğer istersen santrale bir tanede digitürk çanağı bağlayabilirsin...Hatta karasal yayın girişine 1 adet karasal anten takıp yarın öbürgün faliyete geçecek karasal yayınlarıda izleyebilirsin. Veya bu karasal girişe kamerada bağlayabilirsin.Kamerayı kapı önüne kurar geleni geçeni seyredersin (kamera için birde rf modulatör alman lazım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Multıswıch santraller tekli lnb (sıngle) ile çalışmaz 4 çıkışlı quadro santral lnb'si ile çalışır. Sistemi şu şekilde kurabilirsin;

1 adet next 10 / 8 multıswıch santral ( 2 uydu girişi + 1 digitürk girişi + 1 karasal anten girişi / 8 abone çıkışı)

2 adet 4 çıkışlı quadro santral lnb'si alıp santrale bağlayarak 8 adet çıkışa kavuşursun.... Eğer istersen santrale bir tanede digitürk çanağı bağlayabilirsin...Hatta karasal yayın girişine 1 adet karasal anten takıp yarın öbürgün faliyete geçecek karasal yayınlarıda izleyebilirsin. Veya bu karasal girişe kamerada bağlayabilirsin.Kamerayı kapı önüne kurar geleni geçeni seyredersin (kamera için birde rf modulatör alman lazım)

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
    Ürünleri inceledim ancak bu quadro lnb uçlarını nasıl tutturacağım ?
    İnternetteki görsellerde hangi uç nereye takılacak görünmüyor :)

Bulduğum ürünler;

Santral için:http://www.hepsiburada.com/liste/atlanta-atl-10-08-s-sonlu-multiswitch/productDetails.aspx?productId=evatl1008s&categoryId=60000539&SKU=EVATL1008S
    veya
    http://www.nextpazar.com/default.asp?git=9&urun=68#.VAwd2Pl_uSo

LNB için:http://www.hepsiburada.com/liste/atlanta-x-quattro-santral-lnb-mti-merkezi-sistemlerde-kullanilir/productDetails.aspx?productId=evatlxquattro&categoryId=157193&SKU=EVATLXQUATTRO
    veya
    http://www.nextpazar.com/default.asp?git=9&urun=18#.VAwdtvl_uSo

Yazıyor merak etme.... yazmayanlarında bağlantı şemasında yazar.

Santralde her çanak için L-H / L-V / H-H / H-V yazılı 4 adet bağlantı konnektörü var. Aynı şekilde LNB de de yazılı bu konnektörleri karşılıklı bağlaman yeterli.

Şu linkteki santral fiyat olarak uygun gözüküyor. 8 adet çıkışı var sana yeterde artar diye düşünüyorum...

http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=148
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Yazıyor merak etme.... yazmayanlarında bağlantı şemasında yazar.

Santralde her çanak için L-H / L-V / H-H / H-V yazılı 4 adet bağlantı konnektörü var. Aynı şekilde LNB de de yazılı bu konnektörleri karşılıklı bağlaman yeterli.

Şu linkteki santral fiyat olarak uygun gözüküyor. 8 adet çıkışı var sana yeterde artar diye düşünüyorum...

http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=148

Destek için çok teşekkür ediyorum.

Yakın zamanda olacak uydu değişikliği sonrası kalite vs problemi yaşamam değil mi ?
    LNB ve santral seçerken ekstra dikkat etmemiz gereken bir bilgi var mı acaba ?

Mesela uydu üzerinden yüksek kaliteli yayın olurda birgün gelirse veya digitürk hizmetlerinde vs. bu sistem bize uzun yıllar hizmet verir diye umuyorum ...

• arkadaşım...santral kurulumuyla ilgili pek bilgim yoktur sadece tek bir soru soracağım size çanak antenleriniz türksat ve hotbird uydularınamı yönelik?...
  • Evet iki farklı noktaya bakıyor. sanırım dediğin uydular :)
    4A 5A farketmez... Santraller her daim stabil çalışır... Malzemeler ne kadar kaliteli olursa sistem o kadar sıkıntısız yıllarca çalışır..

.Şahsen nextin ürünlerini hep iyi bulmuşumdur.Tabi daha iyisini kullanan varsa onlarıda değerlendir...

Digitürk sonuçta paralı özel platform... Yarın öbürgün uydu değiştirir veya sistem değiştirir onu bilemeyiz....

• quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

arkadaşım...santral kurulumuyla ilgili pek bilgim yoktur sadece tek bir soru soracağım size çanak antenleriniz türksat ve hotbird uydularınamı yönelik?...

kartilkisi=hotbird

• Durum güncellemesi next ürünleri ile konuyu çözdüm.
    Yıllar sonra yayın kalitesi oldukça arttı ...

Çok memnun kaldım. Benzeri durumda olanlar bu çözümden yararlanabilir.

Reciever olarak kaliteli (hd) cihaza geçiş yapınca daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Durum güncellemesi next ürünleri ile konuyu çözdüm.
    Yıllar sonra yayın kalitesi oldukça arttı ...

Çok memnun kaldım. Benzeri durumda olanlar bu çözümden yararlanabilir.

Reciever olarak kaliteli (hd) cihaza geçiş yapınca daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum :)

arkadaşım...next-nextstar ürünlerine hayranım...pandora uydu alıcımı şahane şekilde özellikle avrupa iptv özel yayınlarında kullanıyorum zira seninde satın almanı şayet paran yetiyorsa eğer şiddetle tavsiye ederim yılbaşına doğru 670 lira verip almıştım belki şimdi fiyatı düşmüştür...dikkatini aşırı derece çekerim...!!!...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.